Kiki – A boszorkányfutár (1989) 221

Kiki's Delivery Service · 魔女の宅急便 (Majo no Takkyuubin)
102' · japán · animációs, kaland, dráma, fantasy, anime 12

Kiki, a kis boszorkány 13 éves lett, amikor a hagyomány szerint önálló életet kell kezdenie. Felül hát anyjától kapott seprűjére, viszi Jiji nevű fekete macskáját, és elindul egy olyan várost keresni, ahol még nem él másik boszorkány. Mivel semmihez nem ért a repülésen kívül, kézbesítőként kezdi… [tovább]

japán · angol
angol

Képek 4

Szereposztás

Takayama MinamiKiki / Ursula (hang)
Sakuma ReiJiji (hang)
Yamaguchi KappeiTombo (hang)
Toda KeikoOsono (hang)
Nobusawa MiekoKokiri (hang)
Miura KoichiOkino (hang)
Katou HarukoRoufujin (hang)
Yamadera KoichiOsono férje (hang)

Kedvencelte 57

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nekem tetszett, aranyos kis mese. Egyszer nézhető számomra kategória. :) A zenéje nagyon szép, talán ezt élveztem az egészben a legjobban. Azon pedig jót mosolyogtam, hogy Jiji eredetileg kandúr ugye, de női (magyar) hangon szólal meg, akárcsak Artemis a Sailor Moonban XD

Yuuko

Nagyon sajnálom, hogy eddig halogattam a megnézését, főleg, hogy a kistesóm meg anyukám előbb látta, mint én… Kiki nagyon szimpatikus főszereplő, talán ő a kedvenc Ghibli hősnőm. A rajzolása nagyon aranyos és szép, a történet nagyon magával ragadó, a város atmoszférája is nagyon hangulatos, a karakterek szerethetőek spoiler. A végén még egy kicsit el is érzékenyültem. Új kedvenc Ghibli filmet avattam. Nagyon jó coming of age film, a cica pedig nagyon édes volt.

Szeszj 

Ha egy szóval kellene jellemeznem a filmet akkor azt mondom hogy aranyos volt. A mondanivalója is érdekes és tanulságos. Csak egy kicsit összecsapottnak érzem a végét. Valahogy az nem tetszett, mármint azt hittem hogy többet fognak mutatni hogy végül spoiler De ezt leszámítva tetszett. ^-^
A rajzolása szerintem nagyon szép volt, főleg a város ábrázolása, én is szívesen laknák ott, még úgy is hogy én jobban szeretem a nyugodt kis városokat/falukat.
A szereplők is rendben voltak, Kiki és Osono barátsága nagyon tetszett. :)) Jiji pedig nagyon cuki volt. :D
A zenéje pedig tökéletesen megadta a film hangulatát.
Szerintem egy jól sikerült alkotás lett. \ (•◡•) /

Londonna 

Véletlenül láttam, pont akkor kapcsoltam oda, mikor elkezdődött a tévében. Nem vagyok anime-kedvelő, de nem volt rossz ez a mese. Főleg, hogy nem volt tele mindenféle szörnyekkel.
Viszont nekem nem jött be Gigi, a macsek. Milyen már, hogy ő elvileg egy kandúr, és lány hangot adnak neki?! Vagy csak ferdehajlamú a cica..? :) Mondjuk akkor „nem lehettek volna” kölykei… Fene tudja. Ezt leszámítva tényleg nem volt rossz. :)

4 hozzászólás
Netta88 

Sose láttam még ezt az animét, így ideje volt már bepótolnom. Egészen a végéig azt hittem új kedvencet avatok, de végül nem így lett. Számomra a vége olyan volt, mintha elvágták volna. Megvolt a mentőakció, aztán már jött is a végefőcím, persze voltak jelenetek alatta, meg utána, ahogy Kiki szülei megkapják a levelet, de valahogy mégis úgy érzem, mintha kimaradt volna valami. Vártam, hogy azzal a lánnyal is kezdenek valamit, hogy megértetik vele, hogy a szándék a fontos, hogy a mamája gondol rá. Ezt kellett volna, hogy értékelje, ha már a főztjét nem szereti. Szóval a mondanivaló megvolt, és át is jött, csak a kivitelezés nem volt tökéletes számomra. A végén sem értem, hogy a léghajó embereit hogy tudhatták biztonságba, amikor még mindig a léghajón voltak, amit éppen hogy tartott két épület, hogy le ne zuhanjon. Na meg azzal, hogy arra bíztatták a gyereket, hogy ugorjon a toronyba, mielőtt nekimennek, az sem valami biztonságos, hiszen ugyanúgy rázuhanhatott volna a leomló torony, ahogy a bent lévő bácsira is. Egyszóval nekem ez a része nem tetszett. Mást vártam. A szereplők viszont kedvelhetőek voltak. Különösen kedveltem a péknét, Osono-t, és az idős nénit, aki tortát sütött Kikinek. Jiji-t is elsőre megszerettem. Jó volt a szövege. Engem kivételesen nem zavart, hogy Jiji női hangot kapott annak ellenére, hogy kandúr volt. Szerintem az lett volna fura, ha valami mély férfihangon szólal meg :"D Eredetilg is nő a Seiyuu-ja, ahogy általában az ilyen segítő állatkáknak szokott lenni.
A zene sem volt rossz, de nem is lett a kedvencem sem. A grafika és az animáció is szép, ahogy az elvárható a Miyazaki filmektől. Nem egy egyszernézős darab, de nem is a közeljövőben fogom újranézni.

Dreamborder 

Nagyon helyes kis mese volt ez. Jól esett a Princess Mononoke után egy könnyedebb történetet nézni. Tetszett a mondanivalója is, nem olyan erőteljes, de jelentős. :)
Különösen szerettem a vagány női karaktereket benne, de Tombot is hamar megkedveltem. Ahogy már sokan mondták is, a zenéje is nagyszerű, és bár a rajzolása régi, nekem nagyon tetszett. Az animében megjelenő festmény A vadon hercegnőjére emlékeztet, itt sem marad el ez a különleges természet szellemei ábrázolás. :)
Ps: Ez volt előbb, szóval inkább úgy módosítanám, hogy itt már kezd megalapozódni a későbbi természeti szellem téma és ábrázolás. :)

Röfipingvin

Az osztályomnak egyöntetűen tetszett, így azt hiszem a Ghibli-s péntekeket rendszeresítjük!

2 hozzászólás
duracell

Kiki története kiérdemelte nálam a leginkább-befejezett-Mijazaki-film címkéjét, ami valljuk be, nem kis teljesítmény, mert korábban sosem éreztem azt, hogy ilyen mértékben választ kaptam volna a kérdéseimre. :D Megvolt benne a kellő akció, no meg a kellő varázslat, és nagyon tetszett az egész világfelépítés a boszorkányokkal. Kiki gyönyörű városkát talált magának, ahol én is nagyon szívesen élnék (pedig alapvetően a falvakat kedvelem), Jiji pedig egyből kedvenc lett, olyan kis cukker volt. :) Nagyon aranyos volt a szerelmi történet, Kiki útkeresése és önmegvalósítása a legjobb kereteket kapta: mindenkihez elért az üzenet, de nem volt szájbarágós. Később is mindenképp újra szeretném nézni, annyira bűbájos volt. :)

K_A_Hikari

Szeretem Miyazaki filmjeit, de vannak olyanok, amiket nem láttam még, például ez is ilyen. Meglepett, hogy ’89-es filmről van szó, mert tetszett a rajzolása, sőt, néha szebbnek is láttam, mint némelyik mostani animét.
Aranyos, tanulságos film a felnőtté válásról, a barátságról és a magunkba vetett hit fontosságáról. Nekem tetszett :)

annna

A végét sose láttam, viszont egy tünemény film, és hát Miyazaki, mit is várhatnánk tőle, ha nem egy ilyen tünemény filmet. :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Róka

Mindannyiunknak meg kell ismernünk a belső erőnket. Ez néha sok szenvedéssel jár.

Cendrillon0002

Kiki: That painter who found the stuffed cat told me she wants to do a drawing with me in it.
Jiji: Naked?
Kiki: Jiji!

Cendrillon0002

Ursula: We each need to find our own inspiration, Kiki. Sometimes it's not easy.

Cendrillon0002

Tombo: Miss, wait up, I sure fooled that cop, huh? That was me yelling „thief”, worked out pretty good, huh? You gotta be a real witch, the way you fly that broom! You think maybe you can teach me how to fly it?

Kedy

Jiji: Azért maradt pénzünk?
Kiki: Hát, nem sok. Jó ideig palacsintát kell ennünk.


Hasonló filmek címkék alapján