A kis boszorkány (Slayers 2.) (1996–1996) 33

Slayers Next · スレイヤーズ Next
24' · japán · akció, animációs, kaland, dráma, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 26 rész

Lina, Gourry, Zelgadis és Amelia egy véletlen esemény során ismét összetalálkoznak, és nekilátnak megkeresni a Tiszta Bibliát. Útjuk során egy furcsa pappal találkoznak, akit Xellosnak hívnak, és aki úgy tűnik, sokat tud a keresett könyvről. Ám Xellos segítségnyújtás helyett csak bajba sodorja a… [tovább]

Szereposztás

Hayashibara MegumiLina Inverse (hang)
Matsumoto YasunoriGourry Gabriev (hang)
Midorikawa HikaruZelgadiss Graywords (hang)
Suzuki MasamiAmeria Wil Tesla Saillune (hang)
Ishida AkiraXelloss (hang)
Nakata JoujiMaryuo Gaav (hang)
Ikura KazuPhibrizzo (hang)
Hiiragi MifuyuMartina Xoana Mel Navratilova (hang)
Shimada BinZangulus (hang)
ChafurinTarimu (hang)

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

Netta88 

Kicsit visszább vettem a csillagok számából, mert amikor csillagoztam nyilván elfogult voltam, mert régen nagyon tetszett az anime. Nem, most sincs másképp, még mindig tetszik és szeretem is, de most valahogy kicsit hosszúnak éreztem. Sok volt a szent könyv keresése, a filler-gyanús részek. Sok volt Martina is. És sok volt Phil is. Mindkét karakter valahogy unszimpatikus számomra. :/ Kapunk még egy pár új karaktert, köztük Xellost, akit viszont imádok, és miatta kicsit (nagyon) sajnálom, hogy magyar szinkronnal kellett végignéznem az évadot. Egyébként a szinkron minden hibája ellenére azt mondom, még mindig ez az egyik olyan anime, aminek jó a szinkronja.
A két főgonoszunk közül is mindkettő szimpatikus volt, de mindkettőre kevés idő jutott szerintem. Gaavot ráadásul olyan gyorsan kiírják, hogy csak na, pedig volt benne lehetőség. Phibrizzo már kicsit több időt kap, de valahogy úgy érzem, hogy ő is szerepelhetett volna többet. Az utolsó 5-6 rész viszont nagyon jó volt, igzalmas, pörgős, de még így is talán ez a leggyengébb a három évad közül.

3 hozzászólás
Popovicsp87 

Annak idején ebből a szériából láttam a legkevesebb részt.
Ez a sorozat annyira nem fogott meg, ennek pedig az az oka, hogy több, mint a fele filler epizódokból áll. Persze van egy főszál is, ahogy hőseink keresik a Claire Bible-t és közben vicces szituációkba kerülnek. A sorozat durván 1/3-a foglalkozik csak a fő történettel, de legalább az tágítja a Slayers világát. Nagyon lassan indul be, de meg lehet szokni.
A régi karakterek visszatérnek, pár meglepetéssel.
Új szereplők közül itt van Xellos, a titokzatos pap, aki mindig beleviszi őket valamilyen balhéba. A másik új arc Martina, aki bosszút esküszik hőseink ellen, de mindig pórul jár, tipikus komikus karakter.
A poénok jók, bár pár visszatér az első sorozatból.
A bossharcok sem lettek olyan kimagaslóak, sem Gaav, sem Phibrizzo nem hagyott mély nyomot, bár az utóbbi elleni harc és a történet vége igazán jóra sikeredett.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Na. Ez az évad egy fokkal jobb volt, mint az első. Sőt!
Rengeteg karakterfejlődés, izgalmak. Érzelmi hullámvasút részről részre. [ Bár talán mindez inkább az évad második felétől igaz. :”) ]
Nagyon nehéz helyzetben voltam/vagyok, mert a kihívásom ma jár le és még hátra van egy évad. 26 rész. :”D Az olyan 8 óra animézés egyhuzamban. Jó pár éve már, hogy egy egész évadot (12 rész) végig tudtam nézni pár óra alatt. XD Kicsit nosztalgikus. :'D
Az opening itt is fülbemászó. Szuper jó, ha fogalmazhatok így. :P
A rajzolás szebb volt sokkal az első évadban látottnál. Bár volt pár rész, ahol eléggé visszavettek, de többségében szép volt. :)
Az utolsó rész vitt mindent. A házasságos részen sírtam a röhögéstől. Főleg Zangulus reakcióján. XD

Barbuus

Az előzővel ellentétben ez az évad kifejezetten tetszett. Humoros volt és szórakoztató nem beszélve arról, hogy egy jó befejező részt kapott ez miatt kedvet is kaptam minek előbb elkezdeni a folytatást. Xellos és Martina kifejezetten szórakoztató karakterek voltak. Viszonylag sok volt a fillér de ettől nem lett unalmas a történet. Korábban gyerek animének gondoltam viszont egyre több olyan megjegyzést találok benne ami miatt úgy érzem több is van ebben az animében.

4 hozzászólás
TiaManta 

Az a bizonyos évad ahol Xellos feltűnik, és bővíti az addigra amúgy is népes rajongói tábort. Plussz saját rajongói hadsereget alapíthatna. És még más olyan karakterek, akik miatt megnézed még párszor majd az ő jeleneteiket is.
Ahogy Linák haladnak a kalandjaikkal, annál többet tudunk meg a világ erőiről. És ha valakinek nincs szerencséje össze is futhat velük.
Ez egy ma már legendás évad. Olyan jelenetekkel, amik remek példák hogy is kellene ezt csinálni. Hogy liba bőröztem először mikor végignéztem. Még jobb mint az első.
A zenéire itt sincsenek szavak. Ma már klasszikusak. Ahogy Lina japán szinkronszínésze is.

BlackSwan 

Tovabbra is imadnivalo sori, a Next a kedvenc evadom. Sok tortenes, mozgalmas, a Phil elrablasa kicsit vontatott volt szamomra, de kibirhato. A fius lanyok, a babos jelenet, teniszbajnoksag es rejtvenymegoldos kincsbarangolos sztorik nagyon jok. Es ne feledjuk, h a nagy manipulator, Xellosz is elokerul es kiseri a tarsasagot egyik kalandbol a masikba, mikozben még Martina, Zoalmer Gustav „uraval” koveti a csapatot.

Zel es Amelia <3

ChEebor 

A kaland folytatódik, mégpedig a lehető legjobb módon: izgalmasabb sztorik, nagyobb tétek, és új főszereplők. Az egyik Xellos, aki az egyik legjobban kitalált figura a történetben, a mazoku-pap nemcsak humort, de némi feszültséget is szolgáltat. A másik pedig Martina, egy csak az animében létező karakter, aki bosszút akar állni Linán, és ezért mindig megpróbál kitolni vele, mindig a lehető legrosszabb pillanatban. A sok filler ellenére most nem csak két, hanem legalább négy könyv cselekménye is megjelenik a részekben, de nem tűnik túltömöttnek a sorozat, a végén Gaav és Phibrizzo pedig határozottan izgalmas, rémisztő főgonoszokként jelennek meg.


Hasonló filmek címkék alapján