Barbie és a Diótörő (Barbie) (2001) 115

Barbie in the Nutcracker
78' · amerikai · animációs, kaland, romantikus, fantasy, musical, családi

Barbi varázslatos életre kel a lenyűgöző számítógépes animációnak köszönhetően E. T. A. Hoffman klasszikusának eme modern változatában.
A mese úgy kezdődik, hogy Barbie, aki Clara szerepét játssza, egy gyönyörű Diótörő fabábut kap ajándékba kedvenc nagynénjétől. Aznap éjjel, míg Clara… [tovább]

Magyar
Magyar

Képek 11

Szereposztás

Kelly SheridanBarbie / Clara (hang)
Kirby MorrowDiótörő / Eric herceg (hang)
Tim CurryEgérkirály (hang)
Peter KelamisPrimm (hang)
Christopher GazeMint (hang)

Kedvencelte 24

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Gyerekként ez a második Barbie mesém amit láttam, nekem rögtön kedvenc lett. Nagy Barbie rajong voltam, huu mennyi babám volt! :D
Szeretem ezt a mesét, mert aranyos és szép története van, meg persze gyönyörű zenék vannak benne. Igazából most nézve is elfogott a nosztalgia, bár azért volt egy két rész amire már egyáltalán nem emlékeztem. :D De jó volt feleleveníteni. :)
A végén mikor Clara és Eric táncolnak az nagyon szép! A kedvenc jelenetem! ^-^
https://www.youtube.com/watch…
Én szeretem ezt a Barbie mesét! :))

2 hozzászólás
Theana 

Olyan kis butácska, de édes. És para. Szép a zene, de az elejétől a hideg ráz ki. (Mikor a legvégén Barbie táncolt.) Elmehetne valami horrorfilmbe, megnézném.

Van benne jó néhány logikátlanság (és nagyon sokszor támadt kritizálhatnékom), de tényleg csak azt tudom rá mondani, hogy aranyos. Érdekes volt látni, hogy 2001-ben még milyen volt a filmgyártás, de amúgy akkora hatást nem keltett bennem.

kiruu 

Ez egyáltalán nem kötött le, közben tanítottam a kutyámnak egy új trükköt, és háromszor néztem végig az instámat. Alapból az, hogy a diótörő hangja egy 23 éves srácénak felel meg, eléggé nyomra vezető. Ez most nem, ennél van sokkal jobb Barbie.

5 hozzászólás
Nihilchan 

Életem első Barbie meséje. Nekem gyerekkoromban ez teljesen kimaradt, bár biztos vagyok benne, hogy akkor sem tetszett volna jobban. Aranyos, de semmi extra, vannak ennél sokkal jobb feldolgozások is. Az egyetlen, ami kiváló volt, az ugyebár a zene, de az meg abszolút nem Barbie és a cég érdeme.

viky0222 

Én magam ötször szerepeltem Diótörő előadásban, így a szívemhez nőtt a Barbie változat is még az elején. A történet örök kedvencem marad. :)

3 hozzászólás
christine 

spoiler

Amit először megjegyeznék, az az, hogy ez nekem annak idején rendesen kimaradt. Így bele-bele gondolva talán csak egy játék folyamán találkoztam Claraval, így teljesen új volt számomra ez a történet. Lájtos, egyszerű, tele apróbb logikátlansággal, de valahogy mégis bejött, talán a bájossága miatt.

Dorothie

Ezt lehet nem imádni? :DD Még így 19 évesen is. :D

phantomoftardis 

Kiskoromban már láttam ezt a mesét párszor, de szinte semmire se emlékeztem belőle. Érdekes feldolgozása a történetnek, de azért nem a legjobb.

Biann

Szép mese, a kislányoknak jó példát mutat, hogy Barbie nem csak a szépségéből áll.


Népszerű idézetek

Theana 

Clara: Egy diótörő. Ez csodálatos! Köszönöm, Elizabeth néni!
Tommy: Szerintem ronda.

2 hozzászólás
Theana 

Diótörő: A királyság nem csupán a koronát jelenti.


Hasonló filmek címkék alapján