Merida, a bátor (2012) 644

3 díj · 0 jelölés

A heves természetű Merida ügyes íjász, és nem mellesleg Fergus király és Elinor királynő leánya. Úgy dönt, kezébe veszi sorsát, dacolva az ősi szokással, mely szent és sérthetetlen a harsány földesúrak, a hatalmas Lord MacGuffin, a goromba Lord Macintosh és a civakodós Lord Dingwall számára.… [tovább]

magyar

Képek 24

Szereposztás

Kelly MacdonaldMerida (hang)
Billy ConnollyFergus (hang)
Emma ThompsonElinor (hang)
Julie Waltersboszorkány (hang)
Robbie ColtraneLord Dingwall (hang)
Kevin McKiddLord MacGuffin (hang)
Craig FergusonLord Macintosh (hang)
Peigi BarkerMerida fiatalon (hang)
Steven CreeMacintosh fiatalon (hang)
John RatzenbergerGordon (hang)

További szereplők

Kedvencelte 111

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez is jó volt, szórakoztató volt, és szerethető. Bírtam Merida karakterét, és olykor egész vicces volt. A sztori tetszett, és a szereplők is eléggé jók voltak, főleg az anya lánya kapcsolat, és ahogy szembeszálltak egymással eleinte. spoiler A vége cuki volt, meg aranyos, és élvezhető, szerethető, a 3 kis csirkefogó nagyon viccesek voltak. :-D

Nihilchan 

Klassz mese a családról, az anya-lánya kapcsolatról és a meggondolatlanságról; mindez elképesztő környezetbe helyezve. Merida tipikus kamasz, éppen ezért némileg irritáló tud lenni, de azért vagány, ráadásul a történet végére a leckét is megtanulja. Nekem leginkább a skót világ tetszett; ezt mondjuk szeretem a Disney-ben, hogy folyamatosan próbálja szélesíteni a látókört, illetve a klasszikus hercegnőkhöz képest Merida üde folt.

Szeszj 

Nem rossz, persze nem a legjobb. Valahogy régebben jobban tetszett mint most. Nem tudom engem mind Merida mint az anyukája idegesített, nem az egész filmben inkább csak az elején és kicsit a közepén. Bár ezt egyensúlyozza a 3 kisfiú és az apuka, nagyon jó arcok! :D https://i.ytimg.com/vi/IMEYB3U_NHs/hqdefault.jpg
A történet szép volt, a helyszín is, bár egy kicsit sötétebb hangulatú de jól állt neki.
Egyébként a ló valami gyönyörű volt, én is szívesen elfogadnám! https://nerdreactor.com/wp-content/uploads/2016/03/brav…
A zenék is jók voltak! :D https://www.youtube.com/watch…
Igazából jó mese csak a 2 főszereplővel volt bajom egy kicsit! :D

Zahra 

Kicsit másra számítottam, sokkal több kalandra és izgalomra, de így is tetszett. Merida kissé csökönyös és akaratos és éppen ezek miatt elkövet egy-két hibát, de hát ki nem? A lényeg, hogy megoldódott a probléma és minden jó ha a vége jó :)
A három kisfiú nagyon aranyos, játékosak és viccesek. Merida haját pedig imádom *-*

Katyesz 

Bátor hölgyike, aki dacol a sorsával, és bátran kiáll a döntése mellett. Igaz az odáig vezető út sok akadályt tartogat, amit magának köszönhet.

sblair

Végre egy olyan disney karakter, aki hibákat követ el és önálló akar lenni. Tetszett, hogy Merida, mint fent említettem hibát követ el, de ráeszmél, hogy milyen következményei lesznek. A bátorsága éppen ebben rejlik, hogy nem egy daliás hercegre hagyja a feladat megoldását, hanem maga oldja meg.

Nicole88

Aranyos kis mese, de a Disney csinált ennél jobbat is már :-)
Merida elég önfejű volt, és ez néha picit irritáló volt számomra, az apukáját viszont nagyon bírtam :-)

szymba23

Előzetes alapján már elnyerte tetszésemet, és nagyon vártam, hogy megnézhessem. Nem csalódtam, remek Disney mese, amiből tanulnivaló is van, és jó kis zenék. A karakterek is szeretni valók voltak, a világ is. Megérdemelte az Oscart.

kiruu

Hát, engem ez most kevésbé győzött meg. Néha elgondolkoztam, hogy nem-e kapott horror vagy thriller besorolást ez a film. Meséhez képest elég durva. A témája komoly, ami jó, de a kivitelezés számomra unalmas és egyhangú lett. A lovat imádtam.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

NinaAva

A sors változó,
Nézz magadba,
És a szeretetet
Sződd szavakba.

1 hozzászólás
duracell

Merida: There are those who say fate is something beyond our command. That destiny is not our own, but I know better. Our fate lives within us, you only have to be brave enough to see it.

duracell

If you had a chance to change your fate, would you?

duracell

Elinor: Merida, all this work, all the time spent preparing you, schooling you, giving you everything we never had. I ask you, what do you expect us to do?
Merida: Call off the gathering. Would that kill them? You're the queen. You can just tell the lords the princess is not ready for this. In fact, she might not ever be ready for this, so that's that. Good day to you. We'll expect your declarations of war in the morning.
Elinor: I understand this must all seem unfair. Even I had reservations when I faced betrothal. But we can't just run away from who we are.
Merida: I don't want my life to be over. I want my freedom!
Elinor: But are you willing to pay the price your freedom will cost?
Merida: I'm not doing any of this to hurt you.
Elinor: If you could just try to see what I do, I do out of love.
Merida: But it's my life, it's… I'm just not ready.
Elinor: I think you'd see, if you could just…
Merida: I think I could make you understand if you would just…
Elinor: Listen.
Merida: Listen.

duracell

Fate be changed, look inside. Mend the bond torn by pride.

duracell

Merida: Some say our destiny is tied to the land, as much a part of us as we are of it. Others say fate is woven together like a cloth, so that one's destiny intertwines with many others. It's the one thing we search for, or fight to change. Some never find it. But there are some who are led.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján