Barbie a Hattyúk tavában (Barbie) (2003) 59

Barbie of Swan Lake
81' · amerikai · animációs, fantasy, családi

Barbie Odette alakjában kel most életre a pék lányának szerepében. Odette az egyszarvút követi az Elvarázsolt erdőbe, ahol Rothbart, a gonosz varázsló hattyúvá változtatja őt. Rothbart célja, hogy legyőzze unokatestvérét, a Tündérkirálynőt és elfoglalja az erdőt. A Tündérkirálynő szerencsére… [tovább]

Magyar
Magyar

Képek 10

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Lili98 

A film,amikor először találkoztam a balettel és annak csodálatos zenéjével.
Emiatt a film miatt szerettem bele a Hattyúk tavába ,ami a mai napig nem változott.:)

2 hozzászólás
Theana 

Jaj, én nem akarom fikázni, vagy ilyesmi, de sokkal jobbra emlékszem.
Megmondom őszintén, a zene tetszett a legjobban. És mindig eszembe jut a Black Swan…
Így utólag nézem csak, hogy nem sokban különböznek a Barbie karakterek, mármint… ez csak nekem fura???

Aranyos, hogy gyermek nyelven feldolgozták a sztorit, és teljesen érthető az egész, de nekem kicsit vontatott volt, és lassan indult be a történet. És nem hiszem, hogy csak azért, mert vártam a nagy jelenetre… (Az unikornis paci-futás – szerintem – túl hosszúra sikeredett. A másik, ami zavart spoiler A mű párbeszédekről meg nem tehet senki. :))

Talán még bennem van a kis kori szép emlék Barbie-ról és a rózsaszín világáról, de voltak benne aranyos részek. Olyan kislányosak. :D

kiruu 

Ez nekem most nem igazán tetszett. Egynek oké volt, van ennél rosszabb Barbie mese. Laposnak éreztem, unalmasnak, egy síkon futott az egész. A ruhák gyönyörűek, illetve a kis állat-manók nagyon aranyosak. Viszont sok balettet nem tartalmaz a film.

nattyreach

Szépséges klasszikus mese, a Barbie és a diótörővel együtt azok, amelyek még a balettre és a zenére tették a hangsúlyt. Van hozzá egy aranyos kerettörténet is, ami nem spilázza túl Barbie tökéletességét. Maga a meserész nagyjából követi az eredeti vonalát.

A beleszőtt zene és táncjelenetek olyan kultúra- és értékközvetítők, amelyek a modern változatokból rendre kimaradnak. Nagyon kedvelem, mert azok is megszerethetik, akik egyébként egyáltalán nincsenek oda Barbie-ért.

Cendrillon0002 

Én ezt ovisként is untam. Az én gyerekem (ha egyszer lesz), tuti nem a Barbie-n fog felnőni.

2 hozzászólás
Meryl 

A zene és a balett. Már csak ezért megéri megnézni, hiszen mind a kettő meseszép. A ruhákról nem is beszélve. Ez még igazi Barbie mese. :)

Midnightsp 

Hát igen, az idő megszépíti az emlékeket és ez a Barbie filmekre hatványozottan igaz. :DDD

Egyébként azon kívül, hogy az ember vércukorszintjét kicsit megdobják ezek a rózsaszín hintós-csillámos dolgok, nem is volt ez olyan vészes, mint amilyenre számítottam. Olyan jók a táncok meg a klasszikus zenék ezekben a régi Barbie mesékben, azért örülök, hogy anno én nem a mostani szennyen nőttem föl.

Ancsúr 

Abszolút kedvenc! Imádom! Nem tudok vele betelni. Ha valaha is megnézem egy balett előadás keretében a Hattyúk tavát, akkor csak e miatt a varázslatos mesefilm miatt fogok beülni a nézőtér soraiba.
Még vagy százszor fogom megnézni ezt a mesefilmet!

Biann

Kicsit lassú folyású volt, de nagyon örülök, hogy van olyan mese, amely feldolgozta Csajkovszkij műveit, biztos, hogy megmutatom majd a gyerekeimnek is.

Megjegyzés1: Az unikornis rettenetesen idegesített, a hangja, a viselkedése… minden.
Megjegyzés 2: Hihetetlen, hogy 2003-ban már ilyen technika volt!


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján