Hófehérke és a hét törpe (1937) 333

Snow White and the Seven Dwarfs
83' · amerikai · animációs, romantikus, fantasy, musical

0 díj · 1 jelölés

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy gyönyörűséges hercegnő, Hófehérke, akinek életét pokollá tette a féltékeny királynő. A kastélyból elűzött Hófehérke hamar otthonra talál az erdő mélyén hét szeretetre méltó és szeretetre éhes törpe házikójában, akik lelkesen fogadják a jövevényt. De Tudor,… [tovább]

angol

Képek 42

Szereposztás

Adriana CaselottiHófehérke (hang)
Lucille La VerneKirálynő (hang)
Lucille La VerneBoszorkány (hang)
Roy AtwellTudor (hang)
Otis HarlanVidor (hang)
Scotty MattrawSzende (hang)
Pinto ColvigSzundi (hang)
Billy GilbertHapci (hang)
Pinto ColvigMorgó (hang)
Stuart BuchananVadász (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Szeszj

Gyerekorom egyik kedvence. Rengetegszer láttam már, talán az egyik legtöbbször látott mese ez. Megvolt a törpe ház, a 7 törpével és persze Hófehérkével, menyit játszódtam vele! :D Szeretem ezt a mesét mert aranyos, imádom benne a törpéket Kuka és Morgó volt a kedvencem, olyan kis aranyosak. Az állatok is nagyon menőek,hozzánk is jöhetnének takarítani! :D
A zenék fantasztikusak! https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…
Nagy kedvenc ez! :D

Nihilchan

Gyerekként a frász kerülgetett ettől a rajzfilmtől, tele van furcsa, félelmetes jelenetekkel, magáról a koncepcióról nem is beszélve. És ez egy olyan Disney mese, aminek a zenéit sem szeretem kifejezetten. Egyébként nézeti magát, felnőttként nyilván nem okoz traumát, Hófehérke meg a maga akkori amerikai ideáljával, hogy legyen szép, bájos, főzzön-mosson-életképtelenkedjen, egy idő után elfogadhatóvá vált, ha nem is kedvelhetővé. Viszont, ami biztos, hogy a látvány szép és igényes.

Sister

Emlékszem, az egyik karácsonyi ajándékom egy Hófehérke videókazetta volt. Rengetegszer újranéztem a mesét, persze a boszorkánytól mindig féltem, de bátran szembenéztem vele. Aztán egyszer bekapta a videó és képtelenek voltunk kiszabadítani. Azok után kénytelen voltam többször is kikölcsönözni, hogy újranézhessem, de a varázsa azóta sem kopott meg. A hét kis törpe, Hófehérke, a gonosz mostoha, a herceg, a vadász és a kedves kisállatok sosem múló élményeket adnak kicsiknek és nagyoknak. Nem véletlenül sírtak rajta anno a moziban az emberek. Ez a mese úttörő volt minden tekintetben. :) Nem mellesleg Hófehérke személyében megelevenedett az első Disney hercegnő. :)

kiruu 

Régen sem szerettem. Most így megnézve, azt mondom, hogy ez horror. De komolyan. Hófehérke meg betör egy házba, kitakarítja, alszik benne, átveszi az uralmat, és parancsolgat hét felnőtt törpének, akik rosszabbak, mint a gyerekek. Ja, furcsa, ijesztő, gyerekként és most sem szerettem.

3 hozzászólás
DianaRL

Az ember onnan tudhatja, hogy túl sok huszadik századi irodalmat olvasott már, hogy Hófehérke törpékhez költözésében észreveszi egy diktatúra megalapozását és megszilárdítását.
Komolyra fordítva a szót: tudom, hogy ez a mese egy igazi Disney klasszikus, mégis egészen tíz-tizenegy éves koromig kimaradt az életemből (és már akkor se igazán tetszett), így képtelen annyira lenyűgözni, mintha a legtöbb rendes gyerekhez hasonlóan négy-öt évesen láttam volna.
Valószínűleg a fentebbiekből adódik a szkepticizmusom, de… Hófehérke veszettül idegesítő. Végtelenül buta és irritáló, nem is csodálom, hogy a mostohája meg akarja ölni.
A törpék csetlés-botlása sem igazán kötött le – pedig sajnos ez teszi ki a játékidő nagy részét. Voltak aranyos megmozdulásaik, elismerem, de összességében ez a szerencsétlenkedő cukiskodás nekem sok.
Akit igazán tudtam értékelni, az a gonosz királynő (habár szerintem a fentebbiekből is lejött, hogy majd' felnőtt fejjel már neki szurkoltam :D ), nem tudom, gyerekként ez mennyire lehet ijesztő – tippre nagyon –, de nekem bejött az ő részeinek komorsága.
Side note: Azért őszintén, ha a királynő olyan gonosz és ravasz lett volna, mint állítják, akkor Hófehérkét változtatja öreggé és csúffá, nem saját magát. Komolyabb büntetés lenne Nyafka hercegnőnek, mint az élőhalál, ráadásul zicher, hogy nem az első szerelmes csók töri meg a varázslatot. (Asszem gonoszabb vagyok, mint a gonosz királynő. Muhaha.)
Minden elismerésem a filmé, félreértés ne essék, és szeretem magát a történetet, de azt hiszem, ezt lehetett volna sokkal-sokkal jobban is.

DoreenShitQ

Ennivalók az állatok és a törpék, de nem nézetném meg kicsi gyerekkel, a királynőtől rendesen kirázza az embert a hideg :D

2 hozzászólás
Katyesz

Ebben a rajzfilmben szerintem Kuka a legjobb karakter, meg persze Morgó!

duracell 

Lehet, hogy a következő sor hihetetlenül fog hangzani, de igaz: valószínűleg a Hófehérke és a hét törpe volt az első Walt Disney mese az életemben. Ez persze csak annak tudatában érdekes, ha tudjuk, hogy a Hófehérke volt Disney első egész estés filmje, egyben az első egész estés színes film. :) Ez a mese volt meg először eredeti Disney VHS-en, még az első magyar szinkronnal, és a dalokat már akkor is szerettem benne. Legutóbb Disney Digitális Blu-rayen néztük a filmet, amin a második magyar szinkron kapott helyet (ebben Oroszlán Szonja kölcsönzi Hófehérke hangját).

A kép maga gyönyörű volt, jó minőségű – és ami feltűnt, hogy világos. Ha legalább egy filmet láttatok már VHS-en (vagy egy régebbi mesét DVD-n), akkor biztosan emlékeztek a sötét-van-a-sarokban effektusra. A kép felújítása során ez szinte teljesen eltűnt, ettől már az a rész sem olyan félelmetes, amikor Hófehérke az erdőben menekül. Őszintén szólva az első szinkron örök kedvencem marad – már csak azért is, mert ez volt az első alkalom, hogy a második szinkronnal hallottam a mesét. Véleményem szerint a törpék hangját nem igazán sikerült eltalálni az új verzióban, Tudor hangja pl. jobban passzolt volna Morgóhoz, és így tovább. Ennek ellenére rendben voltak a dolgok, úgy vettem észre, hogy a legtöbb helyen az eredeti fordítás maradt – aminek a dalok miatt nagyon örültem. :)

Igazi nosztalgia volt újra megnézni, és arra a kevés időre minden bánatomat elfelejteni. Imádtam a dalokat és a ritmust, minden egyes képkocka maga a lerajzolt varázslat. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, akkor is, ha még nem láttad, de főleg akkor, ha már igen – meglepő, mennyire máshogy látsz egy filmet tíz év elmúlásával. 10/10 pontot érdemel, vagy még annál is többet! :)

Lilla99 

Nagyon tetszett ez a tipikus hercegnős mese is. Imádtam a törpéket. Nagyon aranyosak és viccesek voltak. És bár felnőttekről volt szó, mégis úgy viselkedtek mint a gyerekek. A kedvencem Kuka és Szende volt, annyira aranyosak. Annak viszont örülök, hogy nem kicsi koromban láttam ezt a mesét, mert az ezer százalék hogy napokig nem tudtam volna aludni, a gonosz mostoha miatt. A többi pedig már csak a szokásos, spoiler.

Kemiviki 

Huuu de nem szeretem a gonosz mostohát, mind a mai napig félelmetesnek találom. Aranyos és kedves mese, de régen sokkal sokkal jobban szerettem. Most jó volt újranézni, de nem hatott meg egyáltalán. Viszont Kuka a kedvenc törpém:)


Népszerű idézetek

Lili98

Valamikor réges régen, élt egy csodaszép kis hercegnő úgy hívták, Hófehérke. Mostohaanyja, a királynő hiú és gonosz teremtés, durva rongyokban járatta, piszkos munkákat bízott rá, hogy Hófehérke szépsége rejtve maradjon.
A Gonosz Királynő mindennap a varázstükre elé állt és így szólt:
Varázstükröm mondd meg nékem, akad-e párom szépségben?
Amíg a tükör így felelt: Te vagy a legszebb a világon.
Hófehérke biztonságban volt.

5 hozzászólás
Nyctea

Hófehérke: Talán már mosakodtatok?
Tudor: Talán igen… Igen! Mosakodtunk!
Hófehérke: De mikor?
Tudor: Mikor?… Mikor… Ja, vagy te kérdezed, hogy mikor! Hát a múltkorában. A múlt héten… a múlt hónapban… a múlt évben… szóval nem régen.

duracell 

Hófehérke:
Elmondjam szívem titkát?
Megőrzitek, tubicák?
Csodakút az, mit szemünk lát.
Kiálts fel! Mi volna jó? Szíved óhaját.
Míg várod, hogy csendül a szó, már teljesült a vágy.

Úgy várom (úgy várom), jöjjön értem el.
A párom (a párom) ma még (ma még).
Megkérlek (megkérlek), az én hercegem
Szép délceg (szép délceg) legyen! (legyen)

A vágyam (a vágyam), hogy két szép szemét
Hadd lássam (hadd lássam) ma még.

Herceg:
Zendül az ének, szívemből hozzád száll.
Téged kereslek lányka, hozzád hozott az út.
Lényed csodás varázsa, angyali bája szerelmet gyújt!

Két szép szemed sugára nékem mély vizű tó.
Te légy hát szívem hű párja!
Ó, lányka, kevés e szó.

duracell 

Kicsi szíved ha fáj, zengj egy dalt, ragyog újra a nyár,
A szép napsugár, és a gond elszáll.
Ha a hangod zenél véget ér a homály és az éj,
Friss hajnali szél pajkos táncra kél.

Mit segít az „Ó, jaj!”, a sírás, a sóhaj?
Gyógyír ma éneked, élvezd szép varázsát, báját!
Dalolj hát, kicsikém! Rügy fakad a zöld ágak hegyén.
Nem búsulok én, Új remény int felém.

duracell 

A kipp-kopp-kipp-kopp-kipp-kopp-kipp
Napi száz kis koppantás,
Mert kipp-kopp-kipp-kopp-kipp-kopp-kipp
A hét kis törpe ás.

Te drága kő, jaj, bújj elő!
Gyere kipp-kopp-kipp,
Sok a csodagyémánt itt.

Gyere, áss! (Gyere, áss!)
Gyere, áss! (Gyere, áss!)
Hisz’ a gyémánt szikrát hány!

Hát, kipp-kopp-kipp-kopp-kipp-kopp-kipp
Ha szép a nyár idő.
Lám, kipp-kopp-kipp-kopp-kipp-kopp-kipp
Hét törpe ásni jő!

Van sok gyémántunk, csillogó.
Még a rubintunk is millió.
Bizony azt volna még tudni jó,
Hogy mindez mire való.

Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó!

Hej, hó! Hej, hó!
Víg dalt dalolni jó!

Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó!
Hej, hó! Így dalt dalolni jó!
Hej, hó, hej, hó!

Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó!

Hej, hó! Hej, hó!
Víg dalt dalolni jó!

Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó!
Víg dalt dalolni jó!

Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó!
Víg dalt dalolni jó!

Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó! Hej, hó!
Hej, hó!

Lili98

Olyan szép volt még holtan is, hogy a törpéknek nem volt szívük eltemetni a földbe.
Üvegből és aranyból koporsót készítettek, és örökké mellett virrasztottak. A herceg, aki mindenütt kereste őt, meghallotta az üvegkoporsóban alvó lány hírét.

duracell 

Hej, fütty és nóta szól.
Lám, így a munka dalra gyújtva szórakoztató.
Csak serényen, kis seprű, mint a méhek, zümm-zümm-zümm!
Így nótát fújva pár perc múlva készen is leszünk.

Sok tányér, csésze, tál oly régen várja már,
Hogy fenn a polcon úgy ragyogjon,
Mint a fényes napsugár

Hej, mossunk gyorsan, versenyezzünk, ki az ügyesebb!
Hej, fütty és nótaszó!

duracell 

Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-ee-ay-ee-lee-ay
Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-lee-ay-lee-o-lee-ay

Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-ee-ay-ee-lee-ay
Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-lee-ay-lee-o-lee-ay

Vidor:
Ha lábam egyszer táncba kezd
Lerúg az cipőt, zoknit.
De hiába mostam én ma meg,
Mert most is csetlik-botlik.

Törpék:
Hajjaj, ez furcsa dal,
Na hátha mégis jó!
Ki énekelni nem akar,
azt rúgja meg a ló!

Szende:
Fára kergettem egy vén
Tigrist a déli sarkon.
Ő rám pottyant, jajgattam én,
Még azt sem mondta, pardon!

Törpék:
Hajjaj, ez furcsa dal,
Na hátha mégis jó!
Ki énekelni nem akar,
az nem közénk való.

Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-ee-ay-ee-lee-ay
Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-lee-ay-lee-o-lee-ay

Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-ee-ay-ee-lee-ay
Ho-la-la-ee-ay, ho-la-la-ee-ay
Ho-la-la-ee-ay-ee-la-lee-ay-lee-o-lee-ay

duracell 

Szép emlékét őrzöm,
nem felejtem őt!

Más vágyam nincs, csak Ő
és szívem álmot sző.
Én csak őt látom, azt álmodom,
értem jő majd egy boldog napon.

Két szív, ha összeforr, lágy szellő dalt dalol.
Nincsen tél, csak nyár.
Ó, édes várva várj, és boldogság jő, jöjj már!

Andro 

Boszorkány: Egy harapás a mérgezett almába, és az áldozat szeme örökre lecsukódik az Alvó Halálba.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján