A két torony (A Gyűrűk Ura 2.) (2002) 504

The Lord of the Rings: The Two Towers
179' · amerikai, új-zélandi · akció, kaland, dráma, fantasy 12

9 díj · 6 jelölés

Hamarosan eldől Középfölde sorsa: a gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony: Barad-dúr, Szauron, a sötét úr vára és Orthanc, amely Szarumán, az áruló mágus erődje. Frodó, a Gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor földje felé tart, hogy a tűzbe hajítsa terhét: ám egy újabb… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Viggo MortensenAragorn
Orlando BloomLegolas
Elijah WoodZsákos Frodó
Ian McKellenGandalf
Sean AstinCsavardi Samu
Cate BlanchettGaladriel
John Rhys-DaviesGimli / Szilszakáll (hang)
Liv TylerArwen
Miranda OttoÉowyn
Christopher LeeSzarumán

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 260

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a rész is nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, a történet is nagyon izgalmas. Még mindig ugyan olyan jó, mint mikor először láttam.

LoneWolf

A Gyűrű Szövetségéhez hasonlóan itt is erősen ajánlott a bővített változat, hiszen sok fontos, kivágott jelenetet tartalmaz, miáltal jobban megismerhetünk egy-két karaktert és szebben átlátható a történet egésze. A plusz események által mindenki közelebb kerül a nézőhöz, legyen az egy humorosabb párbeszéd, vagy egy érzelmesebb momentum, garantáltan nem érezzük feleslegesnek.

Sister

Grandiózus csatajelenetek, fantasztikus, fülbemászó dallamok, remek karakterfejlődések, csodás helyszínek, hát mi kell még? Nem csoda, hogy ez a kedvenc részem. :) Kissé komorabb és sötétebb, mint a Gyűrű Szövetsége, de ez főként annak a sok szörnyűségnek köszönhető, ami Középföldével történik. Mindezek ellenére a Legolas-Gimli jelenetek egy kis fényt visznek a sötétségbe, és ez határozottan a javára válik. Nem tudok belekötni, minden képkockáját imádtam!

viky0222

Szóval én megpróbáltam. De ezek után már biztos, hogy sosem leszek Gyűrűk Ura rajongó. Megmondom őszintén, hogy a film kb. kétharmadát untam, egyáltalán nem tudott lekötni. Pedig fenntartom azt, amit az első filmnél is írtam. A történet nagyon-nagyon jó lehetne, de nem három ennyire hosszú filmben. Mert voltak dolgok, amik érdekeltek, amik megleptek, karakterek, akikért aggódtam itt-ott, de nekem túlságosan el van nyújtva.
Amit hiányoltam még, az egy kicsit emlékeztető féleség az elején, hogy szépen lassan vegyük fel a fonalat mindenkivel, kicsit emlékeztetve szerencsétlen nézőt arra, mi volt az előző részben. Ugyanis kb. semmi nem rémlett, és se időm, se energiám, se kedvem nincs ahhoz, hogy megnézzem újra az első részt.
A látványvilág és a színészi játék viszont fantasztikus, ha másért nem, ezért megérte megnézni. Látszik, hogy mennyi munka és szenvedély van a film elkészítésében, de továbbra is: túúúúúúl hosszú. Nem tudom megnézni egyszerre az egészet. Kétlem, hogy a harmadik részre bármikor is sort kerítek.

woolfe

Nem tudnám különvenni a filmet, mert annyira egységként lett megrendezve mind a három, hogy számomra nincsenek erősebb és gyengébb filmek, sem erősebb vagy gyengébb jelenetek. Kerek egész. Hozzátesz a könyvhöz, és nem vesz el belőle, ami nagyon ritka.

3 hozzászólás
Stone 

Hogy itt is mit hoztak össze, az a csatajelenet! Ismét az extra dévédék, mert az is megérdemli a csillagokat, a film: naná, de igazán, az a mérhetetlen meló, amit beleraktak ezekbe a produkciókba, számomra ez mindig lenyűgöző és nagyon tudom tisztelni az ilyesmit. És amikor fikázok valamit még akkor is ott van bennem ez, hogy lehet nekem szar, de ezzel is melóztak egy rahedlit. De itt erről nincs szó, nekem mindegyik kockája szép a filmnek, már ugye, ha lenne neki ebben a digitális korban….

Hiranneth

Tegnap előtt folytattuk a trilógiát barátommal. És hamar rájöttem, hogy ezt a részt sokkal jobban kedvelem, mint az elsőt. Pedig komorabb ha általánosan nézzük a hangulatát. Viszont itt közelebb kerülnek hozzám a szereplők, és Gimli+Legolas kombó a legváratlanabb pillanatokat is képes kicsit vidámabbá tenni.

Kemiviki 

Nagyon nehéz mást mondanom erről a részről, mint az elsőről, valahogy annyira össze tartozik. És igazából ugyan azokat tudom elmondani. Gyönyörű még mindig, és mesés.
Talán annyi, hogy Gimli és Legolas versengése nagyon jó rész volt:) És Haldir <3

Xwoman 

Ez a világ mindig magával ragad. Jó ide visszatérni, szívesen lennék pár szerelő bőrében.

Tiko 

Azt hiszem ezt tartom a leggyengébb filmnek a három közül, kis apróságok azért fel tudják dobni, de itt már előfordult, hogy unatkoztam. A Rohanban játszódó jeleneteket nem sikerült megkedvelnem soha, nem tudom, hogy ennek mi lehet az oka.

A Vasudvardban játszódó csata engem sokkal jobban érdekelt, mint a Helm-szurdok támadása. Szuper, hogy itt nagyobb tér jut a mellékszereplőknek is, pl Trufa és Pippin is többet szerepel, illetve Gollamról is sok mindent megtudhatunk. Gimli és Legolas közös jelenetei itt nagyon jók, nem olyan erőltetettek együtt mint korábban. Bevallom, hogy Frodó és Samu sorsa érdekelt itt a legkevésbé…


Népszerű idézetek

Molli

Gimli: A terepfutás nem erényem. A törpök természetüknél fogva… öm… rövidtávon veszélyesek.

Kogoro 

Gandalf: Jöttömre öt nap múltán számítsatok. Pirkadatkor. Kelet felől.

woolfe

Samu: Hogy lehetne a világ újra olyan mint volt, ha ennyi szörnyűség történt közben? De végül is ez csak egy múló dolog. Ez a sötétség, még a sötétségnek is el kell múlnia, új nap virrad majd fel! És ha egyszer kisüt a nap, annál tisztábban fog ragyogni. Az ember azokra a történetekre emlékszik, amik jelentettek valamit, még ha túl kicsi is volt hozzá, hogy megértse, miért. De azt hiszem, Frodó úr, én igen is értem, most már tudom! E történetek szereplői gyakran visszafordulhattak volna, de nem tették. Tovább mentek, mert volt mibe kapaszkodniuk.

woolfe

Szilszakáll: Én nem állok senki oldalán, mert az én oldalamon sem áll senki.

Pandalin

Samu: Akad még jó ebben a világban, Frodó úr, amiért érdemes küzdeni!


Folytatása

Összehasonlítás

A Gyűrűk Ura


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján