Kedvencelte 6

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

VMalfoy 

Nem tudom miért húzza le mindenki. Nekem eskü jobban tetszett, mint maga a Vaják sorozat, bár lehet ha több mint 4 részen keresztül kellett volna néznem nem így gondolnám. Nem mondom, hogy a világ legjobb sorozata, de jó kikapcsolódás volt. Mondjuk nem bántam volna ha kevesebben halnak meg, de hát ilyen ez az élet.
Ui.: a zenéje viszont nagyon de nagyon jó volt! (nem a dalok amiket énekelgettek, hanem az aláfestő zene)

Victorious 

Egyszer gyorsan ledarálható, de sajna sokat nem ad. Egyszerű kis történet valamennyi érdekesebb résszel és karakterrel( a 7 fős kis csapattal még elvoltam és igazából Merwyn se volt rossz), de többször is előszeretettel megy szembe a lore-al és rombol le már létező karaktereket. Persze tocsog a tipikus netflixes vonásoktól (egészen extrém módon amúgy. Csak a lényegesebb karakterek között: fekete, ázsiai, meleg, leszbikus, sánta, siketnéma…kihagytam valakit..? Ez mind 4 részben).
Sajnos egy ilyen volumenű történethez nem elég 4 kb 45-50 perces rész, mert érezhetően össze lesz csapva.(össze is lett)

SunflowerSz 

Színvonalasan megrendezett sorozat volt, de nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet, mint az eredeti Vaják. Nem tudom, hogy mi volt a cél vele, de sajnos nem tudott száz százalékban lekötni, pedig az elején még ígéretesnek tűnt a hangulata. A zenék azért tetszettek benne, illetve mint fentebb is írtam tényleg gyönyörű a rendezés, de ennél többet nem tudok kiemelni a sorozattal kapcsolatban.

Marcsi0603 

Nem vártam sokat, de azt sikerült felülmúlnia. Tetszettek a karakterek, és a dalok, de történetileg eléggé darabos, hiányzott valami, ami jobban összetartja. Nem feltétlen kell megnézni a fő sorozathoz, de ártani nem árthat.

Kemiviki 

Szerintem nem volt rossz sorozat. Egy közepes fantasy történet a megszokott sablonnal, bár ha azt nézzük hogy Witcher akkor picit gyengébb a közepesnél.
A vége nekem eléggé kapkodós lett, amit szerintem plusz 1-2 résszel simán tudtak volna javítani. Túl sok szereplő volt ahhoz hogy 4 rész alatt mindenki kaphasson elég időt.
A kis csapatunk nekem nagyon szimpatikus volt. Főleg Fjall, Éile és Scían. Mondjuk nekem akkor is jó lett volna a csapat ha csak ők hárman vannak benne.
A díszletek és a ruhák látványosak lettek. A dalok és az aláfestő zenék szerintem jól sikerültek, hozták a megszokott hangulatot. A harci jelenetek fantasztikusak! Jó volt a koreografiájuk, energikusak és dinamikusak lettek.
Azért azt megjegyzem hogy a vége eléggé nagy WTF mert ha spoiler

Roboraptor 

Igyekeztem nyitottan és elvárások nélkül állni a Witcher: Blood Originhez még az első negatív kritikák megjelenése után is. Azonban még ha teljesen el is vonatkoztatunk attól, hogy ez végső soron egy Witcher-történet lenne és egy általános fantasyként tekintünk rá, akkor is összecsapott és érdektelen a végeredmény, de legalább szép a képi világ.

Sorozatkritika: https://www.roboraptor.hu/2023/01/08/vajak-a-ver-eredet…

vudura06 

Számomra érthetetlen ez az alcsony százalék és a sok negatív értékelés. Nekem ez legalább annyira tetszett, mint a sima Vaják sorozat. A történet és a szereplők is lebilincselők voltak. Sok volt az áldozat, de nem volt hiábavaló. Kökörcsin miatt hatalmas plusz pont, mert belőle sose elég.

lakatoszoltan01 

Én nem vagyok Vaják-fan, nem ismerem a képregényeket és egyéb „eredeti” dolgokat, csak a sorozatot néztem. És szerintem nem volt ez rossz. Sajnos kevés idő volt arra, hogy bármit is kifejtsenek. Olyan, mintha két részt kihagytak volna (ami elvileg igaz is), és ettől suta, befejezetlen, elsietett lett a vége. De a figurák jók és szerethetők, a díszlet és jelmez és megteremtett világ jó, látványos. A párbeszédek rendben vannak, a viccelődés is okés…
Szóval hiába a lehúzó kritikák, szerintem simán ledarálható és nézhető is. Aki szereti az eredeti sorozatot, az szerintem nem fog csalódni, ha megnézi.

Criala 

Határozottan jobban tetszett, mint a Witcher sorozat. Ott már neki sem futottam a második évadnak, miután végig kínlódtam az elsőt. Ezt viszont egyben letoltam. Jók voltak a karakterek, a szereplők, a zene, a történet. Tudtam volna még nézni. :))


Népszerű idézetek

bonnie9 

Meldof [meglátva Scían véráztatta arcát]: Bit of colour on your face suits you, so it does.

4. rész – Mágusok, rosszhiszeműség és szörnyű ámokfutás
1 hozzászólás
jancsibohi 

Scían: Done sightseeing?

4. rész – Mágusok, rosszhiszeműség és szörnyű ámokfutás
bonnie9 

Scían: You had to be rude about it.

4. rész – Mágusok, rosszhiszeműség és szörnyű ámokfutás
Bogesxd 

Balor: Faced with chaos, the people will always choose order. No matter the cost.
Eredin: Or how blatant the farce.

1. rész – Balladák, dulakodások és véráztatta pengék
alaurent 

Balor: Aki uralja a mesét, uralja a világot.

2. rész – Álmok, kihívások és elkeseredett tettek

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján