Hamupipőke (Hamupipőke 1.) (1950) 396

A szorgos és csodaszép Hamupipőke jobb életről és romantikus kalandokról álmodozik, de szegényke sajnos ki van szolgáltatva gonosz mostohaanyja és két irigy mostohatestvére kénye-kedvének. Három huncut kisegér és a Jótündér varázslata segítségével azonban Hamupipőke eljut a bálba, ahol… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Ilene WoodsHamupipőke (hang)
Eleanor AudleyLady Tremaine (hang)
Verna FeltonTündér keresztanya (hang)
Rhoda WilliamsDrizella (hang)
Luis Van RootenKirály / Főherceg
Lucille BlissAnasztázia (hang)
James MacDonaldJackie (hang)
Betty Lou Gersonmesélő (hang)
James MacDonaldGuszti (hang)

Kedvencelte 55

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez is egy régi gyerekkori kedvenc meséim egyike, amit szintén jó rég láttam, de még mindig tetszik. :-D A dalok még mindig jók, az egerek cukik voltak, Lucifert is nagyon bírtam. XD Szórakoztató volt, és vicces is, bár a nyávogós mostohák engem idegesítettek. XD A hercegek részéről kicsit kevés volt, de jó gyorsan lezavarták a lagzit, meg a lány keresést. XD Hamupipőke azért szimpi volt, na meg a Tündér keresztanya nagyon szerethető, bár a vén banya és a lányai unszimpatikusak voltak. XD

Nihilchan 

Igazából én ezt gyerekként nem igazán szerettem, mert mindig is szörnyen idegesített az egerek fülsértő cincogása. Ez most sem változott. Viszont nagyon kedvelem, ahogy a Disney klasszikusokban követhető a megjelenés idejének nőideálja, ráadásul szerintem a régi hercegnők sokkal szebbek és bájosabbak, mint az újak. Kellemesek a dalok is, meg az egész mese hangulata. Nekem a Tündér keresztanya a kedvencem.

Szeszj 

Huu gyerekként nem is tudom hogy hányszor láttam, a Kis hableány mellet ez volt a kedvenc mesém. Imádtam, olyan kis szép és a zenék is csodálatosak. Emlékszem egyszer oviban farsangkor Hamupipőkének öltöztem! :D
Imádom benne az állatokat, nagyon nagy arc mindegyikük de főleg Jack, meg Guszti! :D Haláli egerek! :D
Annyira örülök hogy a végén mindenki megkapta azt amit érdemelt. Főleg Hamupipőke! ^-^
Csodálatos mese! :)) https://www.youtube.com/watch…

Valentine_Wiggin 

Nem tehetek róla, elmondhatatlanul irritál Hamupipőke karaktere. Ebbe a lányba semmi önállóság, logika, kezdeményezőkészség nem szorult, mindig, mindent másnak kell csinálnia helyette. Akad még pár hercegnő, aki az idegeimre megy (Ariel esete még mindig jobban fáj), de miután ez a hercegnő konkrétan megtestesítőjévé vált ennek a nőtípusnak, mindenképp eszembe jut, ha a legrosszabb mesebeli „példaképeket” kell említenem.

2 hozzászólás
Lady_Hope

Mikor még apróság voltam, akkor az utcában, pár háznyira tőlünk volt videótéka. Elképesztően szerettem, mert ott árultak radírt és tollakat is. Tökéletes hely volt, tele izgalommal és kincsekkel. De szerintem aligha egy pár videót hoztunk el onnan, mert nekem mindig ugyanazok kellettek. És a Hamupipőke volt az egyik. Annyiszor volt nálam, hogy szóltak a boltból, hogy már jó lenne visszavinni.
És mint minden gyerekkori történetem, ez is úgy zárult, hogy nagyapám vette a kalapját, és megvette nekem a mesét.
Örökké hálás leszek neki érte.

DoreenShitQ 

Imádom a Disney állatait, zseniálisak. Szegény Hamupipőke, úgy sajnáltam őt, semmi nem jött neki össze spoiler

bonnie9 

Annak ellenére, hogy gyerekkoromban csak ismerősöknél néztem, mert nekünk nem volt meg, mégis szinte az egészre emlékszem. Hangokra, dalokra, jelenetekre, tényleg szinte mindenre. Akkoriból úgy őriztem meg magamban, mint kedves, szeretnivaló mese.
Most felnőtt fejjel a gyerekekkel együtt néztem újra és nem csalódtam. Sem szülőként, sem nosztalgiázóként.
Persze Disney sok mindent átírt az eredeti történethez képest, nem először és főleg nem utoljára. Mégis azt gondolom, mindezek mellett egy bájos, régi-új történet született, egyedi és szerethető karakterekkel.
Szülőként felmérve pedig egy kincs számomra. Erre még valóban igaz a KN jelzés, bátran mutatható kicsiknek és nagyoknak, fiúknak és lányoknak. Rá lehetne fogni, hogy csak azért, mert klasszikus történet, de jól tudjuk, hogy ma már a klasszikus alap sem garancia mindenre (pl.: Jégvarázs, de erről majd máskor).
Ebben nem csalódtam.
Külön köszönet az új kiadásért felelősöknek, amiért nem cseréltek szinkront a felújítás során így a gyönyörű képek a régi mesés hangokkal valóban varázslatos és nem kiábrándító élményt nyújtanak.
Ja és tudom, hogy mindenkinek Guszti a kedvence, én is szeretem, de elsősorban Jackie párti vagyok.

Dombi_Petra 

A Walt Disney egyik legszebb meséje, ami számomra megunhatatlan. Az egerek imádni valóak, nagyon segítőkészek,ami számomra sokat dob a mesén.

viky0222 

Ezt gyerekkén kellett volna látni, és akkor biztos tetszett volna. Sőt, emlékszem, hogy lapozgattam a mesekönyvet, és akkor nem volt vele bajom. Most viszont irritált, hogy Hamupipőkének nincs egyetlen önálló megmozdulása sem. Ha problémája van, akkor sír, amíg valaki meg nem oldja helyette. (Tudom, hogy ’50-es évek, meg mese, meg minden, de engem most ez akkor is zavart.)
Az egerek szinkronhangjától a falat tudtam volna kaparni, de Guszti cuki. :)

4 hozzászólás
kiruu

Csak azt szeretném tudni, hogy Hamupipőkének miért 28-as lába van.


Népszerű idézetek

Mentavirág

Az álom a szívünk vágya,
Ábrándos világ.
Álmodj, ha a szíved fájna,
S a bánat elmúlik, meglásd.
Csak bízz, ez a fő, és egy nap
A boldogság majd rád talál.
A szivárvány ragyog az égen,
Higgyél hát a mesékben,
S az álmod egyszer majd valóra vál!

Hallom, amit mondasz, te kegyetlen óra!
Kelj már fel, ezt bimbambozod.
Kelj fel, kelj fel, kezd a napot!
Lám, még ő is parancsolgat nekem.
Hát már nem parancsolhatják meg,
hogy hagyjak fel ábrándjaimmal és álmaimmal!
És majd egyszer talán…
álmod egyszer majd valóra vál!


Folytatása

Összehasonlítás

Hamupipőke


Hasonló filmek címkék alapján