Repülő tőrök klánja (2004) 70

House of Flying Daggers · Shi mian mai fu
119' · hongkongi, kínai · akció, kaland, dráma, romantikus, fantasy

0 díj · 11 jelölés

859-ben járunk, Kínában: a hajdan virágzó Tang dinasztiára sanyarú idők járnak. Egymást követik a lázadások, miközben a korrupt kormányt teljesen lefoglalják az engedetlen hadsereg soraiból szerveződő szabadcsapatok elleni harcok. Ezek közül a legjelentosebb a Repülő Tőrök Háza nevet viseli, és… [tovább]

kínai · angol

Szereposztás

Kaneshiro TakeshiJin
Andy LauLeo
Zhang ZiyiMei
Dandan SongYee

Kedvencelte 17

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

kkata76 

Nem véletlen jelölték ezt a filmet egy nagy halom díjra, legalább az operatőr tutira megérdemelte volna. Sajnos nem kapott egyet sem. Pedig pazar a film látványvilága, már csak ezért is érdemes megnézni. Gyönyörű színek a helyszínektől kezdve a kosztümökig, fantasztikusan koreografált jelenetek, és nem csupán a harci jelenetekre gondolok, melyeket a hasonló kosztümös kalandfilmeknél megszokott módon precízen és igen látványosan oldottak meg, mintha bonyolult táncot járnának egymással a szereplők. (Fantasynak nem mondanám, csak annyiban fantasy, amennyiben a többi kosztümös-harcművészetes kínai / hongkongi kalandfilm is az). Ott vannak a táncok nagyon látványos kosztümökben, az üldözések, stb.
A történet nem túl bonyolult, de izgalmas kalandfilm kerekedett ki belőle; a rendezés és főleg a látvány pedig jóval az átlag fölé emeli a filmet. Szerintem mindenképpen érdemes megnézni, kimondottan szép film.

kkatja

Nem tetszett annyira, mint a Hős, de azért nem sokkal maradt el tőle élményben! :)

Popovicsp87 

A Repülő Tőrök Klánja egy történelmi filmbe oltott szerelmi történet.
A látványvilága és az operatőri munka kitűnő, ehhez kapcsolódik a nagyon jól eltalált zene.
A harci jelenetek, bár kevés van, azok jól koreografáltak, és a fordulatok is jól működnek.

Meryl

Ez egy nagyon szép film a szerelemről, a kötelességről és az emberi féltékenység/irigység találkozásáról.
Szerelmes lettem Meibe mikor táncolt és elbűvölt mikor harcolt. spoiler
A két csavaros momentumból spoiler csak egyre jöttem rá. A másikra, hogy spoiler de annyira nem ütött szíven.
A film zenéje viszont igen. Meseszép, ha álmodozni, vagy csak szomorkodni vagy csak borús lesz az ég hallgatni fogom. Ha pedig újra esni fog a hó, eszembe jut a film vége. :)
Aki szereti az ázsiai filmeket, a zenét vagy a szerelmes történeteket az nézze meg.

lakatoszoltan01 

A maga idejében biztosan szuper volt, de ma már kissé megfakult. Színpadias, a színészi játék gyenge, az érzelmek nem igazán teljesednek ki a mimikában. Persze ez ázsiai darab, szóval az ázsiai filmekhez kell hasonlítani, az ottani filmkulturához. Azonban ma már ez egy egyszerű tévéfilm kategória lenne.

ftamas 

Inkább a romantika és a dráma játssza a szerepet, mint a harcművészet, de mindenképp megéri megnézni.

_Dora_

Sajnos ezt a filmet is le kell csillagoznom, mert már nem tetszik úgy, mint régen. :/ Sokat nevettünk kínunkban a filmen. xD

Kiskakukk 

Ez egy nagyon jó kis ázsiai film, gyönyörű operatőri munkával, remek zenével, kellemesen romantikus történettel és megbocsájtható túlzásokkal (mint tudjuk, az ázsiai harcművészekre egészen más fizikai törvények vonatkoznak :D).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján