Hófehér és a Vadász (Hófehér és a Vadász 1.) (2012) 446

Snow White and the Huntsman
127' · amerikai · akció, kaland, dráma, fantasy 12

1 díj · 10 jelölés

Ebben a látványos akció-kalandfilmben Kristen Stewart alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél. Ám az ármányos nőszemély azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket… [tovább]

magyar
angol · magyar

Képek 14

Szereposztás

Kristen StewartHófehér
Charlize TheronRavenna királynő
Chris HemsworthEric, a vadász
Ian McShaneBeith
Ray WinstoneGort
Nick FrostNion
Toby JonesColl
Bob HoskinsMuir
Sam ClaflinWilliam herceg
Jamie BlackleyIain

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi

Egy film, amiben az összes szereplő arról beszél, hogy Kristen Stewart mennyivel szebb, mint Charlize Theron, de mivel mindenki tudja, hogy ez hülyeség, ezért az egész rettentően kínos. :D

10 hozzászólás
Theana 

Miért nem lehetett legalább a végét elcsépelté tenni? Hm? Mégis miért nem? spoiler Nem értem…

Hát persze, hogy egyetértek azokkal az emberekkel, akik azt vallják, hogy Kristen Sztyuárt nem illett Hófehér szerepére, de még meg is kellett alázni Hófehérke karakterét?! Oké, hogy remake, de úgy érzem, az alapkarakter lett meggyalázva azzal a spoiler: királynő, Sam, Vadász (……………………). És lehet rám azt mondani, hogy prűd, vagy akármi, de Hófehérke egyik fő jellemzője: a tisztaság lol. Akkor mégis..? Mivan? Miről beszélünk? Most miért kellett spoiler?

És milyen már, hogy a királynő szebb, mint Hófehér? És Hófehérnek miért nem lehetett piros ajka (mint a vér, btw…)? És miért nem volt valami, akármi Williammel? Én azt gondoltam, hogy öööö, talán spoiler? Vagy most… Áh, nem értem.

Egyszerűen nem értem. Tényleg. Nem értem, mit akartak ezzel a filmmel elérni a készítők. Öh.

Tetszettek a ruhák, meg sok helyen a látványvilág (örültem, hogy az erdő látványa azért hű maradt – egy erdőn nem sokat lehet elrontani, bár ki tudja? XD), meg Chris alakítása, és Theron szép volt.

De a Hófehérke gyalázós dolgot sosem bocsátom meg, Hollywood.
William akkor most miért is szerepelt itt?!?

13 hozzászólás
Jeffi 

Amikor Hófehérke olyan bamba, hogy az már fáj, amikor a vadászt jobban szeretik, mint illene és a mostohának van az egészben a legtöbb esze …

2 hozzászólás
Szeszj 

Számomra ez a film egy borzalom, én annyira untam, pedig egyszer már láttam és akkor nem volt ennyire borzasztó, teljesen elvoltam vele. De így másodszor nézve valami rémes volt, semminek semmi értelme, a történet nevetséges, egyes szereplők pedig feleslegesek. Nekem nincs annyira bajom Kristen-nel de ebben a szerepben elégé rémes, Chris meg elégé idegesítő volt. Charlize Theron jó volt, bár ő minden szerepbe ügyes szerintem.
Nem hiszem hogy megakarom nézni máskor is. :D

Valentine_Wiggin

Valaki adjon egy normális tükröt annak a gonosz királynőnek, ami nem szövegel, hanem megmutatja neki, hogy néz ki, mert abban a pillanatban megszűnik a film konfliktusa.

Mentavirág

(2014.08.04.)
Azért imádom Hollywoodot, mert olyan isteni meseadaptációkat tudnak készíteni, hogy az ember három napig nem veri ki a fejéből. Aztán ott vannak az olyanok is, mint ez. Nos, ez is egy érdekes próbálkozás volt, bár igazából nem is tudom, hol csapott át nálam vígjátékba – amikor spoiler, vagy amikor spoiler? Már nem emlékszem pontosan. Viszont valaki a sminkeshez vágjon már hozzá egy tűzpiros rúzst, mert nem igaz, hogy nem tudták vele kikenni szegény Kristen száját. Hát ez borzasztó, hogy egy Hófehérkénél még erre sem tudnak figyelni… A történet amúgy lehetne ötletes is, de szerintem néhol elég selejtbe csapott át, az alakításokkal annyira nem volt baj. De azért remélem mindenkinek sikerült elkapnia az olyan apró részleteket, minthogy Hófehérke spoiler Jól hangzik, mi? Mindig is tudtam, hogy fenékig tejfel a hercegkisasszonyok élete, na. Egyébként nem is lett volna igazi, ha a spoiler, mert miért is? Nem menő az már manapság, sőt, a spoiler már annyira klisé, hogy előbb-utóbb szerintem már színészt sem fognak rá pazarolni, csak olyan lesz, mint Columbo felesége, az úgy sokkal olcsóbb. Azért Sam nagyon aranyos volt, de nem bánom, hogy csak most láttam ebben.

6 hozzászólás
viky0222 

Szóval… öhm… hát nem igazán találok erre szavakat. Leamortizálódtam. Döbbenetes, hogy miket ki nem adnak…
Kezdem a legrosszabbal. Mondja már meg nekem valaki, hogy ki a fene asszociálta és castingolta Kristen Stewart-ot Hóferkeként?? Egyáltalán nem adja eleve, amit Hófehérkétől várna az ember, és ezt még megkoronázza a tehetségtelenségével.. Azt hinné az ember, hogy az Alkonyat filmek alatt legalább ragadt rá valami, de nem. Arckifejezése mindig ugyan az (ami amúgy irritáló), a szája állandóan nyitva, és leginkább fizikai fájdalmat okozott a nézése.
A történetet kiforgatták önmagából. Félre ne értsen senki, nem azzal van a bajom, hogy változtatnak ezt-azt, hozzáadnak, stb, stb. Hanem hogy nevetséges lett a végeredmény. Nem fogok nekiállni leírni a konkrét problémákat, mert sokáig tartana (és mert előttem már elmondták a lényeget). Leginkább csak szeretném elfelejteni, hogy létezik és hogy még láttam is.
Két csillagot kapott Charlize Theron, mert az ő játékát bírtam, és egyet Sam Claflin, mert ő Sam Claflin.

8 hozzászólás
Chriss 

Annyira nem volt rossz ez a feldogozás. Mondhatni pozitívan csalódtam. Szinte divattá vált utálni Kristen Stewart-ot, de én most megvédeném. Hozta a tőle elvárt színvonalat, és tud játszani, képes volt kihozni a maximumot ebbeől a karakterből. A forgatókönyv korlátai ellenére. Én Chris Hemsworth-ön éreztem néha, hogy túltolja a figurát. Lehet, hogy kicsit lehetett volna gyorsabb a tempója, mert néha leült a történet, de aztán lendületet kapott. Charlze Theron mint mindig, most is zseniális volt. :) A kisujjából kirázta Ravenna karakterét. A tükör ízlésén is vitatkozhatnánk, vajon ki a szebb, de na… :D

2 hozzászólás
Zahra 

Ez mi volt? xdd
Bevallom, nem nagyon figyeltem a filmre, de szerintem nem mulasztottam sokat. Az egyetlen értékelhető Chris és Charlize játéka.

Nihilchan 

Kristen Stewart nem volt a legszerencsésebb választás Hófehérke szerepére. Nekem nincs bajom a kinézetével (nekem az arckifejezésével van), elvégre elég szubjektív, hogy ki mit tart szépnek. Viszont szebbnek titulálni, mint a pofátlanul gyönyörű Charlize Theront, lássuk be, nem túl hiteles dolog.

És sajnos itt meg is bukott a film. Nem volt érdekes, nem volt izgalmas sem, pedig én azért láttam lehetőséget ebben a sötét elgondolásban. A látvány nem volt rossz, a ruhák gyönyörűek, Chris Hemsworth még mindig szexi, de a legértékelhetőbb mindenképpen Ravenna volt.

Kíváncsi vagyok a Hófehér mentes folytatásra.


Népszerű idézetek

Emii

– A fickó halott.
– Lány.
– Akkor meg végképp halott.

Theana 

Finn: A királynő látni óhajt.
Vadász: Nem látjátok, hogy épp fürdök?

Ancsi0526 

De ha nem mondasz el valakinek valamit, amit szeretnél, és ezt életed végéig bánod, az sokkal rosszabb.

Theana 

Ravenna királynő: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb földön, égen?
tükör: Te vagy, királynőm.


Folytatása

Összehasonlítás

Hófehér és a Vadász


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján