Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Legendás állatok és megfigyelésük 2.) (2018) 907

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
134' · amerikai, egyesült királysági · kaland, romantikus, fantasy, családi 12 !

Göthe Salmander szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain.A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 26

Szereposztás

Eddie RedmayneGöthe Salmander
Johnny DeppGellert Grindelwald
Zoë KravitzLeta Lestrange
Ezra MillerCredence Barebone
Jude LawAlbus Dumbledore
Alison SudolQueenie Goldstein
Katherine WaterstonPorpentina Goldstein
Callum TurnerTheseus Salmander
Dan FoglerJacob Kowalski
Carmen EjogoSeraphina Picquery

További szereplők

Kedvencelte 139

Várólistára tette 215


Kiemelt értékelések

Sydney 

Olvastam a sok negatív kritikát, van amivel egyetértek, van amivel nagyon nem, de én akkor is imádtam, imádom!!

LoneWolf 

Ismét mindenről szólt a film, csak a címről nem. spoiler Ahogyan az előző, úgy ez sem igazán találta a fókuszt, ugyanakkor jóval sötétebb és komorabb lett, illetve LASSAAAAAABB mint a nyitó epizód. Szinte minden karakter szomorúbb, dühösebb, vagy elkeseredettebb, pedig igazából még nem is történt semmi. Miért? Ennek ellenére így is magával tudott ragadni, hisz az egész film egy óriási HP fanservice, tele már ismert bűbájokkal, karakterekkel, helyszínekkel és persze az elmaradhatatlan varázslényekkel. spoiler Minden sötétsége és szétszórtsága ellenére is megvan a maga bája, hiszen így sem nélkülözi a humort, amit sokszor maguk az állatok szolgáltatnak, csakúgy, mint az első részben. Visszatérő karaktereink sajnos a hangulatváltás miatt kevésbé energikusak, viszont Credence és Grindelwald profitálnak ebből, hiszen Depp és Ezra Miller játéka most különösen tetszett, pedig előbbit kifejezetten utáltam mostanság.
Az újoncaink sora emellett elég vegyes összképet alkot, ugyanis a Lestrange család körüli mizériát egy felesleges, amolyan időkitöltő vakvágánynak találtam, míg Göthe segítője kb. feleslegesen került a filmbe, mivel egy aranyos és egyben kissé szomorú jeleneten kívül semmit sem tudtunk meg róla. Göthe testvére is inkább csak tölteléknek hatott a cselekményben, míg az igazi nagyágyú, Dumbledore csúnyán háttérbe szorult (Ennek persze megvolt az oka.) még a rengeteg visszaemlékezéssel együtt is, Naginiről nem beszélve, akitől a nagy hírverés után többet vártam volna.
A történések tetőpontja ugyanakkor nagy fejfájást okozott. Egyszerre volt látványos és katartikus, feszült és igazán HP-s, mégis bugyuta, hatásvadász és kliséhalmaz is egyben. spoiler
Minden bakija, furcsasága és borongós jellege mellett is rendkívül élveztem a Legendás Állatok 2-őt, hisz kellemes volt ismét visszacsöppeni picit a varázsvilágba, s emellett még a megosztó csavart is elnézem neki annak reményében, hogy a folyatatások is minimum ilyen szinten maradnak majd. Mindenesetre nem ártana már kockáztatni, mert hiába a tónusváltás, Rowling és filmesek még így is erősen biztonsági játékot űznek és nem mernek igazán nagyot, formabontót lépni, a futószalag pedig az 5. filmig bizony simán meggyulladhat, ha nem tesznek ellene valamit.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom ezt a részt is. :-) ❤ Nem tudom ki, hogy áll ezzel a filmmel kapcsolatban, de nekem nagyon tetszett. Izgalmas volt, látványos, szórakoztató, vicces, és egy kis akció is akad benne. :-) Most láttam először Dumbledore-t ilyen fiatalosan, és Jude Law nagyszerűen alakította a professzort, bár nem sokszor jelent meg a filmben, de nekem ő is tetszett. :-) Johnny Deep pedig abszolút kedvenc, imádom a gonosz Grindelward szerepét, bár a fehér haja és a fele más szeme kicsit furcsa a megszokott szerepeihez képest, de hiába ő a főgonosz egyszerűen imádni való. :-) És ki más lenne a másik akit még mindig imádok, hát Göthe. :-) ❤ Annyira imádom ezt a pasit, olyan kis cuki, aranyos Eddie Redmayne ebben a szerepben, teljesen elvarázsolt. Nem az a szokásos nyálas pasi, de nekem nagyon tetszik, és a furcsábbnál furcsább állataival nagyon szépen bánik. :-) Mint az előző részben is őket is nagyon megszerettem, az a nagy hatalmas cicuska annyira cuki volt, spoiler Na az vicces volt, és nagyon cuki. :-) Egyik Goldstein kisasszony sem lett a szívem csücske, spoiler Jacob még mindig szórakoztató figura, bár nem sok mindent tesz, csak mindig ott van ahol a nagy esemény történik. spoiler Theseus is cuki volt, de Göthe sokkal jobban. :-) Nagyon kíváncsi leszek mi fog ebből kisülni, és mi lesz a harmadik részben. spoiler A többi szereplő is jó volt, és az alapsztori is nagyon látványosra sikeredett, és a zenék is jók voltak hozzá. :-) Mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek tetszett az első rész. :-)

Theana 

Hű. Most már határozottan érdekel a folytatás… Addig is, pár szó a második részről.
Nagyon frusztrált, hogy nem ismertem az új karaktereket, a szálak összekuszálódtak, egyszóval az egész értelmetlennek tűnt és zavarosnak. De közben nagyon tetszett, hogy megjelentek a régi karakterek fiatal arcai, utalások a szériáról. A közepe fele pedig megnyugodtam, hogy nem lesz baj, minden kiderül. Hát, a szándékok kicsit mondvacsináltnak hatottak (Credence-é egyenesen nyálasnak), a Lestrange eredet elbeszélés pedig kitérőnek inkább, de egyébként pont ez érdekelt a legjobban.
A jelmezek gyönyörűek, a borús, fekete hangulat nagyon bejött és örültem, hogy nem Eddie vitte a hátán a filmet. Apropó Eddie. ANNYIRA, DE ANNYIRA jól áll neki ez a szerep. Minden megmozdulását imádom.
Grindelwald bűntettei?… Um, nem igazán értem a címet.

Nadja_Blue

Hatalmas csalódás volt. A történet zavaros és a gyengén megírt forgatókönyvet látványos elemekkel, aranyos lényekkel és hatalmas mennyiségű nosztalgiával akarják leplezni, de sajnos ez sem elég ahhoz, hogy megmentse a filmet.
Mennyivel jobb lett volna a Legendás állatok sorozat, ha tényleg csak arról szólt volna, ahogy Göthe gyűjti az állatkákat és azt követhetjük nyomon, ahogy megszelídíti őket és körbeutazza a világot.

Szeszj 

Jaj hogy én miért húztam ilyen sokáig, oké talán azért mert kicsit féltem hogy nem fog tetszeni, mert sokan lehúzták meg az egyik barátnőm mondta hogy ez nagyon gagyi lett és utána valahogy elmaradt a film. De ami késik az nem múlik. Nekem tetszett, szó szerint imádtam, oké voltak benne hatásvadász részek, igazából nem nagyon történt semmi. De mégis, teljesen beszippantott a világ. Jó volt nézni. :D
A varázs lények valami hihetetlenül aranyosak. ^-^ Niffler még mindig a kedvenc és voltak pici Nifflerek is. Ahhh olyan husik. https://images.ctfassets.net/bxd3o8b291gf/3coaxoPkIEmgQ…
https://imagesvc.timeincapp.com/v3/fan/image…
Zouwu is aranyos volt, olyan volt mint a macskám! :D https://icdn2.digitaltrends.com/image/fantastic-beasts-…
Az új szereplők is jók voltak, a fiatal Dumbledore főleg. Kíváncsi vagyok hogy mit hoznak ki belőle.
Grindewald is remek volt. Johnny Dep-nek nagyon jól áll ez a szerep. Zseniális.
Leta is érdekes karakter, én megkedveltem. spoiler.
Jacob és Tina még mindig jók. spoiler.
Credence is érdekes karakter. Főleg ami kiderült róla. Meg Nagini is. Kíváncsi leszek hogy mi lesz most vele.
Queenie-t nem nagyon értem. Szerintem ez egy hülye döntés volt.
Newt pedig a legjobb. Annyira imádom! ^-^ https://icdn1.digitaltrends.com/image/fantastic-beasts-…
Olyan jó volt hogy Roxfort is feltűnt és még órát is látunk. Imádom.
Szóval én alig várom a következő részt. Csak még olyan messze van.

Midnightsp

Nyilván megértem a magas értékeléseket, ezt nem is érdemes boncolgatni, mert hát a Harry Potter-canonról van szó, de szerintem ez a film meg úgy az egész sorozat már baromi híg. Ebben a filmben sem történt semmi extra, a sztori tök zavaros, Queenie a végén teljesen out of character viselkedett, a film eleje uncsi, jó persze a CGI-állatkák aranyosak olyan Guardians of the Galaxy-módon, de ez nekem speciel kevés. A HP-s utalások tömkelege is nagyon zavart, mindenki Lestrange, McLaggen meg McGalagony… vágom én, hogy elég belterjes a varázslótársadalom, de ez mégiscsak túlzás.. a spoiler jelenet, a spoiler beszólás, Nagini (jó sok szerepe volt), meg persze, amikor először feltűnik a színen a Roxfort épülete és beindul a jó öreg John Williams-féle HP-téma… annyira rájátszanak arra, hogy gyakorlatilag a teljes Y/Z-generáció ezeken a könyveken/filmeken nőtt föl, oké, én is magam alá omlok, ha meghallom ezt a zenét, ki nem? Az egész annyira hatásvadász és olcsó, hogy nálam már ellentétes hatást ért el. Story-wise meg eskü igényesebb fanfictionöket lehet találni a neten. Grindelwald gagyi főgonosz, a poénok (?) bugyuták és az egészet fölöslegesnek és erőtlennek éreztem. És hiába lesz még három rész és hiába vetett fel ez a film is rengeteg kérdést, egyáltalán nem érdekelnek a válaszok, mert az egész sztori érzelmi mélysége konvergál a nullához.
Nyilván 2024 után jönnek majd még sequelek, prequelek, lesz majd remake meg reboot meg anyám kínja és értem én, hogy Rowling asszonynak is valamiből etetni kell a családját, de attól még ez a pénztől tocsogó semmi keserű szájízt hagyott maga után.
Ja igen majd' elfelejtettem: Jude Law még mindig jó pasi.

4 hozzászólás
Békacica 

Az elsőre 9* ment. Annak imádtam a hangulatát, és rengeteg újdonságot mutatott. Ebben viszont már nincs meg ugyanaz a könnyedség. Persze lehet ezzel vitatkozni, hogy megéri-e a *levonást, mert önmagában működik a film.
Az is bánt kicsit, hogy még kevesebb a legendás állat és a megfigyelés. A plakáton jól látszik a hangsúly: Ez a film Grindewaldról szól (persze erről se annyira, de címet kellett adni), fogadjátok el. Egyébként lassan a kedvenc főgonoszom lesz ez a figura, igazi varázsHitler, kisdiktátora a Potterverzumnak, és teljességgel hisz abban, amit közvetít, hiteles. Nem tudom mi lesz itt, ha nem Johnny Depp alakítja majd, akkor is ezt gondolom-e.
Nem tudok mit kezdeni a végén a nagy fordulattal. Szerintem a film meg a könyvek az két külön dolog, két univerzum, ami nem mindig találkozik. Várom a következő filmet, hogy hogyan csavarják tovább a történteket, onnan kiderül.

Valentine_Wiggin

Volt alkalmam megtekinteni egy két órás előzetest egy nyolc órás filmhez. Elképesztő mennyiségű új karakter, feltett, és részben megválaszolt kérdés, látványos harcok, aranyos lények, plot twist, plot twist, plot twist, aztán vége. Úgy álltam fel a moziteremben, hogy igazából elrepült két óra, és én még ülni akarok itt ugyanennyit.
Göthe nekem továbbra is kategóriákkal szimpatikusabb, mint Harry valaha volt. Ahogy botladozik egyik kérdéstől a másikig, kíváncsi, próbál helyesen cselekedni, de nem hős, hanem tudós, aki már attól is kényelmetlenül érzi magát, hogy tömegben kell mozognia, nem, hogy pálcát rántson, és szembeszálljon a gonosszal… annyival megérthetőbb, és annyival szerethetőbb számomra, mint az eredeti sorozat kiválasztott szindrómás főhőse.
Én meg tudtam kedvelni az újakat is, Leta helyzete nagyon nehéz (és a családfás jelenet szerintem az egyik leghatásosabb volt), spoiler Theseus tényleg nagyon jól lett kiválasztva, simán el lehet hinni, hogy Göthe testvére, Naginire pedig nagyon kíváncsi leszek, hogy jut majd el a Harry Potterekben betöltött szerepéig.
A régiek közül én kimondottan kedvelem Tinát is, Jacobot is, ez utóbbi rendíthetetlenül szolgáltatta a humort a sötétebb pillanatokban, egyedül Queenie volt kellemetlen meglepetés, az ő döntései teljesen zavarosak.
Jude Law zseniális Dumbledore, hozza azt a jószándékú manipulátor stílust, aki teljesen tisztában van a saját hibáival, de elszántan próbál megküzdeni velük. Viszont lehetne egy picit öregebb, mert nem egyszerűen fura az, hogy tizenhat év alatt mennyit öregedett (az eredeti filmek flashback-jeiig), de az ember először rá néz, majd Johnny Deppre, és nem hiszi el, hogy Grindelwalddal egyidősek.
Apropó Grindelwald, hátborzongató, erős, nagyon hatásos gonosz, és a színész szokás szerint játszhat őrültet – amiben a legjobb. Azt nem tudom, pontosan mik is akartak Grindelwald bűntettei lenni, mert tényleges bűnt kb. kettőt követett el, a többibe csak belemanipulált másokat, de nem ítélek filmet cím alapján. Nagyon kíváncsi leszek, Dumbledore hogy fogja végül legyőzni. spoiler A fiatal Grindelwaldot alakító Jamie Campbell Bowernek pedig határozottan jól áll a heterokrómia.
Credence-ről nem tudok sokat mondani, a csavarral egyelőre nem tudok mit kezdeni, de a színész azt nyilatkozta, hogy szerinte mindenki bízzon meg Rowlingban, mert tudja, mit csinál… talán neki lehet hinni, legalábbis nagyon reménykedem benne.
Összességében, várom a folytatást. Hogy fogok én nyugodtan ülni 2020-ig…

2 hozzászólás
AniTiger 

Azért sajnálom, hogy nem vagyok JKR-rel olyan viszonyban, hogy felhívjam, hogy WTF, meséld el a 3. részt. MOST!


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin

Jacob: Mondjon neki valami szépet!
Göthe: Olyan… a szeme… mint a szalamandráé.
Jacob: Ezt semmiképp ne mondja!

Valentine_Wiggin

Albus Dumbledore: Tudja, mit csodálok magában, Göthe? Maga nem vágyik hatalomra. Egyszerűen csak teszi, ami jó, azért mert jó.

Valentine_Wiggin

Göthe: Tina… én… a szeme…
Tina: Folytassa…
Göthe: De nem szabad kimondanom!

Sunshine 

Leta Lestrange [Göthének]: Te minden szörnyeteget szeretni tudsz.

Sunshine 

Nicolas Flamel: Sajnálom, de nem tartok ételt a házban.
Jacob Kowalski: Maga egy kísértet?
Nicolas Flamel: Nem! Nem. Élek, ne féljen. Sőt, alkimista lévén halhatatlan vagyok.
Jacob Kowalski: Egy nappal se néz ki többnek 300-nál.

Sunshine 

– És [a testvére] meg akarja ölni?
Göthe Salmander: Elég gyakran.

AnitaZoé 

Göthe: Nézze, Jacob. Itt állt. Tina itt állt. Nagyon keskeny lábfeje van, biztos észrevette.


Folytatása

Összehasonlítás

Legendás állatok és megfigyelésük


Hasonló filmek címkék alapján