WALL·E (WALL·E 1.) (2008) 654

4 díj · 2 jelölés

A WAtt Lánctalpas Limlom- és hulladékkezelő robot, az E sorozatból (WALL·E) az egyetlen „élő” szerkezet a Földön. Az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót, ám valaki elfelejtette kikapcsolni az utolsó robotot. Így gépünk több száz magányos éven át gyűjtötte a kacatokat, amikor… [tovább]

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Ben BurttWALL·E
Elissa KnightEVA
Jeff GarlinKapitány
Fred WillardShelby Forthright
John RatzenbergerJohn (hang)
MacInTalkAUTO (hang)
Kathy NajimyMary (hang)
Sigourney WeaverAz Axiom fedélzeti számítógép (hang)
Teddy NewtonSteward Bots (hang)
Bob BergenForthright tanácsadója (hang)

Kedvencelte 203

Várólistára tette 140


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nagyon de nagyon szeretem ezt a mesét, még apu vette meg nekem, sajnos nem moziban láttam, gyerekként nem nagyon szeretem moziba menni. De akkor is hatalmas élmény volt, igaz az zavart akkor benne hogy nem beszéltek. Azóta már szerintem 2-szer láttam és egyszerűen csodálatosnak tartom az egész történetet, és igaz hogy az első fél-háromnegyed órában nem szólalnak meg, de szerintem az is tökéletes, annyira hangulatos.
A üzenete is nagyon szép és egyáltalán nem szájbarágós, sajnos ha így haladunk akkor a mesében látottakhoz egyértelműen közelítünk. :(
A szereplők tökéletesek, a Kapitány beszéde nagyon tetszett. :))) De a kedvencem egyértelműen Wall-E. Imádom! ❤
A soundtrack pedig tökéletes. https://www.youtube.com/watch…
Biztos hogy még sokszor megnézem. ❤❤

Nihilchan 

Nagyszerű és szerethető mese, ami sokkal aktuálisabb most, mint a megjelenése idején. És ez elég szomorú. Tanulhatnánk belőle, de nekünk az nem nagyon megy. Egyébként kedves történet, nagyon egyszerű, de remek szereplőkkel. Nekem ez ilyen mindenkinek-látnia-kell típusú alkotás.

Littlegirl 

Erre a mesére nem lehet mást mondani, minthogy cuki. WALL-E igazán aranyos robot, aki még hasznos is. EVA pedig egy nagyszerű robotlány. Az ő történetük és egymásra találásuk pedig szerethető volt. Igaz, akadtak itt is problémák, de összefogással simán megoldották. :)

Izolda 

Az első 45 perc tökéletes. Úgy, hogy egy szó sem esik benne. Azután is jó, de addig!

Laren_Dorr

12 éves film, de ma még aktuálisabb, mint akkor volt, és ez szomorú.
Kisfiam imádta a maga értelmezési szintjén és én is a sajátomon; a rengeteg utalást, geget, nüanszot.

Alexandra

Kétszer aludtam el rajta, úgyhogy még mindig nem tudom, mi a vége.

4 hozzászólás
Gothic 

Ez nagyon aranyos volt. ^-^ WALL-E eltántoríthatatlansággal vegyes esetlenségén jókat nevettem, mint ahogy EVA célorientáltságán is, ahogy eleinte egyszerűen sehogy se vette észre, miért követi mindenhová ez a rozsdás kis szerkentyű. Mese létére se nem komolytalan, se nem nyálas, se nem szájbarágós. Az üzenetet végig érzékelhető, elgondolkodtató, mégse éreztem azt, hogy a készítők kalapáccsal meg kis vésővel akarják a fejembe verni, hogy mi a tanulság, hogy mihez kell tartanom magam, hogy mi az elfogadott kép a világról stb. Ez meg bármennyire is apróságnak hat, igazán példa nélküli, ami azt illeti, nem is gondoltam, hogy fogok találni olyan mesés történetet, amiben nem fájdalmasan konkrét, hülyének nézős a közlésmód, amit ennyi idős fejjel is abszolút jónak találok. Abszolút megérdemli az Oscart, a BAFTÁT és a Golden Globe-ot. Valami eszméletlen, hogy a robotok csak egymás nevét ismételgetik, különféle sípolásokat adnak ki, a szemük tartását változtatják, mégis sokkal többet, sokkal emberközelibbet adnak át, mint rengeteg húsvér színész.

Egyedül a kis rovartól tudtam volna eltekinteni… ahhoz képest, ami… egész kedves figura lett ő is… de száz szónak is egy a vége, kimondhatatlanul utálom a fajtáját, az összes ízeltlábút. >.<

Egy olyan lebegő fotel pedig kell nekem! :D

Osli75 

Már sajnálom, hogy amikor először nyílt lehetőségem megnézni, akkor nem igazán tudtam figyelni a történetre (a gyerekek nézték igazából) Sokszor volt, hogy míg ment a mese én tettem vettem a háttérben. De mivel ennek nem igazán van szövege, nem tudtam követni. Most viszont leültem és végignéztem és megszerettem. Remélem sosem jutunk el idáig, úgy értem az emberiség.

Baly

2023: Én 2008 óta nem láttam :D totál elfelejtettem a történetét, mintha most láttam volna elsőnek. Annyira aranyos ég megható.
M-O nagy kedvenc lett xD Szegény dolgozik-dolgozik, de csak talál még koszt.

Kemiviki 

Aranyos volt, de alig bírtam ébren maradni a közepétől. Érdekes kérdéseket vet fel, elgondolkodtatja az embert, de egyáltalán nem maradandó az élmény amit nyújt.


Népszerű idézetek

K_Maria 

Én nem túlélni akarok, hanem ÉLNI!

TribeBubu 

És úgy látom, ma van ötéves utazásunk kezdetének 700 éves évfordulója.

Kapitány: Őseink büszkék lehetnek ránk, hogy mi 700 év múlva pontosan ugyanazt tesszük, amit egykor ők is tettek. Semmit.

Számítógép: Hangazonosítást kérek!
Kapitány: Ööö…
Számítógép: Ööö. Elfogadva!


Folytatása

Összehasonlítás

WALL·E


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján