Super Mario Bros.: A film (2023) 179

The Super Mario Bros. Movie
92' · japán, amerikai · sci-fi, animációs, kaland, romantikus, vígjáték, fantasy, családi 12

0 díj · 3 jelölés

A Nintendo és az Illumination új animációs filmje a Super Mario Bros. világában játszódó fergeteges kaland-vígjáték.
Mario és Luigi, a nagybajszú vízvezeték-szerelő testvérpár mellett az összes fontos karakter szerephez jut a filmben: felbukkan Peach hercegnő, Bowser, Toad, Donkey Kong,… [tovább]

magyar
angol

Képek 4

Szereposztás

Chris PrattMario (hang)
Anya Taylor-JoyPrincess Peach (hang)
Jack BlackBowser (hang)
Charlie DayLuigi (hang)
Seth RogenDonkey Kong (hang)
Keegan-Michael KeyToad (hang)
Fred ArmisenCranky Kong (hang)
Kevin Michael RichardsonKamek (hang)
Sebastian ManiscalcoSpike (hang)
Khary Paytonpingvinkirály (hang)

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Ezt tömören kb. ilyennek éltem meg: Oké, itt a gonosz, a két főszereplő, meg a hercegnő, illetve őt is ismerem, aztán BUMM! 1000 easter egg-gel és 1000 fan-service-szel később már pörög is stáblista, a manapság „elmaradhatatlan” extra jelenettel, 'oszt vége…
Sosem voltam nagy Mario-s, hiszen még N64-en játszottam vele utoljára, talán gimis koromban, szóval elhiszem, hogy hardcore fanoknak ez maga lehetett a mennyország, de számomra ez egy borzalmasan semmilyen élménynek bizonyult még nulla elvárás mellett is. Az animáció gyönyörű, ez tény (Még egy játék sem lesz 10/10-es csak a grafikája miatt.), így a látványon érződik a beleölt munka, de a sztoriját akár egy AI is írhatta volna, melynek fordulatosságát leginkább az Északi-sark időjárásához lehetne hasonlítani. A karakterei sem lehetnének sokkal jellegtelenebbek, hisz ennél még a Thomas, a gőzmozdony vonatjait is mélyebben árnyalták, a szinte nem létező tanulságról nem is beszélve. Legalább a humora lenne értékelhető, de még ebben is elbukott. (Jól gondolom, hogy a Bowser-es benyitásokkal pl. az Űrgolyhókat próbálták majmolni? Ne már…) Bocsánat, ebben tévedtem. Az őrült börtöntöltelék kb. 1 perces játékideje alatt kifejezetten jól szórakoztam, de más pozitívumot nem igazán tudnék róla írni. „És a zenék? Azok se tetszettek?” – kérdezné most valaki, de azt felelném, hogy nem. A Galaxis Őrzői óta divat imádott klasszikusokkal telenyomni a filmeket, mert az sokak szívét meglágyítja, de már húztam ennek kapcsán egy határt, és itt bizony ez nem volt több egyszerű hatásvadászatnál, hisz a lehető legsablonosabb választásokkal éltek, zéró kreativitást / önálló ízlést mutatva.
„De ez nem is neked szól, hanem gyerekeknek (Ők biztos értik a 30-40+ éves utalásokat?), meg elkötelezett rajongóknak!” Gondolom akadnak olyanok is, akik hasonlóan a torkomnak esnének a negatív véleményem miatt, de sajnálom, ha ez a megmikrózott mekis sajtburger (ami lényegében egy másfél órásra nyújtott Nintendo reklámnak felel meg) számukra finom és laktató, mert szerintem ezt én 20-25 éve is simán untam volna. Rossznak persze így sem mondanám, csak egy totálisan közepes, az otthon kényelmében, akár 1-1 kis szünetet is beiktatva nézendő darab. A kötelezőt hozta, de semmivel sem emelkedik ki a mai animációs filmek közül, a folytatást pedig könnyű szívvel fogom passzolni.

ui.: Amúgy címen kívül minek is kellett Mario & Luigi a filmbe, ha Peach nagyobb badass volt, mint ők? (spoiler) Plusz bajuszos, dolgozó felnőttek, de kb. úgy viselkedtek, akár a 10-12 évesek. WTF?!

1 hozzászólás
Nihilchan 

Szórakoztató, aranyos, de semmi extra. Az easter eggek miatt idősebbeknek is tartogatott izgalmakat (legalábbis mi jól elvoltunk azzal, hogy mikor látunk meg valamit), de alapvetően ez egy teljesen középszerű gyerekmese, nem túl tartalmas karakterekkel és nem sok mondanivalóval. Nem különösebben hoztak lázba a karakterek (Bowser volt a leghumorosabb), de mivel pörgött a cselekmény, nem unatkoztunk. Ennél több nem is kellett a történetbe, ez így elég volt. Megnéztük, nem utáltuk, de egyáltalán nem újranézős.

Leara 

A Pedro Pascalos Super Mario Kart trailerbe sokkal több kreativitás szorult, pedig csak 3 perc… inkább néztem volna azt :D.

4 hozzászólás
ChEebor 

Szerintem ez nem volt rossz, igaz, csúcskategóriás sem. Jó a megrajzolás, a tulajdonképp nem a szép stílusáról ismert Iluminationtól kifejezetten klassz lett. A hangjáték rendben van, és nagyon tetszett a sok 80-as videojáték utalás és vizuális poén. Mindennek ellenére a történet nulla, sajnos túlságosan is arra álltak rá, hogy egy videójátékot adaptáljanak, és ez bizony eléggé a cselekmény rovására ment. Cserébe a látvány és a nosztalgia elviszi a hátán, bár ironikus módon szerintem inkább a gyerekeknek fog tetszeni.

Kemiviki 

Őszintén a történet borzasztóan egyszerű volt és felejthető, de a körítés valami fenomenális lett. Az animáció nagyszerű volt, a zenék kiválóak!
Peach nagyon király csajszi volt. Bowser pedig <3
Kikapcsolódni tökéletes volt, de nem kell tőle sokat várni.

Victorious 

Nem mondom, hogy annyira nagy részét képezte volna bármikor is az életemnek a Mario. Persze játszottam vele korábban, nem voltak ismeretlenek a karakterek, tárgyak stb, de ennyi.
Igazából a filmtől sem kell többre számítani, mint egy könnyed esti kikapcsolódás és szórakozás, mert annak bőven megfelelt. Külön tetszett az a spoiler :D
Jack Black, mint Bowser remek döntés volt :D

Hippoforaccus 

Nem voltak nagy elvárásaim, amikor nekiültem, de hogy egy arcrezdülés nélkül üljem végig…
Semmi humor, semmi nosztalgiafaktor, csak a… a… izé… mi is volt ebben a sztoriban? Már azon kívül, hogy látvány…

Irasalgor 

Összességében véve egy teljesen opcionális animációs blockbustert láthatunk annak minden kliséjével és műfaji eszköztárával együtt, más kérdés, hogy ez az alkotás mondhatni egy drága marketingeszköz arra, hogy még tovább népszerűsítsék a fiatalok számára a videojátékokat, nagyjából úgy, mint mikor annak idején a filmekhez készítettek videojátékokat is. Aki nem játszott sosem Marioval, azok számára egy teljesen átlagos, de szép grafikával elkészített animációs film lesz, ami amúgy a családdal egy kellemes délutáni matiné lesz, hiszen bár a történet faék egyszerűségű, de a cselekmény látványos és a mondanivaló is kellemes, így túl nagy panasz nem lehet rá – az, meg hogy nem váltja meg a világot, azt meg nem lehet neki felróni, mert valószínűsíthetőleg nem is ez volt a készítők célja vele.

Értékelés: 6/10

bubimentesvíz 

Ha nem hypeoltam volna fel magamat, hogy úristen milyen jó lesz, akkor talán jobban tetszett volna és nem lettek volna kicsit másabb elvárásaim. De így is nagyon tetszett! Imádtam, hogy voltak, akik több személyiséget kaptak ennek a filmnek köszönhetően. Meg olyan aranyos volt az egész. Jók voltak a poénok, és a zenék. Szóval egészében pozitív csalódás volt.

ECTO_1

Abszolút kedvenc lett :D Most láttam a moziban és sajnálom, hogy nem itthon, mert kezdtem volna elölröl XD Annnyira aranyosak a figurák, a poénok tényleg viccesek, igazi retró feeling a zenékkel… Hahh… Talán azért is vagyok elszállva töle, mert mindig is imádtam a Mario játékokat (mind a mai napig a kedvenceim) és mert talán sose növök fel :P Már más szemmel fogok játszani is, arra gondolva, milyen tortúra szegény Marionak, amikor meg kell ennie az utált gombát vagy amikor pofán vágja valami. Az „utazás” a csöveken annyira igaz, fura is, hogy a játékban olyan könnyen megy neki, valahogy élethübb, hogy folyton rákenödik XD
Egy szó mint száz: It´s a me, Mario! :)


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján