Arthur király – A kard legendája (2017) 412

King Arthur: Legend of the Sword
126' · amerikai · akció, kaland, dráma, fantasy, rejtély 16 !

Arthur egy ravasz, nagyszájú csirkefogó, aki Londonium sikátoraiban vezeti a bandáját, és megpróbál életben maradni a riválisai ellenében. Születése azonban titkot rejt. A férfi egészen addig nem sejt semmit, amíg rá nem talál egy különleges kardra, az Excaliburra. Arthur az Ellenállás tagjai… [tovább]

angol
magyar

Képek 35

Szereposztás

Charlie HunnamKing Arthur
Jude LawVortigern
Annabelle WallisMaid Maggie
Eric BanaUther Pendragon
David BeckhamBlackleg leader
Astrid Bergès-FrisbeyMágus
Katie McGrathElsa
Djimon HounsouSir Bedivere
Hermione CorfieldSyren
Mikael PersbrandtKjartan

További szereplők

Kedvencelte 82

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Theana 

Ez haláli volt! Imádtam!!! A karaktereket (nagyon eltalálták őket, mindegyiket), a történetet (minden perce érdekes volt számomra), a zenéket (https://www.youtube.com/watch… – nekem mondjuk egy részen kicsit hasonlít a A visszatérők (2014–2020)ére, de nagyon illik a filmhez), a poénokat, a színészeket (új kedvencem lett), és számomra minden percért megérte beülni. Imádom.

NaNa_88 

Először is: https://media.giphy.com/media/26uf6o80xhd6MKGIw/giphy.gif

Jaj, hát mi volt ez? Csak nem egy új kedvenc? De! :D
Totál odáig vagyok meg vissza! Nem is értem ezt a rengeteg fikázást. Na, meg amikor azt hallottam, hogy nem is igazi Guy Ritchie film. Nem a lóf…! Azok a dolgok, amikről az ember egyből felismeri a rendezőt, ebben is benne voltak. Lehet az illető a káromkodást hiányolta. :D Azért egy anyázás a kerekasztal köré nem hiszem, hogy befért volna. :D
Nekem szinte minden tetszett. Pörgős volt, nem p*csöltünk 1,5 órát a felvezetéssel, folyamatosan haladtunk előre.
A 3D nem volt feltétlenül szükséges. Nem bánom, de a mozgalmasabb jeleneteknél szívesebben néztem volna szemüveg nélkül.

Nem mondom, hogy tökéletes volt, mert nem. De azért egy 9 csillagra feltornázta a fangörcsöm. :D
Az első igazi Guy Ritchies vágássorozatnál konkrétan tapsikoltam. XD Nem volt körülöttünk senki. Megtehettem. :D
❤ ❤ ❤
Kell itthonra! *-*

11 hozzászólás
elentiya

Imádom! Minden egyes percét. :D
Az első fél óra után nem tudtam mit fognak kihozni belőle, de meg kell hagyni baromi jó lett. Az egész történet szépen van felépítve, azok a részek, amikor használja a kardot különösen tetszettek. A zenék is passzoltak, jól lettek eltalálva, és látványilag is fantasztikus.
A színészeket is imádtam úgy ahogy voltak, Charlie Hunnam tökéletesen illett Arthur király szerepére, és Jude Law is hozta a formáját.

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett, végig lekötötte a figyelmemet, izgalmas volt, és látványos, szórakoztató, vicces, imádtam Arthur beszólásait, meg amúgy még a pasit is, Charlie Hunnam nagyon szexi, és tök jól állt neki ez a szerep. :-D A helyszínek is nagyon tetszettek, sötét sziget is elképesztő volt, és a harcok is baromi jók lettek, főleg amikor Arthur harcolt. :-D Nagyon látványos volt. spoiler Jude Law, és Charlie Hunnam, Eric Bana nagyon hitelesek voltak, de a többi szereplő is, a Mágus csajszi is nagyon szimpi volt nekem. Nem is volt olyan szereplő, amit utálhatnék, mert mindegyikük nagyon jól alakított. A sztori is pörgős, és szórakoztató is, meg végig nagyon izgi. :-)

Bea_Csakegyolvasólány 

Annak ellenére, hogy az elején zűrzavar volt, és hogy kissé túlzásokba este a harci jelenetek effektjeinél, nagyon is tetszett. Guy Ritchie fantasztikus rendező. Filmjei érdekesek és viccesek.
Artúr király mondáját egy teljesen más szemszögből fogta meg, ami elvarázsolt. Egy olyan oldalt mutatott meg, amit eddig még senki. Maga a cselekmény pedig fantasztikus volt. A filmbe választott színészek és színésznők szerintem sikeresen visszaadták azt, amit a rendező és a forgatókönyvíró meg akart mutatni a nézőközönségnek. Emellett néhány poént is becsempésztek, valamint drámát is. Ez tette izgalmassá és számomra szerethetővé a filmet.

Coralie 

Kicsit tartottam ettől a filmtől, de mindenképp szerettem volna moziban megnézni, így már napokkal korábban lefoglaltam a jegyet, hogy jó helyen ülhessek. Ehhez képest összesen hárman voltunk a teremben. Nem értem, miért nincs nagyobb érdeklődés iránta, mert megéri a mozijegy árát. 3D-ben érdemes nézni, mert a harci jeleneteket jól kiemeli. A képi világa amúgy is csodálatos! A színészek is tökéletesek voltak. Mivel nem láttam a SoA sorozatot, nem is igazán értettem a felhajtást Charlie Hunnam körül, de most már megértem! Jude Lawra sem lehet panaszom, és örültem Aidan Gillen és Eric Bana szereplésének is. A zenéje ütős, és a megfelelő részeknél szólal meg. Ami még nagyon tetszett, az a hangulat. Igazából ebben a legerősebb a film, ez viszi el a hátán az egészet. Az elején Arthur életének bemutatása igazán guyritchies lett, nagyon jók ezek a vicces, történetmesélős részek. A humor amúgy is a helyén volt, még a kevésbé mozgalmas jeleneteknél is azon kaptam magam, hogy mosolygok. Az egyetlen gyengébb pontja a történet. Igazából semmi újdonság nincs benne: magányos hős, akinek szembe kell néznie a múltjával, és társai segítségével legyőzik a gonosz királyt. Kb. ennyi, nem váltja meg a világot, de nem is ez a célja. Mindenképp ajánlom azoknak, akik egy könnyedebb hangvételű, szórakoztató, történelmi környezetbe bújtatott fantasy jellegű filmre vágynak. :)

3 hozzászólás
dorinasenkar

Ezt a filmet nagyon vártam idén, mert Arthur király és a köré épült mítoszok mindig is a kedvenceim voltak. Többféle feldolgozást láttam már, de ez sikerült a legjobbra. Egyszerűen a 123 perce alatt a mozinak nem találtam benne hibát. Észre sem vettem, hogy mióta megy a film, csak amikor a stáblista ment felfelé és kigyúltak a fények. Akkor szólaltam meg, hogy jó, akkor ez mehet újra. :)

Az első képkockák már magukban megalapozzák a hangulatot, és olyan látványorgiát nyújtanak, hogy nekem szemem-szám tátva maradt, de ahogy hallottam és láttam a többi nézőnek is velem együtt, akik a teremben ültek.
A történet kezdetén megismerhetjük Uther Pendragont és testvérét Vortigernt. Közöttük feszül majd a családi viszály, amelynek következtében a kisfiú Arthurnak menekülnie kell, és ahogy az lenni szokott a nagybácsi megkaparintja a koronát és a királyságot, de elég vaskos árat kell érte fizetnie.
Nincs elhúzva a gyerek felnőtté érése, kockákról kockákra, évről évre mutatják be, hova kerül a királyi csemete, hogyan érik férfivá, és milyen jellemvonásokkal bír. Eközben megismerhetjük a királyságban uralkodó hangulatot, és a sötét oldalon álló, egyre több hatalomra vágyó Vortigern király uralmát is. A történet kidolgozása sem elcsépelt, elég sajátos változatot mutat be Guy Ritchie. Pont ettől lesz jó ez a film. Harc jelentekben sem lesz hiány, sok a közeli felvétel. Küzdelem során nem a hadseregek kerülnek a középpontban hanem az „egyéni” szereplők vagy kisebb csoportok.

Charlie Hunnam tökéletes választás volt Arthur szerepére. Nem a szokásos Arthur- karaktert hozza maga a film sem, egy vicces, öntörvényű, makacs, szívtipró, saját érdekeit kifejezetten szem előtt tartó, de a hozzá közel állókat az utolsó vérig védelmező férfit kapunk, akinek mindenre van válasza, és ügyesen lavírozik az akkori viszonyok között. Nincs idealizálva a karakter, mint azt sok előd filmben már láthattuk, egy teljesen hétköznapi „srác”, aki csak nagy nehézségek árán fogadja el a sorsát.

A filmből kifolyólag megjelenik a mágia is, amely azonban nem olyan mértékben van jelen, hogy az túlontúl hihetetlennek tűnt volna, Pont kellő mennyiségben és minőségben volt ábrázolva, nem túlzóan. A CGI nem rontott a minőségen, nem volt túlontúl felismerhető, elhitette velem, hogy ez a világ létezik. A Mágus szerepében tündöklő színésznő méltó segítőtársnak és iránymutatónak bizonyult. Arthur és közte azért több szikrát vártam volna. :)

A mellékszereplőket tekintve megjelentek a GOT-ból jól ismert színészek, akik zseniálisan hozták az elvárt teljesítményt. És hát az egyik karakternél majdnem félrenyeltem a kukoricát, Blackleg parancsnok tekintetében nem más parádézott, mint maga David Beckham. :D

Arthur mellett ki kell emelni a sötét és hataloméhes nagybácsi szerepében tündöklő Jude Law-t is. Briliánsan hozta a velejéig gonosz, a hatalomért mindenre képes sanyargató királyt, akit semmi nem érdekel, csak, hogy mágiája még sötétebb legyen. A mimikája egyszerűen fergeteges volt, annyira elhitette velem, hogy milyen is ő valójában, hogy meggyőzött minden gonoszságáról.

Maga a film elég sötét tónusokat használ, egy-egy jelenetnél kifejezetten fokozza ezzel a hangulatot. Ami pedig hab a tortán azok a kosztümök. A cseresznye, pedig a zenei aláfestés. Ezek is annyira hozzájárultak a film hangulatához, hogy kockáról kockára egyre fokozták az élményt.

Egyszóval érdemes megnézni. Elsősorban moziban a látvány és a hanghatások miatt. :)

agi89

Emberek!
Akik szerint ez xar film, azokkal szerintem nem egyazon filmet néztünk. o.O

Áááááá hihetetlenül k.rva jó volt!
Folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem, nem volt egy pillanat se amikor ellaposodott volna a történet.

Ja és ha nem tudnám hogy Guy Ritchie rendezte, akkor is biztos lennék benne: csakis Ő követhette el.

Imádtam moziban nézni. A szélesvászon és a sok pont egy hang…libabőr. *-*

Kb. máris újranézném.

2 hozzászólás
LoneWolf 

Arthur király, a Blöff és a Gyűrűk Ura bemegy egy bárba… elég furán kezdődött ez a vicc, majd kissé morbid lett, mikor a fiúnak az apjából kellett kihúznia a *köhmm* kardját. Sejtettem, hogy a kritikák alapján nem számíthatok egy világmegváltó alkotásra, és lényegében csak Aidan Gillen miatt néztem meg, de a 'nagy' neveket leszámítva egy Asylum produkciónak is beillett volna helyenként. A tipikus Guy Ritchie-s montázsok most valahogy idegesítettek, hiszen annyit pakoltak bele, hogy már-már egy elnyújtott trailer hatását keltette. Persze, látványos, meg 'Kisujj' és 'Roose Bolton' jelenetei szórakoztatóak, azonban ezt leszámítva egy össze-vissza lopkodott katyvasz lett, amiben csupán a tehetséges színészek csorbították hírnevüket. Hiába tehát az akció kavalkád, a tonnányi CGI és a Wonder Woman-t megszégyenítő 'Árész' harc, (Szerintem ilyennek kellett volna lennie a klisés sugárnyalábok helyett…) én untam, bár egyszer, krumplival elment.

Rekaboni 

Ez most nekem nagyon betalált. Arthur király legendája már gyerekként is megfogott és most, hogy Guy Ritchie dolgozta fel, nem is volt kérdés, hogy ezt moziban kell nézni. Nagyon jó lett a stílusa, a színészek kitűnőek, még pár poént elsütöttek, nagyon-nagyon látványos és a zenéket is eltalálták. Annyira szórakoztató és leköt arra a 2 órára amig tart, hogy nem érdemes hibákat keresni benne. Ment a kedvencek közé.


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

Jack: Mondj el mindent egy Lucy nevű lányról, a viking szürke szakállról és a falra mázolt lázadó rajzokról.
Arthur: Könyvet akarsz írni?

Bea_Csakegyolvasólány 

Jack: Felhívtad magadra a figyelmet. Sokat hallani a neved.
Tik-Tok: Milyen körökben?
Jack: Nagyanyám hímző körében. Fekete vértes vagyok, te Tökfej! Mit gondolsz, milyen körökben?

Solo_Mayer 

Mágus: Tudni akarod, miért nem tudod még mindig használni?
Arthur: Miért nem árulod el?
Mágus: Mert azt hiszem, tudod a választ. Bármikor, ha úgy döntesz, szembenézhetsz vele. Ne érts félre, én is elfordulok. Mind elfordulunk. De éppen ez emeli ki a sorból a királyt.

Solo_Mayer 

Arthur: Vedd csak vissza a gyűrűt, cukorbogyó, nem ettél te ehhez elég kását reggelire. Te meg, jó uram, ha annyira imádod azt a kardot, akkor tartsd meg. Hámozz vele szőlőt.

BlackWidow

– Hogy lehet a vikingekből pénzt kiszedni?
– Tréfa közeledtét érzem… kérni kell.

Kicsicsillag95 

Arthur: – Mi az ami jelenleg a legfontosabb Vortigernek?
Mindenki: – Hogy megöljön.
Arthur: – Jó, de a mellett.
Mindenki: – Az Excalibur.
Arthur: – Most a jó megoldást szeretném hallani.
– A toronyépítés.

Bea_Csakegyolvasólány 

Arthur: Másmilyennek képzeltem el egy mágust. Jóval magasabbnak, és szőrösebbnek.

Darolyn 

Vortigern: Gyűlölhetnek is. Én azt se bánom, csak féljenek tőlem.

Darolyn 

Mágus: … meg kell járnia Sötétföldet.
Sir Bedivere: Arról szó sem lehet. [snitt] Üdvözöllek Sötétföldön.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján