Kedvencelte 272

Várólistára tette 190


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Péntek óta agyalok, hogy mit mondhatnék erről a filmről. És semmi értékelhető nem jut eszembe. :D

Élveztem nézni, látványos volt, a 3D abszolút megérte, nagyokat mosolyogtam egyes jelenetnél, imádtam az állatokat. De… Nekem eléggé bevezető film volt. Igazából történt is valami, meg nem is. Hajkurásztuk az elszökött lényeket, miközben a nagy problémának még csak a felszínét kapargattuk.
Az egész filmben Creedance-t Kredenc sajnáltam szinte megállás nélkül. Amikor nem vonta el a figyelmem a látvány. :D Szerencsétlen srácnak kijutott a „jóból”. :( Gravest végig utáltam. spoiler Szegény Creedance! T-T Befejeztem. :D
Jacob Kowalski volt a színfoltja a filmnek. Vicces volt, kedves, szerethető, és nem lehetett nem szeretni, ahogy a teljes homályban élő mugli énje Nekem mugli marad, ha bele döglök is! rácsodálkozik az őt körülvevő varázsvilágra. Meg Queenie-re. :D Annyira aranyosak voltak! :D Azt leszámítva, hogy nekem a csaj egyáltalán nem volt szimpatikus. A színésznő gyönyörű volt és jól játszotta a szerepét, de a karaktere nem jött be.
Annyi mindenre ki lehetne térni. Pl arra, hogy Scamander mennyire is volt jó főszereplőnek, és ezzel együtt arra, hogy megint a mellékszereplők vitték el a filmet. De engem nem zavart. Élveztem a látványt, nevettem rajta, és egyáltalán nem tűnt fel, hogy mennyi ideig ültünk a teremben. Még a stáblista kezdetekor sem álltunk fel, pedig eléggé elzsibbadtunk. :D
Mindenképpen nézős a folytatás. Szeretem ezeknek a történeteknek a világát, ez az, ami engem igazán megfog benne. Mondjuk nem árt, ha van jó sztori is. :P Én mindenképpen bizakodó vagyok.

29 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom, és imádom még mindig ezt a filmet. :-) ❤ Rengeteget nevettem rajta, nagyon szórakoztató film, és izgalmas, látványos, vicces, és annyira cukik egytől egyig azok az állatok. :-) ❤ Imádom. Nagyon bírtam Eddie Redmayne-t, olyan kis cuki, és aranyos egy pasi, mellesleg még szexi is. :-) Imádlak Göthe, nagyon szórakoztató pasi vagy, és az állataid is azok. :-) A többi szereplő is igazán jó volt, csak Goldstein volt rém idegesítő, hogy annyira be akart vágódni a munkahelyén, hogy még spoiler A testvére azzal a nyávogó hangjával brrr… Colin Farrel is irtó jól alakította a maga szerepét, most, hogy másodszorra is megnéztem egyáltalán nem sejtettem, hogy ki is ő valójában, és azt sem ki a felelős mindenért. spoiler Nekem nagyon tetszett ez a film, és az alapsztori is nagyon jó lett, már alig várom a következő részt milyen lett. A zenék is jók voltak. :-) A könyvet még azóta sem olvastam, az még várat magára. :-) De ezt a filmet mindenkinek csak ajánlani tudom, én nagyon élveztem. :-) ❤

LoneWolf 

Az évek során kissé megkoptak a Harry Potter-es ismereteim, így nem tudom már Grindelwald milyen jelentőséggel bírt az eredeti sztori kapcsán, ahogy azt sem, mitől függ, hogy a varázslók melyik varázsigét mondják ki szóban és melyiket nem. spoiler Ezeket leszámítva sem teljesen azt kaptam, amit vártam. A címmel ellentétben a varázslények szinte mellékszepelők lettek és a fő cselekmény nem róluk szólt, ami persze nem feltétlen gond, hiszen tetszett az itt bemutatott és kiegészített világ, bár zavart a rengeteg hoppanálás a roxforti visszafogottság után. Vicces, hogy ezúttal egy egyszerű (értsd. se nem jóképű, gazdag vagy kigyúrt) mugli / magnix lett a legszerethetőbb karakter és persze a legilimentor, aki engem is levett volna a lábamról, de kb. minden jó, vagy gonosz figura elég mélységet kapott a történetben, a lényeket leszámítva, melyek effektjei is lehettek volna picit kifinomultabbak. Minden hibája ellenére, mégis egy vérbeli HP műnek mondanám, amit sajnálok, hogy kihagytam moziban, ezáltal pedig kíváncsian várom a folytatását és bátran ajánlom mindenkinek. spoiler

5 hozzászólás
Charityy 

Új szerelem!*-* A film… Meg Redmayne is :D
Annyira féltem tőle, hogy el fogják rontani a filmet és hogy túl nagyok az elvárásaim, de szerencsére nem ez lett. Imádtam!!
Annyira jó lett a történet, meg a szereplők na meg a látványvilág!
Az állatok nagyon különlegesek voltak.
Kowalskin sokszor nagyokat nevettem, aranyos. A végén pedig megmosolyogtatott :)

Nihilchan 

Imádom ezt a filmet! Ez még tényleg az, amit vártam; egy különleges és nem kicsit különc fiatal varázsló kalandja, tele érdekes és szépséges állatokkal. Persze, nagyon érződik rajta, hogy ez csak a történet bevezetése, de számomra mégis megunhatatlan és sokkal szerethetőbb, bájosabb, mint amikor az egész film arról szól, hogy gonoszra vadásznak. A főbb szereplők mind kedvelhetőek; Göthe bűbájos, Jacob a fő humorforrás és Queenie „bugyutasága” sem idegesítő. Én mondjuk Tináért nem igazán ugrálok, de semmi sem lehet tökéletes. A Harry Potter univerzum egészen új szelete. Bármikor újra tudom nézni és mindig ugyanakkora öröm, mint amikor először láttam.

agi89

3D-ben néztük.
Végre megérte, volt értelme!

Gyönyörű látványvilág.
1926-ban járunk New Yorkban, ez nekem már instant-szerelem volt.

Humorban nem volt hiány.
Azt hiszem megint mi voltunk a leghangosabbak @NaNa_88. Bár már a „coming soon” során is. :D

Izgalmas volt.
Amiért nem tudom élvezni a HP filmeket ezt annál jobban tudtam.

A legendás állatok…
Gyönyörűségesek, cukik, különlegesek és (hát na szóval) gusztustalanok.

Határozottan újranézős.

Kemiviki 

Sokaknak nem tetszett, mert hogy a HP világ érzését várták vissza, de nekem meg pont azért tetszett, mert nem azt kaptuk vissza. Hanem egy új külön álló sorozatot abban a világban. Nincs gondom a HP-rel félre értés ne essék, de engem annyira nem vonzott magába.
Röviden tömören egy látványos, néhol vicces, érdekes felvezető történetet kaptunk. Jó persze az eleje ebből adódóan nem volt éppen akció dús, de kellett az az idő, hogy bele rázódjunk a dolgokba. Szerethetőek voltak a karakterek. Nagy kedvencem lett Jacob Kowalski, akiben nagyon reménykedem hogy a továbbiakban is színre lép.
Várom a folytatást :)

MLauri

Elképzelhető, hogy beleszerettem Eddie Redmaynebe egy film alatt?!?!?
Jacob olyan vicces volt, imádtam a pasast :D
Elég jó film volt, kíváncsian várom a folytatást ^^

Pandalány

Olyan jó érzés, amikor nem kell csalódnod egy egész évben várt filmben! ❤
Szuper lett, éreztem az újdonság erejét egy olyan világban, amit igazából már ismerek. Imádtam a kisebb-nagyobb Potteres utalásokat ("Merlin szakállára!", a Roxfort említése és egyéb apróságok), ugyanakkor elvarázsolt a sok-sok újdonság és a cukibbnál cukibb állatok (a furkászra emlékeztem a könyvekből). Nekem is kell egy furkász vagy egy olyan szőrös izé onnan a végéről, ami folyton köddé válik. :P Na és persze elfogadnám magamnak Eddiet is, még mindig az egyik imádott színészpasim. :DDDDDD ❤
Nem lehet szó nélkül elmenni a film humora (nagyon sokat nevettünk a moziban) és a látvány mellett sem, csodás volt, bámulatos és izgalmas. 3D-ben pláne. Az év filmje számomra, pedig láttam más remek alkotásokat is 2016-ban. ❤

4 hozzászólás
viky0222 

Bevallom őszintén, eleinte nagyon szekptikus voltam a filmmel kapcsolatban. Féltem, hogy nem fog sikerülni, erőltetett lesz, és nem kapom meg azt az igazi varázsvilág hangulatot, csak egy utánzatot. Szerencsére nem így lett, nagyon-nagyon jól sikerült a film.
Látványvilága zseniális, ahogy azt megszokhattuk. A díszlet, a jelmezek, a legendás lények mind-mind elképesztőek.
Történetileg is jó lett, de azért nem tökéletes. Kicsit bevezető hangulata volt, egy picivel több minden történhetett volna, de még így is fordulatos volt, és kíváncsi vagyok a folytatásra.
A színészeket is eltalálták, és a karaktereket is. Newt az abszolút kedvencem, de Kowalksi-t is imádtam, remélem visszatér majd.
És annak is örülök, hogy nem lett utánzat jellege. Igen, benne van a varázsvilágba, tökletesen illeszkedik, beleszőtték az összekötéseket az eredeti részekkel, és lesz több is, mégis teljesen új dolgot kaptunk. Nagyon várom a következőt. :)


Népszerű idézetek

Julos

Göethe Salmander: Nekem az a felfogásom, hogy aki aggódik, az kétszer szenved.

Julos

Mr. Kowalski: Ez most nem álom.
Göthe Salmander: Miből jött rá?
Mr. Kowalski: Nincs nekem ilyen fantáziám.

Julos

Mr. Kowalski: Maga belelát a fejembe?
Queenie: Ne féljen, kedves. Mindenki arra gondol, amire maga, mikor először lát.

psn

Jacob Kowalski: I'm sure people like you, too.
Newt Scamander: No, not really. People find me annoying.

psn

Mary Lou: Are you a seeker, a seeker of truth?
Newt Scamander: I'm more of a chaser, really.

psn

Jacob Kowalski: I don't think I'm dreaming.
Newt Scamander: What gave it away?
Jacob Kowalski: I ain't got the brains to make this up.

Sunshine 

Göthe Salmander: Idegen számukra a terep ahol járnak, és a Föld legádázabb szörnyei veszik körbe őket; emberek.


Folytatása

Összehasonlítás

Legendás állatok és megfigyelésük


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján