Merlin (1998–1998) 81

0 díj · 4 jelölés

Merlint a Régi Idők varázslónője, Mab teremtette azért, hogy az emberiség számára átörökítse a bölcsességet és a tudást, ám a gonosz oldalán. Az ifjú Merlin nem hajlandó erre az útra lépni, ezért szembekerül saját rendjével és menekülnie kell. Minden lehetséges eszközt bevet, hogy legyőzze Mab… [tovább]

Képek 26

Szereposztás

Sam NeillMerlin
Helena Bonham CarterMorgan Le Fey
Miranda RichardsonMab királynő, a Régi Idők varázslónője
Paul CurranArthur király
Rutger HauerLord Vortigern
Martin ShortFrik
James Earl Jonesa hegy királya
Lena HeadeyGuinevere
Isabella RosselliniNimue
Jeremy SheffieldLancelot

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Lunemorte

Gyerekkorom kedvenc fantasy filmje A gyűrűk ura után.

vvn_e 

A nosztalgiafaktor elég erős, de végül is teljesen jól teljesít ez a mini ha úgy nézzük, hogy ’90es évek fantasy, persze bénának tűnik a maiakhoz képest, de a régiek között lazán kiemelkedő és végül is a történet is jól van összepakolva. Plusz azért elég jó színész gárdát szedtek ide össze.

1 hozzászólás
Andro 

Számomra mindig Sam Neill marad Merlin. Ez a film tényleg nagyon jó, örök kedvencem tele varázslattal, átkokkal, kalandokkal, drámával. És persze remek színészekkel.

Amrita

Gyerekkorom egyik kedvence, első találkozás ezzel a világgal. Később újranézve közel se olyan fényes és fantasztikus, ma már jobb filmes technikák vannak. De Nimuet nagyon szerettem.

3 hozzászólás
Trixi 

Annak idején ha adták a tv-ben, én ott ültem és néztem. Aztán rá kellett döbbennem, hogy kétféle szinkronnal is létezik. Számomra csak a Kőszegi Ákos féle az elfogadott, a másik az valami borzasztó, bár ismertem olyat, aki annak volt az elkötelezett híve. Szóval, ennyi év után újranézni……….huh, még mindig kedvenc. Megint elkapott a hangulata. Vannak hibái a filmnek, de kit érdekel. Úgy szeretem, ahogy van. <3 <3 <3 . Mordred megjelenése után folyamatosan ezt énekeltem magamban, a film után muszáj volt meg is hallgatnom a dalt. ;)
'Leader of the underworld
Ruler of the night
Deceiver of kings
Deceiver of knights
Keeper of the secret reich
Keeper of the light
I am Mordred King of the night"

Horváth_Kata

Az egyik legkedvencebb kedvenc filmem volt kiskoromban, annyiszor láttam, de annyiszor. Sam Neill sokáig emiatt a film miatt volt a kedvenc színészem, bár a Jurassic Parkon kívül nem szeretem a filmjeit.
Maab királynő meghatározó karakter az életemben bár mai szemmel vicces az irizáló kék csillámpor

1 hozzászólás
Kiskakukk 

Jóféle. Akit érdekel a téma, annak erősen ajánlott.

Cersei

Az örök, az eredeti, a megunhatatlan, és az egyetlen MERLIN! Annyiszor, de annyiszor láttam, hogy számon sem tudom tartani. Miranda Richardson fürdik a szerepében, Maab hatalmas. Lena Headey Guinevere is fenomenális. Birtam még Vortigernt, Lancelotot, meg Morgan Le Fayt is, de szinte mindenki olyat alakít, hogy hihetetlen! Ez a kedvenc filmem, mindenkinek bátran ajánlom megnézésre!

Péter_Király

Nagyon szerettem a mese ezen változatát, még tévében láttam először. Az új szinkron készítőjét viszont szívlapáttal verném laposra, annyira rossz lett. Kinek a degenerált agyában született az meg, hogy Mab királynő úgy lesz igazán gonosz, ha folyamatosan tüdőrákos hangja van, mintha nem lennének hangszálai?


Népszerű idézetek

Riccah 

Nem tudta, hogyha mindent megmagyarázunk semmink sem marad.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján