Barbie és a bűvös Pegazus (Barbie) (2005) 101

Barbie and the Magic of Pegasus
83' · amerikai, kanadai · animációs, romantikus, fantasy, családi

Annika hercegnő összebarátkozik Brietta-val, a csodálatos szárnyas paripával, aki elrepíti őt a Felhő Királyságba. Annikának csupán három napja van, hogy megtörje a gonosz varázsló, Wenlock átkát, és kőből ismét emberré változtassa családját. Wenlock elleni küzdelme során Annikának rengeteg… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Jessica AmleeBlush (hang)
Kathleen BarrShiver / Queen (hang)
John DeSantisOllie the Giant (hang)
Brian DrummondFerris (hang)
Mark HildrethAiden (hang)
Kelly SheridanAnnika hercegnő (hang)
Lalainia LindbjergBrietta (hang)

Kedvencelte 15

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Folytatódik a Barbie-maraton…
Gyerekként ez a Barbie mese volt a második kedvencem a Hercegnő és a koldus után, és még most is azon a véleményen vagyok, hogy a legjobbak közé tartozik. Ez még a Barbie mesék fénykora volt.. A bakiparádé a végén hatalmas. :’D
És még mindig nem hiszem el, hogy a tini Brie Larson énekli a betétdalát, de imádom :D
https://youtu.be/AIbTREVNmr0

kiruu

Jaj, olyan kis csodálatos! Imádom Cidrit, Aident, a pegazusokat, ezt az egész elképzelt világot. Fantasztikus történet szeretetről, barátságról, és legfőképp reményről. Nagyon szerettem. :)

christine

Ó, de szerettem ezt is! Itt már nagyon bejönnek a párbeszédek, kerek, egész mondatokban beszéltek szinte végig, és a cselekmény is Barbie-hoz képest beindult, erősebb volt a harc menete, meg a tét is nagyobb volt.

Zakuro 

Azt kell mondjam, tartottuk a színvonalat, és ez jó :3 Tartok tőle, hogy ebből még nagy pofára esés lesz…
Egyebek, ömlesztve:

– A királynő hangja megöl… Hozzám állítana be ilyen éles trillázással anyukám, lehet, menten kiugranék az ablakon!

– Üljek mindig a szobámban?
– Igen!
Kamaszok vs. Szülők (avagy karantén, 2020–2021…) – velem mondjuk éppenséggel néha pont azért vitáztak, hogy ne üljek folyton otthon :DD
De amúgy, ha közvetlen az ablaka alatt is van egy jégpálya, akkor minek szökik el a tóra korcsolyázni? Vagy ebben az az izgi, hogy tilosban jár?

– Lám, kár volt úgy félteni a lányukat: a baj házhoz jön.
Máskülönben meg, olyan tipikus: persze, hogy a szülőknek eszükbe sem jutott, annyi éven át, megemlíteni a lányuknak: ja, amúgy volt (vagy van is?), egy nővéred! Miatta féltünk annyira. Amúgy.

– Az animáció feltűnően sokat fejlődött az első rész óta.

– Bírom amúgy, hogy a tündérkirálynők olyan haszontalanok ezekben a filmekben: csak sajnálkozni tudnak, meg csini kacatokat rásózni az emberre, más erejük nincs.

– Miért nem beszéltek erről a szüleink soha?
– Biztos nem tudták, hogyan!
Öööö…_ Tudod, kicsim, volt egy lányunk előtted; elátkozták és megszökött. Szóval, légy oly jó és ne tűnj el csak úgy!_
Ennyi.

– Köszönjük, fenség!
– Igen, köszönjük a semmit!

– Na, végre egy barna hajú hősszerelmes-jelölt, aki ráadásul nem egy nyáladzó idióta! Vannak még csodák.

– Cidri szerelmes – egyem meg! :DD

– Már az esküvői harangokat hallom?
Még nem, de fogod – ezt garantálom!

– És azt is tudod, hogy jutunk oda?
Aiden, feltűnt, hogy egy kiaszott szárnyas pegazus van veletek?

– Brietta pegazusnak valahogy szebb volt.

– Wenlock nevéről amúgy mindig a Warcraft jut eszembe.

– Utolsó kívánság?
– Dögölj meg!

– Nem tudjuk kiásni!
Miér’ nem, Brietta? Aidennek aztán egész könnyen összejött.

– Ez meg micsoda?
Nem tudom, te hogy vagy vele, Aiden, de nekem egy kastélynak tűnik.

– Felség, szeretnék kérni még valamit.
Eddig se sokat segített, szóval szerintem kettőt is kérhetnél.
..
– Annika, ne most vágj fel, jó? Igen, látjuk, tudsz korcsolyázni: nagyon ügyes vagy.

– Cidri, ne cidrizz már!

– Wow, a Fény Pálcája egy új outfittet is adott Barbie-nak *-*

– Anyuka meg sem öleli Briettát?

– Mindent el kellett volna mondanunk!
Hát, ja – de most már mindegy.

– Ugyan, Aiden, nyugi – lehet, apád minden vagyonát eljátszottad, cserébe viszont felszedtél egy királylányt – szóval, no problemo!

– Tetszenek ezek a bakik :DD

Mindent összevetve: egész jó volt, a zeneválasztás pedig telitalálat: az egy csillag levonás amiatt jár, mert Wenlock, az előző rész főgonosza után, klisés és csalódást keltő.
Avagy, még egy pipa :3

_Sophie_

Az elején azt hittem ez új lesz nekem, de a közepe fele rájöttem, hogy már láttam. xd

Bővelkedett logikus döntésekben ez a film… Inkább megszököm, és hagyom hogy a szüleim halálra aggódják magukat, ahelyett hogy max leüvöltenék a fejem.
Nem mondjuk el a gyereknek, hogy volt egy tesója és mi történt, elég ha magyarázat nélkül tiltjuk, és bezárjuk.
Az első pár feleség idegesítő volt, a negyedik biztos jó lesz! Ööö…

nattyreach

Szoborrá kövült szülők, hercegnőnket magáénak követelő gonosz varázsló, pegazussá változtatott nővér… (Csak nekem érthetetlen, ha akkora hatalma volt, miért varázsolta el első ízben a fickó szerelme tárgyát? Mondjuk ki, sok más lehetősége lett volna még.) Gyermeki szintre leegyszerűsített párbeszédek, csillogó tájak és a szokásos szinkron. Annyira nem volt rossz, bár továbbra se értem, a nővér miért nem segített kiásni a hercegnőt. Vagy hogy az oly nagyon vigyázott hercegnő hogy surrant ki a kastélyból. Meg miért nem kerestették a pegazussá lett másik hercegnőt. De nem számít, mert Annika megmentette a napot meg úgy egyáltalán az egész királyságot.
Ha a mostani Barbie mesékhez hasonlítom, ez kerül ki győztesen, mert van benne néhány egyedi megoldás (a szolgák előzőleg feleségek voltak, érzelmi ráhatásra máshogy működik a pálca), és klasszikusabb a vonal. Aki ezt nézi, az tudja, hogy tündérmesét fog kapni, és azt maradéktalanul meg is kapja.
Jobb szeretem az elbeszélő keretbe foglalt Barbie meséket, de ha gyerekkel nézetném, legalább nem kérdezgetné, miért haltak meg a szülők, és mi lesz így a hercegnővel.

Nikolett_Varga 

Cidrit kérem de most azonnal!!!! Hát mennyire cuki már ez a kis jegesmaci?? Amúgy meg aranyos mese volt, a végén pedig imádtam a bakiparádét :)

Nympha17 

Már ezt is láttam annak idején, de annyira nem emlékeztem rá, volt jelenet ami tök újnak hatott.
A zene ezúttal is csodálatos, Beethoven 6. szimfóniája tökéletesen illett a történethez. Jók a helyszínek, ez a csupa hó és jég világ, amiben korcsolyával lehet közlekedni nagyon varázslatosra sikerült. A humor erőssége pedig kifejezetten meglepett, tök jó megszólalások voltak minden szereplő részéről. A végén pedig a jelenet-felvéltelek nagyon tetszettek. Nem értem miért nem csináltak ilyet minden Barbie-film végére :D

Cendrillon0002

Én az a típusú kislány voltam, akit néha lefiúsoztak a rövid hajam, valamint ama okból kifolyólag,hogy hidegen hagyta ovisként a Barbie franchise és helyette inkább Shreket nézett. Ennek a rajzfilmek a legnagyobb pozitívuma, hogy volt hozzá 3D-s szemüveg. Egyébként újranézve már másodikos koromban babásnak találtam.

Tome

Merem állítani, hogy az egyik legjobb Barbie mese. Persze a nosztalgia faktor nagyott nyom a latba, de emellett is kiemelkedő. Annika meglepően kreatívan oldja meg a problémákat; ráadásul nem izibe szerelembe esik, hanem visszaszól Aidennek, ha kell. Aki egyébként az egyik legviccesebb szerelmetes fél a Barbie sorozatban.


Hasonló filmek címkék alapján