Demóna: A sötétség úrnője (Demóna 2.) (2019) 217

Maleficent: Mistress of Evil
118' · amerikai, angol, kanadai · akció, kaland, fantasy 12

0 díj · 1 jelölés

A fantasy-kalandfilm néhány évvel a Demóna eseményei után játszódik. Akkor a közönség megtudhatta, miként keményedett meg a szíve a Disney hírhedt gonosztevőjének, ami egy csecsemő, a kis Auróra hercegnő megátkozásához is vezetett. A második részben sokrétű kapcsolatuk tovább mélyül; új… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 18

Szereposztás

Angelina JolieDemóna
Michelle PfeifferQueen Ingris
Elle FanningPrincess Aurora
Harris DickinsonPrince Phillip
Ed SkreinBorra
Chiwetel EjioforConall
David GyasiPercival
Jenn MurrayGerda
Kae AlexanderIni
Fernanda Diniz

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 272


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Sajnos az első részhez nem ér fel, mondjuk azért nekem tetszett, oké voltak benne nagyon fura dolgok és megvalósítások, unalmas járatok. De azért annyira nem rossz, maga főtörténet elég lapos, de a különböző cselekményszál érdekes volt, kár hogy olyan keveset kaptunk belőle. A képi világ valami gyönyörűséges, órákig eltudnám nézni. https://i.pinimg.com/originals/fd/f9/9f/fdf99fe91025fd3…
Demóna népe pedig fantasztikus, annyira érdekesek és gyönyörűek, kár hogy olyan keveset mutatták őket. Szívesen látnák belőlük egy filmet. :))
Ami legjobban zavart benne az hogy Aurora spoiler. Na mindegy ezt leszámítva jó volt.
Bár sajnálom hogy Diaval ilyen keveset szerepelt, pedig a kedvenc szereplőm. :(
Demóna pedig még mindig elképesztő. :D
Igazából nekem tetszett, persze az első részt nem múlja fel de azért egy esti mozizásnak tökéletes. ^-^
https://memestatic.fjcdn.com/gifs/Maleficent_d2aa36_737…
https://i.pinimg.com/originals/1e/de/67/1ede67e6ce613dc…

Törpillaa 

Az első része egy kicsit jobban tetszett, mint ez. De azért ez sem volt olyan rossz, voltak benne eléggé látványos jelenetek, és azért szórakoztató is volt. Demóna múltjáról kiderült ez az, és akinek most újabb ellensége akadt, és váratlan segítői. Az alapsztori egyébként jó volt, de Fülöp és Aurora olyan semmilyen, inkább úsztak az árral. spoiler Ingris próbálta túlszárnyalni Demónát a gonoszkodással, de nem igazán jött össze neki, néha túl tolta az egészet, de nem volt rossz annyira. Demóna pedig még mindig jó antihős, sokkal jobban tetszett. De a vége szerintem is túl nyálas volt, a boldogan éltek míg meg nem… a halottak közötti esküvővel, elég furcsa látvány volt. Holló még mindig nagyon tuti, bírom a karakterét. :-D

Chriss 

Én nagyon kedvelem Angelina Jolie-t és a fantasy műfajt is, ez a film mégsem tetszett. Még Michelle Pfeiffer is megállta helyét gonosz királynőként. Az összhatás azonban eléggé felemásra sikeredett. A történetet egy mondatban össze lehet foglalni, tehát a semmit felöltöztették szépen CGI-al. El kell ismernem, a látvány és a zene valóban szép volt, és ebben ki is merül a film pozitívuma. Számomra. Zavart a sok sötét jelenet, amitől már jóformán fájt a szemem. A karakterek közül is akadt idegesítő szép számmal, így ahelyett, hogy kikapcsolódtam volna, kicsit fel is húztam magam. Ismét egy eposz az emberi aljasságról. Oké, hogy Aurora és Phillip a love forever és a peace hírvivői, és persze sikerül is kicsikarniuk, ezzel nagy meglepetést senkinek nem okoznak. Az a nyálzuhatag, ami a zárlatban vár, méltó a mostani Disney-hez. Nem, nincs bajom a happy enddel, sőt, jól is esik már a sok dráma után, de ez a kliséhalmaz, amit összedobtak, és felépítettek belőle egy egész filmet, már annyira az én komfortzónámon kívül esik. Mégis akadt kedvenc jelenetem, mikor Demóna repül a kis démonokkal. Ők aranyosak voltak :) Inkább néztem volna az ő történetüket, az ő világuk érdekesebb. Mondanivalót is szerettek volna sugallni – gondolom én – de az mindig ugyanaz: a cselekvés előtt nem árt gondolkodni. Aki pedig eddig szeretett és hűséges volt hozzád a szívét tekintve, miért árult volna el épp akkor, mikor provokálják? Remélem, több folytatás nem készül. Itt szépen meg kellene állni. Szóval ez sajnos nem jött be, pedig vártam, hogy láthassam.

Mrs_Stark 

Egész aranyosra sikeredett, viszont Aurora kegyetlenül irritált. Annyira elvakította a szerelem, hogy inkább Philip családját választotta Demóna helyett és tényleg elhitte, hogy Demóna a gonosz. Ostoba.
A szöszi királynő akinek a neve sem jut eszembe, elég beszűkült látásmóddal rendelkezett, csak mert félt a tündérektől és a szokatlan dolgoktól.
A hercegben nem tudom mi a különleges, de Aurora sem egy főnyeremény, úgyhogy ezt a szálat békén is hagyom.
Annak örülök, hogy megismertük Demóna népét, én szívesen néznék egy olyan filmet is, amiben ők kerülnek előtérbe és nem Aurora szenvedése.
Holló még mindig az egyik kedvenc karakterem, a Demónával közös jeleneteit imádtam.*-*

Nihilchan 

Húha. A mellékszálak ezerszer érdekesebbek voltak (vagy inkább lettek volna), mint a fő cselekmény. Aurora szerencsétlen most kegyetlenül irritált. És tudom, hogy alapvetően gyerekeknek készült, de nagyon ostobának éreztem az egész filmet. Közben meg tetszett a látvány és nézette magát, de őszintén nem vagyok elragadtatva tőle.

kiruu 

Hasonló a véleményem, mint az első részről. Csak bejött a képbe egy szociopata gyilkos is. Ha nem lennék oda annyira a szárnyakért, és a titokzatos, önfeláldozó pasikért, végig se nézem.

Netta88 

Kíváncsi voltam rá már egy ideje, de féltem is nekikezdeni. Tulajdonképp az elsőt lezárták, gondoltam minek ez a folytatás? Biztos rossz lesz. Hát, ami azt illeti tényleg nem volt jó. Legalábbis, ha a fő történetet nézem. Aurora annyira gyökér, hogy már hihetetlen. Ennyire ne bízzon abban, akit szeret, ennyire naív és vak legyen. Nem hiszem el, hogy nem vette észre, hogy a királynő egész idő alatt provokálta Demónát, meg mindenfélével gyanusítja. Hát elvileg a tündérek elpanaszolták neki az eltűnéseket, kicsit sem volt neki gyanús ez a szitu így? Az a csaj, aki a királynő segédje volt, na az meg … hát nem is találok rá szót. Igazából egyrészt az a haj valahogy nem. Olyan volt, mintha az éhezők viadalából merítette volna az ötletet. Na meg az a jelenet, amikor orgonázott… A királyt sem értettem. Miért viseljen a fia kardot, ha egyszer békét akar? Csak, hogy tudja, hogy nem kell használnia. wtf? Elég hülye felfogás… Philipnek sem volt egy jó mozzanata sem. Ja, de, amikor elhúzta a kardot a szárnyas fickó nyakától. A három tündér keresztanya(??) most is borzasztóan idegesítő volt, de az egyiknek legalább volt egy jó húzása. A királynő … ezer meg egy ilyen karaktert láttam már és még a nevét is rosszul ejtették a szinkronban. xD Klisé volt a személyisége is, a tervei is, a múltja is. A sztori is igazából, de az legalább szépen bemutatja az emberi naivságot és gonoszságot. Szóval a fő szereplők 0. Nagyon nagy 0. Demónát leszámítva, bár ő is lehetett volna okosabb. Tetszett viszont Holló – akiből alig kapunk valamit-, és a látványvilág meg az új szereplők, akik hasonlóak voltak Demónához. Kedvenc jeleneteim az ezeknek a lényeknek a búvóhelyén játszódó jelenetek. Tetszett, hogy pár jelenet erejéig Demona nem viselte a fején azt a fejfedőt, ami alá elrejti a haját. Pedig milyen szép haja van, és milyen szép volt kibontott hajjal. Aztán azok a lények. Azok a szárnyak! Külön tetszett, hogy több alfaj volt, különböző színű szárnyakkal. Az sem volt meglepetés, hogy a néger fickó spoiler Mondjuk legelőször a fehér szárnyú-fehér hajút szúrtam ki, és lám Miyavi játszotta :"D Tudtam, hogy játszik a filmben, legalábbis anno olvastam róla, de most teljesen kiment a fejemből, és ahogy a szereplőgárdát néztem, akkor esett csak le, hogy jéé tényleg xD És, ha már nála tartok, külön tetszett a jelenet, amikor spoiler A végét meg teljesen összecsapták. Vártam volna, hogy a halottakat feltámasztják vagy valami, de semmi ilyesmi nem történt, csak hirtelen mindenki puszi pajtás lett, és örültek az esküvőnek. Elbarmolták a végét, miközben folyt a nyáltól. Amit vártam volna, hogy Demónára is rátalál a boldogság, és nem csak úgy, hogy visszakapja a lányát, aki igazából meg se érdemelte őt… Amire a csillagot kapta a film: a látvány, a kosztümök, Holló és a Demónához hasonló lények. No meg az az egy bizonyos lény miatt. Ha valaha újranézem, akkor csakis ezek miatt fogom.

1 hozzászólás
BlackWidow 

Tetszett nagyon az első rész, amikor láttam és tetszett magának, Demónának a karaktere.
Itt is tetszett.
De itt is megmutatkozott az emberi féregtelenség netovábbja. Egyszerűen ebbe már semmi meglepő nincs, hogy az ember a főgonosz.
A nagy harc tetszett benne nagyon, csak azt bánom, hogy az nem halt meg, aki a leginkább megérdemelte volna.

MrsCumberbatch 

De naaaa…!!! Nagyon vártam a második részt de valami szörnyű lett. Egy nagyon jó alapötlet, tök unalmas kidolgozása.

Kemiviki 

A hullatengeren egybekelve boldogan életek amíg meg nem haltak….
Auróra hihetetlenül irritált spoiler ?! A történet is nagy nulla lett, logikát meg hagyjuk.
Ami tetszett az spoiler és a látványvilág (arra nem lehet panasz).


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján