A csillagkutya (Lilo és Stitch 1.) (2002) 225

Lilo and Stitch
85' · amerikai · sci-fi, animációs, kaland, dráma, vígjáték, fantasy 0

0 díj · 1 jelölés

Valahol messze-messze, egy távoli galaxisban egy bogaras tudós genetikus kísérletei során különös, szeretetre alig méltó lényt teremt. A Galaktikus Szövetség persze leleplezi a bűnöst, börtönbe csukja, teremtményét pedig száműzi. A kis izé megszökik, és egy békés, távoli bolygó, békés kis… [tovább]

angol

Képek 31

Szereposztás

Daveigh ChaseLilo (hang)
Chris SandersStich (hang)
David Ogden StiersJumba (hang)
Tia CarrereNani (hang)
Jason Scott LeeDavid Kawena (hang)
Kevin McDonaldPleakley ügynök (hang)
Ving RhamesKobra Bubork (hang)
Zoe CaldwellFőtanácsosnő (hang)
Kevin Michael RichardsonGantu kapitány (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 72

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Mentavirág 

Ohana azt jelenti család…
De hogy ez a film mit jelent nekem, nehéz lenne megmondanom. Már arra sem emlékszem, vajon ezt láttam-e előbb, vagy a sorozatot? Ugyan, mit is számít? Csak azt tudom, hogy Lilo és Stitch kitöltötték a gyerekkoromat, amiért nagyon hálás vagyok! :) 8 éves voltam, mikor megjelent ez a film, és nem lehettem sokkal több, mikor először láttam. De ugyanúgy, ahogy akkor, mint a mai napig elvarázsol, pedig eltelt már egy jó pár év, és csepett sem kopott meg. Ugyanúgy szeretem, az elejétől a végéig, a többiek által kiközösített Lilótól a kissé goromba, ám mégis hatalmas szívet rejetegtő Stitchig. De itt még a mellékszereplők – Nani, David, Jumba vagy Pleakley – is jól kibérlik maguknak a helyet, hogy mást se tegyél, csak folyamatosan szurkolj, hogy a végére minden jóra forduljon. És persze közben élvezed a Hawaii életérzést, az Elvis-zenéket, no meg néha elérzékenyülsz, ha épp a „múltról” esik szó. Az érzelmek széles skáláján zongorázol, majd pedig a végére érve azon agyalsz, ennyi bizony nem volt elég. Bármikor képes lennék újranézni. ♥

krlany 

Ez sem egy tipikus Disney, aminek én csak örülni tudok… Első körben picit fura volt Hawaii és az űrlények, de rengeteg lehetőség van benne. Tele van humorral, és néhol fricskával is spoiler, és én ez utóbbiakat nagyon bírtam, mint felnőttfaktort a mesében.
Mert egyébként meg a család fontosságáról szól, arról, hogy akkor is, ha kicsi és csonka, és épp nem a legjobban mennek a dolgok, akkor sem hagyunk hátra senkit… illetve szerintem az is fontos gondolat még, hogy ha elvesztesz egy anyát, akkor már a nővéredet nem szeretnéd… ő kell neked, nem pedig személyében egy új anya, mert hát ugye ez ilyen két szék között a földre dolog… Szóval a maga vicces-bolondos komolytalan módján, nagyon fontos dolgokról mesél, időnként pedig elégé megható módon… és a rút kiskacsa-sztori is ütős benne.

Pikachu 

Áá imádom!
Gyerekkorom egyik legkedvencebb meséje, amit agyonnéztünk a videokazettán. Most, hogy így jó pár év után újranéztem előjöttek a régi érzések és rájöttem, hogy még mindig kívülről tudom az egészet. Kiderült, hogy van második része is, amiről eddig fogalmam sem volt, de nem is fogom megnézni (a biztonság kedvéért), úgysem múlhatja felül az elsőt.
UPDATE: Mi a fene?? Még másfeledik része is van.. te jó ég! :D

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Úr isten ez az új kedvenc mesém, nem is értem, eddig ez, hogy maradt ki :O

Kemiviki 

Nagyon szeretem ezt a mesét. Olyan kedves, vicces és aranyos. Külön nagyon tetszett ez a Hawaii környezet és elemek. Stitch meg külön nagy kedvenc lett, annyira szívhez szóló ahogy megváltozik.
Kellemes színfolt a sok sok hercegnő mellett.

brena

Ohana, azt jelenti család….és erre még így 13 év után is emlékszem…szerettem cuki mese.

Little_Sunshine

A sorozat változatát hamarabb láttam, de már ott megkedveltem a szereplőket. Aranyos izgalmas mese.

Everrie

Áh esküszöm imádom. Sci-fi és mese, egyik legjobb. Ráadásul ez a hawaii téma mindig is a favoritom volt. Imádom a betétdalokat, a történetet, mindenkinek a személyiségét. Érettebb fejjel most már megértem miért mondták bátyámék, hogy olyan vagyok, mint Lilo. Ezért így utólag rengetegszer felkacagtam, hogy hm.. hát igen… ez ..valahonnan ..rendkívül ..ismerős. :DD Sokat tesz a nagy kedvelésemhez az is, hogy egy komolyabb, reális szituáció áll fent; bármikor elvehetik Nanitól Lilot. És szeretem, ha egy animációs film, mese valóélet-szagú, és nem csak ámuldozunk meg lila köd. Egyébként már egy rakatszor láttam, nem is csoda.

Nyelv: Magyar szinkron
Felirat: –

Noryyy

Sajnálom, hogy később fedeztem fel magamnak ezt a filmet, mert nagyon jól lett kidolgozva, tökéletesen érzelmesre csinálták meg, végig a sírás kerülgetett!
Tökéletes film! <3 <3 <3

molly_

Jaj, nagyon szeretem ezt a mesét! Űrlények és Hawaii, kell ennél több? :D
Mindent csak dicsérni tudok benne, már gyerekkoromban is nagyon szerettem, de felnőttként is ugyanolyan nagy élmény végigülni. Imádom Stitch-et, ahogy lassan megváltozik, Lilot, Nanit, az űrlényeket, egyszóval az összes karaktert, a sztorit, a poénokat, na meg a zenét.

Ohana means family. Family means nobody gets left behind or forgotten. <3


Népszerű idézetek

MFKata

Ohana azt jelenti család. És a családból senkit nem hagyunk magára… nem felejtjük.

1 hozzászólás
Imma 

David: Biztos, hogy ez kutya?
Lilo: Aha, bernáthegyi volt, de elütötte egy kamion.

Imma 

Kobra Bubork: És mondd csak, jól vagy?
Lilo: Nagyon jól nevelt vagyok, egészségesen táplálkozom, körülnézek, ha az úttestre lépek, sokat alhatok, és meg szoktak… verni?
Kobra Bubork: Megvernek?
Lilo: Igen, a nővérem meg szokott verni! Néha naponta ötször is! Téglával!
Kobra Bubork: Téglával.
Lilo: Aha, párnába dugja.

LukeSkywalker 

Nani: Micsoda egy átok vagy!
Lilo: Akkor adj el a boltban és vegyél egy nyulat helyettem!
Nani: Az legalább szelídebb, normálisabb, mint te!
Lilo: Akkor mire vársz? Egy nyúl sokkal okosabb is lenne, mint én!
Nani: Éééés CSÖNDESEEBB!
Lilo: Jól ellesztek, olyan büdös lesz, mint te!
Nani: MENJ A SZOBÁDBAAAAAAAAAA!!!
Lilo: Már réges-régen bementem!

Bogas 

És te is jobban szeretsz engem, mint egy nyulat, ugye?

Bogesxd 

Gantu: Undok, gyalázatos szörnyeteg.
Stitch: Én aranyos kis szőrmók

Fancs_119

Jumba: Felébredezik a pusztító ösztöne, el fog menni összes nagyvárosba ahol van sok ember, eldugítja a lefolyókat, leszedi a stoptáblákat és ellop minden bal cipőt.


Folytatása

Összehasonlítás

Lilo és Stitch


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján