A csillagkutya (Lilo és Stitch 1.) (2002) 296

0 díj · 1 jelölés

Valahol messze-messze, egy távoli galaxisban egy bogaras tudós genetikus kísérletei során különös, szeretetre alig méltó lényt teremt. A Galaktikus Szövetség persze leleplezi a bűnöst, börtönbe csukja, teremtményét pedig száműzi. A kis izé megszökik, és egy békés, távoli bolygó, békés kis… [tovább]

angol

Képek 31

Szereposztás

Daveigh ChaseLilo (hang)
Chris SandersStich (hang)
David Ogden StiersJumba (hang)
Tia CarrereNani (hang)
Jason Scott LeeDavid Kawena (hang)
Kevin McDonaldPleakley ügynök (hang)
Ving RhamesKobra Bubork (hang)
Zoe CaldwellFőtanácsosnő (hang)
Kevin Michael RichardsonGantu kapitány (hang)

Kedvencelte 95

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szórakoztató és humoros mese a családról és a testvéri kapcsolatról. Imádom az egészet; Lilo elképesztően aranyos kislány, Stitch pedig szintén kiakasztja a cukiság mérőt. Tetszik a környezet, az űrlények, az akció és a dráma is, a karakterfejlődés és a valóban vicces poénok. Tipikusan bármikor újranézős rajzfilm.

Mentavirág

Ohana azt jelenti család…
De hogy ez a film mit jelent nekem, nehéz lenne megmondanom. Már arra sem emlékszem, vajon ezt láttam-e előbb, vagy a sorozatot? Ugyan, mit is számít? Csak azt tudom, hogy Lilo és Stitch kitöltötték a gyerekkoromat, amiért nagyon hálás vagyok! :) 8 éves voltam, mikor megjelent ez a film, és nem lehettem sokkal több, mikor először láttam. De ugyanúgy, ahogy akkor, mint a mai napig elvarázsol, pedig eltelt már egy jó pár év, és csepett sem kopott meg. Ugyanúgy szeretem, az elejétől a végéig, a többiek által kiközösített Lilótól a kissé goromba, ám mégis hatalmas szívet rejetegtő Stitchig. De itt még a mellékszereplők – Nani, David, Jumba vagy Pleakley – is jól kibérlik maguknak a helyet, hogy mást se tegyél, csak folyamatosan szurkolj, hogy a végére minden jóra forduljon. És persze közben élvezed a Hawaii életérzést, az Elvis-zenéket, no meg néha elérzékenyülsz, ha épp a „múltról” esik szó. Az érzelmek széles skáláján zongorázol, majd pedig a végére érve azon agyalsz, ennyi bizony nem volt elég. Bármikor képes lennék újranézni. ♥

krlany 

Ez sem egy tipikus Disney, aminek én csak örülni tudok… Első körben picit fura volt Hawaii és az űrlények, de rengeteg lehetőség van benne. Tele van humorral, és néhol fricskával is spoiler, és én ez utóbbiakat nagyon bírtam, mint felnőttfaktort a mesében.
Mert egyébként meg a család fontosságáról szól, arról, hogy akkor is, ha kicsi és csonka, és épp nem a legjobban mennek a dolgok, akkor sem hagyunk hátra senkit… illetve szerintem az is fontos gondolat még, hogy ha elvesztesz egy anyát, akkor már a nővéredet nem szeretnéd… ő kell neked, nem pedig személyében egy új anya, mert hát ugye ez ilyen két szék között a földre dolog… Szóval a maga vicces-bolondos komolytalan módján, nagyon fontos dolgokról mesél, időnként pedig elégé megható módon… és a rút kiskacsa-sztori is ütős benne.

MrsCumberbatch 

Tipikusan az a mese, amire csak a nosztalgia faktor miatt nincs szívem kevesebb csillagot adni. Aranyos, vicces meg cuki és jók a szinkronhangok.. De ennyi. Oké, szól az összetartozásról, az elején jók a zenék, de nem tudnám megmondani mi olyan jó ebben a mesében.

2 hozzászólás
Lunemorte 

Annakidején, amikor még a videókazetta volt a menő (és elterjedt) valahogy kimaradt ez a mese az életemből. Emlékszem, hogy valami gyerekújságban láttam régen, hogy van ilyen mese… spoiler

Kicsit csalódás volt most ez nekem. Eléggé kiszámítható volt a történet, a nőknek rendellenesen vastag a lábuk és a zenék sem jöttek be. A kutyának sem kinéző lény és a gyámügyes viszont jól sikerült egyedi szereplők voltak.
A történet röviden: egy távoli bolygóról száműznek egy kutyának kinéző lényt, akit aztán üldöznek. Befogadja egy szegény kislány a testvérével és az addig magányos gyerek végre játszópajtásra lel…
A vége elég vicces, amikor spoiler
Egynek elment, a kutyám is jót szórakozott a mese közben, szerintem magára ismert…. :-D

UViki

Ez annyira édes volt, olyan jót tett a lelkemnek. Imádtam minden percét. A kis Stich annyira cuki volt, a saját dagi mopszom jutott róla eszembe.

Pikachu 

Áá imádom!
Gyerekkorom egyik legkedvencebb meséje, amit agyonnéztünk a videokazettán. Most, hogy így jó pár év után újranéztem előjöttek a régi érzések és rájöttem, hogy még mindig kívülről tudom az egészet. Kiderült, hogy van második része is, amiről eddig fogalmam sem volt, de nem is fogom megnézni (a biztonság kedvéért), úgysem múlhatja felül az elsőt.
UPDATE: Mi a fene?? Még másfeledik része is van.. te jó ég! :D

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Úr isten ez az új kedvenc mesém, nem is értem, eddig ez, hogy maradt ki :O

Dreamer_ 

A sorozat változatát hamarabb láttam, de már ott megkedveltem a szereplőket. Aranyos izgalmas mese.

Kemiviki 

Nagyon szeretem ezt a mesét. Olyan kedves, vicces és aranyos. Külön nagyon tetszett ez a Hawaii környezet és elemek. Stitch meg külön nagy kedvenc lett, annyira szívhez szóló ahogy megváltozik.
Kellemes színfolt a sok sok hercegnő mellett.


Népszerű idézetek

MFKata

Ohana azt jelenti család. És a családból senkit nem hagyunk magára… nem felejtjük.

1 hozzászólás
Imma 

David: Biztos, hogy ez kutya?
Lilo: Aha, bernáthegyi volt, de elütötte egy kamion.

Imma 

Kobra Bubork: És mondd csak, jól vagy?
Lilo: Nagyon jól nevelt vagyok, egészségesen táplálkozom, körülnézek, ha az úttestre lépek, sokat alhatok, és meg szoktak… verni?
Kobra Bubork: Megvernek?
Lilo: Igen, a nővérem meg szokott verni! Néha naponta ötször is! Téglával!
Kobra Bubork: Téglával.
Lilo: Aha, párnába dugja.

Nani: Micsoda egy átok vagy!
Lilo: Akkor adj el a boltban és vegyél egy nyulat helyettem!
Nani: Az legalább szelídebb, normálisabb, mint te!
Lilo: Akkor mire vársz? Egy nyúl sokkal okosabb is lenne, mint én!
Nani: Éééés CSÖNDESEEBB!
Lilo: Jól ellesztek, olyan büdös lesz, mint te!
Nani: MENJ A SZOBÁDBAAAAAAAAAA!!!
Lilo: Már réges-régen bementem!

Bogas 

Lilo: És te is jobban szeretsz engem, mint egy nyulat, ugye?

virrasztó 

Stitch: Ők az én családom. Én magam találtam rájuk.

Bogesxd 

Gantu: Undok, gyalázatos szörnyeteg.
Stitch: Én aranyos kis szőrmók!

Bogesxd 

Jamba: Fegyver nem játék, fiam.
Stitch: Akkor tessék.
Jamba: Köszönöm. Jut eszembe, szülinapod van. Isten éltessen!
Stitch: Nyuszi hozta.
Jamba: Elmúlt húsvét.
Stitch: Itt a jézuska!
Jamba: Ecc-pecc.
Stitch: Kimehetsz.


Folytatása

Összehasonlítás

Lilo és Stitch


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján