Tigris és sárkány (Tigris és sárkány 1.) (2000) 104

Crouching Tiger, Hidden Dragon · 臥虎藏龍 (Wòhǔ Cánglóng)
120' · amerikai, hongkongi, kínai, tajvani · akció, kaland, dráma, romantikus, fantasy, történelmi 12

6 díj · 1 jelölés

Azok a harcosok, akik a Vudan-hegy szerzeteseitől tanulják a fegyverforgatás fortélyait, szinte legyőzhetetlenek: csodás képességeiket messze földön féltik és tisztelik. Ám Li hátat szeretne fordítani az örök harcnak, és elajándékozza híres kardját, a Zöld Végzetet. A kardot azonban elrabolják,… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Chow Yun FatLi Mu Bai
Michelle YeohYu Shu Lien
Zhang ZiyiJen
Cheng Pei PeiJáde Róka
Chang ChenFekete Felhő

Kedvencelte 17

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Lehet, hogy azért nem tudom igazán értékelni a filmet, mert hidegrázást kapok a repkedős harcjelenetektől. Önmagában a harcművészetekből rengeteg szép és látványos dolgot lehet kihozni; szerintem éppen ezért felesleges eltúlozni. Maga a történet nem lenne rossz, sőt, Li Mu Bai és Shu Lien karaktere és kettőse szerethető is, de sajnos annyi dolog van benne, ami nem tetszett, hogy nem tudtam őszintén élvezni. És sajnos nagyon hosszúnak hatott ez a két óra.

Popovicsp87 

A leírás alapján egy akciókkal teletömött filmet várna az ember, holott ez egy sokkal lassabb mű.
Rengeteg mindennel foglalkozik, van itt viszonzatlan szerelem, útkeresés, bosszú, árulás és még pár más téma. Nekem ettől egy kicsit szétesettnek tűnt a film, nem igazán tudtam megragadni a lényegét.
A színészek jók. Chow Yun Fat és Michelle Yeoh jelenetei jók, Ziyi nagyon szép. A harci jelenetek is jók, bár fel kell készülni, hogy a kínai filmekre jellemző repkedés is jelen van.
Ang Lee filmjeinek van valami varázsa. Ennek is nagyon jó a hangulata, szépek a tájai, a zenéje.

Honey_Fly 

Nagyon imádom a cseresznyevirágos repkedős kung-fu filmeket. Na ez is olyan. Gyönyörű kivitelezés és szívszorító történet.

SadPanda 

Chow Yun Fat, Zhang Ziyi és Ang Lee neve már előrevetítette, hogy jó film lesz, és egyáltalán nem is csalódtam. Gyönyörű tájképek, helyszínek, látványos repkedő harcok, és kellemes zene. A színészek is remekül játszottak, bár a párbeszédek néha elég esetlenek voltak. Nekem a Repülő tőrök klánja című filmre hasonlított, ott is hasonló jelenetek voltak, meg úgy összhatásilag is.
Az ismertető szöveg viszont kicsit félrevezető, az alapján más történetre számítottam, szóval azt nem kell komolyan venni (csak nagy vonalakban stimmel, más dolgokon van a hangsúly).
Nagyon jó film, csak ajánlani tudom, én tuti, hogy még sokszor újranézem!

zzzizzzi 

Nem tudom magam túltenni a 3G-s gravitáción, vagy a gravitáció teljes hiányán… Ha viszont kivesszük a harcjeleneteket ès csak a sztorit nèzzük kissè èrthetetlen, kusza törtènetet kapunk, szèp beszèlgetèsekkel. A helyszínek, a tárgyak gyönyörűek voltak viszont.

Kino 

Egy fiatal nő nem tudja eldönteni mit akar, úgyhogy mindenki életét megnehezíti maga körül. Egyébként jó volt, nagyon is, csak a röpködés nekem sok volt. Jobban értékeltem benne a valódi harcjeleneteket, meg úgy a sztorit összességében.


Folytatása

Összehasonlítás

Tigris és sárkány


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján