A nagy bumm (Jégkorszak 5.) (2016) 280

Ice Age: Collision Course
99' · amerikai · sci-fi, animációs, kaland, romantikus, vígjáték, fantasy, családi 6

A horda nem hordja el magát: a jégkorszak sztárjai (Sid, Manny és Diego) valamint rokonaik, szerelmeik és a tápláléklánc összes gyöngyszeme pályája legnagyobb, leglátványosabb kalandjába keveredik. Akkorába, amibe beleremeg a Föld!
És egyszerre történik minden. Motkány véletlenül egy jégbe… [tovább]

magyar

Képek 10

Szereposztás

John LeguizamoSid (hang)
Ray RomanoManny (hang)
Denis LearyDiego (hang)
Queen LatifahEllie (hang)
Keke PalmerBarack (hang)
Simon PeggBuck (hang)
Jennifer LopezShira (hang)
Jessie JBrooke (hang)
Seann William ScottCrash (hang)
Stephanie BeatrizGertie (hang)

További szereplők

Kedvencelte 28

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem emlékeztem a cselekményre, pedig biztos vagyok abban, hogy anno ezt moziban láttam az öcsémmel. Mindegy is. Igazából ugyanolyan aranyos, mint az első rész idején, de a humora az ötödik részre kifújt; nekem már Motkány sem volt az igazi. Annak örülök, hogy az eddig megismert szereplők nem mentek kárba, Buck és Nagyi is nagy arcok. Sajnálom, hogy azokat az értékeket, amiket az első részekben szépen kiemelt, már csak felszínesen kapargatta, ugyanakkor látványos, izgalmas mese volt.

Chriss 

Ez a rész már kicsit fantasybb volt a többinél, de én még így is szeretem. Tetszik, hogy nem hagyták el az újabb karaktereket. :) Így nem szakadt meg a mese-lánc. Én szívesen nézném tovább.

Szeszj 

Nekem tetszett, jó mondjuk én nagy fan vagyok, úgy hogy gondoltam hogy tetszeni fog! :D Voltak benne nagyon jó pofa részek, aranyosak, viccesek! És kalandosak! :D Mindenki hozta a saját színvonalát ami nagyon jó volt! :D Nagyi én kész voltam, meg persze Buck-on is! :D Meg az a 3 dinó se volt százas az már biztos! :D És Sid is megtalálta a párját! :D
Nekem biztos hogy újra nézős lesz még! :D

lilla_csanyi

Kezdjük a jó dolgokkal. Ez a mese nagyon vicces, felnőttként is remekül el lehet kacarászni rajta. A prímet természetesen továbbra is a Motkány viszi, aki rejtélyes módon még mindig nem halt éhen a makkal folyó élet-halál harc közben.
Nagyon szép és látványos is, a sok vibráló lilával, pirossal meg zölddel.
Azonban a sok akció és poénkodás közepette elveszik az, amiért az első részt annyira szerettük: a történetnek nincs igazán mélysége. Egy-két dolgot felszínesen kapargat (a szülőkről való leválás témáját főképp) de csak amolyan karikaturisztikus módon. Márpedig az utóbbi pár évben túl sok jó rajzfilm volt ahhoz a palettán (khmm, Agymanók, Így neveld a sárkányodat 2, LEGO Movie), hogy ezt csak úgy simán benyeljem. Tessék előrukkolni valami komolyabbal, vagy ha nem megy, akkor ne erőltessük a szériát.

2 hozzászólás
LoneWolf 

Ez nekem már elképesztően gyenge és erőltetett volt. Sajnálom, hogy Diégóra és a párjára nem szántak sok időt, pedig ők voltak most a legelviselhetőbbek, bár örültem, hogy végre az idióta Sid-nek is jutott valami.

hankman 

Összességében úgy érzem, ez már inkább a gyerekeknek szólt és a nagyobb/érettebb/felnőttebb közönséget most parkoló pályára helyezték. Csak egy ezzel a gond: az első rész 2002-ben jött ki, ergo 14 éve. Röpke matekolás után, aki esetleg a második, vagy harmadik résznél kapcsolódott be, az is már kamasz, ha nem fiatal felnőtt. Az első részeknek úgy-ahogy volt valóság alapjuk, többé kevésbé még a fizika és a természet törvényeihez is hűek voltak a készítők (persze a sorozat során mindig egy kicsit jobban feloldották ezeket a szabályokat), mostanra azonban minden kötöttséget eldobtak. Vannak itt unikornisok, irreálisan felemelkedő vízoszlopok, a szereplők meg tudják különböztetni a nikkelt és a vasat spoiler ráadásul tisztában vannak az elektromos felhő fogalmával, és még az „alien” technológiai szerves része a filmnek. spoiler Ez már nagyon nem az, amit én megszoktam. Ugyanakkor próbálnak valami üzenetet is átadni, ami megint inkább csak a fiatal felnőtteknek szól. spoiler

Összességében nem volt rossz, de atyaég ne csináljanak még egy részt belőle könyörgöm. Motkány meglepő módon még mindig vicces a véget nem érő makkvadászatával. spoiler A (lajhár)nagyit imádtam, a negyedik részben, itt is még tartotta a tőle megszokott színvonalat, de az abszolút kedvencem a flepnis félszemű Buck (a menyét?) volt. spoiler Az oposszum testvér pár számomra már fárasztó volt, az előző részekben szerethetően buták voltak, mostanra már nem voltak nekem viccesek.

spoiler

Inkább a gyerekeket célozza meg, a mellék karakterek egy része számomra érdekesebb volt a főkaraktereknél, egyszerű sztori, a kötelező motkányt ismét jól vették a készítők.

3 hozzászólás
Rekaboni 

Kicsit sajnálom, mert lehetett volna jobb is, de nekem még mindig tetszik. Számomra a 3. rész volt a mélypont, a 4. rész a kedvencem lett, ez azonban sajnos nem érte el a várt szintet, de ettől én még mindig jót szórakoztam rajta és nagyon jókat tudtam nevetni. Jöhet még akárhány rész én biztos megnézem őket, mert ez a sorozat még így is a legjobb az animációsak közül :)

DittaV 

Ez szintén nem az én részem, nagyon erőltetett és már nem is poénos.

Charityy 

Nem kéne már még több részt erőltetni. Ugyanarról szól az összes rész és már végtelenül unalmas.

csartak

Most hogy idejöttem rögzíteni a filmnézést, jól meglepődtem, hogy ez már az ötödik rész, ezek szerint elveszem valamikor, úgy rémlik, hogy csak az első két részt láttam, legalábbis azok tűntek ismerősnek. De szerintem nem maradtam le semmiről, elég egy kaptafára megy a sztori, a szereplők nagyjából ugyanazok, a poénok hasonlóak. Sid bájosan gügye, a motkány kis cukimuki együgyű a mogyorójaval, a mammutok kedvesen jamborak. Közben persze megmentik a világot. Gyerekek biztos jól szórakoznak rajta, végülis ez a lényeg.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Te vagy a legtetvesebb társam, csipás szemem fénye!

Londonna 

– Kapott egyet a lépem. Haszontalan szerv, de fenemód fáj.

Londonna 

– Ez már haladás! Most már tudjuk, hogy mit nem tudunk, hogy csináljuk!

Rebeka

Diego: Miért van ilyen nagy csönd?
Sid: Mert a világ is együtt gyászol velem.

Londonna 

♪ Oh I, never knew I
Would make it out and come this far
Oh I, never knew I
Would see the day we'd come together.

Oh it's not like anything I've ever felt before.
Yeah, baby.

You, you make me happy
You keep me laughing
You make my world a better place
You, you are my rainbow
You colour my day so bright
I want to stay forever with
My superstar
My superstar
You shine so bright into my heart
My superstar
My superstar
You shine so bright into my heart… ♪

Londonna 

♪ Oly szép, sosem elég,
Csak azt ne mondd, hogy álomkép!
Oly szép, sosem elég,
Csak azt ne kérd, hogy ébredjek fel!

Végre érzem a testem-lelkem,
Hogy úgy tele a szívem,
Túlcsordul, érzem!…
Veled az élet sokkal jobb.

Egy sztárra várt, egy sztárra várt,
A szívem benned sztárt talált.
Egy sztárra várt, egy sztárra várt,
A szívem benned sztárt talált!… ♪

Rebeka

Sid: Csak örök, hű szerelmet akartam, hát olyan nagy kérés ez?


Hasonló filmek címkék alapján