WALL·E (2008) 488

3 díj · 2 jelölés

A WAtt Lánctalpas Limlom- és hulladékkezelő robot, az E sorozatból (WALL·E) az egyetlen „élő” szerkezet a Földön. Az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót, ám valaki elfelejtette kikapcsolni az utolsó robotot. Így gépünk több száz magányos éven át gyűjtötte a kacatokat, amikor… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Ben BurttWALL·E
Elissa KnightEVA
Jeff GarlinKapitány
Fred WillardShelby Forthright
John RatzenbergerJohn (hang)
MacInTalkAUTO (hang)
Kathy NajimyMary (hang)
Sigourney WeaverAz Axiom fedélzeti számítógép (hang)
Teddy NewtonSteward Bots (hang)
Bob BergenForthright tanácsadója (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 152

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Izolda

Az első 45 perc tökéletes. Úgy, hogy egy szó sem esik benne. Azután is jó, de addig!

Laren_Dorr 

12 éves film, de ma még aktuálisabb, mint akkor volt, és ez szomorú.
Kisfiam imádta a maga értelmezési szintjén és én is a sajátomon; a rengeteg utalást, geget, nüanszot.

Alexandra

Kétszer aludtam el rajta, úgyhogy még mindig nem tudom, mi a vége.

4 hozzászólás
Osli75 

Már sajnálom, hogy amikor először nyílt lehetőségem megnézni, akkor nem igazán tudtam figyelni a történetre (a gyerekek nézték igazából) Sokszor volt, hogy míg ment a mese én tettem vettem a háttérben. De mivel ennek nem igazán van szövege, nem tudtam követni. Most viszont leültem és végignéztem és megszerettem. Remélem sosem jutunk el idáig, úgy értem az emberiség.

Valentine_Wiggin 

Na, ez sem igazán gyerekfilm. Nevezhetném Az orchideák bolygója c. regény happy endes, aranyosabb előzményének. Fájdalmasan reális képet tükröz az emberiség jövőéről, egyedül a vége nem az, de ezt betudom annak, hogy akkor nem lehetne mesének nevezni :)

barbikaunatkozik 

Ezt az animációs filmet egy szóval is megfelelően lehet jellemezni: aranyos. Mindkét fő karakter és a robotpilótán kívül minden másik is. Szép szerelmi történet egy elmagányosodott lélekről, aki végre talál valakit magának és végül viszont. Valamint üzenete is van. A Föld szennyezéséről, a tömeg médiáról, a közösségi hálózatokról valamint ezek hatásáról az emberekre.

Kemiviki 

Aranyos volt, de alig bírtam ébren maradni a közepétől. Érdekes kérdéseket vet fel, elgondolkodtatja az embert, de egyáltalán nem maradandó az élmény amit nyújt.

Gothic01 

Ez nagyon aranyos volt. ^-^ WALL-E eltántoríthatatlansággal vegyes esetlenségén jókat nevettem, mint ahogy EVA célorientáltságán is, ahogy eleinte egyszerűen sehogy se vette észre, miért követi mindenhová ez a rozsdás kis szerkentyű. Mese létére se nem komolytalan, se nem nyálas, se nem szájbarágós. Az üzenetet végig érzékelhető, elgondolkodtató, mégse éreztem azt, hogy a készítők kalapáccsal meg kis vésővel akarják a fejembe verni, hogy mi a tanulság, hogy mihez kell tartanom magam, hogy mi az elfogadott kép a világról stb. Ez meg bármennyire is apróságnak hat, igazán példa nélküli, ami azt illeti, nem is gondoltam, hogy fogok találni olyan mesés történetet, amiben nem fájdalmasan konkrét, hülyének nézős a közlésmód, amit ennyi idős fejjel is abszolút jónak találok. Abszolút megérdemli az Oscart, a BAFTÁT és a Golden Globe-ot. Valami eszméletlen, hogy a robotok csak egymás nevét ismételgetik, különféle sípolásokat adnak ki, a szemük tartását változtatják, mégis sokkal többet, sokkal emberközelibbet adnak át, mint rengeteg húsvér színész.

Egyedül a kis rovartól tudtam volna eltekinteni… ahhoz képest, ami… egész kedves figura lett ő is… de száz szónak is egy a vége, kimondhatatlanul utálom a fajtáját, az összes ízeltlábút. >.<

Egy olyan lebegő fotel pedig kell nekem! :D

Xwoman 

Az ellentétek vonzzák egymást.
Imádom.

viky0222 

https://www.youtube.com/watch…
Azt hiszem tényleg a cuki a legmegfelelőbb kifejezés erre a filmre. Nagyon-nagyon aranyos volt, és úgy is fantasztikus volt, hogy az első felében kb. egy szó sem esik. És az üzenete. Hihetetlen, hogy egy animációs filmben mennyi mindent lehet közvetíteni. Az ilyen filmekkel lehet már gyerekkorban megmutatni, milyen következményei lehetnek pl. a szemetelésnek. Szuper volt, mindenképpen megnézem majd máskor is, egyedül csak azt sajnálom, hogy két részletben tudtam megnézni, mert irodalmon igen, azon, ráadásul egyetemen:D csak az első fele fért bele.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Kapitány: Őseink büszkék lehetnek ránk, hogy mi 700 év múlva pontosan ugyanazt tesszük, amit egykor ők is tettek. Semmit.

[névtelen]

Számítógép: Hangazonosítást kérek!
Kapitány: Ööö…
Számítógép: Ööö. Elfogadva!

TribeBubu 

És úgy látom, ma van ötéves utazásunk kezdetének 700 éves évfordulója.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján