Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter 1.) (2001) 920

Harry Potter and the Philosopher's Stone · Harry Potter and the Sorcerer's Stone
152' · amerikai, angol · kaland, fantasy 12

0 díj · 8 jelölés

Szülei halála után Harry Potter mostohaszülőknél nevelkedik. Sanyarú a sorsa, a lépcső alatti kuckóban lakik és elviselhetetlen az unokatestvére. Ám hamarosan kiderül, hogy Harry nem közönséges kisfiú, hanem egy varázsló házaspár árvája, aki csak átmenetileg keveredett a lényegről mit sem sejtő… [tovább]

angol

Képek 69

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Richard HarrisAlbus Dumbledore
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Maggie SmithMinerva McGalagony
Alan RickmanPerselus Piton
Robbie ColtraneHagrid
Tom FeltonDraco Malfoy
Richard GriffithsVernon Dursley
Fiona ShawPetúnia Dursley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 373

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Sydney 

Az első részt még videókazettán (!!) láttam, láttuk 2002-ben, és ott valami véget ért és ugyanakkor elkezdődött. A könyvek csak ezután kerültek a kezembe, de a Félvér Herceg már előrendelve érkezett a koliba és római jog zh-ra tanulás helyett 'A csak még egy fejezetet, csak még egy fejezetet' mantra szólt, a könyvet két nap alatt kiolvastam, a zh nem sikerült a pót meglett :D . A Halál ereklyéi előtt újraolvastam az addigi részeket, és pont egy polgári jogi előadáson „spoiler”, könyv a pad alatt, én a fejemet lehajtva bőgök a 3. sorban… és mennyi ilyen ehhez hasonló emlék, szerencsére a varázslat ma is tart, és folytatódik még egy ideig új filmekkel és szereplőkkel. Lassan, de biztosan pedig kezdhetem a következő generáció Gyűrűk Ura- és Harry Potter-ügyi kiokítását!

A film csodásan eleveníti meg Rowling „agyszüleményét”, és az első rész után én már csak ilyennek tudtam elképzelni az addig csak papíron létező karaktereket. Fantasztikus kezdete egy életre szóló utazásnak!!

4 hozzászólás
NaNa_88 

Azt kell mondanom változatlanul odáig vagyok érte. Annak idején még egyidős voltam a főhősökkel, és teljesen beszippantott. Most már ezredjére, és ~15 év elteltével kicsit már másképp nézem. Mint egy jó kis nosztalgia. Már elég régen láttam ahhoz, hogy megint az újdonság varázsával hasson. Nagyon imádom az egész varázsvilág témát, ami ebben a sorozatban szépen fel van építve, és pár hibával, de gyönyörűen megalkotta Rowling. A könyveket annyira régen olvastam, hogy össze se tudnám hasonlítani, de talán jobb is így. Ebben sosem értettünk egyet @agi89 -el. :D Én tudom élvezni a filmeket minden hibájukkal együtt. Sok részlet van, ami „ nem is így volt” a könyvekben, de már nem emlékszem. :D
Furcsa úgy nézni, hogy már tudom, amit tudok. Furcsa hallgatni, ahogy Pitont vádolják mindennel, vagy amikor Hagrid azt mondja, a Roxfortnál nincs biztonságosabb hely. Az utóbbit már ennek a résznek a végén megcáfolhattuk. :D Szerintem sosem fogom megunni. Egy valami van, ami mindig zavart, és mindig felhúzom magam rajta. spoiler
„Ha ezt apám megtudja!” Kis sz@ros. :D

54 hozzászólás
Andi

A film, amit bármikor újra tudok nézni és mindig valami mást, valami újat fedezek fel benne.Varázslatos, ahogy fel van építve az egész, ahogy megismerkedünk a varázslatokkal, bár ez a könyvekben sokkal jobban részletezve van, a kastéllyal, ami káprázatos és a TÁJ.Az valami elképesztő.A zenék a legjobbak.Egyszerűen csodálatos, minden hibájával együtt.

Theana

Tejóég, mennyi emlék gyülemlett fel az évek során! Annyira jó volt újranézni és újraérezni azokat a dolgokat, amikor a könyveket olvastam. Váóv.
Nem is tudom, hol kezdjem. Számomra ez nem 2001-ben kezdődött, sokkal később, így nem tudom azt mondani, hogy ősi H. P. fan vagyok, de rám is volt hatással azért. Először nem igazán értettem, hogy mi benne a nagyonjóóó, de olvasás után be kellett vallanom, hogy nem semmi egy ilyen világot megalkotni egy kis kávézóban. :))

Nyilván nem volt nagyon nagyon precíz a történet, de simán el lehetett nézni, mivel a karaktereket teljesen jól megalkották, mint színészileg és képileg, szóval le a kalappal, mert látszik, hogy sok munka van benne! Meg kell említeni a zenét is, hála John Williamsnek (mert valami FANTASZTIKUS az a dallam, de az összes többi is, ami a filmben hallható!!!), s látványvilág sem rossz, sőt, szóval elég jól leírja a könyvet (nyilván nem teljesen). Nem is tudom, mit dicsérjek még, mert annyi mindent lehetne, de egyszerűen nem tudom, mivel kezdjem.

Az elején engem nem nagyon kötött le, valahogy vártam, hogy beinduljon (mint az első könyvnél is), pedig Dursleyéket is annyira jól megcsinálták, Vernon bácsit, a nénit, ahogy elkényezteti „kis” kölykét, azt a gonoszságot, ahogy bántak Harryvel.

Akiket főleg kiemelnék, mint személyes ÖRÖK kedvenceim, azok nem más, mint Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore professzor, valamint Perselus Piton professzor. Ha lehetne jelölni kedvenc karaktert, már rég megtettem volna Pitonnál. Számomra valahogy ő első látásra, még ha spoiler, egyszerűen nem tudtam rá haragudni, csak mosolyogtam és ámultam rajta, a jellemvonásain, spoiler. Dumbledore hihetetlen bölcsessége és tapasztaltsága pedig, mindig egy nagypapára emlékeztet, aki segíteni akarja a fiatalabb generációt. https://snitt.hu/idezetek/7150

Hát így vagyok én ezzel az egésszel, és nyilván ott van még Hermione Granger, akit Emma Watsonra mintha ráöntöttek volna, mert annyira összeillenek. A többieket inkább már csak a humorukért szeretem, de mind nagyon jól alakítanak, és a könyvet is megéri elolvasni, ha a film elnyerte a tetszést, mert ott még több humor és képzelet várja az olvasót. (Harry Potter sosem volt kedvencem, de annyira illik Danielhez is a kapott karakter, hogy az nagyon durva, mennyire eltalálták a színészgárdát.)

pvik13 

Angolul, magyar felirattal. Mit is mondjak egy újabb újdonság a filmmel :D Friccs úr hanga meg kész :DD Ahh viszont az a jelenet ahogy Harry csak ül spoilerszámomra a legmeghatározóbb a jelenet a filmben :)))

Haspók 

Az első részt kétszer is láttam, mert nagyon tetszett a HP és a többiek varászlatos világa. Nagyon jól eltalált karakterek, érdekes és izgalmas történet , szerethető mágikus lények, látványos és gyönyörű díszlet.

Törpillaa 

Szeretem ezt a filmet. Izgalmas, varázslatos, humoros, látványos, szórakoztató családi film. Nagy kedvencem Harry, Ron, és Hermione, na meg Hagrid. A baglyok nagyon cukik.

MLauri

Hugrid folyamatos elszólásai :D <3
Malfoy csúnya lenyalt zsíros haja :D
Nevil szerencsétlensége :D
Hermione okoskodásai :D
Ron megszólalásai:DD<3
Harry kék szemei és bátorsága <3
imádom!!

Nevra 

Nincs kifejezés arra, hogy én ezt mennyire imádom. Képes lennék milliószor megnézni egymás után. Fantasztikus a mágia.
Minden szereplő fantasztikus. Meg milyen cuki a baby Harry.
Nagy kedvencem Dumbledore, Minerva, Hagrid, Piton és Ron ( imádom, hogy olyan sokat eszik. :D ) Hermione, Harry. Oh és Bolyhoska. :D
A zenék pedig fenomenálisak. A tájakba pedig külön szerelmes vagyok.
Felejthetetlen mikor Hermiona kijavítja Ront, vagy mikor rácsöppen a kutyanyál. :)
Örök kedvenc.

Coralie 

Még emlékszem rá, amikor gyerekként a moziban néztem, annyian voltunk a teremben, hogy alig lehetett leülni. Nagyon tetszett már akkor is, pedig a könyveket nem ismertem. Szégyen vagy sem, felnőtt fejjel idén olvastam végig először, de azóta is az el nem múló hatása alatt vagyok. *.* Így már teljesen más élmény volt újranézni a filmet is, minden sokkal ismerősebbnek, mondhatni családiasabbnak hatott. :) Ráadásul most először fogom végignézni a szériát eredeti nyelven, mivel a moziban és tévében mindig szinkronnal csíptem el. Már most jobban tetszik így, nagyon más a szereplők saját hangja, de hitelesebben visszaadja a brit környezetet. Fura, hogy itt még a színészek ennyire fiatalok voltak! Érdekes úgy nézni, hogy már tudom kinek mi lesz a sorsa, ki kinek lesz barátja vagy ellensége, és milyen sokat fognak még változni! Mindenki nagyon szépen alakított, főleg a gyerekektől volt ez nagy teljesítmény, hiszen elképesztő nyomás lehetett rajtuk, hogy mindenben megfeleljenek az elvárásoknak. A történetet amúgy jól adaptálták, természetesen a könyv sokkal jobb, magával ragadóbb a hangulata, de a filmesek is kitettek magukért. Tetszettek az aranyos és vicces jelenetek, amilyen fejeket Ron tudott vágni. Pitonnak nem semmi a belépője, ahogy kivágja az ajtót az első órán és beviharzik. XD Kétség nem férhet hozzá, hogy Alan Rickman tökéletes volt erre a szerepre. :) Daniel Radcliffe által pedig a képernyőn is életre kelt Harry.


Népszerű idézetek

Theana

McGalagony professzor: Az lenne a legcélszerűbb, ha Potter urat vagy magát zsebórává változtatnám.
Harry Potter: Eltévedtünk.
McGalagony professzor: Térkép szeretne lenni? Anélkül nem találják meg a helyüket?

1 hozzászólás
Theana

Albus Dumbledore: Ami közted és Mógus professzor között történt, az hétpecsétes titok. Ezért természetesen mindenki tud róla.

Theana

Perselus Piton Harry Potterhez: Mit kapok, ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverek?

3 hozzászólás
Theana

Oliver Wood: Félsz, Harry?
Harry Potter: Egy kicsit.
Oliver Wood: Az normális. Én is féltem az első meccs előtt.
Harry Potter: És mi volt?
Oliver Wood: Ööö… nem emlékszem. Szinte rögtön eltalált egy gurgó. Egy hétig kómában voltam.

2 hozzászólás
Theana

Ron Weasley: Félelmetes vagy néha, Hermione, ugye tudsz róla? Nagyon ügyes, de félelmetes!

Theana

Rubeus Hagrid: Elszóltam magam! Már megint elszóltam magam…

Theana

Ron Harrynek: Nagyon rossz hatással vagyunk Hermionéra…

Theana

Ron Weasley: Halhatatlan?
Hermione Granger: Vagyis soha nem hal meg.
Ron Weasley: Tudom, mit jelent!

Theana

Hermione Granger: Itt mindenki azt mesélte, hogy iszonyú nehezek a vizsgák, de… ez nem volt nehéz., én élveztem!
Ron Weasley: Örülj neki, én nem!

Theana

Hermione Granger: Furcsa érzés hazamenni, neked nem?
Harry Potter: Én nem hazamegyek. Már nem.


Folytatása

Összehasonlítás

Harry Potter


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján