Arthur király – A kard legendája (2017) 202

King Arthur: Legend of the Sword
126' · amerikai · akció, kaland, dráma, fantasy 12

Arthur egy ravasz, nagyszájú csirkefogó, aki Londonium sikátoraiban vezeti a bandáját, és megpróbál életben maradni a riválisai ellenében. Születése azonban titkot rejt. A férfi egészen addig nem sejt semmit, amíg rá nem talál egy különleges kardra, az Excaliburra. Arthur az Ellenállás tagjai… [tovább]

angol
magyar

Képek 27

Szereposztás

Charlie HunnamKing Arthur
Jude LawVortigern
Annabelle WallisMaid Maggie
Eric BanaUther Pendragon
David BeckhamBlackleg leader
Astrid Bergès-FrisbeyGuinevere
Katie McGrathElsa
Djimon HounsouSir Bedivere
Hermione CorfieldSyren
Mikael PersbrandtKjartan

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 49

Várólistára tette 182


Kiemelt értékelések

Theana 

Ez haláli volt! Imádtam!!! A karaktereket (nagyon eltalálták őket, mindegyiket), a történetet (minden perce érdekes volt számomra), a zenéket (https://www.youtube.com/watch… – nekem mondjuk egy részen kicsit hasonlít a A visszatérők (2014–)ére, de nagyon illik a filmhez), a poénokat, a színészeket (új kedvencem lett), és számomra minden percért megérte beülni. És bebizonyosodott (ismét), hogy imádom a történelmet. Igaz, van egy homály még bennem, de majd csak megértem.. Imádom, na.

NaNa_88 

Először is: https://media.giphy.com/media/26uf6o80xhd6MKGIw/giphy.gif

Jaj, hát mi volt ez? Csak nem egy új kedvenc? De! :D
Totál odáig vagyok meg vissza! Nem is értem ezt a rengeteg fikázást. Na, meg amikor azt hallottam, hogy nem is igazi Guy Ritchie film. Nem a lóf…! Azok a dolgok, amikről az ember egyből felismeri a rendezőt, ebben is benne voltak. Lehet az illető a káromkodást hiányolta. :D Azért egy anyázás a kerekasztal köré nem hiszem, hogy befért volna. :D
Nekem szinte minden tetszett. Pörgős volt, nem p*csöltünk 1,5 órát a felvezetéssel, folyamatosan haladtunk előre.
A 3D nem volt feltétlenül szükséges. Nem bánom, de a mozgalmasabb jeleneteknél szívesebben néztem volna szemüveg nélkül.

Nem mondom, hogy tökéletes volt, mert nem. De azért egy 9 csillagra feltornázta a fangörcsöm. :D
Az első igazi Guy Ritchies vágássorozatnál konkrétan tapsikoltam. XD Nem volt körülöttünk senki. Megtehettem. :D
❤ ❤ ❤
Kell itthonra! *-*

11 hozzászólás
justafangirl 

Imádom! Minden egyes percét. :D
Az első fél óra után nem tudtam mit fognak kihozni belőle, de meg kell hagyni baromi jó lett. Az egész történet szépen van felépítve, azok a részek, amikor használja a kardot különösen tetszettek. A zenék is passzoltak, jól lettek eltalálva, és látványilag is fantasztikus.
A színészekkel sem volt különösebben bajom, Charlie Hunnam tökéletesen illett Arthur király szerepére, és Jude Law is hozta a formáját.

Coralie 

Kicsit tartottam ettől a filmtől, de mindenképp szerettem volna moziban megnézni, így már napokkal korábban lefoglaltam a jegyet, hogy jó helyen ülhessek. Ehhez képest összesen hárman voltunk a teremben. Nem értem, miért nincs nagyobb érdeklődés iránta, mert megéri a mozijegy árát. 3D-ben érdemes nézni, mert a harci jeleneteket jól kiemeli. A képi világa amúgy is csodálatos! A színészek is tökéletesek voltak. Mivel nem láttam a SoA sorozatot, nem is igazán értettem a felhajtást Charlie Hunnam körül, de most már megértem! Jude Lawra sem lehet panaszom, és örültem Aidan Gillen és Eric Bana szereplésének is. A zenéje ütős, és a megfelelő részeknél szólal meg. Ami még nagyon tetszett, az a hangulat. Igazából ebben a legerősebb a film, ez viszi el a hátán az egészet. Az elején Arthur életének bemutatása igazán guyritchies lett, nagyon jók ezek a vicces, történetmesélős részek. A humor amúgy is a helyén volt, még a kevésbé mozgalmas jeleneteknél is azon kaptam magam, hogy mosolygok. Az egyetlen gyengébb pontja a történet. Igazából semmi újdonság nincs benne: magányos hős, akinek szembe kell néznie a múltjával, és társai segítségével legyőzik a gonosz királyt. Kb. ennyi, nem váltja meg a világot, de nem is ez a célja. Mindenképp ajánlom azoknak, akik egy könnyedebb hangvételű, szórakoztató, történelmi környezetbe bújtatott fantasy jellegű filmre vágynak. :)

3 hozzászólás
agi89 

Emberek!
Akik szerint ez xar film, azokkal szerintem nem egyazon filmet néztünk. o.O

Áááááá hihetetlenül k.rva jó volt!
Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem, nem volt egy pillanat se amikor ellaposodott volna a történet.

Ja és ha nem tudnám hogy Guy Ritchie rendezte, akkor is biztos lennék benne: csakis Ő követhette el.

Imádtam moziban nézni. A szélesvászon és a sok pont egy hang…libabőr. *-*

Kb. már is újranézném.

2 hozzászólás
dorinasenkar 

Ezt a filmet nagyon vártam idén, mert Arthur király és a köré épült mítoszok mindig is a kedvenceim voltak. Többféle feldolgozást láttam már, de ez sikerült a legjobbra. Egyszerűen a 123 perce alatt a mozinak nem találtam benne hibát. Észre sem vettem, hogy mióta megy a film, csak amikor a stáblista ment felfelé és kigyúltak a fények. Akkor szólaltam meg, hogy jó, akkor ez mehet újra. :)

Az első képkockák már magukban megalapozzák a hangulatot, és olyan látványorgiát nyújtanak, hogy nekem szemem-szám tátva maradt, de ahogy hallottam és láttam a többi nézőnek is velem együtt, akik a teremben ültek.
A történet kezdetén megismerhetjük Uther Pendragont és testvérét Vortigernt. Közöttük feszül majd a családi viszály, amelynek következtében a kisfiú Arthurnak menekülnie kell, és ahogy az lenni szokott a nagybácsi megkaparintja a koronát és a királyságot, de elég vaskos árat kell érte fizetnie.
Nincs elhúzva a gyerek felnőtté érése, kockákról kockákra, évről évre mutatják be, hova kerül a királyi csemete, hogyan érik férfivá, és milyen jellemvonásokkal bír. Eközben megismerhetjük a királyságban uralkodó hangulatot, és a sötét oldalon álló, egyre több hatalomra vágyó Vortigern király uralmát is. A történet kidolgozása sem elcsépelt, elég sajátos változatot mutat be Guy Ritchie. Pont ettől lesz jó ez a film. Harc jelentekben sem lesz hiány, sok a közeli felvétel. Küzdelem során nem a hadseregek kerülnek a középpontban hanem az „egyéni” szereplők vagy kisebb csoportok.

Charlie Hunnam tökéletes választás volt Arthur szerepére. Nem a szokásos Arthur- karaktert hozza maga a film sem, egy vicces, öntörvényű, makacs, szívtipró, saját érdekeit kifejezetten szem előtt tartó, de a hozzá közel állókat az utolsó vérig védelmező férfit kapunk, akinek mindenre van válasza, és ügyesen lavírozik az akkori viszonyok között. Nincs idealizálva a karakter, mint azt sok előd filmben már láthattuk, egy teljesen hétköznapi „srác”, aki csak nagy nehézségek árán fogadja el a sorsát.

A filmből kifolyólag megjelenik a mágia is, amely azonban nem olyan mértékben van jelen, hogy az túlontúl hihetetlennek tűnt volna, Pont kellő mennyiségben és minőségben volt ábrázolva, nem túlzóan. A CGI nem rontott a minőségen, nem volt túlontúl felismerhető, elhitette velem, hogy ez a világ létezik. A Mágus szerepében tündöklő színésznő méltó segítőtársnak és iránymutatónak bizonyult. Arthur és közte azért több szikrát vártam volna. :)

A mellékszereplőket tekintve megjelentek a GOT-ból jól ismert színészek, akik zseniálisan hozták az elvárt teljesítményt. És hát az egyik karakternél majdnem félrenyeltem a kukoricát, Blackleg parancsnok tekintetében nem más parádézott, mint maga David Beckham. :D

Arthur mellett ki kell emelni a sötét és hataloméhes nagybácsi szerepében tündöklő Jude Law-t is. Briliánsan hozta a velejéig gonosz, a hatalomért mindenre képes sanyargató királyt, akit semmi nem érdekel, csak, hogy mágiája még sötétebb legyen. A mimikája egyszerűen fergeteges volt, annyira elhitette velem, hogy milyen is ő valójában, hogy meggyőzött minden gonoszságáról.

Maga a film elég sötét tónusokat használ, egy-egy jelenetnél kifejezetten fokozza ezzel a hangulatot. Ami pedig hab a tortán azok a kosztümök. A cseresznye, pedig a zenei aláfestés. Ezek is annyira hozzájárultak a film hangulatához, hogy kockáról kockára egyre fokozták az élményt.

Egyszóval érdemes megnézni. Elsősorban moziban a látvány és a hanghatások miatt. :)

Rekaboni 

Ez most nekem nagyon betalált. Arthur király legendája már gyerekként is megfogott és most, hogy Guy Ritchie dolgozta fel, nem is volt kérdés, hogy ezt moziban kell nézni. Nagyon jó lett a stílusa, a színészek kitűnőek, még pár poént elsütöttek, nagyon-nagyon látványos és a zenéket is eltalálták. Annyira szórakoztató és leköt arra a 2 órára amig tart, hogy nem érdemes hibákat keresni benne. Ment a kedvencek közé.

Rémálom 

Extra kellemes meglepetés volt, nem gondoltam, hogy ez ennyire tetszeni fog! Nagyon jó humor, akció, tökéletes popcorn film.

krlany 

Második nekifutásra csak sikerült végignézni… Kezdem azt hinni, hogyha egy Guy Ritchie filmet láttál, akkor az összeset… Kissé kiszámítható, kissé klisés, kissé unalmas… A harci jeleneteket meg sokall jobban meg lehetett volna koreografálni. A látványra adtak, de az amolyan parasztvakítás, úgy éreztem magam, mint egy falusi búcsúban, ahol van minden a tésztaszűrőtől a kakasos nyalókáig, és közben még a sramli is szól… Ezt az Arthur-sztorit a Ricsi csávónak békén kellett volna hagynia…

LoneWolf 

Arthur király, a Blöff és a Gyűrűk Ura bemegy egy bárba… elég furán kezdődött ez a vicc, majd kissé morbid lett, mikor a fiúnak az apjából kellett kihúznia a *köhmm* kardját. Sejtettem, hogy a kritikák alapján nem számíthatok egy világmegváltó alkotásra, és lényegében csak Aidan Gillen miatt néztem meg, de a 'nagy' neveket leszámítva egy Asylum produkciónak is beillett volna helyenként. A tipikus Guy Ritchie-s montázsok most valahogy idegesítettek, hiszen annyit pakoltak bele, hogy már-már egy elnyújtott trailer hatását keltette. Persze, látványos, meg 'Kisujj' és 'Roose Bolton' jelenetei szórakoztatóak, azonban ezt leszámítva egy össze-vissza lopkodott katyvasz lett, amiben csupán a tehetséges színészek csorbították hírnevüket. Hiába tehát az akció kavalkád, a tonnányi CGI és a Wonder Woman-t megszégyenítő 'Árész' harc, (Szerintem ilyennek kellett volna lennie a klisés sugárnyalábok helyett…) én untam, bár egyszer, krumplival elment.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján