Legendás állatok és megfigyelésük (2016) 379

Fantastic Beasts and Where to Find Them
133' · kaland, családi, vígjáték, fantasy 12

0 díj · 5 jelölés

Göthe Salmander (Eddie Redmayne) professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik. A muglik között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket.
És talán meg is találja őket…
A Harry Potter-világ feltámad, a… [tovább]

angol
magyar
angol
magyar
angol
angol

Képek 70

Szereposztás

Eddie RedmayneGöthe Salmander
Katherine WaterstonPorpentina Goldstein
Ezra MillerCreedance Barebone
Alison SudolQueenie Goldstein
Samantha MortonMary Lou
Colin FarrellGraves
Ron PerlmanGnarlack
Dan FoglerJacob Kowalski
Jon VoightHenry Shaw
Carmen EjogoSeraphina Picquery

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 118

Várólistára tette 289


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Péntek óta agyalok, hogy mit mondhatnék erről a filmről. És semmi értékelhető nem jut eszembe. :D

Élveztem nézni, látványos volt, a 3D abszolút megérte, nagyokat mosolyogtam egyes jelenetnél, imádtam az állatokat. De… Nekem eléggé bevezető film volt. Igazából történt is valami, meg nem is. Hajkurásztuk az elszökött lényeket, miközben a nagy problémának még csak a felszínét kapargattuk.
Az egész filmben Creedance-t Kredenc sajnáltam szinte megállás nélkül. Amikor nem vonta el a figyelmem a látvány. :D Szerencsétlen srácnak kijutott a „jóból”. :( Gravest végig utáltam. spoiler Szegény Creedance! T-T Befejeztem. :D
Jacob Kowalski volt a színfoltja a filmnek. Vicces volt, kedves, szerethető, és nem lehetett nem szeretni, ahogy a teljes homályban élő mugli énje Nekem mugli marad, ha bele döglök is! rácsodálkozik az őt körülvevő varázsvilágra. Meg Queenie-re. :D Annyira aranyosak voltak! :D Azt leszámítva, hogy nekem a csaj egyáltalán nem volt szimpatikus. A színésznő gyönyörű volt és jól játszotta a szerepét, de a karaktere nem jött be.
Annyi mindenre ki lehetne térni. Pl arra, hogy Scamander mennyire is volt jó főszereplőnek, és ezzel együtt arra, hogy megint a mellékszereplők vitték el a filmet. De engem nem zavart. Élveztem a látványt, nevettem rajta, és egyáltalán nem tűnt fel, hogy mennyi ideig ültünk a teremben. Még a stáblista kezdetekor sem álltunk fel, pedig eléggé elzsibbadtunk. :D
Mindenképpen nézős a folytatás. Szeretem ezeknek a történeteknek a világát, ez az, ami engem igazán megfog benne. Mondjuk nem árt, ha van jó sztori is. :P Én mindenképpen bizakodó vagyok.

29 hozzászólás
Charityy

Új szerelem!*-* A film… Meg Redmayne is :D
Annyira féltem tőle, hogy el fogják rontani a filmet és hogy túl nagyok az elvárásaim, de szerencsére nem ez lett. Imádtam!!
Annyira jó lett a történet, meg a szereplők na meg a látványvilág!
Az állatok nagyon különlegesek voltak.
Kowalskin sokszor nagyokat nevettem, aranyos. A végén pedig megmosolyogtatott :)

agi89 

3D-ben néztük.
Végre megérte, volt értelme!

Gyönyörű látványvilág.
1926-ban járunk New Yorkban, ez nekem már instant-szerelem volt.

Humorban nem volt hiány.
Azt hiszem megint mi voltunk a leghangosabbak @NaNa_88. Bár már a „coming soon” során is. :D

Izgalmas volt.
Amiért nem tudom élvezni a HP filmeket ezt annál jobban tudtam.

A legendás állatok…
Gyönyörűségesek, cukik, különlegesek és (hát na szóval) gusztustalanok.

Határozottan újranézős.

Kemiviki

Sokaknak nem tetszett, mert hogy a HP világ érzését várták vissza, de nekem meg pont azért tetszett, mert nem azt kaptuk vissza. Hanem egy új külön álló sorozatot abban a világban. Nincs gondom a HP-rel félre értés ne essék, de engem annyira nem vonzott magába.
Röviden tömören egy látványos, néhol vicces, érdekes felvezető történetet kaptunk. Jó persze az eleje ebből adódóan nem volt éppen akció dús, de kellett az az idő, hogy bele rázódjunk a dolgokba. Szerethetőek voltak a karakterek. Nagy kedvencem lett Jacob Kowalski, akiben nagyon reménykedem hogy a továbbiakban is színre lép.
Várom a folytatást :)

Pandalány

Olyan jó érzés, amikor nem kell csalódnod egy egész évben várt filmben! ❤
Szuper lett, éreztem az újdonság erejét egy olyan világban, amit igazából már ismerek. Imádtam a kisebb-nagyobb Potteres utalásokat ("Merlin szakállára!", a Roxfort említése és egyéb apróságok), ugyanakkor elvarázsolt a sok-sok újdonság és a cukibbnál cukibb állatok (a furkászra emlékeztem a könyvekből). Nekem is kell egy furkász vagy egy olyan szőrös izé onnan a végéről, ami folyton köddé válik. :P Na és persze elfogadnám magamnak Eddiet is, még mindig az egyik imádott színészpasim. :DDDDDD ❤
Nem lehet szó nélkül elmenni a film humora (nagyon sokat nevettünk a moziban) és a látvány mellett sem, csodás volt, bámulatos és izgalmas. 3D-ben pláne. Az év filmje számomra, pedig láttam más remek alkotásokat is 2016-ban. ❤

4 hozzászólás
Lady_Hope

Imádtam. Mikor elkezdődött, és felcsendült az ismert dallam, bevallom, megkönnyeztem. Visszahozta azt a világot, amit az Elátkozott gyermek nem tudott. Titkok, rejtélyek, új hősök, akik jó ismerőssé lesznek.
Elmondhatatlanul remek film! Ez méltó folytatás. :)
Alig várom hogy újra megnézzem!

molly_

Egymillió csillag. Nincs mese, ezt látni kell.
Imádtam. Nem hasonlítgattam a HP-hoz, de azért belül elég nagyok voltak az elvárásaim… és nem csalódtam! Szakadtam a röhögéstől, máskor meg teljesen el voltam ragadtatva, ugyanakkor nagyon is kíváncsivá tett, hogy mi lesz a folytatásban.
Egyetlen problémám, hogy spoiler irtó kiszámítható volt.
Redmayne szerintem tökéletes, bárki bármit is mond. A két boszi közül én Queenie-t jobban kedveltem, bár a végére a másikkal is megbarátkoztam, de az elején elég idegesítő volt, hogy mindenbe beleüti az orrát. Kowalski haláli fazon, nélküle nem lett volna az igazi. :)
Amint lehet, újranézem. :D

budvigszandi

Már akkor megvett magának, amikor felcsendült az a bizonyos zene. :) A történettől kicsit tartottam, vajon milyen lesz, de felülmúlta minden elvárásomat. Ahhoz képest, hogy ez egy jóformán egy felvezető rész a továbbiakra, nekem eszméletlenül tetszett. A látványvilág, a cselekmény, a színészek, szerintem mind nagyon jól lett kivitelezve. Nem volt olyan perc, ahol unatkoztam volna. Szívesen megnézném újra, csak most már eredeti nyelven. Az apró utalásoknál mindig felkaptam a fejem, és izgatottan elkönyveltem magamnak a történteket. :D Alig várom a következő részt. :D

ChöppMoly

Salmander sokkal jobb karakter lett, mint gondoltam. Imádni való sztori és megvalósítás. Tetszett családom minden tagjának.

Emilie

Ez… úristen, ez fantasztikus volt! A látvány, a karakterek, a történetvezetés… még most sem találom a szavakat, pedig már eltelt pár óra a vetítés vége óta. A lények csodálatosan lettek meganimálva, minden tiszteletem a stáb felé, mert nagyon profi munkát végeztek, megérte ennyit várni erre a csodára. (Mellesleg… 2018!!!) Ritkán esik meg az, hogy egy film elégedettséggel tölt el egy kedvcsináló trailer után, de ennek sikerült. Pár helyen meg is könnyeztem a vége felé, ami mutatja, hogy milyen hatással volt rám a film. És az is pluszpont volt, hogy nem akarták HP-fankielégítésnek csinálni ezt a filmet, hanem igen, megmutatták a varázsvilág másik oldalát. (PS: ami talán még jobban el is bűvölt, mint anno a HP)
Ja, és a végére hagytam a legjobbat: Azt hiszem, mérhetetlenül beleszerettem Eddie Redmayne-be. (És rájöttem, hogy a hosszú kabátok a gyengéim. Lásd: Matt Smith)

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Julos

Nekem az a felfogásom, hogy aki aggódik, az kétszer szenved.

Julos

Mr. Kowalski: Ez most nem álom.
Göthe Salmander: Miből jött rá?
Mr. Kowalski: Nincs nekem ilyen fantáziám.

Julos

Mr. Kowalski: Maga belelát a fejembe?
Queenie: Ne féljen, kedves. Mindenki arra gondol, amire maga, mikor először lát.

BookOwl 

Mary Lou: Are you a seeker, a seeker of truth?
Newt Scamander: I'm more of a chaser, really.

BookOwl 

Jacob Kowalski: I'm sure people like you, too.
Newt Scamander: No, not really. People find me annoying.

BookOwl 

Jacob Kowalski: I don't think I'm dreaming.
Newt Scamander: What gave it away?
Jacob Kowalski: I ain't got the brains to make this up.

BookOwl 

Newt Scamander: We're going to recapture my creatures before they get hurt. They're currently in alien terrain surrounded by millions of the most vicious creatures on the planet; humans.

BookOwl 

Jacob Kowalski: I love house elves. My uncle is a house elf.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján