Földtenger varázslója (2006) 66

Tales from Earthsea · Gedo senki
115' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime 12

Földtenger távoli szigetvilágát az éhínség réme fenyegeti. A gabona elszárad, a háziállatok hullanak. Két sárkány bukkan elő a viharfellegek közül egymást marcangolva – ez a közelgő katasztrófa előjele. Darabokra szakadhat az egész, kényes egyensúlyban lévő világ. Karvaly főmágus, a varázslók… [tovább]

Szereposztás

Okada JunichiArren (hang)
Teshima AoiTheru (hang)
Tanaka YukoCob (hang)
Fubuki JunTenar (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

krlany 

Olvastam a könyveket, és nyilván, ha ahhoz hasonlítom… Viszont én ezt magában is nagyon szeretem, és nagyon sajnálom, hogy az előzmény sztorik nem kaptak rajzfilmet, megérdemelnék…
Az igazi név… nevén nevezni a dolgokat…
Az élet fontossága… az az egy, ami van, azt jól élni…
Nem félni a haláltól…
Kilépni az árnyékból, a félelemből…
Sok okosság van ebben a rajzfilmben, ha egy kicsit…

Leara

Elég sokáig halogattam ezt a Ghibli filmet, mert több ismerősöm szerint is az egyik leggyengébb. Az elején nem értettem, hogy miért is mondták ezt, engem ugyanis nagyon beszippantott a hangulata. Később azonban valahogy az egész leült, az utolsó kb. fél órát már nehézkesen néztem végig, hiányzott belőle az a varázs, ami más Ghibli filmeknél megfogott :/. Azért egyszer érdemes volt megnézni.

3 hozzászólás
Honey_Fly 

Láttam már régen, de nem emlékeztem rá. Nem tudom, hogy miért, pedig megvan benne minden Ghibli tulajdonság. Mese, varázslat, szép zene és gyönyörű rajzok. Lassú folyású, de szerintem ez illik ehhez a régi, sárkányokkal és mágusokkal teli világhoz. Nem japán misztikus, hanem inkább Merlin hangulatú. Egy esős délutánon meg fogom még nézni újra.

Faythe

Nem volt egy nagy szám, egyszer nézhetős volt.

Kiskakukk 

Magasságos egek! Ez meg mi volt?!
Goro Miyazaki, leülhet, egyes!

Nem csodálom, hogy vita alakult ki a stúdión belül + Hayao M. és fia közt: Goro nem rendelkezik azzal a rendezői tehetséggel, mint azt édesapja. (Az öregnek is van azért egy stílusa, nyilván nem véletlen, hogy haragban voltak…)

Szóval nem történt még ilyen, de le kell húznom egy Ghibli animét. A legnagyobb bajom az volt, hogy a sztori TOTÁL KÁOSZ! ÉS SEMMIRE NEM KAPUNK MAGYARÁZATOT!!!! Tudom, hogy regényeken alapszik és nyilván nem lehet mindent belesűríteni egy filmnyi játékidőbe. Na de ez mi? Az író is elégedetlen volt vele, merthogy összevissza emeltek ki a sorozatból elemeket, át is költötték és tök értelmetlen lett az egész. Megtámogatva egy bődületesen rossz szövegkönyvvel, huh, azok a párbeszédek…. Ráadásul a játékidő nagy részében SEMMI nem történik, csak szántanak, legeltetik a birkákat, a két gyerek gyanúsan méregeti egymást, a háziasszony meg semmitmondó szövegeket nyomat. Nem is értem. Legalább akkor lett volna benne egy akciódúsabb vonal vagy fókuszáltak volna a srác lelki problémáira végig, de ez így…

No de a kérdéseim:
– Mégis mi a francért spoiler?! Miért?! Goro Miyazaki rendező úr se adott rá értelmes magyarázatot!
– Hogy a fenébe spoiler Itt már hörögtem kínomban.
– Ki a túró volt az a boszorkány?
– Hogy nyöghette be Karvaly kb. 1 nap ismeretség után a kissrácra, hogy „Régóta vele utazom, blabla, aranyból van a szíve.”. WTF, ember?! És ez egy főmágus!!!! Nem csoda, hogy döglődik az ország, ha ilyen emberek vannak ilyen magas pozícióban. :D Itt rögtön eszembe jutott a szultán benyögése az Aladdinból (Jafar ugye titokban át akarja venni a hatalmat): „Ha van dolog, amire büszke lehetek,Jafar, az a kiváló emberismeretem!” Aha. :D
– Ezt az spoilerdolgot is mintha csak hirtelen a kisujjából szopta ki volna a boszorkány, abszolút nem volt felvezetve, se megmagyarázva!
– Apropó, miért volt csúcsos a feje a boszorkánynak?
– És végül, a gyenge Chihiros utánérzés ezzel az spoiler dologgal. Mi van?!

Uuuugh, brrrr. Rossz volt.

Goro, menj vissza tájépítésznek. Kérlek.

annna

Kicsit szomorúbb, komorabb, ijesztőbb hangulata van, és a történet sem teljesen tiszta. Viszont csodaszép.

kkatja

Hayao Miyazaki fiának első filmje, Ursula K. Le Guin világhírű regénysorozatából készült, szép film volt és érezhető rajta Miyazaki Hayao hatása, jó háttérszínt adott a könyvhöz, de azért az sokkal jobb volt.

Janus 

Ennél csak a Chihiro tetszik jobban a Ghibli művei közöl!

Hippoforaccus 

Ahhoz képest, hogy mennyi történés van benne, rettentően hosszú. Az első pár percben beetettek egy kis sárkányviadallal, utána egy-két bűvésztrükköt leszámítva semmi misztikum spoiler.
Azt meg kell hagyni, hogy nagyon szépen meg van rajzolva, de összesen ennyi, amit pozitívumként mellé tudok állítani.

Marcsi0603

Hát ez most nem jött be. A rajzolás szép, tetszettek a színek, a hangulatok, a zenék, de maga a történet nem. Egyrészt nagyon lassan indult be, sokáig azt sem tudtam, hogy akkor most mi lesz a fő szál, mire kell figyelni, aztán meg kicsit értetlenkedtem is. Igazán a végén indult be az egész az utolsó fél óra izgalmas volt, de sajnos nem eléggé ahhoz, hogy meg akarjam nézni újra ez az animét.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján