A király visszatér (A Gyűrűk Ura 3.) (2003) 670

The Lord of the Rings: The Return of the King
201' · amerikai · kaland, dráma, fantasy 12

19 díj · 8 jelölés

Gandalf Pippinnel Gondorba vágtat, hogy Denethort felkészítse Szauron túlerejével szemben. Théoden király összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni.… [tovább]

angol
angol

Képek 51

Szereposztás

Sean AstinSamu
Orlando BloomLegolas
Billy BoydPippin
Ian McKellenGandalf
Dominic MonaghanTrufa
Elijah WoodZsákos Frodó
Viggo MortensenAragorn
John Rhys-DaviesGimli / Szilszakáll (hang)
Christopher LeeSzarumán
Hugo WeavingElrond

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 355

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Sydney 

Annak rendje és módja szerint végigbőgtem a moziban, a film közben a következő párbeszéd zajlott le Öcsémmel:
– Én (szipogva, hüppögve): Jancsi, van zsepid?
– Jancsi: Mit bőgsz?

A mai napig imádom minden pillanatát, a színészeket, Új-Zélandot, Howard Shore mesterművét!!

1 hozzászólás
Törpillaa 

Ez a rész is nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, a történet is nagyon izgalmas. Még mindig ugyan olyan jó, mint mikor először láttam

pvik13 

Megfelelő lezárása volt a trilógiának! Akcióval és érzelemmel teli ahh még meg is siratott :ccc

Nihilchan

Gyönyörű lezárása a trilógiának, amit mindig megkönnyezek; anno a hatás, ma már inkább a csodás zene miatt. Látványos és izgalmas, megérinti a lelket és a szívet. Külön szeretem benne a barátságok ábrázolását. Kiváló film lett ez is, bármikor újranézném.

Zajec_Sternenkind 

Annyira gyönyörű ez az egész, és olyan nehéz pixelszavakba pötyögni az érzéseimet. Tipikusan olyan film, amit szívvel néz az ember, nemcsak szemmel. Mindig nagyon sokat ad hozzám, akárhányszor megnézem, újabb és újabb, mélyebb rétegeket hánt fel, komolyabbakat, ahogy haladok előre a korban. Jobban megértem. Rámutat az élet fontosságára, az apróságokra és a döntések súlyára.
De nem ez egy tündérmese feladata?
A jót tanulni belőle.

2 hozzászólás
Rekaboni

Ez a trilógia annyira epic, hogy az hihetetlen. Egy nagyszerű könyvadaptáció. Imádom minden percét, ezért nem tudok elfogulatlan értékelést írni, túl sokat jelent nekem. Vannak hibái, mindennek vannak, de kit érdekel? Úgy tökéletes, ahogy van. Anno nehéz volt rávenni, hogy megnézzem, de mai napig áldom azt, aki megmutatta nekem. Egyedül azt sajnálom, hogy már nem érezhetem azt, amit első látásra éreztem, de minden újranézéssel egyre jobban imádom és új, apró részleteket fedezek fel. Imádom, imádom és imádom. Örökké része lesz az életemnek és soha nem fogom elfelejteni mennyi mindent kaptam ettől a trilógiától.

Kelly_Olvas

Nálam minden idők legjobb fantasy filmje A Gyűrűk Ura sorozat. Nagyobbik lányom volt a filmnézésekben a szövetségesem, együtt vártuk az új részeket tűkön ülve. Végül az utolsó részt a Lurdy-ban láttuk, amikor vége lett kimentünk a kocsiba és kb. fél órát bőgtünk, mire el tudtunk indulni haza. Ilyen az, amikor úgy a szívedhez nő egy film, a történetével, a szereplőivel, hogy egyszerűen nem tudod elengedni. Nem is fogom soha.

Mrs_Stark

Nem véletlenül ez a kedvenc részem a trilógiából, már az elejétől tele van izgalommal, harcjelenetekkel és érzelemmel.
Évekig azt hittem, Frodó a hős, mert Ő vállalta el a gyűrű elpusztítását, de nem. Az igazi hős itt Samu. Az elejétől támogatta Frodót, mellette volt a legszörnyűbb percekben is, megmentette az életét és akkor sem hagyta el, mikor Frodó világosan a tudatára adta, már nem akarja maga mellett tudni. Ha a Végzet-hegyénél Gollam nem harapja le Frodó ujjáról a gyűrűt akkor ez az utazás semmit sem ért volna. Egy kicsit javít Frodó karakterén a tudat, hogy kissé rásegített Gollam halálára és a gyűrű elpusztítására, de már túlságosan a hatalmába kerítette. Én személy szerint még mindig Samut tartom az igazi hősnek.
Legolas és Gimli barátsága nagyon belopta magát a szívembe, főleg az a bizonyos párbeszéd köztük Mordorban:
„- Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg.”
„- S ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?”
„- Igen, azt vállalom.”
Bár Legolas karaktere még mindig túl szelíd nekem a Hobbithoz képest, de 60 év alatt sikerült bölcsebbé és komolyabbá válnia.
Aragorn pedig tökéletes király, mondhatni, szeretem a karaktert már az első pillanattól fogva. Éowyn-t pedig inkább tisztelem a bátorságáért, nem sok nő pattant volna lóra, hogy küzdjön a szeretteiért. (Sőt, egy sem ment rajta kívül.)
Gandalf mindig hozza a formáját, az a 60-61 év neki is jót tett, mindig is bölcs volt, de az Ő karakterén is érezhető a változás. Denethor egy szánni való bolond, gyáva és ostoba, hogy inkább elégetné a fiát és önmagát, minthogy kimenjen, kardot ragadjon és harcoljon.
Rengeteg jelenetet ki tudnék emelni, amik kedvesek a szívemnek, ilyen például Legolas jelenete az olifánttal, majd Gimli megjegyzése: „Ez azért még egynek számít!”
Aragorn, Legolas és Gimli ugrása a hajóból, majd a holtak megindulása a csatába, Pippin éneke Denethor étkezésekor, közben Faramir a csapatával elindul visszafoglalni Osgiliath-t.
Aragorn királlyá koronázása, majd az esküvője Arwennel.
Gandalf,Bilbó, Frodó és a tündék elhajózása, az azt megelőző búcsú.
Gandalf leüti a botjával Denethort…csupa olyan jelenet, amiket nem lehet elfeledni.
Mondhatni tökéletes lett a film, hosszú, de mégsem lehet unatkozni közben.

Sister

Peter Jackson tökéletes munkát végzett. A Gyűrűk Ura egy olyan történet, ami újra és újra elvarázsolja nézőit, legyenek azok kicsik vagy nagyok. Megunhatatlan és sokszorosan újranézhető. Ha lehetséges, hatványoztuk mindazt, ami az első két részben megtörtént, azaz monumentális csatajelenetek, Gondor és Minas Thirith fehér falai, a Végzet Hegye, a király visszatérése és persze, a könnyes búcsú. Szerény meglátásom szerint ez utóbbi kicsit már giccsbe hajlott, főleg, amikor az érzékeny lelkű hobbitok percenként fakadtak sírva, de ennyit bőven megbocsátok. A zenéje továbbra is mestermű, ahogy a szereplők játéka, a díszletek, a kosztümök, a rendezés, és úgy kvázi minden. Az egész, ahogy van, kerek egész. Nem lehet belőle sem elvenni, sem hozzátenni. Masterpiece.

Kemiviki 

Nem igazán tudok mást mondani, mint amit az első résznél írtam. Még mindig gyönyörű a látvány, nagyszerűek a kosztümök, és még mindig nagyszerű a történet.
Gimli és Legolas vitték a pálmát ebben a részben is, jó csapatot alkotnak nincs mit ezen ragozni.
Arwen karakterét én nagyon szeretem és úgy örülök, hogy végül azt a sorsot választhatta amit ő szeretett volna. Szerintem ez a romantikus szál kellett bele, de ez sem volt a képünkbe vágva, pont tökéletesen volt a filmbe helyezve.
Méltó lezárása volt ez egy fantasztikus, epikus történetnek.

"Gimli: Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Igen. Azt vállalom."


Népszerű idézetek

Banditaa

Gimli: Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Igen. Azt vállalom.

Imma 

Gimli: Ez biztos halál! A sikernek csekély az esélye! … Mire várunk még?!

Sister

Aragorn: Álljátok a sarat! Ne engedjetek! Gondor fiai és Rohanéi! Testvéreim!
Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, mely engem is környékez.
Eljöhet a nap, mikor a bátorság elhagy minket. Mikor cserbenhagyjuk barátainkat, felbontjuk szövetségünket, de ez nem az a nap! A farkasok órájának, mikor a pajzsok széttörnek, s az emberek kora széthullik, még nem jött el a napja! Mert ma harcolunk!
Mindazért, ami számotokra kedves ezen a földön! Küzdjetek meg, Nyugat hős népe!

Banditaa

Pippin: Nem hittem, hogy így végződik.
Gandalf: Vég? Nem, az út nem itt ér véget. A halál csak egy másik ösvény, melyre mind rálépünk. Amikor a világ szürke esőfüggönye felgördül, és minden ezüstös tükörré válik, akkor meglátod.
Pippin: Mit, Gandalf? Mit látok?
Gandalf: Fehér partokat. Azon túl egy távoli országot, mely zöld és napsütötte.
Pippin: Hát, ez nem is rossz.
Gandalf: Nem. Nem bizony.

woolfe

Gandalf: Nem mondom, hogy ne sírjatok, mert nem minden könny keserű.

Sydney 

Éomer: Eljött az óra, Lovasvég lovasai! Esküt tettetek, hát most teljesítsétek! A királyért, a hazáért, gyerünk!

film_fan_2003

Gimli: Nem hittem, hogy egy Tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Azt vállalom.

Cendrillon0002 

Pippin: I didn't think it would end this way.
Gandalf: End? No, the journey doesn't end here. Death is just another path… One that we all must take. The grey rain-curtain of this world rolls back, and all turns to silver glass… And then you see it.
Pippin: What? Gandalf?… See what?
Gandalf: White shores… and beyond, a far green country under a swift sunrise.
Pippin: [smiling] Well, that isn't so bad.
Gandalf: [softly] No… No it isn't.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján