Demóna (Demóna 1.) (2014) 665

Maleficent
97' · amerikai · akció, kaland, romantikus, fantasy 12

0 díj · 1 jelölés

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal… [tovább]

magyar
magyar
angol

Képek 7

Szereposztás

Angelina JolieDemóna
Elle FanningAurora hercegnő
Sharlto CopleyLipót
Juno TempleCsivitér
Hannah NewLeila hercegnő
Lesley ManvilleRöppendér
Imelda StauntonTüsténdér
Kenneth CranhamHenry király
Sam RileyHolló
Brenton ThwaitesFülöp herceg

További szereplők

Kedvencelte 113

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

Charityy 

Egész jó kis adaptáció lett, tetszett, hogy egészen új köntösbe helyezték a mesét és megismerhettük a gonoszt, annak a jó oldalával együtt, bár kicsit átestek a ló túloldalára és túlságosan ártatlannak mutatták.

Törpillaa 

Egész idáig egyáltalán nem láttam ezt a filmet, de jobb volt, mint vártam. Szórakoztató volt, látványos, élvezhető, egy kicsit azért eltért a valóditól, de végül is Demóna nem is volt olyan gonosz. :-D Fülöp tök felesleges volt, spoiler Jó antihős lett belőle, bár pont tőle tartottam kissé, mert hát Angelina Jolie, nem éppen az egyik kedvencem, de attól még vannak jó szerepei is. Egyébként bírtam a Hollót is, és azt amikor bazi nagy Sárkánnyá vált, na azt nagyon bírtam. :-D Aurora sem volt rossz, bár inkább olyan kis szende, túl aranyos. Demóna jobb volt nála. :-D

kiruu

Furcsa volt, de tetszett. Nem különösebben rajongok a Csipkerózsikáért, így annyira nem fogott meg, de ez a nézőpont sokkal jobban tetszett, mint maga a mese. Viszont ez a jóból gonosz, majd újra jó vonal annyira nem jött be. Látványos film, de közben lassú, és a szereplőket nehéz megkedvelni. Holló volt az egyetlen, akit rögtön megszerettem. Elle Fanning szerintem borzalmasan néz ki a szőke hajával és a vastag, fekete szemöldökével, így ő csak irritálni tudott. A legtöbben irritálóan gonoszak ebben a filmben, és a tündéreket is idegesítőre sikerült megalkotni, én nevetni nem tudtam rajtuk.

1 hozzászólás
Nihilchan 

Igazából tetszik az elgondolás; sokkal jobban élveztem ezt a verziót, mint az eredeti mesét. Angelina Jolie-nak meglepően jól állt a szerep, Elle Fanning pedig aranyos volt (talán túlzottan is). A tündérek viszont számomra kimaxolták az elviselhetetlen fogalmát. A kedvenc szereplőm Holló lett. A film eleje és közepe nagyon tetszett, a vége nem kifejezetten, de mindent összevetve kellemes és szórakoztató volt.

BlackWidow 

Azt hiszem ezt a filmet először moziban láttam még évekkel ezelőtt, és most azért néztük meg újra, mert hogy a másodikra is el kéne menni, mert ez egy nagyon jó film.
Most se csalódtam, néhány részlet kimaradt már, de így is élveztem. Tetszett, ahogy Demóna a sötétből újra érző lélekké változik.
A király…ppf. Nos… megérdemelte azt a nyomort és elmebajt, amit kapott.
Szeretem ezt a filmet.
Nagyon szépen ki lettek dolgozva az erdei lények, azokat nagyon szerettem, maga a látvány is gyönyörű volt és néha-néha azért tudott egy kis mosolyt csalni az ember arcára.

Mentavirág

Az alább olvasható értékelést 2014. június 25-én írtam, jól összefoglalja mindazt, amit két héttel az első megtekintés után éreztem:

Mitagadás, lassan két hete érlelem magamban ezt a filmet. Bevallom, sokáig úgy voltam vele, hogy inkább nem formálok róla véleményt, de mivel látom, hogy sokaknak elnyerte a tetszését, ezért gondoltam, hozok egy kis ellenpéldát is. Tehát történt egyszer (június 12-én), hogy vizsgákat levezetendő már nagyon vártam, hogy végre eljussunk a moziba. Mi mást is nézhettünk volna meg, mint a Demónát, amit kb. másfél éve várunk? Szóval nagyon kíváncsian és izgatottan ültünk be a filmre. Először is pluszpont jár a logóért, nagyon ötletes volt, bár alapból imádom az átalakított Disney-logókat. A látvány egyszerűen mesés, megéri 3D-ben nézni, mert az biztos, hogy ilyen látványorgiát sem kap minden nap az ember. Aztán ott volt Demóna eredeti története. Jaj, a kis cuki. Viccet félretéve, Isobelle Molloy és Angelina Jolie is tökéletes volt Demóna szerepére, gyönyörűek voltak mind a ketten és nagyon jó alakítást nyújtották. Tudtam, hogy lesz spoiler (Stefannal, ja nem) Lipóttal, így az nem lepett meg. Arra gondoltam, hogy először a jókat sorolom, aztán majd kitérek arra is, hogy mi nem tetszett. Tehát nagyon aranyos volt ez az spoiler Demónán kívül még Holló (oké, a magyaroknak szánok inkább külön bekezdést, lejjebb megtalálod) volt a kedvencem, kb. ők a két legértelmesebb karakter a filmben. Tetszett az újragondolás, hogy úgy döntöttek, elmesélnek egy másik történetet. És most jön a DE. Elnézést kérek, nem szeretnék megbántani senkit, de innentől kezdődik a szapulás része…

Tehát mi nem tetszett benne? Nagyon sok minden, úgyhogy lehet, hogy nem is fog eszembe jutni minden. Nem tetszett, hogy az egyik legnagyobb klasszikus leggonoszabb hőséből ártatlan kis lelket faragtak. Nem rémlik, mikor ért utoljára csalódás Disney-filmmel kapcsolatban, még az is lehet, hogy ez volt az első, mindenesetre én csalódtam. Nem tetszett, hogy a tündérekből, akik az eredeti mese alapjait képezik, ostoba, teljesen hülye, semmirekellő (és egyéb nyalánk jelzőkkel leírható) lényeket csináltak. Annyira kukák voltak, hogy az már szabályosan idegesített. Legalább a nevüket megváltoztatták. Aztán ott van Lipót. spoiler

Aztán ott van a mi kis hercegünk, Fülöp. Azt már el is felejteném, hogy Brenton Thwaitesnek még sosem volt ilyen gáz frizurája mint itt, de azt már nehezen, hogy szegény gyerek spoiler Hogy a francba tehették ezt meg? Pláne, hogy miután spoiler LOGIKUS. De a legrosszabb mégis az volt, hogy nem merték meglépni. Nem merték spoiler Anyáddal szórakozzál…

Igen, tehát megtörtént, én is csalódtam egy Disney-filmben. Azonban ennek ellenére örülök a sikerének, mert tudom, hogy akinek nem volt akkora kedvence az eredeti történet, annak tetszeni fog. Azt viszont észrevettem, hogy a kritikusokat ugyanúgy megosztja. Engem gyerekkorom óta elkísért ez a mese, imádtam énekelni a Once Upon a Dreamet és álmodozó voltam, mint Hajnal. Imádtam a haját, a ruháját, a hercegnősségét, Fülöpöt, és tetszett benne az a csúnya kis holló, tetszett, hogy Fülöp találkozik vele és beleszeret, és utána megmenti. De hát alapjáraton régimódi vagyok, szóval lehet, hogy emiatt nem tetszett ez az újragondolás.

Így a végére szeretnék még néhány szót szólni a magyar részről is. A szinkron kap egy csillagos ötöst, nagyszerű lett, mindenkinek tökéletes a hangja. A fordítás azonban hagy némi kivetnivalót maga után. István ugyebár a mese miatt lett Lipót, akkoriban valamiért úgy döntöttek a magyarok, hogy nálunk Stefan királyból nem István lesz, hanem Lipót. Így ezért nem haragszom. Azért viszont igen, hogy Hubert király miért lett János? „- Hát te ki vagy? – János király fia.” *facepalm* Ne haragudj, mit mondtál?! Milyen János? Na jó, hagyjuk… Szegény Diaval, akinek imádom a nevét, simán Holló lett. Tudom, hogy nekünk nem mond semmit eme démoni név, de még mindig szebb a hangzása, mint a Hollónak. :D

Azt hiszem, hogy ez már nem is kritika, ez egy kisebb regény, de köszönöm annak, aki végigolvasta az agymenésemet! Reagálni, véleményezni ér. :D

// Ma (2015.07.05.) hasonlóan vélekedem, azóta egyszer vagy kétszer belefutottam a filmbe, mikor adták a TV-ben. Már nem tartom annyira vészesnek, de még mindig messze van a jótól. A folytatás hírének pedig – bevallom – nem örültem.

7 hozzászólás
Kemiviki 

Mindig is Demona volt a kedvenc „gonoszom”. Megvallva az igazat valamiért nekem soha nem volt az az érzésem hogy ő olyan gonosz lenne, pedig tényleg kölyök fejjel néztem milliószor a Csipkerózsikát. Mondhatom azt hogy erre vártam azóta is, hogy megkapja a karakter a lehetőséget.
Látványos, gyönyörű helyszínek. Nagyszerű karakterek ( hatalmas kivétel a herceg, szerintem ő senkit nem tudna megvédeni se).
A legjobb feldolgozás amit valaha láttam.
Ui: Szerintem érdemes eredeti hanggal is megnézni.

Újranézés: Nem tudtam dönteni a sorrendet illetően, hogy Demóna vagy a Szépség és a Szörny kapja e az első helyet. De azt kell mondanom, hogy az újranézés után egyértelműen nálam a Demóna nyert. Egyszerűen Angelina Jolie fantasztikusan alakította Demónát, mintha rá öntötték volna a szerepet. Annyira csodaszép!

Lilla99 

Egyáltalán nem volt tervben, hogy én valaha is megnézem ezt a filmet, viszont eléggé az elején járt, amikor elkaptam a tv-ben és valamiért odaragadtam. A Csipkerózsikát pár évvel ezelőtt néztem meg először és nagyon nem tetszett, ezért saját magamat leptem meg azzal, amikor a végén rájöttem hogy én ezt a filmet nagyon élveztem. Mondjuk amennyire emlékszem az eredeti mesére, itt voltak azért változtatások, újabb nézetek, stb és talán ez volt az, amire szükségem volt a történettel kapcsolatban. A szereplőket itt igazán sikerült megkedvelnem. Nagyon szép volt spoiler. Bár őszintén megmondom, hogy az is benne volt nálam a pakliban, hogy spoiler. Hiszen ő is végig ott volt Aurora mellett és segítette. A képi világot is nagyon szerettem, bár nem vagyok oda az ilyen nagyon sötét megvilágítású filmekért, de ide az kellett. Ahol pedig másra volt szükség, ott megkaptuk azt a mást is. Összességében tehát egy egész jó kis film lett. Az én esetemben azt nem veszem figyelembe túlzottan, hogy a Csipkerózsika egyik feldolgozása szóval nálam egy önálló filmként teljesen megállja a helyét.

Bea_Csakegyolvasólány 

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem ez a fajta Csipkerózsika átdolgozás sokkal jobban tetszett. :) Igaz, nem a főszerepben nemcsak Auróra kapott helyett, hanem Demóna is. Mondhatni az ő történetét dolgozta fel a film, ami még jobban felkeltette csak az érdeklődésemet.
A szereplők szerintem nagyszerűen játszodták el a szerepüket, illetve Angelina Jolie remek Demóna volt. Másra nem is osztotta volna a gonosz tündér szerepét. :)

Rahenys 

Sokkal jobban tetszett, mint a mese. Itt végre nem Aurora volt a főszereplő, hanem Demóna, és megismertük az okot, amiért megátkozta a lányt.
Különösen tetszett az is, hogy a herceg nem támadta le rögtön a csókkal Aurorát, hanem konkrétan könyörögni kellett neki, hogy megtegye. Legalább tudjuk, hogy nem voltak hátsó szándékai. A fénypontja pedig az volt, mikor nem a hercegi csók ébresztette fel. Komolyan mondom, már unalmas ez a klisé.
Demóna pedig végre nem csak az a mondvacsinált gonosz volt, hanem volt oka is, és képes volt fejlődni.
Holló szinkronhangja pedig Csőre Gábor. *-*


Népszerű idézetek

Melody 

Demóna: Létezik a gonosz e világon, amitől nem tudlak megóvni.

Papp_Fanna8 

Lipót király: Tiszta érző szív nem létezik!


Folytatása

Összehasonlítás

Demóna


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján