A két torony (A Gyűrűk Ura 2.) (2002) 813

The Lord of the Rings: The Two Towers
179' · amerikai, új-zélandi · akció, kaland, dráma, fantasy 12

9 díj · 6 jelölés

Hamarosan eldől Középfölde sorsa: a gonosz ereje egyre nő, mert szövetséget kötött a két torony: Barad-dúr, Szauron, a sötét úr vára és Orthanc, amely Szarumán, az áruló mágus erődje. Frodó, a Gyűrűhordozó és hű barátja, Samu Mordor földje felé tart, hogy a tűzbe hajítsa terhét: ám egy újabb… [tovább]

angol
angol · angol

Képek 18

Szereposztás

Viggo MortensenAragorn
Orlando BloomLegolas
Elijah WoodZsákos Frodó
Ian McKellenGandalf
Sean AstinCsavardi Samu
Cate BlanchettGaladriel
John Rhys-DaviesGimli / Szilszakáll (hang)
Liv TylerArwen
Miranda OttoÉowyn
Christopher LeeSzarumán

További szereplők

Kedvencelte 400

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Sötétebb hangulatú, mint az első rész, de ez csak jót tett annak, ami addig is remek volt. Szeretem a csatákat és a békésebb jeleneteket is, a karaktereket meg főleg; Aragornba gyerekként szerelmes voltam és mostanra sem sikerült ezt igazán kinőnöm. És imádom az enteket! Vannak, akik hosszúnak érzik a filmet, én viszont még néztem volna…

Netta88 

Imádom az első részt is, de ezt még jobban. Nagyon epic, akárhányszor nézem, egyes jeleneteknél ugyanúgy ráz a hideg, mint első nézéskor, vagy épp ugyanúgy megkönnyezem. Theodent meg minden alkalommal meg tudnám ütni akárhányszor nézem ezt a filmet. spoiler az ilyen jobban tud irritálni, mint az olyan, mint Gríma.

2 hozzászólás
LoneWolf 

A Gyűrű Szövetségéhez hasonlóan itt is erősen ajánlott a bővített változat, hiszen sok fontos, kivágott jelenetet tartalmaz, miáltal jobban megismerhetünk egy-két karaktert és szebben átlátható a történet egésze. A plusz események által mindenki közelebb kerül a nézőhöz, legyen az egy humorosabb párbeszéd, vagy egy érzelmesebb momentum, garantáltan nem érezzük feleslegesnek.

Törpillaa 

Ez a rész is nagyon tetszett. Jók voltak a színészek, a történet is nagyon izgalmas. Még mindig ugyan olyan jó, mint mikor először láttam.

Sister 

Grandiózus csatajelenetek, fantasztikus, fülbemászó dallamok, remek karakterfejlődések, csodás helyszínek, hát mi kell még? Nem csoda, hogy ez a kedvenc részem. :) Kissé komorabb és sötétebb, mint a Gyűrű Szövetsége, de ez főként annak a sok szörnyűségnek köszönhető, ami Középföldével történik. Mindezek ellenére a Legolas-Gimli jelenetek egy kis fényt visznek a sötétségbe, és ez határozottan a javára válik. Nem tudok belekötni, minden képkockáját imádtam!

Rahenys 

Egyszerűen imádom.
Jobban tetszett, mint az előző része és véleményem szerint izgalmasabb is.
Frodó és Samu szenvedését még mindig unom egy kicsit, viszont a Helm-szurdoki csata illetve Aragornék szála a cselekményben, kárpótolt miatta.
Az egyik kedvenc jelentem az entek megindulása volt Vasudvard ellen, csak egy kis bátorítás kellett hozzá.
Legolas és Gimli versenye már kezdetét vette, miszerint ki öl meg több orkot. A közös jeleneteiken mindig mosolyognom kell. (:
Legolas viszont elég sokat változott a Magányos-hegy óta.
Sokan szeretik Éowyn-t, engem viszont kissé irritál az egész személyisége.
Gandalf és a rohirok nélkül elesett volna a szurdok, hiába a tünde segítség. Tehát Theoden ne magára legyen büszke.
RIP Haldir.
Vannak akik nyavalyognak a hossza miatt, de ugyan már, kell ennyi idő.

Yuuko 

Viszajöttek az emlékek. :) Ezt a filmet is nagyon szeretem, de már régen sem élveztem nézni a Frodo+Samu részeket spoiler, viszont a Helm szurdoki csatajeleneteket nagyon szeretem, és imádom Legolas és Gimli kis interakcióit. És bírtam Haldirt spoiler meg az enteket is.

Negative_Singularity

Közvetlen folytatása az első résznek, imádom, hogy a készítők nem szedték szét epizódos részekké (vagyis, hogy különálló történetrendszere van, ami az első rész nélkül is érthető). Ezt is számtalanszor láttam már, de nem tudom megunni. A csata nagyszerűen van ábrázolva, minden ott van, ami a harcokban megszülethet: remény, hősiesség, kétségbeesés, hitvesztés. Minden.
A kedvenc részem egyébként az enteké, azok a jelenetek egy külön kis mesét hoznak létre a nagy mesében. Ó, és Rohan! Az a szál is zseniális. Frodóék viszont kevesebb szerepet kaptak, amit nem bánok, akkora ez a világ, annyi mindennek kell elférnie benne… pont jó az egyensúly szerintem.
Elvarázsolt. Megint.

Milli88

Egyre izgalmasabb a helyzet. Gollam felbukkanása merőben megkavarja és egyben le is egyszerűsíti a helyzetet. Továbbra is Samu a kedvenc hobbitkám. xD Közeleg a cél és egyre több az izgalom.

viky0222 

Szóval én megpróbáltam. De ezek után már biztos, hogy sosem leszek Gyűrűk Ura rajongó. Megmondom őszintén, hogy a film kb. kétharmadát untam, egyáltalán nem tudott lekötni. Pedig fenntartom azt, amit az első filmnél is írtam. A történet nagyon-nagyon jó lehetne, de nem három ennyire hosszú filmben. Mert voltak dolgok, amik érdekeltek, amik megleptek, karakterek, akikért aggódtam itt-ott, de nekem túlságosan el van nyújtva.
Amit hiányoltam még, az egy kicsit emlékeztető féleség az elején, hogy szépen lassan vegyük fel a fonalat mindenkivel, kicsit emlékeztetve szerencsétlen nézőt arra, mi volt az előző részben. Ugyanis kb. semmi nem rémlett, és se időm, se energiám, se kedvem nincs ahhoz, hogy megnézzem újra az első részt.
A látványvilág és a színészi játék viszont fantasztikus, ha másért nem, ezért megérte megnézni. Látszik, hogy mennyi munka és szenvedély van a film elkészítésében, de továbbra is: túúúúúúl hosszú. Nem tudom megnézni egyszerre az egészet. Kétlem, hogy a harmadik részre bármikor is sort kerítek.


Népszerű idézetek

Molli

Gimli: A terepfutás nem erényem. A törpök természetüknél fogva… öm… rövidtávon veszélyesek.

Kogoro 

Gandalf: Jöttömre öt nap múltán számítsatok. Pirkadatkor. Kelet felől.

woolfe

Samu: Hogy lehetne a világ újra olyan mint volt, ha ennyi szörnyűség történt közben? De végül is ez csak egy múló dolog. Ez a sötétség, még a sötétségnek is el kell múlnia, új nap virrad majd fel! És ha egyszer kisüt a nap, annál tisztábban fog ragyogni. Az ember azokra a történetekre emlékszik, amik jelentettek valamit, még ha túl kicsi is volt hozzá, hogy megértse, miért. De azt hiszem, Frodó úr, én igen is értem, most már tudom! E történetek szereplői gyakran visszafordulhattak volna, de nem tették. Tovább mentek, mert volt mibe kapaszkodniuk.

woolfe

Szilszakáll: Én nem állok senki oldalán, mert az én oldalamon sem áll senki.

Pandalin

Samu: Akad még jó ebben a világban, Frodó úr, amiért érdemes küzdeni!

Fruzsi917 

Gimli: Mi történik odakint?
Legolas: Elmeséljem neked vagy inkább keressek egy ládát.


Népszerű triviák

bubblejoo 

Viggo Mortensen (Aragorn) eltörte két lábujját, amikor belerúgott a földön heverő sisakba az orkmáglyánál. A rendezőnek először fel sem tűnt, hogy valódi fájdalom miatt kiáltott, mivel Mortensen tovább játszotta a szerepét. A jelenet benne maradt a végső vágásban.

Kapcsolódó filmek: A Gyűrűk Ura – A két torony (2002)

A Gyűrűk Ura – A két torony (2002)

Kapcsolódó művészek: Viggo Mortensen

Sakara 

A jelenetben, amikor Éowyn a távolba néz, eredetileg nem volt betervezve, hogy leszakadjon a zászló. De annyira feldobja az egészet, hogy végül bent hagyták.

Kapcsolódó filmek: A Gyűrűk Ura – A két torony (2002)

A Gyűrűk Ura – A két torony (2002)


Folytatása

Összehasonlítás

A Gyűrűk Ura


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján