A király visszatér (A Gyűrűk Ura 3.) (2003) 527

The Lord of the Rings: The Return of the King
201' · amerikai · kaland, fantasy 12

19 díj · 8 jelölés

Gandalf Pippinnel Gondorba vágtat, hogy Denethort felkészítse Szauron túlerejével szemben. Théoden király összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni.… [tovább]

angol
angol

Képek 51

Szereposztás

Sean AstinSamu
Orlando BloomLegolas
Billy BoydPippin
Ian McKellenGandalf
Dominic MonaghanTrufa
Elijah WoodZsákos Frodó
Viggo MortensenAragorn
John Rhys-DaviesGimli / Szilszakáll (hang)
Christopher LeeSzarumán
Hugo WeavingElrond

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 271

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a rész is nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, a történet is nagyon izgalmas. Még mindig ugyan olyan jó, mint mikor először láttam

Rekaboni

Ez a trilógia annyira epic, hogy az hihetetlen. Egy nagyszerű könyvadaptáció. Imádom minden percét, ezért nem tudok elfogulatlan értékelést írni, túl sokat jelent nekem. Vannak hibái, mindennek vannak, de kit érdekel? Úgy tökéletes, ahogy van. Anno nehéz volt rávenni, hogy megnézzem, de mai napig áldom azt, aki megmutatta nekem. Egyedül azt sajnálom, hogy már nem érezhetem azt, amit első látásra éreztem, de minden újranézéssel egyre jobban imádom és új, apró részleteket fedezek fel. Imádom, imádom és imádom. Örökké része lesz az életemnek és soha nem fogom elfelejteni mennyi mindent kaptam ettől a trilógiától.

Kelly_Olvas

Nálam minden idők legjobb fantasy filmje A Gyűrűk Ura sorozat. Nagyobbik lányom volt a filmnézésekben a szövetségesem, együtt vártuk az új részeket tűkön ülve. Végül az utolsó részt a Lurdy-ban láttuk, amikor vége lett kimentünk a kocsiba és kb. fél órát bőgtünk, mire el tudtunk indulni haza. Ilyen az, amikor úgy a szívedhez nő egy film, a történetével, a szereplőivel, hogy egyszerűen nem tudod elengedni. Nem is fogom soha.

Sister

Peter Jackson tökéletes munkát végzett. A Gyűrűk Ura egy olyan történet, ami újra és újra elvarázsolja nézőit, legyenek azok kicsik vagy nagyok. Megunhatatlan és sokszorosan újranézhető. Ha lehetséges, hatványoztuk mindazt, ami az első két részben megtörtént, azaz monumentális csatajelenetek, Gondor és Minas Thirith fehér falai, a Végzet Hegye, a király visszatérése és persze, a könnyes búcsú. Szerény meglátásom szerint ez utóbbi kicsit már giccsbe hajlott, főleg, amikor az érzékeny lelkű hobbitok percenként fakadtak sírva, de ennyit bőven megbocsátok. A zenéje továbbra is mestermű, ahogy a szereplők játéka, a díszletek, a kosztümök, a rendezés, és úgy kvázi minden. Az egész, ahogy van, kerek egész. Nem lehet belőle sem elvenni, sem hozzátenni. Masterpiece.

Kemiviki 

Nem igazán tudok mást mondani, mint amit az első résznél írtam. Még mindig gyönyörű a látvány, nagyszerűek a kosztümök, és még mindig nagyszerű a történet.
Gimli és Legolas vitték a pálmát ebben a részben is, jó csapatot alkotnak nincs mit ezen ragozni.
Arwen karakterét én nagyon szeretem és úgy örülök, hogy végül azt a sorsot választhatta amit ő szeretett volna. Szerintem ez a romantikus szál kellett bele, de ez sem volt a képünkbe vágva, pont tökéletesen volt a filmbe helyezve.
Méltó lezárása volt ez egy fantasztikus, epikus történetnek.

"Gimli: Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Igen. Azt vállalom."

BookOwl 

Sokan ezt a részt tartják a legjobbnak a három közül, bár szerintem nehéz őket külön-külön értékelni, hiszen egy összefüggő történetről van szó. Kétségtelen hogy ez a legmozgalmasabb rész és persze itt zárul le minden, itt ér tetőpontjára a cselekmény, jogosan tartják hát ezt a legjobbnak.
Hozzátenném, hogy a látvány szempontjából is itt a legkiválóbb. A teljes trilógiában fantasztikusak a díszletek és jelmezek (nem igazán akad párjuk más filmekben), de ez még feltűnőbb, amint Minas Tirith-et meglátjuk, spoiler Gyönyörű.
Kiváló befejezés, lezártak minden szálat, szerintem nem zavaró hogy több befejező jelenete is van , egy ilyen történetben erre szükség van.
Azonban ebből a részből kimondottan a hosszabbat ajánlom, itt kénytelenek voltak kivágni lényeges jeleneteket, ahhoz hogy lerövidítsék.
Összességében könyvadaptáció a javából, így kell ezt csinálni! Nem véletlenül szereti mindenki.

carragher 

Minden idők legjobb fantasy regényének méltó lezárása filmben.
Minden van benne ami kell egy jó filmhez,csata érzelem jó zene és fantasztikus maszkok és maga történetet szerető rendező.

Theasztesz

Az egyik kedvenc filmem. A trilógiában ez a kegjobb rész, egszerűen számomra minden tökéletes benne. Jaj, és a vége olyan megható… jut eszembe, eltelt már vagy egy hét, újra meg kellene néznem.

Stone 

hehehe…Most azért röhögök, mert erről a részről elsőre mindig az ugrik be, amit Liv papája mondott a premieren: jójó, de miért van neki annyi vége? Megértem, mert akár lezárható lett volna az ágyjelenettel, vagy a koronázással, de engem nem zavar, hogy utána még mindig ott lehettünk középföldén. És ennek is nagyon ajánlom az extráit. A Hobbitot meg csak azért kezdtem el megnézni, hogy visszatérhessek Újzélandmiddleearthre. DE az a film is teljesen beszipákolt a világába, pedig tényleg nem értettem, miért kell három részre bontani…

Hiranneth

Elérkeztünk az utolsó részhez. Itt aztán az ember lánya izgulhat, szurkolhat, és kioszthatja a számára nem szimpatikus szereplőket (volt egy pár). Csak kár, hogy vége.


Népszerű idézetek

Imma 

Gimli: Ez biztos halál! A sikernek csekély az esélye! … Mire várunk még?!

Banditaa 

Gimli: Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Igen. Azt vállalom.

Sister

Aragorn: Álljátok a sarat! Ne engedjetek! Gondor fiai és Rohanéi! Testvéreim!
Látom a szemetekben ugyanazt a félelmet, mely engem is környékez.
Eljöhet a nap, mikor a bátorság elhagy minket. Mikor cserbenhagyjuk barátainkat, felbontjuk szövetségünket, de ez nem az a nap! A farkasok órájának, mikor a pajzsok széttörnek, s az emberek kora széthullik, még nem jött el a napja! Mert ma harcolunk!
Mindazért, ami számotokra kedves ezen a földön! Küzdjetek meg, Nyugat hős népe!

woolfe

Gandalf: Nem mondom, hogy ne sírjatok, mert nem minden könny keserű.

Banditaa 

Pippin: Nem hittem, hogy így végződik.
Gandalf: Vég? Nem, az út nem itt ér véget. A halál csak egy másik ösvény, melyre mind rálépünk. Amikor a világ szürke esőfüggönye felgördül, és minden ezüstös tükörré válik, akkor meglátod.
Pippin: Mit, Gandalf? Mit látok?
Gandalf: Fehér partokat. Azon túl egy távoli országot, mely zöld és napsütötte.
Pippin: Hát, ez nem is rossz.
Gandalf: Nem. Nem bizony.

Sydney 

Éomer: Eljött az óra, Lovasvég lovasai! Esküt tettetek, hát most teljesítsétek! A királyért, a hazáért, gyerünk!

film_fan_2003

Gimli: Nem hittem, hogy egy Tünde oldalán küzdve halok meg.
Legolas: És ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?
Gimli: Azt vállalom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján