Hős (2002) 79

Hero · Ying xiong
99' · kínai · akció, kaland 12

0 díj · 1 jelölés

Kína történetének egyik legvéresebb korszaka ez: a birodalom hét királyságra szakadt, a különböző uralkodók évszázadok óta vívnak elkeseredett küzdelmet a hatalomért, a halál és a szenvedés a mindennapi élet részévé vált. A hét királyság közül a Csin birodalom a legerősebb, királya az egész… [tovább]

Képek 19

Szereposztás

Jet LiNévtelen
Maggie CheungSzálló Hó
Tony Leung Chiu WaiTörött kard
Zhang ZiyiHold
Donnie YenÉg
Daoming ChenCsászár
Liu Zhong YuanTudós
Zheng Tia YongÖreg szolga
Yan QinFőminiszter
Chang Xiao YangTábornok

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Csodálatos a képi világ…viszont ennyi sületlenséget ritkán látni egyetlen filmbe zsúfolva.
Magasságos egek… Mindenki röpködött össze-vissza, vízen futottak, pörögtek, suhogtak, Jet Li rátenyerel a vízre és úgy löki el magát (…), szintén az ő karaktere kardlappal rácsap Zhang Ziyi-re aki erre 5 métert repül hátrafelé. A fizika törvényei itt a fél játékidő alatt egész egyszerűen nem léteznek.

Sajnos ezek miatt komolyan vehetetlen a film, pedig az üzenete és a normál kardpárbajok tetszettek, de ez a sok hókuszpókusz már tényleg túlment minden határon!

Stone

Gyönyörű színtan és képorgia. Szintén rengetegszer láttam.

krlany 

Egyszerűen gyönyörű. A mondanivaló, a lágy és erőteljes mozdulatsorok, a költői kardtánc, a selyem líraisága, a bérgyilkosság művészi tanmeséje… A zene, a rendezés, a koreográfia, az operatőri munka, a színészek és minden egyes rezdülés. Elvarázsolt.

hankman 

Jet Li-t én nagyon bírom, mindig méltóságteljes karaktert tud hozni. Számomra a film alapvető mondanivalója a becsületről és az egymás iránti tiszteletről szólt.

Persze én voltam az, aki kifejezetten olyan filmeket kezdtem el keresni, ahol repkednek harc közben. Szóval számítsatok rá, hogy agyonmisztifikált módon, mindenféle dugóhúzó közben, fejjel lefele lógva, vízen pattogva, és egyéb módon fognak kardozni. Mondjuk, ha éppen nem lufi üzemmódban vannak, egész látványos harcokat lehet látni.

A történet a régidők Kínájába repít vissza, amikor még 7 királyságból állt, de egy közülük vérszomjas volt és az volt a szándéka, hogy egyesíti Kínát. spoiler

A főkaraktereknek mind voltak céljaik, felvállalták véleményüket és akár készek voltak meghalni is ezért. A történet mesélése elég érdekes és kifejezetten meglepetésekkel teli. Egy nagy mesélés lényegében az egész, de csöppet sem fordulatmentes. spoiler

A végső üzenete a filmnek éppen ezért jó, bár borzalmas módon érünk el idáig. spoiler

Érdekes történetek, jó harcok (leszámítva a repkedést), eszmék összecsapása, talán kicsit túlságosan szájbarágós módón, kicsit túlidealizálva.

kkatja

Gyönyörű film, csodálatos zene és csúcsszuper harcművészeti elemek – nekem a repkedések is tetszettek – nem is beszélve pl. a nyílzáporos jelenetről, ami az iskolára zúdul és Hó meg Névtelen a ruhaujjukkal hárítják azokat!
És persze a mondanivalójára is érdemes odafigyelni, a konspiráció, az egymás kijátszása és a hűség eszméje mind remekül körül van járva ebben a filmben, ahol senki sem az, akinek elsőre gondolnánk vagy látszik.
A Szálló hó és Törött kard utolsó útja és a Névtelen Úr vége… borzongatóan csodálatos, katartikus jelenetek.

Almost_Zed 

A cselekmény nem igazán, a látványvilág (gyönyörű színek, lélegzetelállító koreográfiák) viszont nagyon tetszett, még ma is megállja a helyét.

kecsan

Elképesztő,hihetetlen film! A látványvilága mindent képzeletet felülmúló,a zene csak fokozza az élményt! Aki nem szereti,nem érti ezt a világot még azt is le fogja nyűgözni ez a film! Aki egyszer látta biztos,hogy nem felejti el! A történet sem mindennapi, komoly mondanivalóval,mély erkölcsi kérdésekkel foglalkozik. Ráadásul egy gyönyörű szerelmi történet is kapunk. Ne hagyjátok ki! Szerintem az egyik legszebb film,amit alkottak.

ftamas 

Szép film, jó történet. Ha valakit nem zavar, az, hogy harc közben össze vissza repkednek. Én pont a repkedés miatt nem nézném újra.


Népszerű idézetek

kkatja

Kétezer évvel ezelőtt, a hadakozó fejedelemségek korában, Kína hét királyságból állt. Éveken át küzdöttek a hatalomért, miközben a nép nyomorgott. Mind közül Csin királya volt a legkönyörtelenebb hódító. Elszántan igyekezett egyesíteni a mennyei birodalmat. A többi hat királyság számára komoly fenyegetést jelentett. A kínai krónikák számtalan történetet tartalmaznak a nagy király ellen küldött orgyilkosokról. Ez a történet egy legenda a sok közül…

kkatja

Császár: Tíz éve senki sem jöhetett 100 lépésnél közelebb hozzám. Tudod-e, miért?
Névtelen: Hogy elejét vedd a merényleteknek.
Császár: Így igaz. És ezt a páncélöltözetet sem vehettem le sohasem. Elhárítottad fejem fölül a veszedelmet. Mit kívánsz jutalmul?
Névtelen: A királyságért tettem, nem másért.

kkatja

Őfelsége parancsára elhoztuk a hírneves harcost a főminiszterhez. Ég, Szálló Hó és Törött Kard az elmúlt 10 évben már többször is orgyilkosságot kísérelt meg Őfelsége, az áldott uralkodó ellen. Őfelségének nem volt tőlük nyugodalma. De most, hősünk, Csin jó harcosa vérüket ontotta. Őfelsége végre nyugodtan és békésen alhat éjszaka!

kkatja

Császár: Három éve Törött Kard és Szálló Hó itt rohantak le! Háromezer páncélos harcos kevés volt ellenük! Azóta lett üres ez a terem. Ne legyen hol elrejtőznie egy orgyilkosnak!

kkatja

Ég: Sose feledjétek, hogy bármilyen erősek is Csin nyilai, csak az országot pusztíthatják el, a csoui írást nem irthatják ki a föld színéről.

kkatja

Császár: A vívás és a kalligráfia egy tőről fakad.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján