A kis boszorkány (Slayers 1.) (1995–1995) 64

Slayers · スレイヤーズ
23' · japán · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 26 rész

Lina Inverse egy fiatal boszorkány, aki banditákat gyilkolva próbál megélni. Egy nap találkozik a bátor, ügyes, ám igencsak butuska Gourry Gavriel harcossal, aki az útitársául szegődik. Lina célja, hogy megállítsa a félelmetes szörnyet, Shabranigdót, miután kiderül, hogy pont ő lehet a kulcsa a… [tovább]

Szereposztás

Hayashibara MegumiLina Inverse (hang)
Midorikawa HikaruZelgadis Graywords (hang)
Matsumoto YasunoriGourry Gavriel (hang)
Suzuki MasamiAmelia Wil Tesla Saillune (hang)
Koyasu TakehitoRezo (hang)
Touma YumiSylpheel Nels Lahda (hang)
Gouri DaisukeRuby Eye Shabranigdo (hang)
Shimada BinZangulz (hang)
Kakegawa HirohikoDilgear (hang)
Yanaka HiroshiVrumugun (hang)

További szereplők

Slayers – A kis boszorkány (1995–1995)
Forgatókönyvíró

Gyártó
SoftX
TV Tokyo

Kedvencelte 31

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Netta88 

Egyik kedvenc retro animém, s azon kevesek egyike, amit képes vagyok szinkronosan nézni. Kivételesen jól eltalálták a hangokat, és a hangszíneket is. Engem a verselés sem zavar, sőt igazából még tetszik is, habár tény, hogy némelyik már elég erőltetettre sikerült néha.
Nagyon jó kis fantasy, jó szereplőkkel és rengeteg humorral. A történet izgalmas, végig le tud kötni, még akkor is, hogy van benne 1-2 gyengébb rész is. A végét pedig sikerült most is megkönnyeznem, spoiler
Szerintem a grafikával nincs baj, a korához képest nagyon jó, a zenéit pedig imádom. A mai napig hallgatom az openingjét és az endingjét is.

8 hozzászólás
Popovicsp87 

Mielőtt újranéztem, sokat gondolkodtam rajta, hogy mit is szerettem ezen a sorozaton.
Vajon az idő és a nosztalgia szépítette-e meg emlékeim, vagy valóban olyan jó, mint emlékeztem.
Egyik animés oldalon lévő profilom pusztulása után adta magát az ötlet, hogy újrázzam az összes sorozatot, amit anno láttam.

És milyen jól tettem!
A Slayers – A kis boszorkány egy nagyon humoros fantasy anime. A humor fő forrásai maguk a karakterek és a helyzetek amibe keverednek.
Itt van Verselő Lina, a boszorkány, aki eléggé lobbanékony természet.
Gourry, a harcos, aki nem igazán egy észkombájn, de helyén van a szíve.
Zelgadis, akit a főgonosz, Rezo szörnyeteggé változtatott. Egy mogorva alak, aki vissza szeretné kapni emberi külsejét.
Később csatlakozik hozzájuk Amelia, a kétbalkezes/kétballábas igazság bajnoka, és Sylpheel, a papnő, aki szerelmes Gourryba.

Összesen két nagyobb harc vár hőseinkre, egyik az anime elején, a másik a végén. A kettő között pedig bemutatják az új karaktereket és felvezetik a széria második felének cselekményét.
Ezeket a kalandokat tarkítják a poénok, amikkel a Slayers nem kegyelmez.
Van itt szerelmes hal, hiú tengeri sárkány és még sorolhatnám. Sőt, egy jelenetben még maga Colonel Sanderst is elcsíptem.
Kedvenc részem az volt, amikor Gourryt nőnek öltöztették, hogy feljussanak egy hajóra, és az ügyeletes önjelölt hős rögtön beleszeretett.
A sorozatban vannak visszatérő karakterközpontú poénok is, mint például amikor Lina és Gourry étkeznek.
Tényleg nagyon vicces, de néha nagyon fárasztó tud lenni.

Az külön egy jó pont, hogy a részek elején és végén lévő összefoglalók rímbe lettek szedve Lina kommentálásában, valamint a varázslatok is versek.

Az anime jól néz ki, hozza a ’90-es évek stílusát, bár néha feltűnt, hogy a színezés hiányos.
Egyszerűen imádni való. :)

TiaManta 

Nehéz elmondani mennyire is kedvencem a sorozat.
Slayers. Mind humorban, mind karakterileg ez az egyik mérce nálam. Megannyi filler van benne, amik még jobban kiemelik őket. Ritka az ilyen.
Maga a történet is azért jó mert ők vannak benne. Mert nagy újdonságot nem mutat, de a világfelépítése azóta is tetszik.

MewIchigo_Fan_Daniel 

A szinkront és a retró hangulatot -plusz a rajzolást, kidolgozást- leszámítva valami kínszenvedés volt ez az évad. :”D
Bónusz pontként hatott az értékelésemre, hogy az openinget legalább nagyon éltem. :D
A fél évad tisztára Naruto filler volt. A sztori kusza, de végül is érthető volt a végére. Legalább is a fő „célja” a sztorinak. Az utolsó harcot is húzták, nyúzták mint a rágógumit. :”)
Tudom, hogy sokak kedvence, de gyanítom anno nem egyben nézték meg az animét, hanem esténként az A+ -on vagy az Animax-en. :”)
…de én nem tehetek róla. Nem jött be teljes mértékben ez az anime. Legalább is az első évad biztosan.

Barbuus

Kicsit bajban vagyok az értékelésed ugyanis az elején egyatalan nem tudott lekotni aztán a vége féle kezdtem megszeretni.Mondjuk a gyerekorombol is teljesen kimaradt. Nem teljesen erre számítottam. Vicces szórakoztató de azért néhol kicsit fárasztó. Eddig számomra nem egy nagy durr az anime de azért folytatom. Viszont minden rész elején olyan voltam mint egy kisgyerek és mondtam a szöveget :D(Hol szörnyek tombolnak,rólam biztos hallanak. Hol kincsek csillognak:megtoltom zsákomat. Hol gonosz ellenség eloall, Lina soha meg nem hátrál!

Lahara

Japán szinkronnal. Próbáltam magyarral, sőt angollal is, de az élvezhetős szinten mégis a japán maradt maradt. A hülye fordítások nélkül.

10 hozzászólás
Kiskakukk 

Az igazat megvallva, nagyon nem bírom az ilyen fantasy köntösbe bújtatott vicceskedő baromságokat. És mégis… Két anime van, ami pontosan ilyen kategória és mégis nagyon tetsztett. A Bastard! az egyik. A Slayers a másik.

Istenem, hogy ezen én mennyit röhögtem…. Tényleg hatalmas hülyeség az egész, de az a fajta, ami VALÓBAN vicces. Gondolok itt ilyenekre, hogy kis csapatunk épp sétál az erdőben, erre eléjük ugrik pár bandita. Beáll az egyik. A második, a harmadik. A negyedik meg a néző szemszögéből nézve beáll kicsit a többi elé, mire rászól a többi bandita, hogy takarodjon ki a képből. :D Tömény hülyeség az egész, de jóféle.

Skeletrino

Tulajdonképpen élveztem. Kicsit tartottam attól, hogy nem nagyon fog tetszeni, mert általában nehezen viselem az akció+vígjáték összetételt, mégpedig azért, mert elég sokszor nem igazán találják el a jó arányt. Itt azonban nem estek túlzásba (a hülyeségekkel), időnként fel-fel nevettem, különösen Gourry eszetlenségeit imádtam. Helyes volt a történet is, aranyosak a karakterek, a folytatás is érdekel, valamikor majd mindenképp sort kerítek rá.

Kaname32 

Azon kevés animék közé tartozik amiről nem tudtam első ránézésre, hogy anime.( Ennek már kb 20 éve és az RTL klubon ment.) De most is a klasszikus kedvenceim közé tartozik, amit évente 1x meg kell néznem.
Mai szemmel nézve kicsit gagyi de teljesen jól felépített világról van szó sárkányok, trollok és gonosz démon idéző papok. Lina nem egy átlagos boszi és már ezért is izgi az egész mert egy rész vonzza a bajt, de csinálja is a bajt ha kell. Gourry lenne a bolond szereplő de hát ez az egész anime eleve nem komplett. XD Az szól még pozitívumként mellette ugyan vannak filler részek de nem térnek el a főszáltól. Xelos nagy arc mindig rosszkor rossz helyen ossza az észt. XD

1 hozzászólás
ChEebor 

Óriási kedvencem mind a mai napig a Slayers, simán az egyik legjobb 90-es évekbeli anime. Nagyon jó a történetvezetése, szerethetőek a karakterei, és még a filler részek is nagyrészt kiválóan sikerültek. És a vígjáték részek mellé egészen komoly főellenségek vannak, főleg a sorozat utolsó részeiben azért érezhető a fenyegetés, de igazán sosem lesz komoly.
A főszereplők nagyszerűek, és valami elképesztően jól megírt csapatdinamika van köztük, folyton kötekednek, mégis igazi csapatként haladnak, és mindnek megvannak a saját kis őrületei. A másik nagy kedvencem meg Philionel herceg, aki elég tudatosan csúfolja ki a hasonló karakterektől elvárt sztereotípiákat (és azok a támadások…) A hangok tekintetében szintén jó, akinek volt szerencséje japán szinkronnal látni, tuti, hogy itt ismerte meg Hayashibara Megumit, aki azóta is az egyik kedvenc szinkronhangom.
A sorozatot lefordították magyarra is, amit nagyon vártam, de sajnos elég csalódás lett: a szinkronhangok kitettek magukért, ha nem is olyan jó, mint az eredeti, de egész tűrhető lett, viszont a szövegkönyv valami borzasztóan erőltetett… bár az is igaz, hogy távol-keleti filmet eleve csak eredeti szinkronnal érdemes nézni a nagyon kevés tiszteletre méltó kivételtől eltekintve.


Népszerű idézetek

virrasztó

Hol szörnyek tombolnak, rólam biztos hallanak!
Hol kincsek csillognak: megtöltöm zsákomat!
Hol gonosz ellenség előáll, Lina soha meg nem hátrál!

[OP1]

1 hozzászólás
virrasztó

Zelgadis: Vagy meghalunk, vagy a rabszolgái leszünk.
Gourry: Rabszolga..? Nekem jó.
[Majd Gourryt fejbe találják vágni_]

virrasztó

Verselő Lina: Itt mára csak egyvalami segíthet.. Fogadós! Csirkeragut kérünk, de legalább tíz személyre!

virrasztó

Gourry: Kapzsi vagy!
Lina: Egy kislánynak meg kell élnie valahogy..
Gourry: Te nem is vagy kislány!


Folytatása

Összehasonlítás

Slayers


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján