A vándorló palota (2004) 433

Howl's Moving Castle · ハウルの動く城 (Howl no Ugoku Shiro)
119' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime 12

3 díj · 3 jelölés

Sophie dolgos hétköznapjai az édesapjától örökölt kalapboltban telnek. Fiatal korához képest csak ritkán engedheti meg magának, hogy a közeli városba menjen egy kicsit szórakozni; ám egyik kiruccanása alkalmával találkozik Howllal, az elképesztően sármos varázslóval. Kapcsolatukat félreértve az… [tovább]

magyar
angol

Képek 18

Szereposztás

Baishô ChiekoSofî (hang)
Kimura TakuyaHauru (hang)
Miwa AkihiroPuszták boszorkánya (hang)
Gashuin TatsuyaKarushifâ (hang)
Kamiki RyuunosukeMarukuru (hang)
Isaki MitsunoriKoshô (hang)
Oizumi YoMadárijesztő teste (hang)
Otsuka AkioKokuô (hang)
Jean SimmonsSophie mama (hang)
Christian BaleHowl (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 289

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Andi

Kedvenc mese! ♡♡
Nagyon aranyos történet. Sokáig húzta a megnézését, de a nyáron sikerült többször is megnézni.
Kíváncsi vagyok a könyvre, remélem benne sem fogok csalódni.

duracell 

Emiatt a film miatt kellett megosztanom a kedvenc Ghibli-filmemnek járó díjat, pedig miután láttam a Chihirot, azt hittem, már semmi sem taszíthatja le a trónról A vadon hercegnőjét. Erre jött Howl a szőke hajával, kék szemével és a mérhetetlen hiúságával, és kiemelte a tömegből Sophie-t, akivel hihetetlenül együtt tudtam érezni. Ő volt a kedvenc karakterem a filmben, igazi, bátor, erős személyiség, akire fel lehet nézni. Calcifer is nagyon a szívemhez nőtt. El sem hittem, hogy spoiler. Több ilyen film kéne Mijazakitól, jól áll neki a spoiler. Végtelenszer-nézős kategóriába került, pedig ott szinte csak a gyerekkori kedvenceim vannak.

2 hozzászólás
Nihilchan

Varázslatos és bűbájos, igazán gyönyörű zenével. Imádom a szereplőket; mindenki szerethető és mindenkinek megvan a maga karaktere. Nem tudom, ki hogy van vele, de én kicsit szerelmes vagyok Howlba és nagyon kedvelem Sophie jellemét is. Miyazaki filmjei olyanok nekem, mint Murakami könyvei; magába szippantanak, mindig új értelmet találok bennük, ugyanakkor túlmutatnak magukon és kicsit felfoghatatlanok is. És igen ékes példát láthatunk arról, milyen a vérbeli férfihiszti. Tetszik a világ; ideje lenne elolvasni a könyvet is.

Dreamborder

Ez valami hihetetlenül fantasztikus volt!! *-* Kedvenc!! Sokszor-sokszor újra fogom nézni. Na és a zenéje. Megyek is és újból meghallgatom.
Egy szívfájdalmam van csupán, hogy nem láttam előbb ezt az animét. :)

12 hozzászólás
Leara

Ennek a filmnek mindig sikerül elvarázsolnia. Azért is közel áll a szívemhez, mert ez volt az első Ghibli film, amit moziban láttam (igen, a Chihiro sajnos kimaradt). Imádom a szereplőket, a zenéjét és az egész hangulatát. Arról nem is beszélve, hogy a magyar szinkron is kimondottan jól sikerült – talán ez az egyetlen anime, amit mindig szinkronosan nézek. Láttam japánul is, természetesen úgy is nagyon jó, de nekem Howl már túlságosan egyenlő Dányi Krisztiánnal, Calcifer pedig Scherer Péterrel :D.

Ghibli filmek közül is talán erre mondanám, hogy a kedvencem, bár ez egy nehéz döntés, mert pl. a Kikit és a Laputát is imádom :D. Azt hiszem, sosem fogok igazán dönteni, de hát minek is? A Ghibli filmek többsége jó és kész, nem fogok válogatni :D.

3 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Az első Studio Ghibli filmem és valami fantasztikus volt. A karakterek, a cselekmény és maga a rajz lenyűgöző volt. Az anime pedig érdekfeszítő és romantikus. Nem volt olyan karakter, akit ne kedveltem volna.

5 hozzászólás
ziara 

Régi hiányosságomat törlesztettem. Szép volt.

Honey_Fly 

A Chihiro mellett a legkedvesebb Miyazaki Hayao alkotásom. Számolni sem tudom már, hogy hányadszor nézem meg de minden egyes alkalommal odaszögez a képernyőhöz. Nem az a rajzfilm ami mellett mást is tudok csinálni. Imádom a mágikus világát, a karaktereit, a fejlődésüket, a gyönyörűen megrajzolt tájat. Csak áradozni tudok róla.

Saille 

Nem vagyok jártas az animékben, épp ezért csak magában tudom értékelni ezt a filmet is. Szépen rajzolt, leginkább a Szépség és szörnyeteg adaptációjaként ható mű volt. A háború borzalmas voltát és Howl önfeláldozását méltóképp bemutatta, bár aztán a végén kissé súlytalanná tette a madárijesztő, majd az udvari varázsló bejelentése. spoiler
Howllal kissé ambivalens volt a kapcsolatom, mert a kinézete először nagyon tetszett (még jobban, ha icipicit férfiasabb lett volna), de aztán a hisztijei meg a bevallott gyávasága eltávolítottak tőle, ám végül „szörnyetegként” megkapóbb volt mint alapjáraton. Bár Sophie „színeváltozásait” nem egészen értettem (mitől változott vissza időnként?) bölcsessége és megbocsátó szeretete azonban végül diadalmaskodott az átkokon. Az egyetlen, akinek a története nem lett kifejtve, a kissrác volt, hogy került vajon Howl szolgálatába?
És az egyetlen, akinek nem tetszett az ábrázolása az a tűzdémon Calcifer volt, aki jópofa személyiséggel bírt ugyan, de a rajzolása számomra túl elnagyoltnak hatott.


Népszerű idézetek

Horváth_Kata

– Mondd, hány álnevet használsz?
– Amennyi csak kell a szabadsághoz.

brittta

Markl: Hát meghalt?
Sophie: Ugyan már! A hisztibe nem hal bele senki.

brittta

Sophie: Az a jó az öregségben, hogy semmin se lepődöm meg.

brittta

Te, ki elkapod a hullócsillagot, szívtelen ember, a szíved egyszer az enyém lesz.

brittta

Sophie: Az ember ravaszabbá válik a korral.

hypedne

[after Sofi puts a pan and bacon on Calcifer]
Calcifer: Here's another curse for you – may all your bacon burn.

hypedne

[Howl comes running out of the bathroom, screaming. His hair is now orange]
Howl: Sophie! What did you do to the bathroom shelves? Look! My hair has turned this weird colour.
Sophie: What a pretty color.
Howl: It's hideous! You mixed up everything on the shelves ruined my magic potions!
Sophie: I didn't mix up anything. I simply cleaned up.
Howl: Cleaning, always cleaning. I specifically ordered you not to get carried away! [tragically] It's hopeless. [slumps into a chair] I can't live like this. [starts sobbing, head in hands]
Sophie: It's not so terrible.
[Howl's hair changes color to purple, then black]
Sophie: You should look at it now, its shade is even better.
Howl: [inconsolable] I'm done for. What's the point in living if you aren't beautiful…

2 hozzászólás
brittta

Howl: Mi értelme az életnek, hogyha nem lehetek szép?

hypedne

Sophie: All right Calcifer, let's get cooking.
Calcifer: I don't cook! I'm a scary and powerful fire demon!

hypedne

Sophie: They say that the best blaze burns brightest, when circumstances are at their worst.
Calcifer: Yeah, but no-one really believes that. Come on, let's be honest.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján