A Gyűrűk Ura (1978) 25

The Lord of the Rings
132' · amerikai · animációs, kaland, dráma, fantasy

J.R.R. Tolkien ma már klasszikus fantasy-regényének 1978-as rajzfilmváltozatában egy veszélyes és varázserővel bíró gyűrű kerül egy középföldei hobbithoz, Frodóhoz, aki csak Gandalf varázslótól értesül arról, hogy a nála levő gyűrű a gonosz kezébe jutva a jóság teljes pusztulását okozhatja.… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

William SquireGandalf (hang) / Angmari Boszorkányúr (hang) / narrátor
Christopher GuardZsákos Frodó (hang)
Michael ScholesCsavardi Samu (hang)
John HurtAragorn (hang)
Simon ChandlerBorbak "Trufa" Trufiádok (hang)
Dominic GuardTuk "Pippin" Peregrin (hang)
Norman BirdZsákos Bilbó (hang)
Michael Graham CoxBoromir (hang)
Anthony DanielsLegolas (hang)
David BuckGimli (hang)

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Érdekes darabja ez a vegyes tecnikájú filmeknek. Itt nem élő szereplők és rajzoltak vannak, hanem az élő szereplőkre rajzolták rá az efekteket. Kicsit furcsa, de ahhhoz képest, hogy egy 40 éves film, egész jó.
A történet is tűrhető, bár néhol kicsit naagyokat ugrik, úgyhogy mindenképpen jobb az élmény, ha olvastad előtte a könyvet, vagy legalább az új filmeket láttad. Kár, hogy nem készült el a második része.

2 hozzászólás
Timi98 

Nekem nagyon tetszett, még a könyv és a film ismeretével is :) Az orkok nagyon mulatságosan néznek ki, de a hobbitok és a lidércek nagyon jók lettek, és emellett Gandalf is. A zene is kellően hangulatfokozó. Bár nagyon le lett faragva a történet (és sajnos csak a fele készült el :(), de még így is jó kis rajzfilm, főleg a korához képest. Nem is tudom, miért nem láttam eddig, nem túl népszerű film, pedig figyelmet érdemelne.

Kogoro

A grafikája érdekes volt, bár néhány szereplőn kiakadtam (pl. a Balrog, vagy a sánta Nazgúlok). Összességében tetszett a film. Bár a nyomába se ér Jackson feldolgozásaink, mégis érdekes volt, és nem vált nevetségessé.

Lahara

Azt kell mondjam, hogy érdekes volt. A grafika főleg, bár legjobban Legolas kinézetén akadtam ki. Az élőszereplős után némi csalódás, de igazából nem olyan borzalmasan rossz ez.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján