Demóna: A sötétség úrnője (Demóna 2.) (2019) 154

Maleficent: Mistress of Evil
118' · amerikai, angol · akció, kaland, fantasy 12

0 díj · 1 jelölés

A fantasy-kalandfilm néhány évvel a Demóna eseményei után játszódik. Akkor a közönség megtudhatta, miként keményedett meg a szíve a Disney hírhedt gonosztevőjének, ami egy csecsemő, a kis Auróra hercegnő megátkozásához is vezetett. A második részben sokrétű kapcsolatuk tovább mélyül; új… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 2

Szereposztás

Angelina JolieDemóna
Michelle PfeifferQueen Ingris
Elle FanningPrincess Aurora
Harris DickinsonPrince Phillip
Ed SkreinBorra
Chiwetel EjioforConall
David GyasiPercival
Jenn MurrayGerda
Kae AlexanderIni
Fernanda Diniz

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 295


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Húha. A mellékszálak ezerszer érdekesebbek voltak (vagy inkább lettek volna), mint a fő cselekmény. Aurora szerencsétlen most kegyetlenül irritált. És tudom, hogy alapvetően gyerekeknek készült, de nagyon ostobának éreztem az egész filmet. Közben meg tetszett a látvány és nézette magát, de őszintén nem vagyok elragadtatva tőle.

kiruu 

Hasonló a véleményem, mint az első részről. Csak bejött a képbe egy szociopata gyilkos is. Ha nem lennék oda annyira a szárnyakért, és a titokzatos, önfeláldozó pasikért, végig se nézem.

Netta88 

Kíváncsi voltam rá már egy ideje, de féltem is nekikezdeni. Tulajdonképp az elsőt lezárták, gondoltam minek ez a folytatás? Biztos rossz lesz. Hát, ami azt illeti tényleg nem volt jó. Legalábbis, ha a fő történetet nézem. Aurora annyira gyökér, hogy már hihetetlen. Ennyire ne bízzon abban, akit szeret, ennyire naív és vak legyen. Nem hiszem el, hogy nem vette észre, hogy a királynő egész idő alatt provokálta Demónát, meg mindenfélével gyanusítja. Hát elvileg a tündérek elpanaszolták neki az eltűnéseket, kicsit sem volt neki gyanús ez a szitu így? Az a csaj, aki a királynő segédje volt, na az meg … hát nem is találok rá szót. Igazából egyrészt az a haj valahogy nem. Olyan volt, mintha az éhezők viadalából merítette volna az ötletet. Na meg az a jelenet, amikor orgonázott… A királyt sem értettem. Miért viseljen a fia kardot, ha egyszer békét akar? Csak, hogy tudja, hogy nem kell használnia. wtf? Elég hülye felfogás… Philipnek sem volt egy jó mozzanata sem. Ja, de, amikor elhúzta a kardot a szárnyas fickó nyakától. A három tündér keresztanya(??) most is borzasztóan idegesítő volt, de az egyiknek legalább volt egy jó húzása. A királynő … ezer meg egy ilyen karaktert láttam már és még a nevét is rosszul ejtették a szinkronban. xD Klisé volt a személyisége is, a tervei is, a múltja is. A sztori is igazából, de az legalább szépen bemutatja az emberi naivságot és gonoszságot. Szóval a fő szereplők 0. Nagyon nagy 0. Demónát leszámítva, bár ő is lehetett volna okosabb. Tetszett viszont Holló – akiből alig kapunk valamit-, és a látványvilág meg az új szereplők, akik hasonlóak voltak Demónához. Kedvenc jeleneteim az ezeknek a lényeknek a búvóhelyén játszódó jelenetek. Tetszett, hogy pár jelenet erejéig Demona nem viselte a fején azt a fejfedőt, ami alá elrejti a haját. Pedig milyen szép haja van, és milyen szép volt kibontott hajjal. Aztán azok a lények. Azok a szárnyak! Külön tetszett, hogy több alfaj volt, különböző színű szárnyakkal. Az sem volt meglepetés, hogy a néger fickó spoiler Mondjuk legelőször a fehér szárnyú-fehér hajút szúrtam ki, és lám Miyavi játszotta :"D Tudtam, hogy játszik a filmben, legalábbis anno olvastam róla, de most teljesen kiment a fejemből, és ahogy a szereplőgárdát néztem, akkor esett csak le, hogy jéé tényleg xD És, ha már nála tartok, külön tetszett a jelenet, amikor spoiler A végét meg teljesen összecsapták. Vártam volna, hogy a halottakat feltámasztják vagy valami, de semmi ilyesmi nem történt, csak hirtelen mindenki puszi pajtás lett, és örültek az esküvőnek. Elbarmolták a végét, miközben folyt a nyáltól. Amit vártam volna, hogy Demónára is rátalál a boldogság, és nem csak úgy, hogy visszakapja a lányát, aki igazából meg se érdemelte őt… Amire a csillagot kapta a film: a látvány, a kosztümök, Holló és a Demónához hasonló lények. No meg az az egy bizonyos lény miatt. Ha valaha újranézem, akkor csakis ezek miatt fogom.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

De naaaa…!!! Nagyon vártam a második részt de valami szörnyű lett. Egy nagyon jó alapötlet, tök unalmas kidolgozása.

Kemiviki 

A hullatengeren egybekelve boldogan életek amíg meg nem haltak….
Auróra hihetetlenül irritált spoiler ?! A történet is nagy nulla lett, logikát meg hagyjuk.
Ami tetszett az spoiler és a látványvilág (arra nem lehet panasz).

Dombi_Petra 

Kíváncsian vártam a folytatást, azonban engem annyira nem fogott meg annyira a film. Érdekes volt, voltak benne izgalmas részek, egyszer mindenkepp megéri megnézni . A látványvilág azonban elképesztően gyönyörűre sikeredett

Hippoforaccus 

Hát ez nagyon halovány lett. Szép a látványvilága spoiler , de nagyjából ennyi, amit pozitívan meg tudok jegyezni, mert a történet az valami borzasztóan sablonos és kiszámítható.

a_girl92 

Az előző része jobb volt szerintem, de imádtam azért! (:

BlackWidow

Tetszett nagyon az első rész, amikor láttam és tetszett magának, Demónának a karaktere.
Itt is tetszett.
De itt is megmutatkozott az emberi féregtelenség netovábbja. Egyszerűen ebbe már semmi meglepő nincs, hogy az ember a főgonosz.
A nagy harc tetszett benne nagyon, csak azt bánom, hogy az nem halt meg, aki a leginkább megérdemelte volna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján