Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter 1.) (2001) 1436

Harry Potter and the Philosopher's Stone · Harry Potter and the Sorcerer's Stone
152' · amerikai, egyesült királysági · kaland, fantasy, rejtély, családi 12

0 díj · 8 jelölés

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő… [tovább]

angol
magyar

Képek 87

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Richard HarrisAlbus Dumbledore
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Maggie SmithMinerva McGalagony
Alan RickmanPerselus Piton
Robbie ColtraneHagrid
Tom FeltonDraco Malfoy
Richard GriffithsVernon Dursley
Fiona ShawPetunia Dursley

További szereplők

Kedvencelte 571

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Sydney 

Az első részt még videókazettán (!!) láttam, láttuk 2002-ben, és ott valami véget ért és ugyanakkor elkezdődött. A könyvek csak ezután kerültek a kezembe, de a Félvér Herceg már előrendelve érkezett a koliba és római jog zh-ra tanulás helyett 'A csak még egy fejezetet, csak még egy fejezetet' mantra szólt, a könyvet két nap alatt kiolvastam, a zh nem sikerült a pót meglett :D . A Halál ereklyéi előtt újraolvastam az addigi részeket, és pont egy polgári jogi előadáson „spoiler”, könyv a pad alatt, én a fejemet lehajtva bőgök a 3. sorban… és mennyi ilyen ehhez hasonló emlék, szerencsére a varázslat ma is tart, és folytatódik még egy ideig új filmekkel és szereplőkkel. Lassan, de biztosan pedig kezdhetem a következő generáció Gyűrűk Ura- és Harry Potter-ügyi kiokítását!

A film csodásan eleveníti meg Rowling „agyszüleményét”, és az első rész után én már csak ilyennek tudtam elképzelni az addig csak papíron létező karaktereket. Fantasztikus kezdete egy életre szóló utazásnak!!

4 hozzászólás
Chriss 

Késztetést éreztem arra, hogy újra-nézzem a sorozatot. A könyv annyira lekötött, emlékszem, szűk két hónap alatt olvastam el mind a hét kötetet. Bár a világa sokkal jobban tetszett, mint a mozgóképes verzióé, a filmet is szépen megcsinálták. A látvány lebilincselő, és a színészek is zseniálisak. A kicsi Harry, Ron és Hermione nagyon aranyos, természetes. Ahogy pedig a tájat néztem, milyen varázslatos helyeken forgattak, kedvem támadt az utazáshoz, felfedezéshez. :)

2 hozzászólás
NaNa_88 

Azt kell mondanom változatlanul odáig vagyok érte. Annak idején még egyidős voltam a főhősökkel, és teljesen beszippantott. Most már ezredjére, és ~15 év elteltével kicsit már másképp nézem. Mint egy jó kis nosztalgia. Már elég régen láttam ahhoz, hogy megint az újdonság varázsával hasson. Nagyon imádom az egész varázsvilág témát, ami ebben a sorozatban szépen fel van építve, és pár hibával, de gyönyörűen megalkotta Rowling. A könyveket annyira régen olvastam, hogy össze se tudnám hasonlítani, de talán jobb is így. Ebben sosem értettünk egyet @agi89 -el. :D Én tudom élvezni a filmeket minden hibájukkal együtt. Sok részlet van, ami „ nem is így volt” a könyvekben, de már nem emlékszem. :D
Furcsa úgy nézni, hogy már tudom, amit tudok. Furcsa hallgatni, ahogy Pitont vádolják mindennel, vagy amikor Hagrid azt mondja, a Roxfortnál nincs biztonságosabb hely. Az utóbbit már ennek a résznek a végén megcáfolhattuk. :D Szerintem sosem fogom megunni. Egy valami van, ami mindig zavart, és mindig felhúzom magam rajta. spoiler
„Ha ezt apám megtudja!” Kis sz@ros. :D

54 hozzászólás
Törpillaa 

Szeretem ezt a filmet, egészen a végéig lekötötte a figyelmemet, pedig már nem most láttam először, anno régebben is a húgommal néztük, és már akkor is nagyon tetszett. :-D Izgalmas volt, varázslatos, humoros, látványos, szórakoztató fantasy film. :-) A helyszín is nagyon tetszett, és a zene is. A szereplők is, főleg Harry Potter, Hermione, Ron, Hagrid, Dumbledore, Piton, és McGalagony nagyon szimpatikusak voltak, és a baglyokat is imádtam, főleg Hedviget és Ron baglyát. :-D Még a három fejű Bolyhoska is szimpi volt, na meg Norbert is. :-D Voltak benne jó részek, mindig is szerettem a filmeket, az első három könyvet még olvastam is. :-D spoiler spoiler De én igeeeen. XD spoiler Na az vicces volt. XD

Andi 

A film, amit bármikor újra tudok nézni és mindig valami mást, valami újat fedezek fel benne.Varázslatos, ahogy fel van építve az egész, ahogy megismerkedünk a varázslatokkal, bár ez a könyvekben sokkal jobban részletezve van, a kastéllyal, ami káprázatos és a TÁJ.Az valami elképesztő.A zenék a legjobbak.Egyszerűen csodálatos, minden hibájával együtt.

Nihilchan 

Megunhatatlan és szimplán imádni való! Mindig felfedezek benne valami újat és mindig eléri, hogy tűkön ülve várjam a nagyon eltévedt roxforti levelem… Amikor a filmekről van szó, szeretek elvonatkoztatni a könyvektől, bár az első részt teljes mértékben korrektnek érzem. És különben is, annyira elvarázsolja az embert a látvány, hogy pont nem a hibákkal fog foglalkozni, szerintem. Igazán szuper kis csapat gyűlt össze színészekből; még azt is szeretem, akit egyébként nem kéne. A zene abszolút zseniális és ikonikus, nem mellesleg telitalálat. Úgy vélem, amíg világ a világ, plusz egy nap, szeretni fogom Harry Potter első nagy iskolai kalandját.

dorib99 

Nekem ez az egyik kedvenc részem. Egyszerűen imádom könyvben is, és filmben is. Rengetegszer láttam már ezt a részt, de úgy vélem, hogy sose lehet megunni. Nekem az ősz mindig a Harry Potter filmekkel kezdődik. Örök kedvenc. Bármennyiszer újra tudom nézni.:)

pvik13 

Angolul, magyar felirattal. Mit is mondjak egy újabb újdonság a filmmel :D Friccs úr hanga meg kész :DD Ahh viszont az a jelenet ahogy Harry csak ül spoilerszámomra a legmeghatározóbb a jelenet a filmben :)))

crissy 

Nem akarok az a millennial lenni, de mégis hol a Hogwarts levelem?

2 hozzászólás
Haspók 

Az első részt kétszer is láttam, mert nagyon tetszett a HP és a többiek varászlatos világa. Nagyon jól eltalált karakterek, érdekes és izgalmas történet , szerethető mágikus lények, látványos és gyönyörű díszlet.


Népszerű idézetek

Theana 

McGalagony professzor: Az lenne a legcélszerűbb, ha Potter urat vagy magát zsebórává változtatnám. Akkor legalább egyikük pontos lenne.
Harry Potter: Eltévedtünk.
McGalagony professzor: Térkép szeretne lenni? Anélkül nem találják meg a helyüket?

1 hozzászólás
Theana 

Albus Dumbledore: Ami közted és Mógus professzor között történt, az hétpecsétes titok. Ezért természetesen mindenki tud róla.

Theana 

Oliver Wood: Félsz, Harry?
Harry Potter: Egy kicsit.
Oliver Wood: Az normális. Én is féltem az első meccs előtt.
Harry Potter: És mi volt?
Oliver Wood: Ööö… nem emlékszem. Szinte rögtön eltalált egy gurkó. Egy hétig kómában voltam.

2 hozzászólás
Theana 

Perselus Piton Harry Potterhez: Mit kapok, ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverek?

3 hozzászólás
Theana 

Rubeus Hagrid: Elszóltam magam! Már megint elszóltam magam…

Theana 

Ron Weasley: Félelmetes vagy néha, Hermione, ugye tudsz róla? Nagyon ügyes, de félelmetes!

Theana 

Hermione Granger: Furcsa érzés hazamenni, neked nem?
Harry Potter: Én nem hazamegyek. Már nem.

Theana 

Ron Harrynek: Nagyon rossz hatással vagyunk Hermionéra…

Theana 

Hermione Granger: Itt mindenki azt mesélte, hogy iszonyú nehezek a vizsgák, de… ez nem volt nehéz, én élveztem!
Ron Weasley: Örülj neki, én nem!

Theana 

Ron Weasley: Halhatatlan?
Hermione Granger: Vagyis soha nem hal meg.
Ron Weasley: Tudom, mit jelent!


Népszerű triviák

UViki 

A Harry Potter és a bölcsek köve című filmben (2001) Ron sakk-készlete a Lewisi sakkfigurák pontos mása. A híres sakk-készlet rozmárcsontból készült és a külső-hebridáki vidéken találták.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

Kapcsolódó művészek: Rupert Grint


Folytatása

Összehasonlítás

Harry Potter


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján