Kiki – A boszorkányfutár (1989) 134

Kiki's Delivery Service · 魔女の宅急便 (Majo no Takkyuubin)
102' · japán · animációs, kaland, dráma, fantasy, anime 12

Kiki, a kis boszorkány 13 éves lett, amikor a hagyomány szerint önálló életet kell kezdenie. Felül hát anyjától kapott seprűjére, viszi Jiji nevű fekete macskáját, és elindul egy olyan várost keresni, ahol még nem él másik boszorkány. Mivel semmihez nem ért a repülésen kívül, kézbesítőként kezdi… [tovább]

japán · angol
angol

Képek 4

Szereposztás

Takayama MinamiKiki / Ursula (hang)
Rei SakumaJiji (hang)
Yamaguchi KappeiTombo (hang)
Keiko TodaOsono (hang)
Mieko NobusawaKokiri (hang)
Koichi MiuraOkino (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Röfipingvin 

Az osztályomnak egyöntetűen tetszett, így azt hiszem a Ghibli-s péntekeket rendszeresítjük!

2 hozzászólás
duracell 

Kiki története kiérdemelte nálam a leginkább-befejezett-Mijazaki-film címkéjét, ami valljuk be, nem kis teljesítmény, mert korábban sosem éreztem azt, hogy ilyen mértékben választ kaptam volna a kérdéseimre. :D Megvolt benne a kellő akció, no meg a kellő varázslat, és nagyon tetszett az egész világfelépítés a boszorkányokkal. Kiki gyönyörű városkát talált magának, ahol én is nagyon szívesen élnék (pedig alapvetően a falvakat kedvelem), Jiji pedig egyből kedvenc lett, olyan kis cukker volt. :) Nagyon aranyos volt a szerelmi történet, Kiki útkeresése és önmegvalósítása a legjobb kereteket kapta: mindenkihez elért az üzenet, de nem volt szájbarágós. Később is mindenképp újra szeretném nézni, annyira bűbájos volt. :)

Londonna 

Véletlenül láttam, pont akkor kapcsoltam oda, mikor elkezdődött a tévében. Nem vagyok anime-kedvelő, de nem volt rossz ez a mese. Főleg, hogy nem volt tele mindenféle szörnyekkel.
Viszont nekem nem jött be Gigi, a macsek. Milyen már, hogy ő elvileg egy kandúr, és lány hangot adnak neki?! Vagy csak ferdehajlamú a cica..? :) Mondjuk akkor „nem lehettek volna” kölykei… Fene tudja. Ezt leszámítva tényleg nem volt rossz. :)

1 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Tetszett, de számomra egyszer nézhető anime volt. De néha az én kis falumba is el kellene egy ilyen kis boszorkány, mint Kiki. :)

annna 

A végét sose láttam, viszont egy tünemény film, és hát Miyazaki, mit is várhatnánk tőle, ha nem egy ilyen tünemény filmet. :)

1 hozzászólás
Midnightsp 

Aranyos történet, de nem ez lesz a kedvenc Ghibli-animém. A címszereplő Kikivel nagyon együtt lehet érezni, de az egész nekem elég gyerekesnek, és – különösen a vége – klisésnek hatott. Miyazaki többi filmje – már amelyiket láttam – jobban tetszett.

Honey_Fly 

A megszokás, a hétköznapok egyhangúsága és az oda nem figyelés még az életünk legvarázslatosabb dolgait is képesek tönkretenni. Ez egy kedves, cseppet sem erőszakos mese arról, hogy semmit ne vegyünk magától értetődőnek és ha valakit/valamit szeretünk, ő/az különösen kitüntetett figyelmet érdemel tőlünk. Miyazaki Hayao megint fején találta a szöget.

Mentavirág 

Kiki tipikusan olyan karakter, akit a film kezdetétől fogva kedvelsz, és ez később sem változik. Vele együtt izgultam, mikor útnak indult, és szuroltam, hogy sikerüljön letelepednie „álmai városában.” Nagyon tetszett, hogy akadtak segítői, hogy igazából nem is volt főgonosz (tök jól elvolt ez a film anélkül is), és a romantikusnak mondható szál is. Hamar elrepült a játékidő, pedig tudtam volna még nézni. Viszont örülök, hoyg viszonylag befejezettnek mondható. Jiji pedig az egyik legcukibb animés macsek, az biztos! :)

Kemiviki 

Annyira aranyos, bűbájos, egyszerű kis film. Nincsen nagy világmegváltó történet, nincsenek gonoszok, hanem van egy aranyos lányka aki szeretne a saját lábára állni. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
És míg el nem felejtem, Jiji egy tünemény:)

Leara 

Sok Ghibli filmmel ellentétben ebben nincs túl sok akció/konfliktus, de ez nem baj. Maga a történet szerintem így is elég bűbájos, ráadásul annyira kis hangulatos mozi, hogy bármikor szívesen leülök megnézni. Különösen tetszik a városka, amiben játszódik (szívesen odaköltöznék :D). Jiji pedig az egyik legédesebb szereplő <3.

Úgy tudom, az alapjául szolgáló könyvsorozat eléggé más… remélem, egy nap eljutok odáig, hogy azokat is elolvassam :D.


Népszerű idézetek

Róka 

Mindannyiunknak meg kell ismernünk a belső erőnket. Ez néha sok szenvedéssel jár.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján