Barbie a Hattyúk tavában (Barbie) (2003) 104

Barbie of Swan Lake
81' · amerikai · animációs, fantasy, családi

Barbie Odette alakjában kel most életre a pék lányának szerepében. Odette az egyszarvút követi az Elvarázsolt erdőbe, ahol Rothbart, a gonosz varázsló hattyúvá változtatja őt. Rothbart célja, hogy legyőzze unokatestvérét, a Tündérkirálynőt és elfoglalja az erdőt. A Tündérkirálynő szerencsére… [tovább]

Magyar
Magyar

Képek 10

Szereposztás

Kelly SheridanBarbie / Odette (hang)
Mark HildrethDaniel herceg (hang)
Kelsey GrammerRothbart (hang)
Venus TerzoLila (hang)
Maggie WheelerOdile (hang)

Kedvencelte 15

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Lili98

A film,amikor először találkoztam a balettel és annak csodálatos zenéjével.
Emiatt a film miatt szerettem bele a Hattyúk tavába ,ami a mai napig nem változott.:)

2 hozzászólás
Theana 

Jaj, én nem akarom fikázni, vagy ilyesmi, de sokkal jobbra emlékszem.
Megmondom őszintén, a zene tetszett a legjobban. És mindig eszembe jut a Black Swan…
Így utólag nézem csak, hogy nem sokban különböznek a Barbie karakterek, mármint… ez csak nekem fura???

Aranyos, hogy gyermek nyelven feldolgozták a sztorit, és teljesen érthető az egész, de nekem kicsit vontatott volt, és lassan indult be a történet. És nem hiszem, hogy csak azért, mert vártam a nagy jelenetre… (Az unikornis paci-futás – szerintem – túl hosszúra sikeredett. A másik, ami zavart spoiler A mű párbeszédekről meg nem tehet senki. :))

Talán még bennem van a kis kori szép emlék Barbie-ról és a rózsaszín világáról, de voltak benne aranyos részek. Olyan kislányosak. :D

kiruu 

Ez nekem most nem igazán tetszett. Egynek oké volt, van ennél rosszabb Barbie mese. Laposnak éreztem, unalmasnak, egy síkon futott az egész. A ruhák gyönyörűek, illetve a kis állat-manók nagyon aranyosak. Viszont sok balettet nem tartalmaz a film.

christine 

Ó, ezt is láttam párszor, csak sosem realizáltam, hogy ez a címe. Ez már túl habos-babos volt, viszont tökéletesen visszaadta azt, amit a hattyúk tavától elvár az ember, sőt. A zene és a balett is szép és letisztult benne, de a párbeszédek szerintem túlságosan is buták.

Cendrillon0002

Én ezt ovisként is untam. Az én gyerekem (ha egyszer lesz), tuti nem a Barbie-n fog felnőni.

5 hozzászólás
StarSpangledGirl

Az eredeti történethez ugyan nem volt túl sok köze és a szövegkönyv is elég bugyuta volt itt-ott, de valahogy mégsem untam. Ehhez mondjuk valószínűleg nagyban hozzájárultak az eredeti Csajkovszkij-dallamok, a Simsre emlékeztető grafika (most mondjátok, hogy nem olyan :D), illetve a barátaim, akikkel végignéztem és -ökörködtem az egészet. Így végül abszolút pozitív élményként maradt meg, bár újra azért nem feltétlenül nézném; legfeljebb társaságban, nosztalgikus jelleggel. :D

Meryl 

A zene és a balett. Már csak ezért megéri megnézni, hiszen mind a kettő meseszép. A ruhákról nem is beszélve. Ez még igazi Barbie mese. :)

nattyreach

Szépséges klasszikus mese, a Barbie és a diótörővel együtt azok, amelyek még a balettre és a zenére tették a hangsúlyt. Van hozzá egy aranyos kerettörténet is, ami nem spilázza túl Barbie tökéletességét. Maga a meserész nagyjából követi az eredeti vonalát.

A beleszőtt zene és táncjelenetek olyan kultúra- és értékközvetítők, amelyek a modern változatokból rendre kimaradnak. Nagyon kedvelem, mert azok is megszerethetik, akik egyébként egyáltalán nincsenek oda Barbie-ért.

Midnightsp

Hát igen, az idő megszépíti az emlékeket és ez a Barbie filmekre hatványozottan igaz. :DDD

Egyébként azon kívül, hogy az ember vércukorszintjét kicsit megdobják ezek a rózsaszín hintós-csillámos dolgok, nem is volt ez olyan vészes, mint amilyenre számítottam. Olyan jók a táncok meg a klasszikus zenék ezekben a régi Barbie mesékben, azért örülök, hogy anno én nem a mostani szennyen nőttem föl.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján