A király visszatér (A Gyűrűk Ura 3.) (2003) 1017

The Lord of the Rings: The Return of the King
201' · amerikai, új-zélandi · akció, kaland, dráma, fantasy 12 !

31 díj · 16 jelölés

Gandalf Pippinnel Gondorba vágtat, hogy Denethort felkészítse Szauron túlerejével szemben. Théoden király összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni.… [tovább]

angol
angol

Képek 53

Szereposztás

Sean AstinSamu
Orlando BloomLegolas
Billy BoydPippin
Ian McKellenGandalf
Dominic MonaghanTrufa
Elijah WoodZsákos Frodó
Viggo MortensenAragorn
John Rhys-DaviesGimli / Szilszakáll (hang)
Christopher LeeSzarumán
Hugo WeavingElrond

További szereplők

Kedvencelte 526

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Sydney 

Annak rendje és módja szerint végigbőgtem a moziban, a film közben a következő párbeszéd zajlott le Öcsémmel:
– Én (szipogva, hüppögve): Jancsi, van zsepid?
– Jancsi: Mit bőgsz?

A mai napig imádom minden pillanatát, a színészeket, Új-Zélandot, Howard Shore mesterművét!!

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

És ez a film volt az arachnofóbiám kezdete… (egyébként nem, de jó indok). Továbbra is igaz, ami szinte minden trilógiára – nekem mindig a harmadik rész a legjobb. Azt hiszem tavaly néztem meg újra a bővített kiadást, ami ugyan iszonyúan hosszú, de tényleg végtelenül könyvhűen varázsolja a vászonra Tolkien művét… azt hiszem, elmondható, a Gyűrűk Ura a mai napig páratlan az adaptációk között.
A színészek mind kitesznek magukért, a látványvilág csodálatos, a hangulat erős, és azt hiszem, ami számomra igazán értékessé teszi, az a végkifejlet: egy fantasy, egy mese, ahol spoiler Olyan témát vett elő, pont ott, ahol azt gondolná az ember, véget ért a történet, amit sok fantasy manapság sem tárgyal – és nehéz nem azt gondolnom, hogy ebben Tolkien személyes életének eseményei is erősen benne voltak.
Sokszor újranézős, hatalmas kedvenc.

1 hozzászólás
pvik13 

Megfelelő lezárása volt a trilógiának! Akcióval és érzelemmel teli ahh még meg is siratott :ccc

Törpillaa 

Nagyon jó volt ez a része is, izgalmas, és a csatajeleneteket is nagyon szerettem. :-) A szereplők még mindig jók, és a sztori is nagyon tetszett, szórakoztató volt, és a lezárás is tökéletes, spoiler Gandalf, Legolas, Aragorn, Frodó és Samu, Trufa és Pippin, Gimli, Szilkszakáll, Elrond, Galadriel, Éowyn, Arwen, és Bilbó, Faramir, és Theoden is szimpatikus volt nekem. :-) Végig nagyon izgalmas volt, és látványos is, a beszólásokat még mindig nagyon bírom, főleg Gimli és Legolas szemszögéből, és ahogy versenyeznek, az olyan vicces. XD Méltó befejezése volt ez a trilógiának. :-)

Netta88 

Méltó lezárása a történetnek, és mint mindig, most is megríkatott a vége. Ebben a részben bírtam a legkevésbbé Frodot, itt szenved a legtöbbet, ráadásul a legjobb barátja, szinte a testvére helyett inkább egy olyan féregben bízik meg, mint Gollam… gyűrű ide vagy oda, nem számít… Ó és ebből sem maradhatott ki még egy ütnivaló egyén, akinek még a nevét sem jegyeztem meg, mert arra se méltó, bár hasonlít a Dementorhoz :"D ő Gondor helytartója… így megkülönböztetni a két fiát… undorító, nagyon sajnáltam (és minden egyes újranézésnél sajnálom) Faramirt. spoiler
Egyébként kicsit nehéz írni róla, hisz nyilván, ha már sokadik alkalommal nézem újra, hogy már szinte kívülről tudom a szöveget, és nem csak azért nézem, mert épp nincs más a TVben, akkor nagyon tetszett, és ez igaz a többi részére is. Nagyon jól megrendezett alkotás, gyönyörű látványvilággal és zenével, érdekes, és jó karakterekkel, emellett egyszerre izgalmas és szívszorító. Azt persze nem mondom, hogy nincs benne olyan jelenet, amit nem unok, de ettől ez még egy olyan alkkotás, amit bármikor újranézek, minden hibájával együtt.

Negative_Singularity

Annyira gyönyörű ez az egész, és olyan nehéz pixelszavakba pötyögni az érzéseimet. Tipikusan olyan film, amit szívvel néz az ember, nemcsak szemmel. Mindig nagyon sokat ad hozzám, akárhányszor megnézem, újabb és újabb, mélyebb rétegeket hánt fel, komolyabbakat, ahogy haladok előre a korban. Jobban megértem. Rámutat az élet fontosságára, az apróságokra és a döntések súlyára.
De nem ez egy tündérmese feladata?
A jót tanulni belőle.

2 hozzászólás
Nihilchan 

Gyönyörű lezárása a trilógiának, amit mindig megkönnyezek; anno a hatás, ma már inkább a csodás zene miatt. Látványos és izgalmas, megérinti a lelket és a szívet. Külön szeretem benne a barátságok ábrázolását. Kiváló film lett ez is, bármikor újranézném.

Kelly_Olvas 

Nálam minden idők legjobb fantasy filmje A Gyűrűk Ura sorozat. Nagyobbik lányom volt a filmnézésekben a szövetségesem, együtt vártuk az új részeket tűkön ülve. Végül az utolsó részt a Lurdy-ban láttuk, amikor vége lett kimentünk a kocsiba és kb. fél órát bőgtünk, mire el tudtunk indulni haza. Ilyen az, amikor úgy a szívedhez nő egy film, a történetével, a szereplőivel, hogy egyszerűen nem tudod elengedni. Nem is fogom soha.

Rekaboni 

Ez a trilógia annyira epic, hogy az hihetetlen. Egy nagyszerű könyvadaptáció. Imádom minden percét, ezért nem tudok elfogulatlan értékelést írni, túl sokat jelent nekem. Vannak hibái, mindennek vannak, de kit érdekel? Úgy tökéletes, ahogy van. Anno nehéz volt rávenni, hogy megnézzem, de mai napig áldom azt, aki megmutatta nekem. Egyedül azt sajnálom, hogy már nem érezhetem azt, amit első látásra éreztem, de minden újranézéssel egyre jobban imádom és új, apró részleteket fedezek fel. Imádom, imádom és imádom. Örökké része lesz az életemnek és soha nem fogom elfelejteni mennyi mindent kaptam ettől a trilógiától.

Yuuko 

Remek lezárása egy csodálatos trilógiának, bár a Frodo-Samu jelenetek sosem lettek a kedvenceim… de a harcjelenetek, a többi karakter és a történet bőven kárpótolt az már csak hab a tortán, hogy a végére Aragorn is megtalálta a sampont Legolas és Gimli párosa örök kedvenc marad.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Banditaa 

Gimli: Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Igen. Azt vállalom.

Imma 

Gimli: Ez biztos halál! A sikernek csekély az esélye! … Mire várunk még?!

Banditaa 

Pippin: Nem hittem, hogy így végződik.
Gandalf: Vég? Nem, az út nem itt ér véget. A halál csak egy másik ösvény, melyre mind rálépünk. Amikor a világ szürke esőfüggönye felgördül, és minden ezüstös tükörré válik, akkor meglátod.
Pippin: Mit, Gandalf? Mit látok?
Gandalf: Fehér partokat. Azon túl egy távoli országot, mely zöld és napsütötte.
Pippin: Hát, ez nem is rossz.
Gandalf: Nem. Nem bizony.

Sister

Aragorn: Álljátok a sarat! Ne engedjetek! Gondor fiai és Rohanéi! Testvéreim!
Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, mely engem is környékez.
Eljöhet a nap, mikor a bátorság elhagy minket. Mikor cserbenhagyjuk barátainkat, felbontjuk szövetségünket, de ez nem az a nap! A farkasok órájának, mikor a pajzsok széttörnek, s az emberek kora széthullik, még nem jött el a napja! Mert ma harcolunk!
Mindazért, ami számotokra kedves ezen a földön! Küzdjetek meg, Nyugat hős népe!

Banditaa 

Gandalf: Nem mondom hogy ne sírjatok, mert nem minden könny keserű.

Valentine_Wiggin 

Samu: Emlékszel még a megyére Frodó úr? Hamarosan tavasz lesz. Virágba borulnak a gyümölcsfák, a madarak fészket raknak a bozótosban, és lassan elvetik a nyári árpát a földeken. Megeszik az első epreket is tejszínnel. Emlékszel még az eper ízére?
Frodó: Nem Samu, nem maradt meg bennem az étel íze, vagy a víz hangja, vagy a fű képe. Csupasz vagyok a sötétben.

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

– Ostoba! Férfi engem itt meg nem ölhet!
– Nem vagyok férfi!

Sydney 

Éomer: Eljött az óra, Lovasvég lovasai! Esküt tettetek, hát most teljesítsétek! A királyért, a hazáért, gyerünk!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján