Legendás állatok és megfigyelésük (Legendás állatok és megfigyelésük 1.) (2016) 688

Fantastic Beasts and Where to Find Them
133' · amerikai, angol · kaland, fantasy 12

1 díj · 12 jelölés

Göthe Salmander, a bűvös fenevadak és bestiák szerelmese New Yorkba érkezik, ahonnan azonnal utazna is tovább, azonban néhány mágikus lényének szökése az események középpontjába sodorja.

angol
angol
angol
angol
magyar

Képek 73

Szereposztás

Eddie RedmayneGöthe Salmander
Katherine WaterstonPorpentina Goldstein
Ezra MillerCreedance Barebone
Alison SudolQueenie Goldstein
Samantha MortonMary Lou
Colin FarrellGraves
Ron PerlmanGnarlack
Dan FoglerJacob Kowalski
Jon VoightHenry Shaw
Carmen EjogoSeraphina Picquery

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 197

Várólistára tette 220


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Péntek óta agyalok, hogy mit mondhatnék erről a filmről. És semmi értékelhető nem jut eszembe. :D

Élveztem nézni, látványos volt, a 3D abszolút megérte, nagyokat mosolyogtam egyes jelenetnél, imádtam az állatokat. De… Nekem eléggé bevezető film volt. Igazából történt is valami, meg nem is. Hajkurásztuk az elszökött lényeket, miközben a nagy problémának még csak a felszínét kapargattuk.
Az egész filmben Creedance-t Kredenc sajnáltam szinte megállás nélkül. Amikor nem vonta el a figyelmem a látvány. :D Szerencsétlen srácnak kijutott a „jóból”. :( Gravest végig utáltam. spoiler Szegény Creedance! T-T Befejeztem. :D
Jacob Kowalski volt a színfoltja a filmnek. Vicces volt, kedves, szerethető, és nem lehetett nem szeretni, ahogy a teljes homályban élő mugli énje Nekem mugli marad, ha bele döglök is! rácsodálkozik az őt körülvevő varázsvilágra. Meg Queenie-re. :D Annyira aranyosak voltak! :D Azt leszámítva, hogy nekem a csaj egyáltalán nem volt szimpatikus. A színésznő gyönyörű volt és jól játszotta a szerepét, de a karaktere nem jött be.
Annyi mindenre ki lehetne térni. Pl arra, hogy Scamander mennyire is volt jó főszereplőnek, és ezzel együtt arra, hogy megint a mellékszereplők vitték el a filmet. De engem nem zavart. Élveztem a látványt, nevettem rajta, és egyáltalán nem tűnt fel, hogy mennyi ideig ültünk a teremben. Még a stáblista kezdetekor sem álltunk fel, pedig eléggé elzsibbadtunk. :D
Mindenképpen nézős a folytatás. Szeretem ezeknek a történeteknek a világát, ez az, ami engem igazán megfog benne. Mondjuk nem árt, ha van jó sztori is. :P Én mindenképpen bizakodó vagyok.

29 hozzászólás
LoneWolf 

Az évek során kissé megkoptak a Harry Potter-es ismereteim, így nem tudom már Grindelwald milyen jelentőséggel bírt az eredeti sztori kapcsán, ahogy azt sem, mitől függ, hogy a varázslók melyik varázsigét mondják ki szóban és melyiket nem. spoiler Ezeket leszámítva sem teljesen azt kaptam, amit vártam. A címmel ellentétben a varázslények szinte mellékszepelők lettek és a fő cselekmény nem róluk szólt, ami persze nem feltétlen gond, hiszen tetszett az itt bemutatott és kiegészített világ, bár zavart a rengeteg hoppanálás a roxforti visszafogottság után. Vicces, hogy ezúttal egy egyszerű (értsd. se nem jóképű, gazdag vagy kigyúrt) mugli / magnix lett a legszerethetőbb karakter és persze a legilimentor, aki engem is levett volna a lábamról, de kb. minden jó, vagy gonosz figura elég mélységet kapott a történetben, a lényeket leszámítva, melyek effektjei is lehettek volna picit kifinomultabbak. Minden hibája ellenére, mégis egy vérbeli HP műnek mondanám, amit sajnálok, hogy kihagytam moziban, ezáltal pedig kíváncsian várom a folytatását és bátran ajánlom mindenkinek. spoiler

5 hozzászólás
Törpillaa

Imádom ezt a filmet. Annyit nevettem rajta. :) Nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, a látványvilág, az állatok. :) Nagyon bírtam Eddie Redmayne-t jól alakította Göthe-t, de a nőt nem bírtam. Sajna még nem olvastam, de nagyon kíváncsi voltam filmre és imádtam. :)

14 hozzászólás
Charityy 

Új szerelem!*-* A film… Meg Redmayne is :D
Annyira féltem tőle, hogy el fogják rontani a filmet és hogy túl nagyok az elvárásaim, de szerencsére nem ez lett. Imádtam!!
Annyira jó lett a történet, meg a szereplők na meg a látványvilág!
Az állatok nagyon különlegesek voltak.
Kowalskin sokszor nagyokat nevettem, aranyos. A végén pedig megmosolyogtatott :)

agi89 

3D-ben néztük.
Végre megérte, volt értelme!

Gyönyörű látványvilág.
1926-ban járunk New Yorkban, ez nekem már instant-szerelem volt.

Humorban nem volt hiány.
Azt hiszem megint mi voltunk a leghangosabbak @NaNa_88. Bár már a „coming soon” során is. :D

Izgalmas volt.
Amiért nem tudom élvezni a HP filmeket ezt annál jobban tudtam.

A legendás állatok…
Gyönyörűségesek, cukik, különlegesek és (hát na szóval) gusztustalanok.

Határozottan újranézős.

MLauri

Elképzelhető, hogy beleszerettem Eddie Redmaynebe egy film alatt?!?!?
Jacob olyan vicces volt, imádtam a pasast :D
Elég jó film volt, kíváncsian várom a folytatást ^^

Kemiviki 

Sokaknak nem tetszett, mert hogy a HP világ érzését várták vissza, de nekem meg pont azért tetszett, mert nem azt kaptuk vissza. Hanem egy új külön álló sorozatot abban a világban. Nincs gondom a HP-rel félre értés ne essék, de engem annyira nem vonzott magába.
Röviden tömören egy látványos, néhol vicces, érdekes felvezető történetet kaptunk. Jó persze az eleje ebből adódóan nem volt éppen akció dús, de kellett az az idő, hogy bele rázódjunk a dolgokba. Szerethetőek voltak a karakterek. Nagy kedvencem lett Jacob Kowalski, akiben nagyon reménykedem hogy a továbbiakban is színre lép.
Várom a folytatást :)

Pandalány 

Olyan jó érzés, amikor nem kell csalódnod egy egész évben várt filmben! ❤
Szuper lett, éreztem az újdonság erejét egy olyan világban, amit igazából már ismerek. Imádtam a kisebb-nagyobb Potteres utalásokat ("Merlin szakállára!", a Roxfort említése és egyéb apróságok), ugyanakkor elvarázsolt a sok-sok újdonság és a cukibbnál cukibb állatok (a furkászra emlékeztem a könyvekből). Nekem is kell egy furkász vagy egy olyan szőrös izé onnan a végéről, ami folyton köddé válik. :P Na és persze elfogadnám magamnak Eddiet is, még mindig az egyik imádott színészpasim. :DDDDDD ❤
Nem lehet szó nélkül elmenni a film humora (nagyon sokat nevettünk a moziban) és a látvány mellett sem, csodás volt, bámulatos és izgalmas. 3D-ben pláne. Az év filmje számomra, pedig láttam más remek alkotásokat is 2016-ban. ❤

4 hozzászólás
Lady_Hope

Imádtam. Mikor elkezdődött, és felcsendült az ismert dallam, bevallom, megkönnyeztem. Visszahozta azt a világot, amit az Elátkozott gyermek nem tudott. Titkok, rejtélyek, új hősök, akik jó ismerőssé lesznek.
Elmondhatatlanul remek film! Ez méltó folytatás. :)
Alig várom hogy újra megnézzem!

budvigszandi

Már akkor megvett magának, amikor felcsendült az a bizonyos zene. :) A történettől kicsit tartottam, vajon milyen lesz, de felülmúlta minden elvárásomat. Ahhoz képest, hogy ez egy jóformán egy felvezető rész a továbbiakra, nekem eszméletlenül tetszett. A látványvilág, a cselekmény, a színészek, szerintem mind nagyon jól lett kivitelezve. Nem volt olyan perc, ahol unatkoztam volna. Szívesen megnézném újra, csak most már eredeti nyelven. Az apró utalásoknál mindig felkaptam a fejem, és izgatottan elkönyveltem magamnak a történteket. :D Alig várom a következő részt. :D


Népszerű idézetek

Julos

Nekem az a felfogásom, hogy aki aggódik, az kétszer szenved.

Julos

Mr. Kowalski: Ez most nem álom.
Göthe Salmander: Miből jött rá?
Mr. Kowalski: Nincs nekem ilyen fantáziám.

Julos

Mr. Kowalski: Maga belelát a fejembe?
Queenie: Ne féljen, kedves. Mindenki arra gondol, amire maga, mikor először lát.

BookOwl 

Mary Lou: Are you a seeker, a seeker of truth?
Newt Scamander: I'm more of a chaser, really.

BookOwl 

Jacob Kowalski: I'm sure people like you, too.
Newt Scamander: No, not really. People find me annoying.

BookOwl 

Jacob Kowalski: I don't think I'm dreaming.
Newt Scamander: What gave it away?
Jacob Kowalski: I ain't got the brains to make this up.

Sunshine 

Göthe Salmander: Idegen számukra a terep ahol járnak, és a Föld legádázabb szörnyei veszik körbe őket; emberek.

BookOwl 

Newt Scamander: We're going to recapture my creatures before they get hurt. They're currently in alien terrain surrounded by millions of the most vicious creatures on the planet; humans.


Folytatása

Összehasonlítás

Legendás állatok és megfigyelésük


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján