Shazam! Az istenek haragja (Worlds of DC) (2023) 38

Shazam!: Fury of the Gods
130' · amerikai · akció, kaland, vígjáték, fantasy 13

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént.… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 2

Szereposztás

Zachary LeviShazam
Adam BrodySuper Hero Freddy
Jack Dylan GrazerFreddy Freeman
Marta MilansRosa Vasquez
Helen MirrenHeszpera
Lucy LiuKalypso
Rachel ZeglerAnthea
Asher AngelBilly Batson
Meagan GoodDarla Shazam
Grace Caroline CurreyMary Bromfield / Mary Shazam

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

269 tag · 659 karc · Utolsó karc: 2023. március 28., 03:22 · Bővebben


Kedvencelte 2

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Bunney 

Na jó, erre úgy ültem be, hogy nem szeretem a Shazamot! A karaktert most sem kedveltem meg, mert erőltetettnek tartom :D
DE….. Ez egész jó volt :)
Voltak benne jó megoldások. Az elején a lényegre tértek, tetszett is az eleje. A Istennőcik is jók voltam, Helen Mirren és Lucy Liu meglepően illettek ide.
Pár apróság volt kicsit jelentéktelen, de igazából ez egy jó kis családi mozi lett. A kis fiatal srácgyerekek sokat nevettek a moziban, még én is párszor :) Volt olyan ütősebb poén benne, az egyiken hosszan nevetett mindenki XD
Hozzátenném még1x, hogy én az első részt kb 4 részletben néztem meg és írtó felejtős volt számomra. Nem tudom, hogy ez közrejátszik-e benne, hogy ennyire kellemes csalódás lett, de talán nem annyira ^^
A lényeg, hogy nem kell nagyon komolyan venni továbbra sem ezt a Shazam „Deadpoolra hajazó” gyereket, de nem is kell félni ettől, mint ahogy én nekiindultam =)

7 hozzászólás
LoneWolf 

Az olyan vállalhatatlanul kínos képregényfilmek korában, mint a 4. Thor, vagy a 3. Hangya, (Oké, azért ez a kettő sincs egy szinten.) már annak is örülnünk „kell”, ha olykor ilyen kis élvezhetően egyszerű darabok is érkeznek, hisz a Shazam folytatása még nagyjából az első rész szintjét hozta. Picit emelte a téteket (hisz hőseink ezúttal istenekkel néznek szembe pár satnya démon helyett) így valahol érettebb, látványosabb, máshol pedig ugyanolyan bénácska, mint az eredeti. Utóbbit viszont ennek a franchise-nak továbbra is meg tudom bocsátani, hisz a főszereplőink még mindig lökött, a képességeikkel ismerkedő középsulis diákok, így tőlük nem várhatunk el Batman, vagy akár Superman szintű felelősség érzetet / komolyságot. A rendező horror-os múltja azért így is beköszönt helyenként, a CGI pedig ugyan messze nem egy Avatar szint, de bőven láttunk mostanában rosszabbat, ezáltal arra sem panaszkodnék. Igazából pár erőltetett pillanatot leszámítva a humorával sincs bajom, bár hangosan semmin sem sikerült nevetnem, szóval maximum egy-egy mosolyra futotta. Örültem amúgy annak is, hogy a család szinte minden tagja kapott valami kiemelt szálat / jelenetet (főként Darla és Freddy), plusz a varázsló sem egy szimpla cameo erejéig tért vissza, azonban térjünk rá arra, ami nem tetszett.
Szinte tagadhatatlan, hogy sikerült felhalmoznia a korai szuperhősös alkotások problémáinak minden pontját. Nem árt, ha olykor akad még olyan gonosz, akit nem próbálnak tragikus múlttal sajnálhatóvá tenni, de tény, hogy Atlasz lányait picit árnyaltabban is felépíthették volna. (Igazából Heszpera és Anthea nem is olyan vészes, a szürkés zónában mozogtak, de Kalypso esetében nem igazán értettem, hogy miből is ered az emberek iránti csillapíthatatlan gyűlölete. Oké, spoiler) Emellett még összecsapottnak éreztem a lezárást, melyben spoiler. Ha már említettem a fekete „bárányunkat”, a DC univerzum jelenleg is zajló rebootjának ismeretében még a stáblistás jelenetek is kissé fölöslegessé váltak, hisz az egyik pont hozzá, illetve a spoiler kapcsolódott, míg a másik lényegében az előző rész spoiler. Pár apróbb logikai baki, vagy klisé, amiért még picit haragszom:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
Nem fogok mindent felsorolni, de látható, hogy azért nem vagyok vele elfogult, látom a hibáit, amikből azért akadt bőven, ezek többségét mégis meg tudom neki bocsátani, mert összességében még ezekkel együtt is lekötött és aránylag jól szórakoztam rajta. (Külön respect, hogy elhangzott benne a Marvel Kapitány név, hisz a 30-as években őt hívták így először, nem pedig a konkurencia hősét és hősnőjét, csak az utóbbi mégis hamarabb védette le.) Picit talán gyengébb, mint az első rész, de hasonlóan könnyed és szerethető, így végső soron bízom benne, hogy a karakternek lesz még helye a James Gunn féle DC univerzumban is.

ui.: Egy dolog dühített igazán, ami nem is a filmhez kapcsolódik. Egy pár konkrétan átpofázta az egész vetítést ahelyett, hogy elhúztak volna a fenébe, ha annyira unták már magukat. Az ilyenek f***nak járnak moziba, de tényleg… már elnézést.

amnézia 

Lehet, hogy eggyel kevesebb csillagot adnék neki, ha nem az egyik kedvenc képregény-adaptációmról lenne szó, és nem lennék vele elfogult.
Ezt a filmet vártam idén a legjobban, de számomra nem ért fel az első részhez, amiben imádtam Billy drámáját, a mélységet, a mondanivalót, ahogyan felfedezi magán az új képességeit, illetve az ellenség és az akciószál is jobban megfogott. A történet gyermeki/ifjúsági bája továbbra is megvan, szerettem, ahogy kidomborították a csapat összetartását, de szívesen néztem az átlagos hétköznapjaikat is
Mélyebben belementek Shazam eredettörténetébe, ami további pozitívum, de mégis a fő bonyodalom az, ami engem annyira nem kötött le. A második részben inkább a mitologikus, fantasy elemek dominálnak, így, aki szereti a műfajt, annak valószínűleg jobban fog tetszeni. (Bár nem tudom, hogy vannak ezzel a hardcora fantasy fanok. Lehet, hogy ők megmosolyogtatónak tartanák a filmet és ezen kijelentésemet.)
A poénok középszerűek, és amennyiszer kihangsúlyozták a családot, az volt a minimum, hogy már az első alkalommal utalnak a Fast & Furiousra, mert a néző ha akar, ha nem (nem akar – szerk.), erre asszociál.
Az új karakter, Anthea részemről borzasztóan irritálóra sikerült spoiler.
spoiler

Kivételesen tetszett a stáblistás jelenet, és ezúttal ígéretesebbnek tűnik a folytatás is.

Roboraptor

A Shazam! Az istenek haragja minden hibájával együtt azonban összességében egy szórakoztató mozifilm. A gyerekszínészek játéka azokban a kivételes esetekben, amikor látjuk őket, egészen kiemelkedő. A felnőttek pedig kellően komolyan vették szerepüket ahhoz, hogy elhiggyük nekik, valójában csak nagyra nőtt gyerekek. Mindeközben pedig megcsillogtatták humorukat egy-két jól irányzott poénnal.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/03/21/shazam-2-az-istene…

züzzentdamo

Ez egy élvezetes film volt az önmagukra találó tinédzserekről tinédzser közönségnek, amin akár felnőttek is jól szórakozhatnak. Akinek tetszett az előző rész, annak ez is be fog jönni, azonban a 16+ karikát miért kellett kirakni, azt nem tudom. De tényleg, minek? Egy közönséges akciófilmben, ami általában 12+, több a vér, verejték, erőszak, mint ebben…

Visszatérve… Lehetett nevetni, és voltak komolyabb pillanatok is (amiket kicsit tovább is nyújthattak volna, de így is két órás a film), a kínos tinédzser szituációkról pedig ne is beszéljünk, azokkal telibe találtak, és felnőttként jót röhögtem rajtuk (míg az ifjúság lehet tud velük azonosulni? Mivel nem felnőttek játszák a velük egykorúakat? És kínosnak érző szitukat ők mindig halálos égésként élik át? Talán…). A különböző filmekre való utalgatások pedig jól a mai világba helyezték a sztori szálat. (Imádtam 'A Gyűrűk Ura' kiszólásokat, és Annabellt is, meg minden egyéb más filmre való célozgatást #tsaláád.).

Sztori szempontjából egy kicsit előkapirgálták a terepet a Flashnek, legalábbis az Istennők honnan hozatalával ez jött le nekem. Különösen tetszett az agresszív, az aktív és a pacifista jellemek ábrázolása, egészen okosan hasznosították őket. Vannak bukkanói természetesen és kicsit elsietett dolgok is történtek, de összességében kerek egész az ív. Mivel a ifjúságot akarták megszólítani, így a barátságtól, testvériességtől egészen a kicsi romantikáig és túlzó tini álmodozásig minden van itt.

A színészek is jól hozták a formájukat, egészen szép szereplőgárdást hoztak össze, Jack Dylan Grazer pedig jó kis komédiás színésszé cseperedhet, ha jól „játsza ki a szerepeit”. De a kedvenc Steve lett, én is akarok egy Steve tollat! És a meglepi karakterek mind a végére, mind a plusz jelenetekre gondolva sem voltak annyira durván izzadságszagúak (bár az álom jelenet és a korkülönbségek erősítgetése fájt… nagyon… azok nélkül meglettem volna). A nagyobb problémám a Skittles-vel volt, imádom, szeretem, de kicsit túl erős reklámra sikeredett.

Összeségében nem egy rossz film. Nem váltja meg a világot, de nem is ez a célja. Jelen állapotában én jót szórakoztam, és többet nem is vártam tőle egy szépen animált és szórakoztató filmnél..

essz 

teljesen rendben van ez a folytatás…
kis poén.. kellő zúzás… apró feszültség… istenek… sárkány… egyszarvúk… kittles… szörnyek…
kicsit összegyúrva és nem ebben a sorrendben…
plusz pont spoiler


Népszerű idézetek

Kara_Wheeler

Egy csomó mindenről én nem tudom hogy működik, az ajtók terme, vagy a hegedű ami folyamatosan ég, ami tök para, de közben tök jó, mert kellemes meleg van tőle.


Hasonló filmek címkék alapján