Demóna: A sötétség úrnője (Demóna 2.) (2019) 78

Maleficent: Mistress of Evil
118' · amerikai, angol · akció, kaland, fantasy 12

A fantasy-kalandfilm néhány évvel a Demóna eseményei után játszódik. Akkor a közönség megtudhatta, miként keményedett meg a szíve a Disney hírhedt gonosztevőjének, ami egy csecsemő, a kis Auróra hercegnő megátkozásához is vezetett. A második részben sokrétű kapcsolatuk tovább mélyül; új… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 2

Szereposztás

Angelina JolieDemóna
Michelle PfeifferQueen Ingris
Elle FanningPrincess Aurora
Harris DickinsonPrince Phillip
Ed SkreinBorra
Chiwetel EjioforConall
David GyasiPercival
Jenn MurrayGerda
Kae AlexanderIni
Fernanda Diniz

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 342


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Húha. A mellékszálak ezerszer érdekesebbek voltak (vagy inkább lettek volna), mint a fő cselekmény. Aurora szerencsétlen most kegyetlenül irritált. És tudom, hogy alapvetően gyerekeknek készült, de nagyon ostobának éreztem az egész filmet. Közben meg tetszett a látvány és nézette magát, de őszintén nem vagyok elragadtatva tőle.

a_girl92 

Az előző része jobb volt szerintem, de imádtam azért! (:

hashtaghetimozi 

A Demóna: A sötétség úrnője, nem egy eget rengető, kihagyhatatlan folytatás, de nem is nevezném feleslegesnek. Ami az elsőben működött, az most is maximálisan át lett emelve, bár a felépítés és a cselekmény egyszerűcske és butácska, lévén, hogy gyerekfilm, ez abszolút megbocsátható neki. A látványvilág, legyen szó környezetről vagy lényekről, esetleg varázslatokról, ki van maxolva, és a soundtrack is zene a fülnek. A színészek hozzák amit kell, az egész családias és aranyos.

Zsófia

Az első részt csalódásként éltem meg, a folytatás ezután – bár kevés elvárással indultam neki – ügyesen megugrotta a lécet. Időnként kimondottan nehézsúlyú témákat boncolgat, mesebeli köntösbe bujtatott társadalomkritika. Ez tetszett, mondhatni együtt öregedett a film a szereplőkkel és komolyabb kihívások elé állította őket. Angelina Jolie gyönyörű volt, volt egy pont a filmben, amikor átütött a vásznon, hogy „másnak lenni” (bármilyen értelemben véve) mennyire gyönyörű és ezt sosem lenne szabad elítélni, támadni, vagy éppen bántani egy másik élőlényben. Egyedül azt sajnáltam, hogy bár ő a címadó, meglepően keveset szerepelt vagy éppen beszélt. A drámai csúcspont után a lezárást a habos-babossága ellenére is megkönnyeztük, volt valami megnyugtató harmónia a film végefőcímében, ahogy a sok nehézség után mind „boldogan éltek, míg meg nem haltak”.

Dombi_Petra 

Kíváncsian vártam a folytatást, azonban engem annyira nem fogott meg annyira a film. Érdekes volt, voltak benne izgalmas részek, egyszer mindenkepp megéri megnézni . A látványvilág azonban elképesztően gyönyörűre sikeredett

asdfghjk

Leszögezném, nem láttam az első részét, de úgy érzem, nem sok mindenről maradtam le… és így még meg is spóroltam magamnak pár idegszálamat.
Kezdjük a pozítivval. Az effektek irdatlan jóra sikerültek, a szárnyak, Demóna varázslása eszméletlenül gyönyörű volt.
VISZONT
A történet bugyuta és kb. az összes szereplő is, Aurorára gondolva pedig inkább a falnak mennék. spoiler
Nem szeretnék még részletesebben írni erről a filmről, mert az egyetlenegy pozitívuma sem tudta megmenteni, és nem akarom még jobban felidézni a filn emlékét. Nem sok élveznivalót találtam benne, de a látványvilágért talán egyszee megéri megnézni.

Rémálom 

Nem elég, hogy az első rész karakterizálása valahogy visszafelé haladt, de az egész sztori logikai bakikra épül. Nem vártam sokat tényleg, mert az első rész se volt mestermű, és bírtam, hogy spoiler machinál, de az a jelenet is hülyén volt megírva. El is hittem volna még, hogy annyi év után Demóna nem lesz szeretett közszereplő, de mégis annyira erőltetettnek találtam, hogy az első voice over már azt megalapozza, hogy „ja, amúgy Demóna még mindig a főgonosz.” Simán lehetett volna a tündérek elleni ellenszenvvel dolgozni amúgy is. Az, hogy mennyire nem hisz Auróra Demónának megint csak olyan hülyeség. Minden annyira orbitális bakiktól hemzseg, hogyan találja meg Philip a virágot meg ilyenek. spoiler Amúgy meg azt hiszik ennyi ember van, ahány Philip királyságában él? Eleve Auróra embereivel mi történt, azon kívül, hogy övék lett a kastély? Meg akkor eleve még a királynő, ahonnan származik az is egy ország? Nem? Nem értem, miért hiszik, hogy az ÖSSZES ember ott lesz az esküvőn. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ami az előző részben nem volt lehetséges, spoiler az csak úgy megtörténik. spoiler

A végén meg nem elég, hogy totál összecsapott, de még el is poénkodnak mindent. spoiler

3 hozzászólás
kamububu 

Szerintem ez nagyon kis korrektre sikeredett.
Talán valamivel sötétebbet vártam az előzetesek alapján, de nem bánom, hogy nem olyan lett. Sőt, szerintem kifejezetten jó az is, hogy a címet is többféle módon tudom értelmezni a történet alapján.
A képi világ és a zene nagyon passzolnak, jól eltalálták az alkotók. Egyébként pedig gyönyörű színes az egész (még a sötét is :) ), de abszolút az ízlésesség határán belül mozog, semmi giccs nincs benne. Igazából ettől volt végig igazi varázslatos érzésem.
Hozzá belekerült nagyon sok apró poén, amitől bájos lett és vicces, a karakterek pedig még szerethetőbbek.
A bemutatott világ igazából egy igazi keverék világ volt számomra, mindenből adott egy kicsit. spoiler Közben pedig tette mindezt rendkívüli érzékkel kibalanszírozva.
Szerintem a szereplőválasztások is jók voltak. Pfeiffert egyértelműen jobban szeretem az ilyen jellegű karakterek szerepében, bár valljuk be, hogy a már nem titkolható öregedés miatt ez természetesen áll neki jól. Jolie-ért sosem voltam oda, de megint volt néhány olyan megmozdulása, amit el kell ismernem.
Összességében nagyon kellemes kikapcsolódás egy ismert, de közben teljesen újjáteremtett világban, és habár tele van a kötelező elemekkel, valahogy mégsem érzi az ember sablonosnak. Bárcsak az összes Disney-újragondolás ilyen lenne.

Csanika

Én belecsaptam a lecsóba, ugyanis a második résszel kezdtem, de majd pótolom a hiányosságom.
Kezdjük a pozitív dologgal. A látványvilága valami varázslatos volt. Megint 7évesnek éreztem magam, és azt vettem észre, hogy vigyorral az arcomon bámulom a vásznat. VISZONT maga a történet, amiért ugye beültem a moziterembe, és megvettem a jegyet, hát elkeserítő volt. Semmi pluszt nem adott, sokszor volt, hogy unatkoztam, és azt vártam, hogy mikor lesz már vége.
A filmet (az én esetemben) a látvány mentette meg.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján