Csipkerózsika (1959) 356

Sleeping Beauty
75' · amerikai · animációs, romantikus, fantasy, musical, családi

0 díj · 1 jelölés

A szépséges Hajnal hercegnőt születésekor átokkal sújtja egy gonosz boszorkány: az átok szerint mielőtt nagykorú lesz a lány, egy mérgezett tű szúrása végez majd vele! A mit sem sejtő hercegnő sorsát apja három jószívű tündérre bízza, akik mindent elkövetnek, hogy ne teljesedjék be az átok, de… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Mary CostaCsipkerózsika / Hajnal hercegnő (hang)
Bill ShirleyFülöp herceg (hang)
Eleanor AudleyDemóna (hang)
Verna FeltonFlóra (hang)
Barbara Jo AllenFauna (hang)
Barbara LuddyFióna (hang)
Taylor HolmesLipót király (hang)
Bill ThompsonHubert király (hang)
Marvin Millermesélő (hang)

Kedvencelte 52

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Theana 

LOL spoiler
Aranyos és nagyon szeretnivaló volt, bár nekem valahogy benne volt Alice Csodaországból. Talán a tündérkék miatt, talán Hajnal (teljesen elfelejtettem, hogy igazából így hívták) haja tűnt ilyennek. Csipkerózsikát sosem szerettem annyira, mint Belle-t, vagy más hercegnőket, és nem is volt rám akkora hatással, de a szerelmi szál nagyon édes. Kedvenc részem, mikor találkoznak. És ez az idézet: https://snitt.hu/idezetek/10151 Ez annyira 21. századi néha… :D

Ami halálra idegesített az egész filmben, az Hajnal magyar szinkronja volt. Hogy lehet egy tizenhat éves lánynak ilyen mutált hangja, b?! Oké, hogy szép hangú kellett, vagy ilyesmi, de voltak/vannak fiatal lányok is, akiknek gyönyörű hangjuk (volt). Szóval ezt nem értem, és tényleg nagyon idegesített, mert mindig elképzeltem, amikor megszólal, erre meg egy… Bah.

Elég hirtelen ért véget, rövid volt. Mint az értékelés. Ha. Ha.

3 hozzászólás
Nihilchan 

Gyerekként sem szerettem igazán ezt a mesét, felnőttként pedig még annyira sem nyűgöz le. Mindig is unalmasnak és kicsit bugyutának tartottam, a tündérek engem kifejezetten zavartak. A dalokat sem szeretem túlzottan, legalábbis más mesékkel összehasonlítva.

Szeszj 

A Csipkerózsika nem a legkedvencebb mesém, mármint szeretem bár régen jobban. De valahogy annyira nem jön át. A 3 tündért nagyon bírtam benne meg Fülöpöt is. Csipkerózsikát már nem annyira. Meg azért maga a főszereplő elég kevésszer szerepelt!
Túl rövid is volt. A zenék se tettszettek annyira. Csak ez: https://www.youtube.com/watch…
Elmenni elmegy, de azért nem a legjobb Disney hercegnős mese!
UI: Az állatokat nagyon bírtam! :D

krlany 

Fúú, ez nagyon rossz… alig vártam, hogy vége legyen… buták és gyerekesek a tündérek spoiler. Egy sámli is több aggyal bír, mint ezek hárman. Csipkerózsikánál egyszerűbb lány a világon nincs, az meg milyen már, hogy a gonosz varázslónő hipnózissal támad. Fülöp herceg meg lehetne a vadász a Hófehérkében.
A zene pedig, mint egy Huszka Jenő operett, ami a maga nemében remek, pl. a Bob herceg minden daláért odavagyok, de nem illik egy ilyen rajzfilmhez.
Adaptációért kiált… No ezt pl. szívesen megnézném nagy nevekkel, díszlet-, és jelmezarzenállal.
Valljuk be őszintén, ebbe azért kicsit belehaltam…

2 hozzászólás
viky0222 

A legnagyobb baj ezzel, hogy felnőttként néztem, és így már nem tudott elvarázsolni. A tündérek roppant idegesítőek voltak, a történet alig létezik, és unalmas volt, és túl hamar véget ért. A dalok sem nyűgöztek le, van egy-kettő részlet, amit szeretek, de a nagy bajom a klasszikus, régi Disney-k többségével az az irtózatosan magas szoprán, amiben a hercegnők énekelnek. :D Ezek ellenére nem utáltam, csak gyerekként kellett volna látni.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Hát őszintén már nem igazán dobtam tőle hátast. Végig untam az egészet. Nem igazán jött be nekem ez a verzió. Szépnek szép volt, de nem kedvenc már.

Sisyll

Kedvenc hercegnős meséim egyike. A jó győz a gonosz felett, a szépségre rátalál a herceg, és valljuk be lányok, mi is egy színváltós csodaszép ruháról álmodtunk mindig is :D

Honey_Fly 

Ezekhez a hercegnős témákhoz már gyerekként is túl feminista voltam. Biztos ezért kedvelem Jázmint :)

1 hozzászólás
DoreenShitQ 

Voltak előítéleteim a film kapcsán, de ezek hamis infókon alapultak. Ijesztő, mennyire átírva kering ez a mese a hétköznapokban.
A Disney nagyon ért a segítők megírásához, valahogy mindig ők a kedvenceim, most is imádtam a jó tündéreket. Demónának is van egy very creapy beütése, mint a Hófehérkés mostohának, bár enyhébb. Elviselnék egy folytatást, ha már a Hamupipőke kettőt is kapott, azért kíváncsi lennék egy-két dologra, hogy alakult a „boldogan éltek, míg…” után. Imádom azonban a Hol volt, hol nem dalt, olyan gyönyörű *-* Rengeteget nevettem Fülöp egyik beszólásán :D spoiler

Viktoria_0014 

Így idősebb fejjel nyilván látom a hibáit, hiszem mint minden filmnek vagy mesének, ennek is vannak. Viszont ezektől eltekintve is ugyanúgy nagyon szeretem, továbbra is az egyik kedvenc mesémnek tartom. Nosztalgia, szép emlékek, kedvenc dal. Kislánykorom nagy kedvence. :)


Népszerű idézetek

cs_01 

Ugyan, Apám! Te nem haladsz a korral. Ez már a 14. század.

duracell

Csipkerózsika:
Hol volt, hol nem rád leltem éltem hajnalán.
Hol volt, hol nem álmomban boldog voltam véled talán,
De csak álom volt, így nem lesz már nyugtom semmiképp,
Hiszen sejtem jól, hogy élsz valahol.
Hát jöjj, és keress, És szívből szeress, te álomkép!

Hiszen sejtem jól, hogy élsz valahol,
Hát jöjj és keress…

Csipkerózsika és a Herceg: és szívből…

Herceg: …szeress, te álomkép!
Hol volt, hol nem, rád leltem éltem hajnalán.
Hol volt, hol nem, álmomban boldog voltam véled talán.

Kórus:
De csak álom volt, így nem lesz már nyugtom semmiképp,
Hiszen sejtem jól, hogy élsz valahol.
Hát jöjj, és keress, és szívből szeress, te álomkép!

Lili98

Csipkerózsika: De képzeljétek, mégis találkoztam valakivel!
Állatok: ???
Csipkerózsika: Hát, egy herceggel! Aki magas és gyönyörű és…igazi mesebeli herceg. Akivel sétálgatok és beszélgetek, és mielőtt elbúcsúzunk egymástól, ő átölel engem! És akkor!
Állatok: ?????
Csipkerózsika: Fölébredek. Bizony csak álmodom róla. De úgy mondják, ha valamiről egynél többször álmodunk, az valóra válik! Márpedig én őróla rengetegszer álmodtam.

2 hozzászólás
Galexa 

Fauna: Ez a lány szerelmes.
Fióna: Csak nem?
Flóra: Ez borzasztó!

brittta 

Úgy mondják, hogy ha valamiről egynél többször álmodunk, az valóra válik.

David_Lakner 

Lipót: Az áldóját, ezt nem tűröm el! Te herceg vagy, és hercegnőt fogsz feleségül venni!
Fülöp: Ugyan, apám! Te nem haladsz a korral. Ez már a XIV. század! Manapság…
Lipót: Manapság is én vagyok a király, és megparancsolom neked, hogy térj észre!
Fülöp: És vegyem el azt a lányt, akit szeretek. Ég áldjon, apám!

Bea_Csakegyolvasólány 

Igazság kardja, szállj, mint a szó. Haljon a rossz és éljen a jó.

rush76

Demona: Hogy megmutassam, mennyire nem neheztelek, megajándékozom én is a gyermeket. Halljátok szavam, mindnyájan! A kis hercegnő serdüljön bájos, szép hajadonná,
szeresse mindenki, aki csak ismeri. Ámde, mielőtt felvirrad 16. évének születésnapja, megszúrja az ujját egy rokka orsójával és meghal!
Fiona: Kis hercegnő, ha rajtad a rút átok fog és ujjadat orsóval megszúrod, még van menekvés számodra, ezt én adom ajándékba. Jóvoltomból eljő, biza, a baljós prófécia. De halál helyett csak elalszol, s felébredsz szerelmes csóktól.


Hasonló filmek címkék alapján