Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter 3.) (2004) 1009

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
142' · angol · kaland, fantasy, rejtély, családi 12

0 díj · 7 jelölés

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire… [tovább]

angol

Képek 46

Szereposztás

Daniel RadcliffeHarry Potter
Emma WatsonHermione Granger
Rupert GrintRon Weasley
Gary OldmanSirius Black
Alan RickmanPerselus Piton
Alfred EnochDean Thomas
Tom FeltonDraco Malfoy
Mark WilliamsArthur Weasley
Maggie SmithMinerva McGalagony
Julie WaltersMolly Weasley

További szereplők

Kedvencelte 488

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Andi

Csikócsőr, olyan gyönyörű.Draco megérdemelte.Annyira élveztem Hagrid óráját.
spoiler
Akik igazán szeretnek, mindig velünk vannak.

Chriss 

Ezt a részt nagyon szerettem. Én is szívesen járnék Hagrid óráira. Mindig olyan jókat mosolyogtam a nagyszájú Malfoy-on, aki tulajdonképpen magát égeti le mindig azzal, hogy túl nagy a szája és az önbizalma. Ron természetesen idióta, mint mindig, imádom a karakterét. Ők a kedvenceim Hermionével. Persze mindenkit kedvelek, a tanárok közül McGalagony a kedvencem :)

Törpillaa 

Ez a része is nagyon tetszett, szórakoztató, látványos, izgalmas, a jelenetek, é a szereplők is még mindig ugyanolyan jók, de itt már újabb szereplők is felbukkantak. :-D Lupint és Seriust nagyon bírom, de még Harryt, Hermione-t, Ront, Pitont és Dumbledort, meg McGalagony-t, és Hagridot is. :-D Malfoyt, Longbottom-ot is bírom kicst. De Dursleyéket még mindig utálom, az a nagynéni az elején megérdemelte, amit kapott. :-D spoiler Hedvig még mindig cuki, és Csikócsőr is. :-D A zenék jók voltak, a kórus is, a látvány is varázslatos volt. Az első részben is bírtam Roxfort kastélyát, a lépcsők szeleburdiságát, és a mennyezetet, annyira csodás. :-D spoiler A Dementorok se voltak rosszak, bár nem igazán szimpik, de nem is ijesztőek. :-D Ezt a részt is már többször láttam, és jó volt most is megnézni. :-D

Haspók 

A 3. rész volt a kedvencem. Izgalmas volt és egy percig sem unatkoztam. Nagyon izgultam Csikócsőr miatt, reméltem, spoiler. Ron, mint mindig most is vicces volt, hozta a formáját. Ő a kedvenc szereplőm, egyszerűen imádom a grimaszait, a cuki kis fejét.

Nihilchan 

Ez az egyik kedvenc részem könyvben, és majdnem ezt szeretem legkevésbé a filmek közül. Mindig izgalmas és szórakoztató nézni, de valahogy nem érzem az igazinak. Persze, felbukkannak a kedvenc szereplőim és elégedett vagyok a castinggal is, közben meg irtó hiányérzetem van, de nem tudnám megmondani, miért. Viszont a látvány szuper, a zene kiváló és nagyon szeretem, hogy egyre sötétebb a hangulata.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

A filmek többszöri újranézése után úgy gondolom, ez az egyik legjobb rész. Nem csak a sok szuper karakter miatt (Lupin, Sirius, Csikócsőr (abszolút favoritom)) de a története is ennek az egyik legjobb hogy az (időnyerőt) már ne is említsem. Kedvencem az egészben. Az elején a dalt (kórus ének) is nagyon szeretem. Anynira fülbemászó. :D Illetve az, amikor Piton spoiler csodálatos volt. Nem tudom, hogy most spoiler Ó, egyébként. Őszintén megvallom, nekem eddig fel sem tűnt Dumbledore leváltása (nyílván, mert a szinkron megmaradt) és hogy ez most engem minősít, hogy milyen 'figyelmetlen' vagyok vagy bóknak számít a jelmeztervező felé, hogy bárkit bújtat be oda, ugyanúgy néz ki nem tudom, de én utóbbinak azért adnék egy piros pontot. Most viszont, hogy ennyire egymás után és talán jobban is odafigyelve mint eddig, tényleg feltűnik a váltás.

Netta88 

Vegyes érzéseim vannak ezzel a résszel kapcsolatba. Egyrészt ez a kedvencem a könyvben, és a filmben is nagyon jó, mégis utálom is egyszerre a hiányosságai miatt. Ettől a résztől kezdve hagyják el a talárt, pedig az egy olyan dolog, ami igazán Harry Potter-es. Nekem ettől is különleges, hogy a varázslóknak más a ruhája, mint a mugliknak. Ezen kívül Sirius kutya alakját nagyon elrontották. A könyvben levő „hatalmas, medveméretű” kutyához képest a filmben levő, kb mint egy csivava… Egyáltalán nem volt reális az, hogy meg tudja fékezni Lupint, hiszen sokkal nagyobb termete volt a vérfarkasnak, mint a kutyának, holott pont azért váltak animágussá, olyan állatokká, amiknek nagy a termete, hogy meg tudják fékezni a vérfarkas barátjukat, hogy vele tudjanak lenni, akkor is, amikor senki nem lehet vele. Ezen kívül persze sok minden más is megváltozott vagy kimaradt, de ez fájt a legjobban. Csikócsőrt is, és a dementorokat is meg tudták animálni, akkor a kutyát miért nem? No, mindegy, tualjdonképp még így is élveztem, hiszen látványos, és izgalmas, de ezt mindig felróvóm a filmnek, akárhányszor nézem újra.

Rahenys 

Nem a kedvenc HP filmem, mégis nagyon szeretem.
Kezdjük sorjában.
Nem értem Caramel „Nézzük el a fiúnak, hogy varázsolt, elég baja van a szökött Black-el” logikát, tudván, hogy majd a későbbiekben „Már csak azért is vigyük bíróságra a dolgot, ha már ijesztgeti itt a varázslótársadalmat” elvet követi. Persze aranyos cselekedet itt, hogy elnézi neki, de nem kellene ennyire kivételezni vele, csak mert ő Harry Potter.
A vonatút és Lupin feltűnése tetszett, a dementorokért mindig is oda meg vissza voltam.
Véleményem szerint kereshettek volna egy olyan színészt Dumbledore szerepére, aki jobban hajaz Richard Harris-re, de ez a legyen a legnagyobb gondom. :'D
Draco drámája Csikócsőrrel, emlékezetes maradt számomra, szegény srác nagyon az apjára ütött drámázás szempontjából.
Visszatérve Lupinra, ugyebár ő az egyetlen olyan SVK tanár, aki ér is valamit na meg persze Piton a hatodik részben, de azt hiszem az a filmben nincs benne sajnálom, hogy csak egy évet tudott tanítani. (Ha jól tudom Piton kotyogta ki a vérfarkas dolgot. Édes a bosszú, ugyebár.)
Trelawney-től szinte szó szerint a falra tudnék mászni. Az egész jóslástant hülyeségnek tartom, mivel ezt még a varázsvilágban sem volnék hajlandó elhinni, így teljesen egyetértek Hermioneval. Bár az öreg jósnő tényleg tudott jósolni. Kétszer.

Mivel évek óta nem vettem kezembe a könyvet, sőt, a filmet sem láttam legalább 2 éve, így csak most merült fel bennem egy apró kérdés az időnyerővel kapcsolatban. Az addig oké, hogy elsőre lefejezik Csikócsőrt, Harryék pedig konkrétan végignézik a dombról. Mikor visszamennek az időben, és megszöktetik, akkor nem tűnik fel, hogy nincs már ott az állat? Vagy nem látni oda rendesen a dombról?
A többi esemény már csak követi egymást, Féregfark megússza, Lupin átváltozik… Mennyire aranyos volt az a jelenet, mikor Piton megjelenik, majd meglátva a vérfarkast, rögtön Harryék elé áll, hogy védelmezze őket. De látványosan egyikük sem értékelte ezt.
Várható volt, hogy szinte happy end-el zárul majd a történet Harry és Hermione remekül megoldották a problémát.

Lényegében jó film, nem tökéletes, mégis imádom. De a könyveket nem múlja felül

17 hozzászólás
TejesMasni 

Elképesztő, imádom Harry Potter világát, a különleges szereplőket, az érdekes karaktereket és a kalandokkal teli, izgalmas történéseket! Ez a kedvenc részem a filmsorozatból. A kedvenc 10 pontos jelenetem pedig spoiler


Népszerű idézetek

Sister 

Ron: Pókok, pókok, jönnek a pókok! Szteppelni akarnak velem, én nem akarok szteppelni!
Harry: Hát akkor mondd meg nekik, hogy nem akarsz!
Ron: Jó, jó, megmondom nekik. Holnap megmondom nekik…

NaNa_88 

Albus Dumledore: (…) De az öröm mindig segít rajtunk. Akkor is, ha teljes a sötétség. Mert a sötétséget elűzi a fény.

4 hozzászólás
Theana 

Sirius Black: Akik igazán szeretnek, mindig velünk vannak.

NaNa_88 

Hermione Granger: – Egyiptomban a macska szent állat.
Ron Weasley: – Ja. Meg a ganajtúró is.

NaNa_88 

Sybil Trelawney: – Halál színezi az aurád. A túllétben vagy! Ugye, igen?
Ron Weasley: – Ott.

2 hozzászólás
NaNa_88 

Albus Dumbledore: Titokzatos dolog az idő. Hatalma van, és ha játszunk vele, veszélyes.

NaNa_88 

Remus Lupin: És most búcsúznom kell, Harry. De biztos, hogy találkozunk még. Addig is… A csíny letudva.

NaNa_88 

Albus Dumbledore: A gyerek szavát hiába is őszinte, nem hallják meg, akik elfelejtettek hallani.


Folytatása

Összehasonlítás

Harry Potter


Hasonló filmek címkék alapján