Harry Potter és a Tűz Serlege (Harry Potter 4.) (2005) 890

Harry Potter and the Goblet of Fire
157' · amerikai, angol · kaland, fantasy 12

0 díj · 3 jelölés

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény… [tovább]

magyar

Képek 45

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Tom FeltonDraco Malfoy
Matthew LewisNeville Longbottom
Stanislav IanevskiViktor Krum
Robert PattinsonCedric Diggory
Katie LeungCho Chang
Clémence PoésyFleur Delacour
Ralph FiennesLord Voldemort

További szereplők

Kedvencelte 330

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Theana 

Harry már megint nem olyan, mint egy 14 éves……
Na jó, spoiler. De annyira meggyőzően játszott, nagyon jó!
Még több bonyodalom okozója ez a rész… És még sötétebb az egész.
Kaptunk egy szomorúbb részt is (de valahogy nem tudom őt sajnálni a filmben spoiler), kedveset, aranyosat, bölcset, több izgalmasat, és meglátszik a karakterfejlődés is. Emma nagyon szép volt. :) És úgy igazán ő változott a legtöbbet, szerintem, az előző rész óta. Főleg külsőleg, persze. :D Úúú, és hát többet kaptunk drága Pitonból is! ;)
spoiler
Lehet, hogy furán hangzik, de ebből a részből emlékszem a legtöbbre, majdnem megvan az összes párbeszéd, tudom, mi után, mi jön, pedig nem is láttam annyiszor, fura!

Nihilchan 

Sokadik nézésre is pontosan annyira izgalmas, mintha először látnám. Szeretem a próbákat, szeretem a komplett cselekményt és azt is, hogy itt már kifejezetten sötétedni kezd az univerzum. Harry és barátai idősödnek, de nem csak ők nőnek, hanem a problémák is. Nyilván nem tudta hozni a könyv részletességét és vannak eltérések, de úgy gondolom, hogy ez még a jobban sikerült részek közé tartozik. Igazából az egyetlen gondom a filmmel az, hogy nekem Robert Pattinson szörnyen rontja az élményt, de ezen azért túl tudom tenni magam.

Rahenys 

„ Nem szeretném, ha úgy viselkednének, mint a bárdolatlan bugyuta barbár bohócok! ” McGalagony egy zseni, komolyan mondom. :'D

Ez sem a kedvenc HP filmem, kicsit hiányoltam a könyv részletességét. Például a tényt, hogy Rita Vitrol animágus, a Kviddics Világkupát (magát a játékot), illetve a labirintusban elhelyezett Szfinxet. De nem leszek telhetetlen.

Az első dolog, ami megdöbbenésre kényszerített, mikor megláttam, hogy az ifjabb Barty Kupor megformálója David Tennant. Ezért voltál olyan ismerős a Good Omensben. Itt kétségtelenül sokkal fiatalabb.
Kissé elszomorít az emberek felfogása. A Griffendél imádja Harryt, mert Ő Harry Potter, de aztán megkérdőjelezik az őszinteségét. Elfordulnak tőle, mikor a legnagyobb szüksége van a barátokra, viszont az első próba sikeres leküzdése után már mindenki imádja. Hol itt a logika? Bármiben lefogadnám, ha az első próbát elvesztette volna, sosem szerzi vissza a „tekintélyét” a házában. Meg úgy az egész Roxfortban sem.
Cedric lett a rész szépfiúja, a lányok elolvadnak tőle…szintén csak egy csinos pofi. (Mondjuk kinek mi, én nem sok mindent látok benne.)
Kíváncsi vagyok, ha „Mordon” nem segít nekik a próbáknál és a helyszínen szembesülnek a feladatokkal, vajon hogyan oldanák meg. Megoldanák-e egyáltalán. Véleményem szerint nem, ugyanis annyira leblokkolnának, hogy egyedül nem tudnák kitalálni. Legalábbis Harry biztosan nem.
Az ál-Mordon órái egész szórakoztatóak lehettek, kár, hogy csak egyet láthattunk. Egy pillanatra azért elkalandozott a figyelme, amikor azt a pókot(?) kínozta a Cruciatus átokkal. Ha Hermione nem szól rá, el is felejtette volna, hogy szerepet játszik.
A próbák viszont tetszettek, kár, hogy manipulálva volt minden. Nem értem Harry 'megmentési kényszerét' – amire Hermione majd rávilágít a Főnix Rendjében – Ő sem lehet olyan ostoba, hogy egy pillanatra is elhitte, hogy veszélyben vannak. Dumbledore előbb vetné le magát a csillagvizsgáló toronyból, minthogy egy diákjának is baja essen. De gonosz vagyok. Persze, mivel megment 2 embert is, így övé a második hely. Felteszem, ha én tettem volna meg ugyanezt, utolsóként végeztem volna.
De nem akarok mindenbe belekötni, ha egyszer azt vallottam, hogy szeretem.
A kedvenc jelenetem egyértelműen Pitonos. A karácsonyi bál előtt, azt hiszem épp a házi feladat írásakor (Hogy is hívják ezt? Közös tanulás, tanári felügyelettel? Fogalmam sincs.) Piton járkál felettük, először csak Ron fejét fordítja vissza a tanulnivaló fölé, másodszor már ráüt Harry és Ron fejére egy füzettel. (Aranyos volt, hogy Hermionét békén hagyta, lányokat és nőket nem ütünk meg, ugyebár.) Majd a legvégén, mikor még a talárját is felhúzza, rákészül és egyszerre 'segít nekik a koncentrálásban' nem tudom megfogalmazni, bár aki látta, érti Egyértelműen a film legjobb jelenete. A másik a Veritaserum-os fenyegetése. Illetve, az arckifejezés, amikor Karkaroff a közelében van.
(Megnéztem volna, hogy Ő hogyan oktatja táncra a Mardekárosait.)

Draco menyétes jelenetén is jókat szórakoztam, bizonyára jól esett Kupornak megleckéztetni Lucius fiát. xD
Frics is mosolygásra késztetett alkalmanként, ilyen volt például az elején, amikor befut a Nagyterembe, majd az ágyús akciói. Igazán megtanulhatta volna már kezelni. :'D

Voldemort a végén megemlíti, miszerint Harry épp a „mugli apám porladó csontjain” áll, érdekes, hogy az aranyvérmániás Lucius Malfoy miért szolgálja. Véleményem szerint már csak félelemből.
Szinte mindenki Voldemort orrán (orra helyén) akad fönn, nekem mégis a hosszú körmei szúrják a szemem. Alapból nem szeretem magamon sem, ha hosszú, na de férfiaknál…és még a lábán is.

Hermione és Ron vonzalmát pedig nem erőltettem volna ennyire. Ha jól tudom utólag Rowling is megbánta, hogy a későbbiekben összehozta őket.

31 hozzászólás
Netta88 

Ezzel a résszel kapcsolatban is vegyesek az érzéseim. Szeretem, mert izgalmas, jól meganimált, sötét. Imádom a srákányokat, és örülök, hogy ennyire jól meg tudták alkotni őket. A sellős rész is nagy kedvencem. Viszont, amit nagyon nem szeretek az a bálos rész. Az a zene, amire buliznak… nekem nem illett a HP világába, kizökkent belőle, és persze ebből is fontos szereplőket és jeleneteket vettek ki. Ettől persze még működött így is. Ugyanúgy nézeti magát több nézés után is, mint elsőre.

kitti0824

Körülbelül egy éve olvastam könyvben ezt a részt. Most vissza olvastam az értékelésemet, és rájöttem, nagyon más lett a film. Dobby, Ludo és Sirius. A filmből valahogy kifelejtették őket
De könyv ide vagy oda, nekem ez a kedvenc részem a sorozatból. Valami fantasztikusan lett megcsinálva. A Trimágus tusa szerintem nagyon jó ötlet volt, az előző részekben mindig csak a szokásos kviddics mérkőzések voltak. Tetszettek a próbák is, azok közül is a kedvencem a második. Az a tojás nagyon király. És szép volt az a kis ének a víz alatt *-*
Ez a rész már érezhetően sötétebb a többinél, aminek én persze csak örülök, mert innentől indul be a sztori *-*
Végre valahára megjelenik spoiler Én valahogy örülök neki, mert eddig mindenki úgy emlegette, mintha már spoiler
Ja, amúgy észre vette valaki milyen viccesen fut Friccs? :O:DDDD Sírtam rajta
A csávó meg aki Ifjabb Kuport játszotta zseni volt. Mint aki tényleg az Azkabanból szabadult. Imádtam.
Az egész részét imádtam.
spoiler

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Ennek a résznek még olyan jo kis hangulata van. A dísztaláros részen mèg mindig sírva nevetek :D

Charityy 

Kedvenc részem könyvben és filmben is :)
Imádom a Trimágus Tusát, nagyon jól ki lett találva, nem semmi feladatokkal kell szembenéznie a versenyzőknek.
spoiler

MrsCumberbatch 

Őszintén szólva nagyon dühös vagyok erre a részre. Ez az egyik leglátványosabb rész, ráadásul szuper története van, mégis az az érzésem van, hogy ez a leggyengébb láncszem ebben a filsorozatban. Főleg mivel annyira értelmetlen az, hogy Harry elvileg nem akart versenyezni és bár a szabályok egyértelműek, nem vonulhat vissza, részt kell vennie… De arról szó se volt hogy küzdenie kell… Elkezdhette volna mindet aztán bumm feladja. Feladni nem tilos… Oké, nyilván akkor nem lenne film, akkor nem lehetne ő a hős, de ez mégis olyan érzést kelt, hogy Harry igenis akarta ezt az egészet… Ha nem akarta volna akkor minden feladatot már az elején feladhatott, elbukhatott volna… Főleg mivel ez az egész látszólag nagyon a barátság rovára megy, plusz spoiler… Egyébként nagyon-nagyon ellenszenves ebben a részben Ron. Mint egy hisztis 10 éves úgy viselkedik. Ha nem rosszabbul.


Népszerű idézetek

Theana 

Ron Weasley: Hűha! Lesz nekünk valaha nyugis évünk a Roxfortban?

2 hozzászólás
Sister 

Ron: Hermione, te lány vagy.
Hermione: Észrevetted?

Sister 

Ron: Mi van rajtad, hát mi van rajtad?
Harry: A dísztalárom.
Ron: De hát nem is csúnya! Semmi fodor, semmi undorító csipke.
Harry: Hát igen, a tied az hagyományos.
Ron: Hagyományos? Ősrégi! Úgy festek, mint Tesse nénikém. Még a szagom is olyan, mint Tesse néninek…

MLauri

Alastor Mordon Malfoynak: Olyanokat mesélhetnék apádról, hogy még a te zsíros hajad is égnek állna!

NaNa_88 

Ron Weasley: – Te jó ég, apa! Milyen magasan ülünk?
Lucius Malfoy: – Fogalmazzunk úgy, ha esni fog, ti tudjátok meg legelőbb.

NaNa_88 

Ron Weasley: – Krum igenis a legjobb! Úgy száll a szél szárnyán, mint a griffmadár! Ő több, mint sportoló. Krum egy művész.
Ginny Weasley: – Beleszerettél, Ron?
Ron Weasley: – Hagyjál már!
Fred&George Weasley, Harry Potter: *énekelve* – Victor szerelmem imádlak, ó, hát légy az enyém, mert nékem csak véled jó!

NaNa_88 

Madame Maxime: Tudnia kell, Hagrid úr, a lovaim csak tiszta whiskyt isznak.


Folytatása

Összehasonlítás

Harry Potter


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján