Wonder Woman 1984 (Wonder Woman 2.) (Worlds of DC) (2020) 373

1 díj · 5 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2021

Diana Prince csendesen éli a szuperhősök hétköznapi életét a vibráló, csillogó ’80-as években: bár szuperképességeivel tisztában van, antropológusként dolgozik és csupán kis csodákkal teszi könnyebbé a halandók életét inkognitóban. Ám ez a túlzás korszaka is, amikor sokan úgy hiszik, hogy… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 28

Szereposztás

Gal GadotDiana Prince
Kristen WiigCheetah
Chris PineSteve Trevor
Pedro PascalMax Lord
Connie NielsenHippolyta
Robin WrightAntiope
Lynda CarterAsteria
Lilly Aspellfiatal Diana
Amr WakedSaid Bin Abydos emír
Kristoffer PolahaJóképű férfi

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

278 tag · 724 karc · Utolsó karc: 2024. június 14., 14:56 · Bővebben


Kedvencelte 15

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát nem is tudom… elszoktam én már ezektől az amcsi túltunningolt „minden szép és jó lesz a végén” filmektől. Még a drámai résznek sem tudtak mélységet adni. Tele volt túlzásokkal, klisékkel. Azonban mégis lekötött. Nem egy többszörnézős mozi nálam, de annyira nem volt rossz, hogy abbahagyjam. spoiler Majd versenyezhetnek Supermannel. :) A látvány tűrhető, de a CGI néhol elég gagyira sikerült. Egynek elmegy, de nem váltja meg a világot. Gal Gadot jó színésznő, nem ilyen filmekre kéne pazarolnia a tehetségét.

Törpillaa 

Nekem tetszett, azért nem volt rossz, csak a közepe tájt uncsi volt, de időnként voltak pörgős akciójelenetei is. :-D Az eleje nagyon jól kezdődött, látványos volt, és vicces is, meg élvezhető, de aztán volt egy kis „üres járata” is, amikor Max színre lépett, és Barbara is, aztán Steve is spoiler A pasit látva fura volt, és látszott, hogy nem igazán öregedett. XD spoiler A harcuk bár látványos volt, de gagyi. Wonder Woman jobb csatát vívott az első részben Aresszel, mint ezzel a tyúkkal. XD De azért összességében nekem tetszett, a szerelését még mindig bírom, és most megfejelték egy arany sólyommal, az tetszett, és bírom Wonder Woman-t. Nagyon is, még mindig jól áll ez Gal Gadotnak. :-D A film hangulata megvolt, és még így is élvezhető volt, kivéve az unalmas részeket, de azért voltak pörgős jelenetei is. :-D Az elején a kiscsajt nagyon bírtam. :-D

Netta88 

Már az előző rész sem nyert meg teljesen magának, de ez túlmutatott minden klisén. Szerintem ez azok közé a folytatások közé tartozik, amik inkább nem kellettek volna. Az elején az amazonos jelenet tetszett, onnantól kezdve annyira kiszámítható volt. Persze végignéztem, annyira nem volt nagyon rossz, csak nagyon klisé ezzel a spoiler meg úgy az egész cakompakk. Kikapcsolódásnak jó, de biztos, hogy nem fogom sűrűn újranézni.

LoneWolf 

A Christopher Reeve féle Superman filmeket idéző, talán túlzottan is retro (furán kínos) plázás nyitány után, egy szépen építkező, több szálon futó, misztikus, amolyan könnyedebb nyomozós sztorit kaptam, helyenként egy kis akcióval, minimális humorral és romantikával meghintve.
Az elődjéhez hasonlóan sajnos a végén kezd kisiklani és picit ismétli önmagát, de összességében valahol még így is jobbnak találtam, hisz a karaktereket aprólékosabban kibontja, motivációik tisztábbak, érthetőbbek, miáltal közelebb érzed magadhoz a sorsukat, a történet pedig ezáltal több mélységet hordoz magában, de továbbra sem veszti el a szuperhősös popcorn-mozi jelleget. Persze a fan-service áradat sem marad el, plusz remekül megmagyaráz bizonyos dolgokat, melyeket eddig sokan ellentmondásosnak véltek.
Valószínűleg páran feleslegesen hosszúnak gondolják majd, de én pl. örültem, hogy nem kapkodott a film és szánt időt szinte mindenre. spoiler
Ugyan nem hibátlan, hisz itt is akadtak „kétesebb pillanatok”, logikai bakik (Eleve rossz helyen jár, aki a műfajtól kikezdhetetlen logikát vár.) és a CGI, illetve a harci koreográfia sem a legerősebb, de még így is piszkosul élveztem, miáltal a WW1984-et szintén a DC erősebben sikerült darabjai közé kell soroljam. Ajánlom tehát és nagyon remélem, hogy más is hasonlóan vélekedik majd, akár moziban, vagy streaming-en kerít sort a megtekintésére.
ui.: Terjesztik, hogy valójában nincs stáblistás jelenete, de ez csak annyiban igaz, hogy a legvégén nincs semmi, közben viszont akad egy kevésbé lényeges, fan-service-nek mégis tökéletes képsor. spoiler

8 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Először meg akartam adni a 4 csillagot, mert mégiscsak Wonder Woman, de belegondolva, nem! Ez a produktum nem érdemel 3-asnál jobbat.

Egy vontatott gagyi giccs, amiben összesen két mozzanat értékelhető, ez viszont nem tesz ki 11 percet… a majd két és fél órás játékidőből! Hatalmas csalódás volt a film és nem csak WW rajongóként, hanem mozi-fanként is. Igaz, hogy szívvel-lélekkel készítették el a filmet, azonban minősíthetetlen módon.

A karakterek vérszegények voltak. Még Diana és Steve is, pedig nekik kellett volna elvinni ezt a filmet a hátukon. A kémia ugyan megvolt, azonban majdnem teljesen kihasználatlan volt az egész. Diana szájából pedig konkrétan két baromi kínos szerencsesüti idézet jött ki. Amikor ezeket meghallottuk, egyszerűen már felvonyítottunk. Borzalmas! Ami pedig a két gonoszunkat illeti, egyszerűen szólva semmilyenek voltak. Barbara talán a film elején hordozott némi személyiséget, de az is kiveszett belőle a cselekmény előrehaladtával, Max pedig csupán egy egoista ripacs, aminek a szerepköréből egy pillanatra sem tudott kikecmeregni. A motivációjuk ehhez mérten harmat gyenge. Kitűnni a tömegből és maguk mögött hagyni a „vesztes” image-ket. Micsoda eget rengető megfejtés, csak körülbelül minden másfeledik fő gonosz ajánlja ezt. És a pláne, hogy a gonosz nem nyeri el méltó büntetését! Legalább ezt nem kellett volna kispórolni belőle, mert így elég káros, amit közvetít a karakterek befejezése. Nagyon szép és jó a megbocsátás, de amiket elkövettek, azok nem évülnek el csak azért, mert spoiler.

A sztori önmagában nem lenne annyira vészes, bár semmi kiemelkedő, amit ne láttunk volna. Viszont a karakterek mellett a látványvilág sem volt csúcsra járatva. Olyan ordenáré CGI volt néhol, hogy felnyögtem fájdalmamban, főleg a Cheetás résznél. Sajnos azt kell mondjam, itt a zene sem tudott segíteni az összhatáson, ami egyébként nem volt rossz, bár nekem az előző részé fülbemászóbb volt és emlékezetesebb.

Még nem tértem ki arra a pontra, ami miatt a legtöbbet szenvedtünk, az unatkozás mellett, az pedig a logikátlanság. Steve és a repülőgép esete külön kiemelendő. Eddig sem volt egy dokumentarista műalkotás WW sztorija, de ez! spoiler És nem csak ez az egy ilyen baromsága van a filmnek. Konkrétan teleszórták ilyen és ehhez hasonlóan arcpirító jelenetekkel az egész alkotást. Most a spoiler

Nem hittem volna, hogy ennyire rossz szájízzel fogom megírni ezt az értékelést. Pedig vártam a filmet, bár nagy elvárásaim nem voltak, de azt is sikerült alulmúlnia. Röhejes, túl PC unalmas hömpölygés, amibe még belepörgetni is kénytelenek voltunk, csak hogy gyorsabban vége legyen. Bár igaz, hogy egy alkalommal vissza kellett tekernünk egy fontos, hiányzó mozzanat miatt, de ez már lényegtelen.

Igazából, aki szeretne egy laza karácsonyi mozit látni, annak tudom ajánlani. Most hogy végignéztem, nem sajnálom, hogy nem láthattam moziban. És sajnálom, hogy ennyire összeszedetlen valamint negatív véleménnyel vagyok róla, de sajnos meg tudom érteni, sokak miért érezték nagy csalódásnak a filmet. Talán túl elfogult vagyok WW karaktere miatt, de jelenleg így gondolom. Lehet egyszer még egy esélyt adok neki, de nem a közeljövőben. A következő részt félve várom csak.

2 hozzászólás
lipotdorka

Jaj de sokan nem szeretik ezt itt, és lehet, hogy ezzel nem leszek most népszerű, de nekem nagyon is tetszett, minden hibájával együtt. Ebben benne van valószínűleg az is, hogy rettenetesen vártam már és nagyon elfogult vagyok magával a karakterrel kapcsolatban, mégiscsak ezen nőttem fel (anya szerint ha már FiÚs hobbim van/volt -képregényolvasás- , akkor már olvassak női hősöseket), ezért vagy nagyon tud fájni, ha rossz, vagy egyáltalán nem.
Ez a folytatás pontosan az, amire jelenleg nekem szükségem volt. Vicces amikor kell, aranyos amikor kell, dark amikor kell, cukormázas amikor kell, komolyan veszi magát amikor kell, nincsen teleszórva felesleges nem vicces poénnal, a képi világ és a zene fantasztikus, Pedro és Kristen is remekelt. Forgatókönyvileg és vágásban is kicsi döcögést éreztem azért, szerintem lehetett volna vágni még belőle, helyenként kicsit lassú, de semmiképpen sem unalmas. A maga 2 és fél órájával le tudott kötni teljes egészében, így, hogy itthonról néztem és lehetett volna lehetőségem mást csinálni közben, mégsem tettem, mert nem megragadott, és nem engedett el az utolsó képkockáig.
Ezt már kifejtettem az előző filmnél is, de most is ki szeretném, hogy Diana tényleg az a hős, akire fel lehet nézni. És nem azért, mert neki ez a sorsa, neki ez rendeltetett ami miatt szenved, hanem azért, mert ő tényleg ezt akarja csinálni, még akkor is, ha spoiler kerül. Annyi együttérzés, szimpátia, szeretet és reménnyel van tele az emberiség felé, ezzel együtt jelen van a folyamatos gyász, a sebezhetőség és a gyengeség is, ami tényleg emberré és egy komplex karakterré teszi. Antagonista téren van 2 főgonoszunk, mindkettőnek hasonlóak az indíttatásai. Barbara Minervaval a legtöbbünk tud azonosulni vagy azonosítani, mindennapjaink szürke kisegere, nem nagyon értékeli senki, kibeszélik a háta mögött, ügyetlen, mégis kedves, aranyos, bájos teremtés. Amikor megtörténik a csavar, és új személyiséget kap mindezt elveszíti, ezáltal a a megnyerő, aranyos, kedves bájos lányból unszimpatikus, gonosz teremtés keletkezik, úgy, ahogy a való életben is ez történik sokszor ("uncsi" átlagos lány hirtelen népszerű lesz, ezért elfelejti, ki is volt ő mindezek előtt). Maxwell Lord az amerikai álmot hajkurássza, inkább kevesebb sikerrel, mint bevándorló, bántalmazó családból, eredetileg csak a fiának akart jobb életet azzal szemben, ami neki volt, mégis elvakította a hatalomvágy, viszont őt nem vezérelte az erőszak, mégis spoiler. Cheetával szerintem találkozunk még a jövőben.
Szerintem ezek után sem Barbara vagy Max a főgonosz, hanem az a sok tíz-százezer ember, akik béke helyett erőszakot kívántak. Amikor felajánlják az embereknek a lehetőséget, hogy kívánjanak, ők fegyver, háborút érőszakot, halált és pusztulást kívánnak. De az egész film lelke a szeretet és a jóvátétel. Diana spoiler Minden ember egyként szólalt fel, és szerintem nagyobb szükségünk van a szeretet, az összefogás, a remény és a közösség üzenetére, mint valaha.
Van vele egy pár gondom, például a CGI helyenként viccesre sikeredett (nagyvásznon azért máshogy viselkedne szerintem, majd teszteljük, ha kinyitnak a mozik), jó lett volna több Diana-Barbara pillanat, mert nagyon jó a kémiájuk, logikailag is akadt egy pár dolog, amire húztam a számat, de én ezeket feláldoznám a filmélmény oltárán. Szórakoztató volt, volt lelke, üzenete az igazságról, a vágyról és annak áráról, a gyászról, a reményről az emberiségnek. Egy ilyen borzasztó év után tényleg erre van szüksége az egész világnak.

MrsCumberbatch 

Lehet csak azért, mert már nem vártam annyira, hogy megnézhessem, nem éreztem csalódásnak a filmet. Nem olyan jó, mint az első rész, de ebben is van bőven akció, dráma és tanulság is. Bár, nem tetszik, ahogy az elnyomott nőt ábrázolták. spoiler Ez undorító húzás volt a készítőktől, nagyon pipa vagyok rájuk. De ezt az apró (?) hibát leszámítva, szerintem jó lett és biztos többször újranézős.

BlackWidow

Gal Gadot még mindig egy istennő.
Maga a film nem olyan jó, mint az első, de szerintem egyszer meg lehet nézni.
Pörgős, érzelmekkel teli és csodálattal tudok még mindig nézni az Amazonra.

Kemiviki 

Hát ez a rész nem lesz a szívem csücske, pedig rettentően vártam spoiler miatt. És ez a része tetszett is, megkaptuk a spoiler és bármilyen logikátlanságok voltak is benne ezt elnézem, ( mert ez kellett, legalábbis nekem :D ).
Az aranypáncél gyönyörű volt. A 80-as évek hangulat is bejött. Ajjj azok a ruhák <3Tetszett Max Lord mint főgonosz, szerintem nagyon ötletes és a legyőzésének megoldása is, le a kalappal aki ezt kitalálta.
A film sajnos a közepe felé unalmassá, lapossá vált. Barbara Minerva/ Cheetah le lett degradálva egy 5 perces ellenségnek holott sokkal több lehetőség lett volna benne. Cheetah és Diana kb 3 perces harca nagyon pocsék lett. És ez a repülés dolog annyira furin lett megoldva, és villámokba lasszóval kapaszkodást el ne felejtsem :D A zene is felejthető lett számomra, az első részét jobban szerettem.

Damien_Lambert 

A kimondottan negatív értékelések, és a számomra csalódást keltő első részt követően meglehetősen kevés elvárással ültem le megnézni a Wonder Woman folytatását, és azt kell mondjam kellemesen csalódtam. Szinte minden tekintetben jobban tetszett, mint az első része. Az előző részhez hasonlóan ez is egy Themyscirai jelenettel kezd, ami megint csak a kedvencem lett a filmben, majd ezt követően felvehetjük a fonalat a lassan hetven éve a mi világunkban élő, és olykor egy-egy bűntettet meghiúsító Diana életében, aki ezalatt a hetven év leforgása alatt szépen beletanult az emberekkel való együtt élésbe. Gal Gadot még mindig nagyon jó ebben a szerepben, és Diana is sokat fejlődött az előző film óta, itt már nem abban a kissé Naiv nő képében tündökölt, mint ott. Ráadásul most, hogy nem egy háború kellős közepén kellett ismerkedniük Diana és Steve párosa is sokkal jobban tetszett, utóbbit itt végre meg is kedveltem. Jót tett nekik, hogy kicsit elengedhették magukat és néhány poénos jelenetet is kaptak. Emellett nagyon bírtam Steve csodálkozó tekintetét a modernebb világra. Ami a főgonoszokat illeti sokkal jobbak lettek, mint az előző részes Árész vagy esetleg Zod vagy Ocean Master. Ettől függetlenül nem voltam velük teljesen megelégedve. Kristen Wiig jól hozta Minerva-t, és teljesen érhető is volt miért nem akart visszatérni az előző életéhez, de elég csalódást keltő volt, hogy Cheetahként viszont csak max öt percig szerepelt, pedig Cheetah tudtommal Wonder Woman egyik legnagyobb ellenfele. Max Lordról már nincs ennyire jó véleményem. Az a helyzet, hogy Pedro Pascalt sosem kedveltem túlságosan, és itt is inkább a még inkább nem kedvelem felé billentette a mérleget. Nem azt mondom, hogy rossz színész, de itt például elképesztő mit összeripacskodott. Mondjuk alapból sem szoktam a hozzá hasonló üzletembereket kedvelni. Ezúttal az akciójeleneteket sem éreztem annyira erősnek, érzésem szerint vissza is vettek belőlük és helyettük a nyomozgatósabb részek irányába mentek el. Ha voltak is akciójelenetek azok is néha elég hülyén néztek ki, szerintem például kifejezetten nevetségesen volt megcsinálva ahogy Diana Pókember módjára lengedezett a lasszójával, na meg amikor megtanult repülni és a villámokba kapaszkodott a lasszóval szintén elég hülyén nézett ki. Annak viszont örültem, hogy itt megtanult repülni, az Igazság Ligája animációs sorozat óta nem láttam ezt csinálni, viszont igazán leszokhatnának már róla, hogy úgy mutatják a repülést, hogy egy láb behajlítva, egy kéz előre kinyújtva, mert baromi bénán néz ki. Ami viszont szintén plusz pont az a láthatatlanná válásos rész, egyrészt iszonyat menő volt ahogy Diana eltüntette a gépet, másrészt a kávéscsészés poén is kellően vicces volt.


Népszerű idézetek

Kicsicsillag95 

Diana: – Néha úgy érzem, hogy végtelenül messze van már a gyerekkorom. Máskor meg, szinte látom. Ifjúságom varázslatos földje, gyönyörű álom a régmúltból, mikor még az egész világ egyetlen nagy ígéretnek tűnt, és a kiábrándító leckéknek nyomuk sem volt. Most azt kívánom bár figyeltem volna, bár nyitva tartottam volna a szememet, és az eszemet. De van hogy az ember nem érti meg mit tanult, csak mikor már egészen máshol jár.

Kicsicsillag95 

Antiope: – Csak az a szégyen ha tudod az igazságot, de nem fogadod el. Hazugságokból nem születik igazi hős.


Hasonló filmek címkék alapján