Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter 3.) (2004) 1211

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
142' · amerikai, egyesült királysági · kaland, fantasy, rejtély 12

0 díj · 7 jelölés

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire… [tovább]

angol

Képek 61

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Gary OldmanSirius Black
Alan RickmanPerselus Piton
Alfred EnochDean Thomas
Tom FeltonDraco Malfoy
Mark WilliamsArthur Weasley
Maggie SmithMinerva McGalagony
Julie WaltersMolly Weasley

További szereplők

Kedvencelte 572

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Andi 

Csikócsőr, olyan gyönyörű.Draco megérdemelte.Annyira élveztem Hagrid óráját.
spoiler
Akik igazán szeretnek, mindig velünk vannak.

Törpillaa 

Ez a része is nagyon tetszett, szórakoztató, látványos, izgalmas, a jelenetek, é a szereplők is még mindig ugyanolyan jók, de itt már újabb szereplők is felbukkantak. :-D Lupint és Seriust nagyon bírom, de még Harryt, Hermione-t, Ront, Pitont és Dumbledort, meg McGalagony-t, és Hagridot is. :-D Malfoyt, Longbottom-ot is bírom kicst. De Dursleyéket még mindig utálom, az a nagynéni az elején megérdemelte, amit kapott. :-D spoiler Hedvig még mindig cuki, és Csikócsőr is. :-D A zenék jók voltak, a kórus is, a látvány is varázslatos volt. Az első részben is bírtam Roxfort kastélyát, a lépcsők szeleburdiságát, és a mennyezetet, annyira csodás. :-D spoiler A Dementorok se voltak rosszak, bár nem igazán szimpik, de nem is ijesztőek. :-D Ezt a részt is már többször láttam, és jó volt most is megnézni. :-D

Chriss 

Ezt a részt nagyon szerettem. Én is szívesen járnék Hagrid óráira. Mindig olyan jókat mosolyogtam a nagyszájú Malfoy-on, aki tulajdonképpen magát égeti le mindig azzal, hogy túl nagy a szája és az önbizalma. Ron természetesen idióta, mint mindig, imádom a karakterét. Ők a kedvenceim Hermionével. Persze mindenkit kedvelek, a tanárok közül McGalagony a kedvencem :)

Nihilchan 

Ez az egyik kedvenc részem könyvben, és majdnem ezt szeretem legkevésbé a filmek közül. Mindig izgalmas és szórakoztató nézni, de valahogy nem érzem az igazinak. Persze, felbukkannak a kedvenc szereplőim és elégedett vagyok a castinggal is, közben meg irtó hiányérzetem van, de nem tudnám megmondani, miért. Viszont a látvány szuper, a zene kiváló és nagyon szeretem, hogy egyre sötétebb a hangulata.

1 hozzászólás
Haspók 

A 3. rész volt a kedvencem. Izgalmas volt és egy percig sem unatkoztam. Nagyon izgultam Csikócsőr miatt, reméltem, spoiler. Ron, mint mindig most is vicces volt, hozta a formáját. Ő a kedvenc szereplőm, egyszerűen imádom a grimaszait, a cuki kis fejét.

crissy 

Számomra több dolog miatt is vált az egyik kedvencemmé ez a rész. Az egyik az időutazó – szerintem itt nagyon jól volt megoldva. A másik persze a Sirius-Lupin supremacy, s a harmadik ez az ikonikus jelenet: https://tenor.com/view/hermione-harry-potter-draco-punc…
Na de az, hogy Dumbledore tényleg két 13 éves kezére bízza Sirius sorsát s az időutazást, hát… Értem én a történetvezetés logikáját, de na. 13 évesek. Számtalan dolog rosszul mehetett volna, nagyon dúrva a bizalom, amit fektetett beléjük. Na de ezért biztos nem vonok le csillagot belőle.

2 hozzászólás
Netta88 

Vegyes érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatba. Egyrészt ez a kedvencem a könyvben, és a filmben is nagyon jó, mégis utálom is egyszerre a hiányosságai miatt. Ettől a résztől kezdve hagyják el a talárt, pedig az egy olyan dolog, ami igazán Harry Potter-es. Nekem ettől is különleges, hogy a varázslóknak más a ruhája, mint a mugliknak. Ezen kívül Sirius kutya alakját nagyon elrontották. A könyvben levő „hatalmas, medveméretű” kutyához képest a filmben levő, kb mint egy csivava… Egyáltalán nem volt reális az, hogy meg tudja fékezni Lupint, hiszen sokkal nagyobb termete volt a vérfarkasnak, mint a kutyának, holott pont azért váltak animágussá, olyan állatokká, amiknek nagy a termete, hogy meg tudják fékezni a vérfarkas barátjukat, hogy vele tudjanak lenni, akkor is, amikor senki nem lehet vele. Ezen kívül persze sok minden más is megváltozott vagy kimaradt, de ez fájt a legjobban. Csikócsőrt is, és a dementorokat is meg tudták animálni, akkor a kutyát miért nem? No, mindegy, tualjdonképp még így is élveztem, hiszen látványos, és izgalmas, de ezt mindig felróvóm a filmnek, akárhányszor nézem újra.

MrsCumberbatch 

A filmek többszöri újranézése után úgy gondolom, ez az egyik legjobb rész. Nem csak a sok szuper karakter miatt (Lupin, Sirius, Csikócsőr (abszolút favoritom)) de a története is ennek az egyik legjobb hogy az (időnyerőt) már ne is említsem. Kedvencem az egészben. Az elején a dalt (kórus ének) is nagyon szeretem. Anynira fülbemászó. :D Illetve az, amikor Piton spoiler csodálatos volt. Nem tudom, hogy most spoiler Ó, egyébként. Őszintén megvallom, nekem eddig fel sem tűnt Dumbledore leváltása (nyílván, mert a szinkron megmaradt) és hogy ez most engem minősít, hogy milyen 'figyelmetlen' vagyok vagy bóknak számít a jelmeztervező felé, hogy bárkit bújtat be oda, ugyanúgy néz ki nem tudom, de én utóbbinak azért adnék egy piros pontot. Most viszont, hogy ennyire egymás után és talán jobban is odafigyelve mint eddig, tényleg feltűnik a váltás.

TejesMasni

Elképesztő, imádom Harry Potter világát, a különleges szereplőket, az érdekes karaktereket és a kalandokkal teli, izgalmas történéseket! Ez a kedvenc részem a filmsorozatból. A kedvenc 10 pontos jelenetem pedig spoiler


Népszerű idézetek

Sister

Ron: Pókok, pókok, jönnek a pókok! Szteppelni akarnak velem, én nem akarok szteppelni!
Harry: Hát akkor mondd meg nekik, hogy nem akarsz!
Ron: Jó, jó, megmondom nekik. Holnap megmondom nekik…

NaNa_88 

Albus Dumledore: (…) De az öröm mindig segít rajtunk. Akkor is, ha teljes a sötétség. Mert a sötétséget elűzi a fény.

4 hozzászólás
Theana 

Sirius Black: Akik igazán szeretnek, mindig velünk vannak.

NaNa_88 

Hermione Granger: – Egyiptomban a macska szent állat.
Ron Weasley: – Ja. Meg a ganajtúró is.

NaNa_88 

Sybil Trelawney: – Halál színezi az aurád. A túllétben vagy! Ugye, igen?
Ron Weasley: – Ott.

2 hozzászólás
NaNa_88 

Albus Dumbledore: A gyerek szavát hiába is őszinte, nem hallják meg, akik elfelejtettek hallani.

NaNa_88 

Albus Dumbledore: Titokzatos dolog az idő. Hatalma van, és ha játszunk vele, veszélyes.

NaNa_88 

Remus Lupin: És most búcsúznom kell, Harry. De biztos, hogy találkozunk még. Addig is… A csíny letudva.


Folytatása

Összehasonlítás

Harry Potter


Hasonló filmek címkék alapján