Totoro – A varázserdő titka (1988) 266

My Neighbor Totoro · となりのトトロ (Tonari no Totoro)
86' · japán · animációs, fantasy, anime

Kusakabe úr és lányai, Satsuki és Mei vidékre költözik, egy csodálatos tájra, de nem csak a környék, hanem annak lakói is különlegesek; furcsa teremtmények, házi és erdei szellemek. Közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, akivel hamar összebarátkoznak hőseink.

japán · angol

Képek 18

Szereposztás

Hidaka NorikoSatsuki (hang)
Chika SakamotoMei (hang)
Shigesato ItoiTatsuo Kusakabe (hang)
Sumi ShimamotoYasuko Kusakabe (hang)
Tanie KitabayashiKanta (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 108

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Úgy emlékszem, hogy amikor először láttam (pedig már felnőtt voltam), jobban tetszett. Nagyon szeretem a vidéki hangulatát, a szereplők hozzáállását a természetfelettihez és magához az élethez. A lények kedvelhetőek, ahogy lényegében a gyerekek is; bár Mei sokszor irritált. Kedves történet, de nem a kedvenc Ghiblim. És Totoro bármennyire cuki, azért vannak ijesztő pillanatai. (Bár távol áll tőlem a teóriázás, nem zárkózom el a sötétebb értelmezéstől sem.)

Lunemorte

Rettentően idegesített a két lány, főleg a kislány…Az állandó vihorászások, sikítások az agyamra mentek. Adott egy nagyon béna jóságos lény meg egy cicabusz…Párszor majdnem elaludtam a mesén, pedig nappal van. Jó lett volna valami izgalom vagy gonosz lény, ez így nagyon semmilyen nekem. Ráadásul egy csomó szál lezáratlan is…

5 hozzászólás
Röfipingvin

Bőven van még mit megnéznem a Studio Ghibli kínálatából, de az tuti, hogy ez magasan az egyik legcukibb darab ^^ Újranézős lesz, az már biztos! ^^

1 hozzászólás
Solo_Mayer 

Igazi léleksimogató mese kisebbeknek és az olyan gyermeklelkű felnőtteknek, mint én. :D Mindig elbájol, ahányszor megnézem, mindent szeretek benne: a testvérek kapcsolatát, Totorót, a környezetet, a macskabuszt, mindent. Totoro csak akkor volt félelmetes, amikor mosolygott. :D A magyar szinkronhoz hál' istennek nem volt szerencsém – ha lehet, japán nyelven nézek mindent, ami japán, mert hihetetlen élménybeli különbségek tudnak lenni egy eredeti és egy szinkronizált japán alkotás között, az előbbi javára. A Totoro így tízcsillagos kikapcsolódás minden alkalommal, az egyik kedvenc Ghibli-művem.

Bea_Csakegyolvasólány 

Öhm…aranyos volt meg minden, de ennyi. Néha még mosolyogtam is rajta. Viszont tetszett Mei és Satsuki testvéri kapcsolata. Olyanok olt, mint mi kiskorunkban a nővéremmel.

Jeffi

Nem tudom hányszor láttam… szerintem évente újra nézem. Feltehetően elárul valamit a rajongásomról, hogy a laptopomon is Totoro-s „ruha” van és Totoro-s könyvjelzőim, post-itjeiim is vannak. A Vándorló palota után a következő kedvenc Miyazaki-m :)

1 hozzászólás
Liza 

Egynek cuki volt, de azért Totoro vitte el a hátán (vagy a hasán :D) a dolgot.

Pikachu 

Hát nem lesz a kedvenc Miyazakim. Kicsit olyan semmilyen volt, lehet a hossza miatt, éppen hogy bepillantást nyertünk ebbe a történetbe, de aztán vége is, még jó lett volna egy fél óra. Azt hittem több varázslény lesz benne, meg több olyan fehér gombóc nyuszi. Totoro sem szerepelt olyan sokat és nem is tudtunk meg róla dolgokat.. A cicabuszt a világító patkányaival imádtaam, bár kicsit ijesztő volt, főleg a sok lába miatt. A kislány nem igazán volt szimpatikus, néha túl sok volt nekem. Befejezetlennek érzem összességében, mintha csak egy töredéke lenne az egésznek.

Dreamborder 

Tudom, szégyen, de ez az első Miyazaki filmem, bár biztosan nem az utolsó. :) Helyes kis mese volt. Sajnos magyar szinkronnal néztük, lehetséges, hogy az eredetivel nem lett volna ilyen problémám, de konkrétan a rengeteg visítás az idegeinkre ment. :’D Viszont imádtam az itt is megjelenő természet közeliséget, ami a japánokra jellemző. Lenne mit tanulnunk tőlük.
Totorót egyszerűen imádtam, hát mennyire übercukik voltak már a többi kis állatkával együtt. :D <3 A zene miatt jár a plusz pont!
Azért megható kis szösszenet volt ez, örülök, hogy megnéztük. Jöhet a többi is! :)

duracell 

Kicsit féltem ettől a mesétől, mert tesóm legjobb barátnőjének egyáltalán nem tetszett, de nagyon örülök, hogy végül mégis ezt választottuk a Ghiblis kihíváshoz. :) Tipikusan az a film, ami nem fogja megváltani a világot, de ettől függetlenül jól esik nézni, mert aranyos és kedves – és mert néha mind szeretnénk egy olyan cuki barátot, mint Totoro. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján