Kedvencelte 36

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem gondoltam az elején hogy ennyire tetszeni fog, kicsit lassan indult be, és elég vontatott is volt de aztán fél óra után már összeszedte magát és egy nagyon izgalmas, jó humorú és gyönyörű film lett belőle.
Maga Laputa egyszerűen gyönyörűen lett megrajzolva, a színek, a kidolgozása minden tökéletesen passzolt. Kár hogy olyan keveset mutattak belőle, eltudtam volna még nézni. :))
A szereplők is nagyon jók voltak, Pazu és Sheeta páros volt a kedvencem, de a kalózokat is nagyon bírtam, főleg Dola-t. :D
Biztos vagyok benne hogy máskor is megnézem mert ez egy varázslatos alkotás. ^-^
https://www.hashtagmagazin.net/uploads/articleImages/ci…
https://media.tenor.com/images/12f68000eb926418bf4f921b…

Andro 

Ebből a filmből anno sok-sok éve a tévében láttam egy részletet magyar szinkronnal, de sokáig nem volt hozzá kedvem. Igazából, el is felejtettem a Miyazaki kihívásig, amikor eszembe jutott. És nem bántam meg, hogy megnéztem, mert valóban jó kis történet, tele kalandokkal, rejtélyekkel, szerethető karakterekkel és részben happy endes végkifejlettel. Még tanulságot is rejteget a kis film arról, hogy nem szép dolog valamit tönkretenni csak azért, mert nem értjük.
A filmet – ahogy a többit is – eredeti hanggal néztem meg, mert bár a magyar szinkron sem rossz, de nekem a japán az igazi.

Békacica 

Gyönyörű a rajzolás, nagyon szép az égi palota, és az üzenete is fontos. Szívfacsaró történet, egészen másnak képzeltem Laputát, mint amit kaptam. Nem bánom, mert jól épül a történet, és a karakterek is szerethetőek.
A karakterek közül leginkább Dolát szerettem meg. A legelején még igazán nem volt szimpatikus, de később láttam, hogy igazán gondoskodó, és nem egy sztereotíp kalóz figura.
Nem hibátlan a történet van benne pár furcsa, logikátlan történés. Mai szemmel pedig kicsit talán vontatott is a cselekmény. Ezeknek ellenére megéri végignézni.

duracell

Régóta kíváncsi voltam Laputa történetére, és bár kicsit másra számítottam, így talán még jobban tetszett a film, mint az előzetes elképzeléseim. Pazu és Sheeta mindketten szerethető karakterek, és szerintem a történet sem volt kiszámítható. Persze elég hamar kiderült, hogy Sheeta spoiler, az viszont teljesen megdöbbentett, hogy spoiler. Dola és a fiai szolgáltatták a kellő poénokat, nagyon jókat nevettem rajtuk. A végkifejlet spoiler. @Mentavirág-hoz hasonlóan én is leginkább egy előzményfilmet tudnék elképzelni, ha elkészítenék, biztosan elsők között akarnám látni.

Rab_Csenge 

Már egy ideje nem láttam úgyhogy jó volt újra megnézni :D Ez is egy csodálatos Miyazaki Hayao által alkotott film :)

Bea_Csakegyolvasólány 

Csodálatos anime volt, bár én néhol kicsit túlzásnak éreztem egy-két részt. Viszont ennek ellenére mind Pazu, mind pedig Sheetah volt a kedvenc karakterem, ahogy a kalózok is. De ők csak azután, miután spoiler

Kiskakukk 

Én is akarok egy ilyen égből zuhant robotot a kertembe. :)

Hamisítatlan Miyazaki Hayao alkotás, csípőből 10 pont. A sztori, a hangulat (!), a Ghibli stúdióra jellemző hibátlan animáció mind-mind felüdülés a lelkemnek.

Nagyon sokszor láttam és nem tudom megunni.

Nympha17 

Maga a történet kevésbé fogott meg, de az üzenete olyan mélységet adott neki, hogy ezt a Ghibli filmet is sikerült örökre a szívembe zárnom.
Pazu nagyon vagány srác, imádtam, ahogy a kalózokat is. ^^

Mentavirág

Eleinte kíváncsian szemléltem, mi lesz ebből a filmből – örülök, hogy a végére nem kellett csalódnom. Nagyon tetszett a történet, még akkor is, ha néhol egy kicsit vontatottan haladt. A képi világ, a zene mind csodálatosak, a különböző embertípusok felsorakoztatása is érdekes. Viszont van ezzel a filmmel egy hatalmas bajom, mégpedig hogy KEVÉS. Nem von le az értékéből, de még annyi minden érdekelt volna Laputával kapcsolatban. Azért örülök, hogy spoiler A kis vörös cuki gizmókat szívesen elfogadnám, és nagyon tetszett, ahogyan a robotszerű lények Sheetával bántak. Tudom, hogy a Ghiblinél ez nem szokás, de egy folytatásnak – sokkal inkább egy előzménytörténetnek nagyon örülnék. Érdekelne Laputa múltja, jó lenne többet tudni a történtek előzményeiről.

Leara 

Ezt láttam kb. utolsóként az ismertebb Ghibli filmek közül, de magam sem értem, hogy miért húztam a megnézését, mert az egyik kedvencem lett A vándorló palota mellett. Kedvelhető karakterek, érdekes világ és kalandos történet. Arra viszont csak most, újranézéskor figyeltem fel, hogy még a zenéje is mennyire jó :).


Népszerű idézetek

Róka

Mikor rád találtam, gyorsabban vert a szívem. Tudtam, hogy valami fontos kezdődik.

Bea_Csakegyolvasólány 

Kalóz fiú1: Honnan tudod Mama?
Kalóz mama: Onnan, hogy 50 éve nő vagyok.

Bea_Csakegyolvasólány 

Sheeta: Nem király az, aki megsemmisíti a saját országát.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján