Wonder Woman (Wonder Woman 1.) (Worlds of DC) (2017) 634

3 díj · 3 jelölés

Nem hívták mindig Wonder Womannek. Valaha ő volt Diana, az amazonok hercegnője, aki egy távoli, titkos szigeten, csupa nő között élt. Uralkodónak nevelték, legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai.
Míg meg nem látta az első férfit.
Egy pilóta lezuhan a parton,… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol
magyar

Képek 134

Szereposztás

Gal GadotDiana
Chris PineSteve Trevor
Connie NielsenHippolüté királynő
Lisa Loven KongsliMenalippe
Robin WrightAntiope tábornok
Lucy DavisEtta Candy
Samantha JoEuboea
Florence KasumbaAcantha szenátor
Mayling NgOrana
David ThewlisSir Patrick

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

233 tag · 491 karc · Utolsó karc: 2021. április 19., 18:34 · Bővebben


Kedvencelte 115

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

lipotdorka 

Ez. Valami. Csodálatos. Volt. Ha nem úgy sétáltál ki a moziból, hogy más ember lettél, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy rossz filmre ültél be.
Mindenki akkora terhet rakott a az egész film vállára, mintha ezen múlna a szuperhősnő filmek jövője. De mikor leszünk tényleg egyenrangúak a férfiakkal szemben? Mikor csinálhatunk rossz szuperhősnő filmet, és utána még egy rosszat, és még egyet? Mert érdekes. A férfi szuperhősök mindig kapnak új esélyt. Senki sem monda azt az egyeseknek nem túl jó BvS után, hogy „Na, azt hiszem ennyi volt a férfi szuperhős filmeknek”.
Nem az számít mennyire rendes vagy őszinte egy férfi ténylegesen egy nővel szemben, a legtöbbjük elkerülhetetlenül úgy hiszi, hogy fölérendeltek a nőkkel szemben. Nem feltétlenül agresszív kereteken belül, csak egyszerűen nem számít, mit teszünk mi nők, mindig csak alárendeltek leszünk. Érzelmileg, fizikálisan, intellektuálisan, vagy mind a háromképpen egyszerre. Ez mindig is jelen volt, és ez miatt kell küzdeni folyamatosan. Nem számít mennyire tolerálják az erős nőket, amikor az összehasonlítás jön szóba, mindig magukat próbálják előre helyezni. „Oh, igen, kemény vagy, de én még keményebb.. Oh, igen, okos vagy, de én sokkal okosabb..” Inkább hazudnak, mintsem beismerjék, hogy egy nő jobb lehet náluk valamiben. És ez őrültség. Mert attól, ha egy nő jobb valamiben, nem azt jelenti, hogy te kevesebbet érsz. Ez csak egy rossz gondolkodásmód.
Steve és Diana az új otp-m, és nem hiszem, hogy láttam hozzájuk hasonló párt a nagyképernyőn, főleg nem szuperhős filmben. Aranyosak, szenvedélyesek, tiszteletteljesek és védelmezők, de nem egy megalázó formában. Steve sose mondta neki, hogy nem tudja megcsinálni, csak azért mert nő, Diana soha nem mondta neki, hogy fizikailag nem elég erős mellé, egyenrangúként kezelik egymást. Néha a férfi, néha a nő irányít.
Annyira boldogan hagytam el a mozit, hogy Wonder Woman-t ilyen badass-re csinálták, de ez nem ment a kedvessége árára. Annyira tetszett, hogy a nagy akciójeleneteket, de a hangsúly mégis az igazi embereken és a karaktereken volt.
És mi a legszebb az egészben? Hogy ő azért hős, mert ezt akarja csinálni. Nem ez a „szenvedek a sorsom súlya alatt, mert így rendeltetett, hogy nekem ezt kell csinálnom”, hanem már az elejétől azért akarja ezt csinálni, mert megvan hozzá a képessége, hogy segítsen és tudja, hogy ezt kell tennie, nem azért, mert muszáj neki. Folyamatosan azt mondják neki, hogy ne csinálja ezt, de ő szembe megy az egésszel és végigtolja. Ő ez. Ez akar lenni.
A látvány, a zene, a vágás, a rendezés, a színészek, egyszerűen fantasztikusak. Le a kalappal mindenki előtt, aki összerakta ezt a filmet. Gal Gadot megtestesítője a girlpowernek, bár beismerem, először nem voltam oda az ötletért, hogy ő lesz WW, de mire a premierhez értünk, és így a film után, nem lehet rá rossz szót mondani. Két évet szolgált az izraeli hadseregben, megnyerte a Miss Israelt, heti ötször gyúrt a szerep kedvéért, jogot tanult, két gyermeket hozott a világra, és most ő a legnagyobb női szuperhős.
Minden fiúnak, minden férfinak volt valaki, akire felnézhetek. Batman, Superman, vagy akárki más. A lányoknak csak a hercegnők maradtak, akiket meg kellett menteni. És most itt van. Wonder Woman. Vad és védelmező, hisz magában és hisz abban, hogy akármit meg tud csinálni.
Tényleg, egyszerűen remegek, annyira megugrotta a lécet az elvárásaimnak, ami lássuk be, nem volt alacsonyan. Annyira gyönyörű az egész. Ez volt minden, amiről álmodtam, sőt, még több is.
Köszönöm ezt a filmet. Köszönöm Patty, köszönöm Gal és köszönöm mindenkinek, akinek benne volt a keze. Ezt a filmet mindenkinek látnia kell. Nemtől, kortól függetlenül. Mindenkinek.

Nihilchan 

Mostanában nem igazán érzem az én műfajomnak a szuperhősös filmeket, de ez kellemes meglepetést okozott. Úgy éreztem, hogy tessék, végre itt van egy olyan film, amiben nem csak belevaló a főhősnő, de még kedvelem is. A cselekmény is lekötött, tetszettek az akciók, jó volt a zene is. A szereplőket is eltalálták, főleg Gal Gadot volt hiteles számomra. Engem megnyert magának, tutira újranézős film lett.

Törpillaa 

Imádom, még mindig nagyon jó, és élvezhető is volt, annyira imádom a lassított részeket is. :-D Nagyon élveztem végig, és teljesen lekötötte a figyelmemet, izgalmas volt, akciódús, pörgős, látványos jelenetek, a szereplők is tökéletesek voltak. :-D A sziget pedig lenyűgöző volt. :-) ❤ Imádtam Wonder Womant, és Steve Trevort is. Gal Gabothoz nagyon illett ez a szerep, mintha rá szabták volna, ő az egyik kedvenc DC szuperhősöm, nagyon bírom őt, és Chris Pine pedig eszméletlenül szexis volt. :)

Charityy 

Rendesen meglepett a film, valami sokkal rosszabbra számítottam. Néhol unatkoztam rajta, de egyébként minden klappolt. Kaptunk egy badass csajt, aki még szimpatikus is volt. A srác még helyes :D

LoneWolf 

Ebben a nagy hollywoodi képregényfilm 'párbajban' a DC lépte meg először, hogy az egyik hősnőjének önálló alkotást készítsen, ami végül nem sikerült rosszul… sőt! Gal Gadot ismét bizonyította, hogy remek választás volt a szerepre, illetve Patty Jenkins valószínűleg mindent kihozott a forgatókönyvből, amit lehetett. Akadt itt látványos akció, humor, dráma, de még egy kis romantika is belefért a képletbe, miközben egy klasszikusnak mondható eredettörténetet kaptunk amazonunkhoz. Minden pozitívum ellenére nem beszélhetek tökéletes alkotásról. Itt is becsúszott pár bugyuta párbeszéd és logikai baki, illetve egyes harci mozdulatok feleslegesen kicsavartak lettek, tehát a hatékonyságukat erősen megkérdőjelezném, de ezeket még el is nézem, hisz itt még egy naiv, képességeit épp megismerő karakterről van szó. Míg a szigeten jártunk és Diana népének történetét tanulmányozhatjuk, addig teljesen rendben volt, élveztem, majd a háborús rész ezzel a csapatosdival, pajzsos akciókkal, 'titkos' szuperfegyverrel erősen az első Amerika Kapitány filmet juttatta eszembe, (Nem beszélve Steve és a repülő esetéről…) bár tény, hogy ez még így is jobban tetszett, mint a Marvel verzió. A legnagyobb gond azonban a főgonosz, továbbá a vele vívott csata lett. A gyenge és elkapkodott leleplezés, a hiteltelen színész választás, spoiler a CGI pedig erősen túlcsicsázott. Az epikusnak szánt végkifejlet tehát nálam nem érte el a kívánt hatást, emellett pedig megjegyezném, hogy a kissé színpadiasan fellengzős beszédekkel kalkuláló Árész helyett szívesebben ismertem volna meg jobban 'Méreg Professzort', aki végül lényegében csak dísznek került a filmbe. Mindenesetre remek kedvcsináló lett ez az esetleges következő résznek, meg persze a novemberben érkező Igazság Ligájának, plusz biztosan rongyosra fogom még hallgatni a kibővített téma zenéjét is.

Midnightsp

Nehéz szívvel húzom le ezt a filmet.
Az van, hogy ez se az én műfajom szerintem, legalábbis ahányszor beteszek egy ilyen szuperhősös filmet, mindig hirtelen nagyon érdekessé válik, ahogy a Candy Crush pittyeg a telefonomon, hogy feltöltődtek az életeim.
Egy szó mint száz, ezt is baromira untam, ez nem is ért meglepetésként.

Viszont minek kellett bele ez a sok slow motion akciójelenet? :D Miiindeeen lassííítvaaaa vooolt miiinthaaa íííígy teeeelneee aaaaz iiidőőő. Tiszta Mátrix, komolyan. Alá a drámai zene, elég mulatságos látvány volt néha, mit ne mondjak.

Wonder Woman harcjelenetei meg inkább balettlépések voltak. És állandóan pózolt, mint a csajok a Topmodell leszekben. Esküszöm, szinte hallottam Tyra hangját a fejemben, ahogy dirigál neki. :D

A setting ígéretesnek tűnt, legalábbis nekem nem rémlik, hogy sok ilyen múltban játszódó szuperhős flick lenne de nem vagyok pro a témában… Viszont itt is természetesen minden német katona habzószájú elmebetegként van ábrázolva, akik velejükig romlottak. Miért is adnánk mélységet a karaktereknek, miért is lennének emberi vonásaik, minden német maga a sátán, ebből nem tudom mikor fognak kinőni az amerikaiak.

Konkrétan a nulladik percben tudtam, hogy ki lesz Árész, de erről a spoiler 3. évada tehet, aki látta, az megérti szerintem. :D

Az effektek meg… nem vagyok egy nagy CGI szakértő, általában nem is szokott érdekelni, de most még nekem is feltűnt, hogy milyen rossz volt. Hát mik voltak a végén azok a villám-energy-izék? :D Jajj.

Pozitívum, hogy Chris Pine – igen, teljesen egyetértek vele – abszolút „above average” külsővel rendelkezik és nekem a szerepet is hitelesen hozta. Gal Gadot meg… hát nekem soha nem lesznek ilyen combjaim. Lehet bánatomban be is dobok egy kőrözöttes kenyeret.

Az ilyen típusú filmekre nehéz kevés csillagot adni, mert hát kosztümök, David Thewlis, Robin Wright meg miegymás… de ez nekem nagyon nem jött be, girl power ide vagy oda.

4 hozzászólás
Rekaboni

Le a kalappal a DC előtt, mert végre összehoztak egy filmet, ami tényleg jó végre nem Zack Snyder rendezte. Imádtam Dianát, végre egy badass női karakter, aki szerethető. Gal Gadot nagyon jó választás volt a szerepre. A filmről csak annyit, hogy nagyon jól megkomponált, látványos action movie, ami nagyon leköt, amíg tart és az ember nem nézegeti percenként az óráját, hogy mikor lesz már vége. A történetnek nagy pluszt adott, hogy az I. világháború alatt játszodik, nagyon passzolt a hangult a filmhez. spoiler Legnagyobb sajnálatomra a 300 fős teremben alig voltunk 20-an, pedig ezt a filmet tényleg megérné moziban nézni. Drukkolok a filmnek, hogy zöld utat kapjon a folytatása, mert szívesen nézném még pár filmben Diana kalandjait.

Valentine_Wiggin 

Ez a film nekem nagyon kellett. Először is ha egy szóban kéne leírnom: GIRLPOWER. Diana karaktere vagány, odacsap, és hiteles is ebben a szerepben, mert a háttér története tökéletesen megindokolja. Mellette pedig teljes mértékig nő marad, nem válik férfiassá, így teljesen kiegyensúlyozott a karakter. Ugyanakkor hozzátenném, hogy nem csak Diana karaktere indokolja, hogy elég feminista filmnek érződik: Az amazonok ugyancsak egyenként is szerethető és erős figurákként vannak feltüntetve (Antiopé pl. nem sokat szerepelt, mégis nagyon meg tudtam kedvelni). A gonoszok között is találni olyan női karaktert akinek engem a stílusától, a cselekedeteitől a hideg rázott (Maru elég hátborzongató figurára sikerült, és mellette elég intelligens negatív karakter is, rám például sokkal nagyobb hatást gyakorolt, mint Luddendorf, akkor is, ha nem éppen pozitív irányba).
Engem nem zavartak a lassítások sem, az akciójelenetek szerintem ütősek, a zene is jól kiszolgálja őket. Jó volt a szépen kezelt történelmi szál, örültem, hogy ha az ember figyelt, végig tudta követni, kb. hol járunk időben, a kor hangulatát is jól megragadták, komor volt, sötét volt, de nem nyomta agyon a filmet, a heroikus elemek is abszolút jól vették ki magukat.
Kirk *köhög* Steve karaktere nem hagyott bennem nagyon mély nyomot, de ennek a fő oka lehet, hogy már ismerem, Chris Pine szinte ugyanezt hozza a Star Trekben is, hibáira reflektálni képes, felelősségteljes, de privát pillanataiban kissé komikus, kissé bohóc, kissé nőcsábász katonát. Természetesen itt is remekül adta át, szerintem a szerelmi szál is kellemes volt, nem erőltetett, de nem tudott úgy igazán megragadni a karaktere. A cselekményben betöltött szerepének fontosságát viszont értem, kicsit számítottam már a zárásra is (szerintem túl sok filmet nézek)
És a mitológiai háttér, ami kicsit furcsára sikerült. Olyan, mintha a görög mitológia és a bibliai történetek eltitkolt gyermekét látnánk a vásznon. spoiler
Összességében viszont szórakoztató, néhol megható, nagyon jól összerakott filmről van szó, amit én bátran ajánlok bárkinek. Talán lányoknak, nőknek egy fokkal jobban, de férfiaknak is ugyanígy tetszhet.

Rémálom 

Logikátlan. Unalmas. És semmi köze nincs ahhoz, ahogyan egy történetet elmesélünk. Mivel már a Batman v. Supermanben láttuk Wonder Womant, nem nagyon értettem, miért kell eredet történet, az ilyet meg lehet írni másképp is, de ám legyen. Kell a világháborús szuperhősünk, értem én. De miért kell egy ilyen Moana-style fél órával indítani mini-Dianával? Semmit nem mutatott be az ő helyzetéről, csak hogy omg, nem mondják el neki az igazi eredetét (lenne valami indok rá amúgy, ezek a hülye hazugságok, amik feszültséget generálnának, igazából nagyon ócskák) – Segítek, ezt meg lehetett volna írni a szigeti események nélkül is, sokkal izgalmasabban.

Akkor jön a random pasi random a szigetre, mert csak. VÉLETLEN. És ezek után semmi nagyon nem történik. Van egy 20 perces vicceskedő jelenet, ami csak arról szól, hogy Diana mennyire modern feminista, de csodálkozunk egy péniszen, meg arról kell beszélni ennyit. De amúgy Diana rettentően gyönyörű, még szemüvegben is. :O Mekkora már, hogy aki szemüveges, az amúgy mind ronda. És persze Diana amúgy a modern dolgokkal hülyének van ábrázolva. Kérlek szépen, hogy lehet isten adta feladata az amazonoknak, hogy védjék meg a Földet (persze, a Királynő nem akarja teljesíteni a feladatát, mert félti a lányát), de semelyik nem tud semmit a világról. Persze, minden nyelven beszélnek, de pl. katonailag meg minden tudománnyal nem foglalkoznak. Azt se tudják, hogyan épüljenek be a világba, mert nem ismerik a kultúrájukat, de a modern nyelvüket szlenggel! AZT IGEN!

Más: azt mondják, mekkora feminista film ez. Mutassunk már egy jelentős női karaktert Dianán kívül, kérem. Van a titkárnő, aki comic relief 2 perc idejére és a szigetnyi nő, akik névtelenek, nem beszélnek és nincs semmiféle kapcsolatuk Dianával?

Nem baj, a humor nem jött össze, karakterizálás és logika nem jött össze. Legalább nézhető akciófilm? Aligha. Mert minden akció-thriller történet annyira jó, mint a főgonosz, aki itt csak random gonosz, semmiféle karakterrel, akit túl későn mutatnak be a filmben és a leggonoszabb gonosz, aki valaha gonoszkodott.

dorinasenkar

Nekem Wonder Woman a kedvenc szuperhősnőm ezért, amikor feltűnt a Batman vs Superman című filmben reméltem, hogy kap egy önálló filmet, és szerencsére ez meg is történt. Egyrészt egy belevaló csaj, aki elgyepál minden pasit. :D Szóval nem volt kérdés, hogy melyik az év egyik legjobban várt filmje a számomra. Alig vártam, hogy végre moziban nézzem meg, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha teheti csakis ott nézze. A látvány és a zenei aláfestés miatt kifejezetten. Mindkettő tökéletesre sikerült.

Egy kicsit lassan indult be a történet számomra, de persze nem csaphat egyből a lecsóba és verhet szét mindenkit. Tetszett, azonban ahogy építkezett a film, Wonder Woman gyerekkorától egészen felnőtté válásáig ismerhetjük meg az életét, és az amazonokat, akik aztán egy karakán kis csapat tele kemény, erős, harcias nőkkel. Pompásak voltak a harci jelenetek, ahogy a kiképzésekről szóló részek is. Imádtam őket, a festő táj pedig csak dobott az egészen. Hirtelen azt hittem az ókori Görögországban vagyok. Magával ragadott a hangulat teljesen, amiből csak Chris Pine karaktere rántott ki. Nagyon jó választás volt Kik kapitány erre a szerepre és Gal Gadot, pedig Diana szerepére. Látszott, hogy működött a kémia, és tökéletesen hozták a kettejük között fokozatosan és lassan alakuló szerelmi szálat. Ez megint csak telitalálatos volt, hogy nem egyből esnek egymásnak, hanem apránként épülnek fel közöttük az érzelmek. Hihetetlen vicces jeleneteket produkáltak ők ketten. Nagyon sokat nevettem rajta, és külön Dianán is. Ahogy rácsodálkozik mindenre, bár ez érthető, hiszen szó szerint egy burokban nőtt fel, elszigetelve a külvilágtól.

Gal Gadot tökéletes választás volt. Teljesen azonosult a szereppel. Magáról Wonder Womanról is szépen sorjában tudjuk meg az információkat, hogy miért is az aki. A végén, pedig jön a csattanó, és ő maga is ráébred ki is ő valójában.
Mivel Diana, Steve és kis csapata a jó fiúk, lenniük kell rosszaknak is. Ők pedig a németek. Közülük is Ludendorff tábornok és Méregprofesszor. Utóbbi egy kicsit pszichotikus hölgy, aki sorban fejleszti ki a halálos gázokat. A hangulatot megalapozza az I. világháború, és annak minden szörnyűsége. A DC azért itt hozta a szokásos sötét, és borongós hangulatot, mert a „Nagy Háború” bemutatása és megjelenítése tökéletesen élethűre sikeredett. Borzalmas élmény volt látni ezeket a képkockákat. Azonban a háttérben megbújt az igazi negatív hős, nem is gondoltam volna arra, hogy Ő az. Bár nekem nem volt túl hiteles főgonosz, de kinézete a végére valamelyest javított rajta.
Amit még ki kell emelnem a filmmel kapcsolatban, azok a zenék. hihetetlen erős zenei aláfestéssel dolgozik az egész mozi, amely szintén növeli az élményt.

Elmondható, hogy nem kapkod a film, mindent szépen lassan, apránként épít fel, és egy nagy csattanóval zárja. A DC letette az asztalra, amit le kell. Remélem az Igazság Ligája hasonlóra sikeredett, márcsak Aquamen miatt is. :)


Népszerű idézetek

Mentavirág

Diána: Egykor meg akartam menteni a világot. Az emberiségnek el akartam hozni a békét. De aztán megpillantottam a fényükben rejlő sötétséget. És megtudtam, hogy a kettő együtt él minden ember lelkében. És mindenkinek magának kell választania. Ebben a harcban nem segít a hősök ereje. És most már tudom, hogy csak a szeretet mentheti meg ezt a világot. Így hát maradok és harcolok egy jövőért, ami hiszem, hogy elérkezhet. Ez lesz a küldetésem. Mindörökké.

desertangelable 

Komolyan, szemüveg? Ettől hirtelen nem ő a legszebb nő a városban?

1 hozzászólás
Mentavirág

Diána: Egykor meg akartam menteni a világot. Ezt a gyönyörűséges helyet. De akkor még tudatlan voltam. Varázslatos, csodás világ ez, érdemes rá, hogy becsben tartsuk. De közelebbről nézve, láthatóvá válik a benne fortyogó sötétség. Az emberiség? Az emberiség egészen más történet. Az igazságot ismerve cselekedni sokkal nehezebb, mint hinnénk. Fájdalmasan tanultam meg ezt. Sok idő telt el azóta. De ami történt, örökre megváltoztatott.

Mentavirág

Diána: Rosszul gondolkodsz róluk. Minden van bennük, amit mondtál. De még sokkal több is!
Árész: Érdemtelen az ember a védelmedre!
Diána: De most nem az számít. Hanem hogy miben hiszel. Én a szeretetben hiszek.

Papp_Fanna8 

Hippolyta királynő: Attól még, hogy harcolsz nem leszel hős.

Mentavirág

Diána: Én a Themüszkirai Diána vagyok. Az anyám Hippolüté, az amazonok királynője. A pusztításod ebben a világban véget ért. A jóság halhatatlan erői nevében ezennel bevégzem az amazonok küldetését. Megszabadítom tőled a világot, örökre.

Papp_Fanna8 

Steve: Mert az emberek maguktól se olyan jók…
Akár van Árész, akár nincs.. az ember akkor is.. az ember ilyen.

Sunshine 

Steve [Dianának]: Bárcsak lenne még időnk.

Sunshine 

Diana: És most már tudom, hogy csak a szeretet mentheti meg ezt a világot.


Népszerű triviák

UViki 

Gal Gadot 5 hónapos terhes volt a Wonder Woman forgatása közben (2017). Ahhoz, hogy egyre növekvő hasát el tudják rejteni, a filmkészítők kivágták a jelmeze elejét és zöld vászonnal helyettesítették, hogy utómunkával könnyedén megváltoztathassák alakját.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Wonder Woman (2017)

Wonder Woman (2017)

Kapcsolódó művészek: Gal Gadot


Folytatása

Összehasonlítás

Wonder Woman


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján