Caspian herceg (Narnia krónikái 2.) (2008) 300

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
150' · amerikai, angol · kaland, fantasy 12

0 díj · 5 jelölés

A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg… [tovább]

Képek 46

Szereposztás

Anna PopplewellSusan Pevensie
Ben BarnesCaspian herceg
Skandar KeynesEdmund Pevensie
Georgie HenleyLucy Pevensie
William MoseleyPeter Pevensie
Peter DinklageTrumpkin
Pierfrancesco FavinoGlozelle
Warwick DavisNikabrik
Liam NeesonAslan (hang)
Sergio CastellittoMiraz

További szereplők

Kedvencelte 63

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

A három Narnia film közül valahogy mindig ez állt a legtávolabb tőlem. Pedig Caspian karakterét kedvelem, különösen regényeken át volt jó kísérni, ahogy a kisemmizett „legkisebb királyfiból” ténylegesen egy felelősségteljes, erős uralkodó lesz, de a film nekem túl sötétre sikerült. Túl nagy hangsúly van az embereken, azon a sötét középkori világon, ami rátelepedett Narniára, és sokszor úgy éreztem, hogy ezt nem tudja ellensúlyozni az, ahogy a fő négyesünk, és a hozzájuk csatlakozó Caspian küzd azért, hogy visszahozzák a szebb, mesebelibb életet.
Viszont Cincz vitéz zseniális. Őt tökéletesen visszaadja a film.

pvik13 

Egyszerűeeen megunhatatlan *-* A zene a látványvilág a karakterek mind elvarázsolnak :D spoiler na meg persze ahogy együtt volta újra a 4 testvér akcióban spoiler jaaa ezt meg csak itthagyom https://www.youtube.com/watch… ^^

Theana 

Mostanában olyan sok kedvencet avatok fel…
Nem csoda, hogy általában a sorozatok második része sikerül a legjobban.
Imádtam. Ha lehet, sokkal jobb lett, mint az első.
Minden megvolt: fantasy (még hozzá milyen jó), izgalom, kaland/akció, csipetnyi szerelem (ami elég is volt). Nekem nagyon tetszett. Ideje lenne már a könyvet is elkezdeni. ;D
A zene még jobbá tette.

Szeszj 

Ez a rész is nagyon tetszett, majdnem ugyan olyan jó mint az első rész! tele van izgalommal, akcióval, vannak benne jó kis poénok, és egy kicsi szerelem is ami nekem nagyon tetszett! :D A négy testvér még mindig nagyon jók, Edmundot ebben a részben jobban megkedveltem, meg persze Petert is csak az elején volt egy kicsit bunkó! Lucy és Susan még mindig nagy kedvencek! :D És persze akit már az elejétől fogva imádtam Caspian herceg! :D :D http://www.lauder.hu/hu/sites/default/files/DVD/caspian.jpg
A törpéket is nagyon bírtam! :D Aslan ebben a részben kicsit kevesebbet szerepel!
Értékelés: Történet:5/5* A csata nagyon izgalmas volt, meg ahogy Aslant keresik az is! :D
Szereplők:5/5* Még mindig jók! :) Zene:5/5* Ebben is voltak jó! :D Vége:5/5* Nagyon aranyosan lett vége! :D És a szerelem spoiler nagyon aranyos volt! :D https://lejamcannery.files.wordpress.com/2014/08/47-cas…
Összegzés:10/10* Mindkettő film valami eszméletlen! :D https://koolcampus.files.wordpress.com/2010/12/nania-pic-3.jpg

9 hozzászólás
Törpillaa 

Ezt a részét is szeretem. Nagyon tetszik a látványvilág, a zene, a szereplők, a történet is nagyon jó. Izgalmas, eseménydús, és lassan már tényleg el kell olvasnom. :)

kiruu 

Peter vagy Caspien, William Moseley vagy Ben Barnes… ejj, hát képtelen vagyok dönteni. Mindketten szívrablók a kócos hajukkal. Konkrétan azok az érzések törtek fel bennem, amiket 14 évesen is éreztem. Asszem, van ami nem változik.
Szerintem hasonlóan jó, mint az első rész, bár nehezebben indul be, és sok a csatajelenet. De nagyon élveztem ismét, szerintem örök klasszikus marad mindegyik rész.
Na jó, talán Peter, de csak talán.

valdezier

Régebben ez volt a kedvenc részem, és most újranézve nem is csoda. :D Engem nagyon megfogott a zene, a látvány, a karakterek, a konfliktus, és megint olyan nosztalgikus volt újranézni!! :)
A kedvencem mindig is Edmund volt (nem hiszem, hogy túl sokan vannak még így vele, de nem mintha bánnám :D) és ebben a részben nőtt fel igazán számomra.
spoiler

1 hozzászólás
Evelena

Még gimiben egyik legjobb barátnőmmel mindketten nagy rajongói lettünk ennek a sorozatnak (Áh, Caspiannak semmi köze nem volt hozzá, ugyan dehogy :D).
Annyiszor láttuk, vártuk a következő részt, hosszú órákat beszélgettünk a történetről.
Külön élmény, hogy tegnap olvastam a könyvet újra és megtaláltam benne egy régi képeslapot, ami hangulatában nagyon passzol, na és egy akkori levelezésünket is a történetről és annak szereplőiről.
Minden karakterről jókat beszélgettünk, szerettük a tájat, a kalandokat, ezt a gyönyörű fantázia birodalmat, a varázslatot. Emellett a Susan-Caspian szálat. No és persze mindketten szerettünk volna Susan helyében lenni.
Aztán érdekes módon elkezdtünk Ben Barnes-os filmeket nézni.
Máig nagy emlék minden és ma is ugyanúgy szeretem ezt a csodálatos filmsorozatot, mint akkor. Mindig jó újra visszatérni hozzá.

Dombi_Petra 

Talán ez a rész, az első filmet is kenterbe veri. A látványvilága ennek is lenyűgöző, a története más, de mégis ugyanaz, a kalndok megismételhetetlenek, varázslatosak. Hit, versengés, tesvériség, harc, kudarc, szenvedély, szerelem, szomorkodás, minden jó és rossz jelen van.
Caspian jelenléte jót tett a történetnek, az is, hogy bejöttek a telmarinok a képbe, valamint az, hogy utóbbiak legyőzéséhez Aslan és a Hókirálynő serege összeállt. Caspian és Peter rivarizálása érettebb fejjel már kicsit nevetséges volt, főleg a csata megtervezésénél, szegény párák, úgy sajnálom őket mindig, amikor megnézem ezt a részt.
Egyébként itt már Peter iránti vágyaim inkább Caspian-t szemelték ki maguknak *-*
Edmundot ebben a mesében szerettem meg, végre kiállt húgáért. Lucy még mindig az egyik kedvenc szereplők, és ha még kikéne emelni valakit, az Cinc vitéz elnni. Annyira édes és bátor a kis drága.
Susan ebben a részben pozitívabb volt, egészen megkedveltem. spoiler
A történet vége pedig katasztófa, nagyon érzelmesre sikerült, állandóan előhozza belőlem a sírást, és csak zokogok, miint egy 10 éves. spoiler

revelácifa

A második Narnia film már egy kicsit közelebb áll a könyvadaptálás általam kedvelt módjához. Bár az elős rész is tetszett ott egy kicsit néha túlzottan szó szerint vettek dolgokat, ami filmen nem mindig sül el jól, köszönhetően a véges műsoridőnek. Itt szabadabban nyúltak már a könyvekhez és ez egy sokkal egységesebb élményhez vezetett. A változtatások tetszettek és segítettek a érthetőségen. Egyedül a könyvben részletezett ünnepség hiányzott egy kicsit AKA. Aslan Is In Da Houze! Kár.:D


Népszerű idézetek

kiruu 

– A lányok nem hordanak térképet a fejükben.
– Mert nekünk már eleve van benne valami.

Miraz: Tell me, Prince Edmund…
Edmund Pevensie: King.
Miraz: I beg your pardon.
Edmund Pevensie: It's King Edmund, actually. Just King, though. Peter's the High King.
[awkward pause]
Edmund Pevensie: I know, it's confusing.

viky0222 

Peter Pevensie: That's the trouble with girls. You can't carry a map in your heads.
Lucy Pevensie: That's because our heads have something in them.

1 hozzászólás

Reepicheep: Choose your last words carefully, Telmarine.
Caspian X: …You are a mouse.
Reepicheep: [sighs] I was hoping for something a little more original.

Trufflehunter: Enough, Nikabrik! Or do I have to sit on your head again?

Emii

– Mik az utolsó szavaid, telmarin?
– Te egy egér vagy.
– Ennél szellemesebb szónoklatot reméltem.

Aslan: [to Lucy] Things never happen the same way twice, dear one.

[after Lucy is nearly attacked by a bear]
Susan Pevensie: Why wouldn't he stop?
Trumpkin: I suspect he was hungry.
Lucy Pevensie: [to Trumpkin] Thanks.
Edmund Pevensie: He was wild.
Peter Pevensie: I don't think he could talk at all.
Trumpkin: You get treated like a dumb animal long enough, that's what you become. You may find Narnia a more savage place than you remember.


Folytatása

Összehasonlítás

Narnia krónikái


Hasonló filmek címkék alapján