Wonder Woman 1984 (Wonder Woman 2.) (Worlds of DC) (2020) 66

Hidegháború. Az 1970-80-as évekbeli Európában, a közelinek látszó atomháború árnyékában igazán szükség volt hősökre. A csodálatos Wonder Woman (Gal Gadot) sem maradhat tétlen: kémnek szegődik, és azt a feladatot kapja, hogy levadássza a Szovjetunió legkegyetlenebb, legveszélyesebb… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 24

Szereposztás

Gal GadotDiana Prince
Kristen WiigCheetah
Chris PineSteve Trevor
Pedro PascalMax Lord
Connie NielsenHippolyta
Robin WrightAntiope
Lynda CarterAsteria
Lilly Aspellfiatal Diana

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

221 tag · 446 karc · Utolsó karc: 2021. január 21., 20:54 · Bővebben


Kedvencelte 3

Várólistára tette 308


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A Christopher Reeve féle Superman filmeket idéző, talán túlzottan is retro (furán kínos) plázás nyitány után, egy szépen építkező, több szálon futó, misztikus, amolyan könnyedebb nyomozós sztorit kaptam, helyenként egy kis akcióval, minimális humorral és romantikával meghintve.
Az elődjéhez hasonlóan sajnos a végén kezd kisiklani és picit ismétli önmagát, de összességében valahol még így is jobbnak találtam, hisz a karaktereket aprólékosabban kibontja, motivációik tisztábbak, érthetőbbek, miáltal közelebb érzed magadhoz a sorsukat, a történet pedig ezáltal több mélységet hordoz magában, de továbbra sem veszti el a szuperhősös popcorn-mozi jelleget. Persze a fan-service áradat sem marad el, plusz remekül megmagyaráz bizonyos dolgokat, melyeket eddig sokan ellentmondásosnak véltek.
Valószínűleg páran feleslegesen hosszúnak gondolják majd, de én pl. örültem, hogy nem kapkodott a film és szánt időt szinte mindenre. spoiler
Ugyan nem hibátlan, hisz itt is akadtak „kétesebb pillanatok”, logikai bakik (Eleve rossz helyen jár, aki a műfajtól kikezdhetetlen logikát vár.) és a CGI, illetve a harci koreográfia sem a legerősebb, de még így is piszkosul élveztem, miáltal a WW1984-et szintén a DC erősebben sikerült darabjai közé kell soroljam. Ajánlom tehát és nagyon remélem, hogy más is hasonlóan vélekedik majd, akár moziban, vagy streaming-en kerít sort a megtekintésére.
ui.: Terjesztik, hogy valójában nincs stáblistás jelenete, de ez csak annyiban igaz, hogy a legvégén nincs semmi, közben viszont akad egy kevésbé lényeges, fan-service-nek mégis tökéletes képsor. spoiler

8 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Először meg akartam adni a 4 csillagot, mert mégiscsak Wonder Woman, de belegondolva, nem! Ez a produktum nem érdemel 3-asnál jobbat.

Egy vontatott gagyi giccs, amiben összesen két mozzanat értékelhető, ez viszont nem tesz ki 11 percet… a majd két és fél órás játékidőből! Hatalmas csalódás volt a film és nem csak WW rajongóként, hanem mozi-fanként is. Igaz, hogy szívvel-lélekkel készítették el a filmet, azonban minősíthetetlen módon.

A karakterek vérszegények voltak. Még Diana és Steve is, pedig nekik kellett volna elvinni ezt a filmet a hátukon. A kémia ugyan megvolt, azonban majdnem teljesen kihasználatlan volt az egész. Diana szájából pedig konkrétan két baromi kínos szerencsesüti idézet jött ki. Amikor ezeket meghallottuk, egyszerűen már felvonyítottunk. Borzalmas! Ami pedig a két gonoszunkat illeti, egyszerűen szólva semmilyenek voltak. Barbara talán a film elején hordozott némi személyiséget, de az is kiveszett belőle a cselekmény előrehaladtával, Max pedig csupán egy egoista ripacs, aminek a szerepköréből egy pillanatra sem tudott kikecmeregni. A motivációjuk ehhez mérten harmat gyenge. Kitűnni a tömegből és maguk mögött hagyni a „vesztes” image-ket. Micsoda eget rengető megfejtés, csak körülbelül minden másfeledik fő gonosz ajánlja ezt. És a pláne, hogy a gonosz nem nyeri el méltó büntetését! Legalább ezt nem kellett volna kispórolni belőle, mert így elég káros, amit közvetít a karakterek befejezése. Nagyon szép és jó a megbocsátás, de amiket elkövettek, azok nem évülnek el csak azért, mert spoiler.

A sztori önmagában nem lenne annyira vészes, bár semmi kiemelkedő, amit ne láttunk volna. Viszont a karakterek mellett a látványvilág sem volt csúcsra járatva. Olyan ordenáré CGI volt néhol, hogy felnyögtem fájdalmamban, főleg a Cheetás résznél. Sajnos azt kell mondjam, itt a zene sem tudott segíteni az összhatáson, ami egyébként nem volt rossz, bár nekem az előző részé fülbemászóbb volt és emlékezetesebb.

Még nem tértem ki arra a pontra, ami miatt a legtöbbet szenvedtünk, az unatkozás mellett, az pedig a logikátlanság. Steve és a repülőgép esete külön kiemelendő. Eddig sem volt egy dokumentarista műalkotás WW sztorija, de ez! spoiler És nem csak ez az egy ilyen baromsága van a filmnek. Konkrétan teleszórták ilyen és ehhez hasonlóan arcpirító jelenetekkel az egész alkotást. Most a spoiler

Nem hittem volna, hogy ennyire rossz szájízzel fogom megírni ezt az értékelést. Pedig vártam a filmet, bár nagy elvárásaim nem voltak, de azt is sikerült alulmúlnia. Röhejes, túl PC unalmas hömpölygés, amibe még belepörgetni is kénytelenek voltunk, csak hogy gyorsabban vége legyen. Bár igaz, hogy egy alkalommal vissza kellett tekernünk egy fontos, hiányzó mozzanat miatt, de ez már lényegtelen.

Igazából, aki szeretne egy laza karácsonyi mozit látni, annak tudom ajánlani. Most hogy végignéztem, nem sajnálom, hogy nem láthattam moziban. És sajnálom, hogy ennyire összeszedetlen valamint negatív véleménnyel vagyok róla, de sajnos meg tudom érteni, sokak miért érezték nagy csalódásnak a filmet. Talán túl elfogult vagyok WW karaktere miatt, de jelenleg így gondolom. Lehet egyszer még egy esélyt adok neki, de nem a közeljövőben. A következő részt félve várom csak.

2 hozzászólás
lipotdorka 

Jaj de sokan nem szeretik ezt itt, és lehet, hogy ezzel nem leszek most népszerű, de nekem nagyon is tetszett, minden hibájával együtt. Ebben benne van valószínűleg az is, hogy rettenetesen vártam már és nagyon elfogult vagyok magával a karakterrel kapcsolatban, mégiscsak ezen nőttem fel (anya szerint ha már FiÚs hobbim van/volt -képregényolvasás- , akkor már olvassak női hősöseket), ezért vagy nagyon tud fájni, ha rossz, vagy egyáltalán nem.
Ez a folytatás pontosan az, amire jelenleg nekem szükségem volt. Vicces amikor kell, aranyos amikor kell, dark amikor kell, cukormázas amikor kell, komolyan veszi magát amikor kell, nincsen teleszórva felesleges nem vicces poénnal, a képi világ és a zene fantasztikus, Pedro és Kristen is remekelt. Forgatókönyvileg és vágásban is kicsi döcögést éreztem azért, szerintem lehetett volna vágni még belőle, helyenként kicsit lassú, de semmiképpen sem unalmas. A maga 2 és fél órájával le tudott kötni teljes egészében, így, hogy itthonról néztem és lehetett volna lehetőségem mást csinálni közben, mégsem tettem, mert nem megragadott, és nem engedett el az utolsó képkockáig.
Ezt már kifejtettem az előző filmnél is, de most is ki szeretném, hogy Diana tényleg az a hős, akire fel lehet nézni. És nem azért, mert neki ez a sorsa, neki ez rendeltetett ami miatt szenved, hanem azért, mert ő tényleg ezt akarja csinálni, még akkor is, ha spoiler kerül. Annyi együttérzés, szimpátia, szeretet és reménnyel van tele az emberiség felé, ezzel együtt jelen van a folyamatos gyász, a sebezhetőség és a gyengeség is, ami tényleg emberré és egy komplex karakterré teszi. Antagonista téren van 2 főgonoszunk, mindkettőnek hasonlóak az indíttatásai. Barbara Minervaval a legtöbbünk tud azonosulni vagy azonosítani, mindennapjaink szürke kisegere, nem nagyon értékeli senki, kibeszélik a háta mögött, ügyetlen, mégis kedves, aranyos, bájos teremtés. Amikor megtörténik a csavar, és új személyiséget kap mindezt elveszíti, ezáltal a a megnyerő, aranyos, kedves bájos lányból unszimpatikus, gonosz teremtés keletkezik, úgy, ahogy a való életben is ez történik sokszor ("uncsi" átlagos lány hirtelen népszerű lesz, ezért elfelejti, ki is volt ő mindezek előtt). Maxwell Lord az amerikai álmot hajkurássza, inkább kevesebb sikerrel, mint bevándorló, bántalmazó családból, eredetileg csak a fiának akart jobb életet azzal szemben, ami neki volt, mégis elvakította a hatalomvágy, viszont őt nem vezérelte az erőszak, mégis spoiler. Cheetával szerintem találkozunk még a jövőben.
Szerintem ezek után sem Barbara vagy Max a főgonosz, hanem az a sok tíz-százezer ember, akik béke helyett erőszakot kívántak. Amikor felajánlják az embereknek a lehetőséget, hogy kívánjanak, ők fegyver, háborút érőszakot, halált és pusztulást kívánnak. De az egész film lelke a szeretet és a jóvátétel. Diana spoiler Minden ember egyként szólalt fel, és szerintem nagyobb szükségünk van a szeretet, az összefogás, a remény és a közösség üzenetére, mint valaha.
Van vele egy pár gondom, például a CGI helyenként viccesre sikeredett (nagyvásznon azért máshogy viselkedne szerintem, majd teszteljük, ha kinyitnak a mozik), jó lett volna több Diana-Barbara pillanat, mert nagyon jó a kémiájuk, logikailag is akadt egy pár dolog, amire húztam a számat, de én ezeket feláldoznám a filmélmény oltárán. Szórakoztató volt, volt lelke, üzenete az igazságról, a vágyról és annak áráról, a gyászról, a reményről az emberiségnek. Egy ilyen borzasztó év után tényleg erre van szüksége az egész világnak.

elentiya

Látványilag van az első rész szintjén, de történetileg nekem elég messze állt attól. Ennek ellenére végig lekötött arra a két és fél órára, szóval összességében tetszett, de lehetett volna jobb is.

Jericho

A látványvilág nagyon szép volt, már az előzetesekből is látszik, nekem bejött. A karakterek jók voltak, bár Barbara kicsit fölöslegesnek tűnik, ha kihagyták volna, akkor sem sok mindent veszítettünk volna. A sztori szerintem teljesen oké, nem fogja megváltani a világot, de nincs vele semmi probléma, véleményem szerint.
Gal Gadot nagyszerű volt, tökéletes Wonder Woman, és még Pedro Pascal Max Lord-ja különösen tetszett, azzal az enyhén őrült karakterrel szerintem teljesen jól müködött. Talán nem a legjobb DC film, de kétségkívül a jobbak közé tartozik. spoiler Plusz a zene még nagyon jó lett, különleges, illik a filmhez.

Ik4r0s

Három esztendővel később megkaptuk a régóta vágyott, stílusosan csak Wonder Woman 1984-re keresztelt második részt, amely amellett, hogy nem rest szembe menni a feléje támasztott elvárásokkal még koronavírusjárvány okozta iparági katasztrófával is kénytelen szembenézni. Mert nincs mit szépíteni azon, miszerint a WW84 ízig-vérig a nagyvászonra készült. A film minden apró részletéből süt, hogy ennek bizony tényleg egy IMAX vásznon lenne a helye, nem pedig a tévénk vagy a laptopunk képernyőjén. Egy ideálisabb világban minden bizonnyal teljesen máshogy beszélnénk most a WW84-ről, amin amolyan jó 2020-as módon sokan olyan dolgokat kérnek számon, melyeken egy teltházzal működő mozikkal teli világban amúgy csak legyinteni szoktak.

A történet 1984-ben veszi fel a fonalat, ahol Diana Prince (Gal Gadot) továbbra sem tudott továbblépni az első részben elhunyt Steve Trevor (Chris Pine) halálán, így magányos szuperhősként tengeti mindennapjait, mígnem egy váratlanul felbukkanó ereklyének hála lehetőséget kap arra, hogy visszakapja elvesztett szerelmét. Balszerencséjére azonban nem ő az egyetlen, akit megkísért a titokzatos csecsebecse, hiszen rajta kívül a kissé hóbortosnak és elveszettnek tűnő Barbara Minervat (Kristen Wiig) valamint az olajbizniszben utazó Maxwell Lordnak (Pedro Pascal) is olyasmit ajánl, ami könnyen a világ végét szabadíthatja az emberiségre. Mert hát egy az apokalipszissel fenyegető konfliktusnak mindenképp helyet kell kapnia egy szuperhősmoziban nemde?

A kritika itt folytatódik: https://www.kritizator.hu/csoda-nelkul-mit-erek-en-wond…

Rekaboni

Nagyon tetszett a világ amibe belehelyezték a történetet. Nagyon jól felépített kis film, ami hosszúnak tűnhet első blikkre, de nem ül le egy pillanatra sem és élvezet nézni minden képkockát. Egyetlen hibája számomra, ugyanaz, mint az első résznél, hogy az én ízlésemhez képest kissé elnyújtott a nagy végső összecsapás, de ez nem sokat vesz el a élményből.

Tetszettek a film fordulatai, nem azok a tipikus, előre látható események és én ezt nagyon díjaztam.

Diana továbbra is nagy kedvencem, ahogy Gal Gadot is, eddig még sosem csalódtam benne. Akit még kiemelnék az Pedro Pascal, aki nagyon jól hozza Max szerepét.

Összegezve, szuper film, felér az elöző részhez és remélem a DC mostantól többször fog ehhez hasonló filmeket összehozni. Úgy tűnik kezdenek ráérezni a receptre, hogy tudnak ütős, igazi közönség filmeket produkálni. Nagyon hiányzott már egy jó kis blockbuster, sajnálom, hogy nem moziban tudtam megnézni, de ez most egy ilyen év.

tataijucc

Ahogy a Férjem mondta: nem vártam semmit, de mégis csalódtam.
Hosszú, vontatott, jobbat is kihozhattak volna ebből.

ppayter 

Technikai szempontból oké, a vizualitás nyilván rendben van egy ekkora filmnél, a sztorinak viszont semmi értelme és a zene is abszolút felejthető – utóbbi az előző rész után komoly csalódás. Ha már ennyi pénzt és energiát öltek a konzumerista nyolcvanas évek megidézésébe, sőt, még Pedro Pascalt is megborotválták, igazán leszerződtethettek volna egy-két tisztességes forgatókönyvírót is.


Hasonló filmek címkék alapján