A vándorló palota (2004) 477

Howl's Moving Castle · ハウルの動く城 (Howl no Ugoku Shiro)
119' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime 12

3 díj · 3 jelölés

Sophie dolgos hétköznapjai az édesapjától örökölt kalapboltban telnek. Fiatal korához képest csak ritkán engedheti meg magának, hogy a közeli városba menjen egy kicsit szórakozni; ám egyik kiruccanása alkalmával találkozik Howllal, az elképesztően sármos varázslóval. Kapcsolatukat félreértve az… [tovább]

magyar
angol

Képek 18

Szereposztás

Baisho ChiekoSophie (hang)
Kimura TakuyaHowl (hang)
Miwa AkihiroPuszták boszorkánya (hang)
Gashuin TatsuyaCalcifer (hang)
Kamiki RyuunosukeMarkl (hang)
Oizumi YoRépafej (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 312

Várólistára tette 163


Kiemelt értékelések

duracell 

Emiatt a film miatt kellett megosztanom a kedvenc Ghibli-filmemnek járó díjat, pedig miután láttam a Chihirot, azt hittem, már semmi sem taszíthatja le a trónról A vadon hercegnőjét. Erre jött Howl a szőke hajával, kék szemével és a mérhetetlen hiúságával, és kiemelte a tömegből Sophie-t, akivel hihetetlenül együtt tudtam érezni. Ő volt a kedvenc karakterem a filmben, igazi, bátor, erős személyiség, akire fel lehet nézni. Calcifer is nagyon a szívemhez nőtt. El sem hittem, hogy spoiler. Több ilyen film kéne Mijazakitól, jól áll neki a spoiler. Végtelenszer-nézős kategóriába került, pedig ott szinte csak a gyerekkori kedvenceim vannak.

2 hozzászólás
Andi

Kedvenc mese! ♡♡
Nagyon aranyos történet. Sokáig húzta a megnézését, de a nyáron sikerült többször is megnézni.
Kíváncsi vagyok a könyvre, remélem benne sem fogok csalódni.

Nihilchan 

Varázslatos és bűbájos, igazán gyönyörű zenével. Imádom a szereplőket; mindenki szerethető és mindenkinek megvan a maga karaktere. Nem tudom, ki hogy van vele, de én kicsit szerelmes vagyok Howlba és nagyon kedvelem Sophie jellemét is. Miyazaki filmjei olyanok nekem, mint Murakami könyvei; magába szippantanak, mindig új értelmet találok bennük, ugyanakkor túlmutatnak magukon és kicsit felfoghatatlanok is. És igen ékes példát láthatunk arról, milyen a vérbeli férfihiszti. Tetszik a világ; ideje lenne elolvasni a könyvet is.

Chriss 

Végre megnéztem én is ezt az animét, már olyan sokat hallottam róla. Nagyon szép a zene és a grafika is, viszont a történet számomra néhol zavaros kissé. Nem tudott annyira lekötni, mint a Nauszika vagy A vadon hercegnője.

Charityy 

Ez az egyik kedvenc Miyazaki műven, nagyon el lett találva a sztori, meg persze a látványvilág is.

Dreamborder 

Ez valami hihetetlenül fantasztikus volt!! *-* Kedvenc!! Sokszor-sokszor újra fogom nézni. Na és a zenéje. Megyek is és újból meghallgatom.
Egy szívfájdalmam van csupán, hogy nem láttam előbb ezt az animét. :)

12 hozzászólás
Netta88 

A Chihiro mellett ez a másik kedvenc Miyazaki filmem. Ez is egy gyöngyszem, csodálatos zenével, grafikával, világgal és történettel. Remelkül bemutatja, hogy a szívben rejlik a legnagyobb varázslat; hogy nem számít a külső, a belső értékek mindennél fontosabbak; hogy a kor sem számít, sem a szerelemben, sem abban, hogy milyen idősek vagyunk, mert annyi idősek vagyunk ahánynak érezzük magunkat. Bemutatja a háború borzalmait is. Teljesen mindegy melyik oldalon állsz, az eredmény így is-úgyis ugyanaz. Pusztítás, és szenvedés.
A szereplők egytől-egyig szerethetőek. Howl az egyik kedvencem, a hiúságával és minden negatív tulajdonságával együtt. A másik kedvencem Sophie, akivel remekül tudtam azonosulni, és ahogy ő, én is beleszerettem egy kicsit Howlba. Calcifer-t is nagyon szerettem, és még a Puszták boszorkányát sem tudtam utálni.
Csak azt tudom mondani, hogy egy igazán gyönyörű alkotás ez, olyan, amit többször is látni kell! Csak ajánlani tudom. :)

Bea_Csakegyolvasólány 

Az első Studio Ghibli filmem és valami fantasztikus volt. A karakterek, a cselekmény és maga a rajz lenyűgöző volt. Az anime pedig érdekfeszítő és romantikus. Nem volt olyan karakter, akit ne kedveltem volna.

5 hozzászólás
Sylvanas_Windrunner 

Egy újabb gyönyörű mese megbocsátásról, egymás és ami a legfontosabb, önmagunk elfogadásáról. Mindez nagyon kedvesen, mesterien tálalva, gyönyörű képi világgal. Ez az egyik hatalmas kedvencem Miyazakitól, és szerintem nem mondok semmi meglepőt azzal, ha azt állítom, hogy Hisaishi legzseniálisabb zenéit hallhatjuk ebben a műremekben. Az én szememben minden szempontból tökéletesség övezi A vándorló palotát. Minden szereplője kedvelhető és igazi egyéniség. Hatalmas kreativitás áll a történet mögött, bár sajnálatos módon a könyvet még nem olvastam, így összehasonlítani sajnos nem tudom a kettőt. Nem baj, mert még bőven lesz időm elolvasni is ezt a csodaszép történetet. :)

3 hozzászólás
Leara 

Ennek a filmnek mindig sikerül elvarázsolnia. Azért is közel áll a szívemhez, mert ez volt az első Ghibli film, amit moziban láttam (igen, a Chihiro sajnos kimaradt). Imádom a szereplőket, a zenéjét és az egész hangulatát. Arról nem is beszélve, hogy a magyar szinkron is kimondottan jól sikerült – talán ez az egyetlen anime, amit mindig szinkronosan nézek. Láttam japánul is, természetesen úgy is nagyon jó, de nekem Howl már túlságosan egyenlő Dányi Krisztiánnal, Calcifer pedig Scherer Péterrel :D.

Ghibli filmek közül is talán erre mondanám, hogy a kedvencem, bár ez egy nehéz döntés, mert pl. a Kikit és a Laputát is imádom :D. Azt hiszem, sosem fogok igazán dönteni, de hát minek is? A Ghibli filmek többsége jó és kész, nem fogok válogatni :D.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Horváth_Kata

– Mondd, hány álnevet használsz?
– Amennyi csak kell a szabadsághoz.

brittta

Markl: Hát meghalt?
Sophie: Ugyan már! A hisztibe nem hal bele senki.

brittta

Sophie: Az a jó az öregségben, hogy semmin se lepődöm meg.

brittta

Te, ki elkapod a hullócsillagot, szívtelen ember, a szíved egyszer az enyém lesz.

brittta

Sophie: Az ember ravaszabbá válik a korral.

hypedne 

[after Sofi puts a pan and bacon on Calcifer]
Calcifer: Here's another curse for you – may all your bacon burn.

hypedne 

[Howl comes running out of the bathroom, screaming. His hair is now orange]
Howl: Sophie! What did you do to the bathroom shelves? Look! My hair has turned this weird colour.
Sophie: What a pretty color.
Howl: It's hideous! You mixed up everything on the shelves ruined my magic potions!
Sophie: I didn't mix up anything. I simply cleaned up.
Howl: Cleaning, always cleaning. I specifically ordered you not to get carried away! [tragically] It's hopeless. [slumps into a chair] I can't live like this. [starts sobbing, head in hands]
Sophie: It's not so terrible.
[Howl's hair changes color to purple, then black]
Sophie: You should look at it now, its shade is even better.
Howl: [inconsolable] I'm done for. What's the point in living if you aren't beautiful…

2 hozzászólás
brittta

Howl: Mi értelme az életnek, hogyha nem lehetek szép?

hypedne 

Sophie: All right Calcifer, let's get cooking.
Calcifer: I don't cook! I'm a scary and powerful fire demon!

hypedne 

Sophie: They say that the best blaze burns brightest, when circumstances are at their worst.
Calcifer: Yeah, but no-one really believes that. Come on, let's be honest.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján