Totoro – A varázserdő titka (1988) 298

My Neighbor Totoro · となりのトトロ (Tonari no Totoro)
86' · japán · animációs, fantasy, anime

Kusakabe úr és lányai, Satsuki és Mei vidékre költözik, egy csodálatos tájra, de nem csak a környék, hanem annak lakói is különlegesek; furcsa teremtmények, házi és erdei szellemek. Közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, akivel hamar összebarátkoznak hőseink.

japán · angol

Képek 18

Szereposztás

Hidaka NorikoSatsuki (hang)
Sakamoto ChikaMei (hang)
Itoi ShigesatoTatsuo Kusakabe (hang)
Shimamoto SumiYasuko Kusakabe (hang)
Kitabayashi TanieKanta (hang)
Takagi HitoshiTotoro (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 118

Várólistára tette 152


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Úgy emlékszem, hogy amikor először láttam (pedig már felnőtt voltam), jobban tetszett. Nagyon szeretem a vidéki hangulatát, a szereplők hozzáállását a természetfelettihez és magához az élethez. A lények kedvelhetőek, ahogy lényegében a gyerekek is; bár Mei sokszor irritált. Kedves történet, de nem a kedvenc Ghiblim. És Totoro bármennyire cuki, azért vannak ijesztő pillanatai. (Bár távol áll tőlem a teóriázás, nem zárkózom el a sötétebb értelmezéstől sem.)

Lunemorte

Rettentően idegesített a két lány, főleg a kislány…Az állandó vihorászások, sikítások az agyamra mentek. Adott egy jóságos lény meg egy cicabusz…Párszor majdnem elaludtam a mesén, pedig nappal van. Jó lett volna valami izgalom vagy gonosz lény, ez így nagyon semmilyen nekem. Ráadásul egy csomó szál lezáratlan is…

5 hozzászólás
Röfipingvin

Bőven van még mit megnéznem a Studio Ghibli kínálatából, de az tuti, hogy ez magasan az egyik legcukibb darab ^^ Újranézős lesz, az már biztos! ^^

1 hozzászólás
Charityy 

Kicsit többet vártam a filmtől a sok jó értékelés miatt. Tetszett és Totoro iszonyat cuki volt, de jobb. lett volna többet is mutatni belőle, egy sztorit is fűzni mögé, mert az sajnos nem sok volt.

Netta88

Másodjára nézem, gondoltam most jobban fog tetszeni, mint először. Tévedtem. A kislányok végig irritálóak, főleg a kisebbik. A folytonos vihogás, sikítozás már-már az agyamra ment. Totoro számomra ijesztő, nem pedig aranyos. Nem is értem, hogy a kislány mi vicceset talált benne, főleg amikor kinyitotta a száját. Én gyerekként félnék tőle. A zene sem tetszett. Ráadásul szinkronosan volt hozzá szerencsém, de azt hittem sírvafakadok, amikor meghallottam, hogy ejtik ki a család nevét…
Tetszett viszont a környezet, a nagy ház. A testvérek közti kapcsolat. Meg a kormocskák és a két kisebb Totoro. Nem tartozik a kedvenc Miyazaki műveim közé. Nagyon nem.

Solo_Mayer 

Igazi léleksimogató mese kisebbeknek és az olyan gyermeklelkű felnőtteknek, mint én. :D Mindig elbájol, ahányszor megnézem, mindent szeretek benne: a testvérek kapcsolatát, Totorót, a környezetet, a macskabuszt, mindent. Totoro csak akkor volt félelmetes, amikor mosolygott. :D A magyar szinkronhoz hál' istennek nem volt szerencsém – ha lehet, japán nyelven nézek mindent, ami japán, mert hihetetlen élménybeli különbségek tudnak lenni egy eredeti és egy szinkronizált japán alkotás között, az előbbi javára. A Totoro így tízcsillagos kikapcsolódás minden alkalommal, az egyik kedvenc Ghibli-művem.

Bea_Csakegyolvasólány 

Öhm…aranyos volt meg minden, de ennyi. Néha még mosolyogtam is rajta. Viszont tetszett Mei és Satsuki testvéri kapcsolata. Olyanok olt, mint mi kiskorunkban a nővéremmel.

Jeffi

Nem tudom hányszor láttam… szerintem évente újra nézem. Feltehetően elárul valamit a rajongásomról, hogy a laptopomon is Totoro-s „ruha” van és Totoro-s könyvjelzőim, post-itjeiim is vannak. A Vándorló palota után a következő kedvenc Miyazaki-m :)

1 hozzászólás
Liza 

Egynek cuki volt, de azért Totoro vitte el a hátán (vagy a hasán :D) a dolgot.

Dreamborder

Tudom, szégyen, de ez az első Miyazaki filmem, bár biztosan nem az utolsó. :) Helyes kis mese volt. Sajnos magyar szinkronnal néztük, lehetséges, hogy az eredetivel nem lett volna ilyen problémám, de konkrétan a rengeteg visítás az idegeinkre ment. :’D Viszont imádtam az itt is megjelenő természet közeliséget, ami a japánokra jellemző. Lenne mit tanulnunk tőlük.
Totorót egyszerűen imádtam, hát mennyire übercukik voltak már a többi kis állatkával együtt. :D <3 A zene miatt jár a plusz pont!
Azért megható kis szösszenet volt ez, örülök, hogy megnéztük. Jöhet a többi is! :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján