Csizmás Kandúr mesebeli kalandjai (1992–1992) 2

Puss 'n Boots / Fantasy Adventure: Adventures of Puss 'n Boots / Adventures of Puss-in-Boots · Nagagutsu o Haita Neko no Bouken (長靴をはいた猫の冒険)
30' · japán · animációs, kaland, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, anime, családi 6
1 évad · 26 rész

A mese története egy megárvult molnár legényről, Hansról és egyetlen barátjáról, Kusto nevű macskájáról szól. Hanst testvérei teljesen kifosztják apjuk halála után, a fiúra csupán egy piros csizma marad, de az sem elég nagy, hogy felhúzhassa a lábára. Macskája viszont addig piszkálja a vörös… [tovább]

Képek 15

Szereposztás

Ginga BanjouMiniszter (hang)
Sakamoto ChikaPierre (hang)
Honda ChiekoSarah hercegnő (hang)
Andou ArisaPatricia (hang)
Yajima AkikoGerda (hang)
Yamada EikoHans (hang)
Kawamura MariaHófehérke (hang)
Watanabe KumikoKarl (hang)
Kanai MikaGretel (hang)
Amano YuriHamupipőke (hang)

További szereplők

Várólistára tette 4


Kiemelt értékelések

Nagareboshi_GIN

Eléggé vegyes érzelmeim vannak. Először is, gyerekként rengetegszer láttam az utolsó epizódot, mivel csak az volt meg VHS-en. Így kell megismerni egy mesét. Egyből a végével. És most, hogy láttam az egészet, azt kell mondjam, szinte semmiről nem maradtam le. Mert lényegében önálló története gyakorlatilag nincs.
1. epizód: A Csizmás Kandúr története a végén egy csavarral.
2. epizód: Ennek a folytatása, a végén Csipkerózsika történetének felvételével.
3-25. epizódok: A különböző Grimm, Andersen és más klasszikus meséken végigbarangolás, hogy eljussanak Zakilhoz, aki elaltatta Hans szerelmét. Közben megoldják ezeknek a klasszikus meséknek a problémáit.
26. epizód: Győzelem, boldogság.

Gyakorlatilag 3 epizódból le lehetett volna zongorázni az egészet. Ugyanígy problémás a főgonosz karaktere. 2 részben szerepel konkrétan, meg 1-2 alkalommal bevágják a képét. Gyakorlatilag egyáltalán nem érezzük a jelenlétét, és a fő történetet is elfelejtenénk, ha nem emlékeztetnének rá. A grafika egész kellemes, Kusztó (kandúr) aranyos, és bőven van sütnivalója, és zseniálisak a beszólásai. A szinkronja felemás. Néha fantasztikus, máskor zavaró. Ez mondjuk az egész szinkronra elmondató. Viszont, amikor Hans sír, annak a jelentős része annyira nyávogós kislánybőgésre sikerült, hogy azt rossz hallgatni. Pierre karaktere meg nagyon el lett baltázva. Kifejezetten idegesítő.
Mindemellett azért van egy kellemes hangulata, és az egyes epizódok önmagukban szórakoztatóak. Kiemelendő a 21. epizód, amelyiken betegre röhögtem magam. Az nagyon el lett találva. Azt pedig követte a legszomorúbb rész.
Összességében meg lehet nézni, de nem sokat veszít vele az, aki kihagyja.


Hasonló filmek címkék alapján