Merida, a bátor (2012) 455

3 díj · 0 jelölés

A heves természetű Merida ügyes íjász, és nem mellesleg Fergus király és Elinor királynő leánya. Úgy dönt, kezébe veszi sorsát, dacolva az ősi szokással, mely szent és sérthetetlen a harsány földesúrak, a hatalmas Lord MacGuffin (Kevin McKidd hangja), a goromba Lord Macintosh (Craig Ferguson… [tovább]

magyar

Képek 24

Szereposztás

Kelly MacdonaldMerida (hang)
Billy ConnollyFergus (hang)
Emma ThompsonElinor (hang)
Julie Waltersboszorkány (hang)
Robbie ColtraneLord Dingwall (hang)
Kevin McKiddLord MacGuffin (hang)
Craig FergusonLord Macintosh (hang)
Peigi BarkerMerida fiatalon (hang)
Steven CreeMacintosh fiatalon (hang)
John RatzenbergerGordon (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 72

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Theana

Pár éve, amikor megjelent, láttam a filmet, de azóta összemosódtak az emlékek, megvolt a medve, na meg főleg Merida vörös gubanca, és akkoriban nagyon lenyűgözött, nem tudom már, hogy micsoda, de erre emlékeztem. Merida rettentő buta és ostoba, de teljesen meg tudom érteni. Természetesen nekem is volt egy ilyen időszakom, bármit is mondtak a szüleim, csak azért is az ellentétét tettem. Aztán valahogy megváltozott ez a fajta gondolkodásmódom, spoiler. Ez nekem valahogy túl abszurd. Kicsit hiányoltam még belőle, mármint a filmből, szerintem túl rövid lett, de a humoros jelenetek ütöttek, az apa epic fun volt. Skócia pedig a szívem csücske.

Szeszj

Nem rossz, persze nem a legjobb. Valahogy régebben jobban tetszett mint most. Nem tudom engem mind Merida mint az anyukája idegesített, nem az egész filmben inkább csak az elején és kicsit a közepén. Bár ezt egyensúlyozza a 3 kisfiú és az apuka, nagyon jó arcok! :D https://i.ytimg.com/vi/IMEYB3U_NHs/hqdefault.jpg
A történet szép volt, a helyszín is, bár egy kicsit sötétebb hangulatú de jól állt neki.
Egyébként a ló valami gyönyörű volt, én is szívesen elfogadnám! https://nerdreactor.com/wp-content/uploads/2016/03/brav…
A zenék is jók voltak! :D https://www.youtube.com/watch…
Igazából jó mese csak a 2 főszereplővel volt bajom egy kicsit! :D

Charityy 

Kicsit másra számítottam, sokkal több kalandra és izgalomra, de így is tetszett. Merida kissé csökönyös és akaratos és éppen ezek miatt elkövet egy-két hibát, de hát ki nem? A lényeg, hogy megoldódott a probléma és minden jó ha a vége jó :)
A három kisfiú nagyon aranyos, játékosak és viccesek. Merida haját pedig imádom *-*

sblair

Végre egy olyan disney karakter, aki hibákat követ el és önálló akar lenni. Tetszett, hogy Merida, mint fent említettem hibát követ el, de ráeszmél, hogy milyen következményei lesznek. A bátorsága éppen ebben rejlik, hogy nem egy daliás hercegre hagyja a feladat megoldását, hanem maga oldja meg.

vvn_e 

Nekem óriási csalódás volt a film, teljesen másról szól, másba csap át a történet, mint amit a trailer sugall, ott olyan vagány-kalandfilmesnek tűnik, aztán mikor megnézed a filmet látod, hogy az elemeiben ugyanaz, de arányai miatt teljesen más történet kerekedett a végére, szóval nem ezt vártam, így csalódtam is.
Persze képileg és hangilag szuper, csak a történet nem jön be.

Nicole88

Aranyos kis mese, de a Disney csinált ennél jobbat is már :-)
Merida elég önfejű volt, és ez néha picit irritáló volt számomra, az apukáját viszont nagyon bírtam :-)

Traclon

Így lehet a karácsonyi filmdömping közepette néha-néha véletlenül valami kedves kis gyöngyszemre akadni a tévében.
Kapcsolgattuk apámmal a csatornákat, mikor az RTL Klubhoz érve éppen elkaptuk az elejét valami animációs filmnek. Érdekes volt, így ott ragadtunk – fél perc múlva jött a főcím, kiderült, hogy ez a Merida, hát végignéztük. Nem is értem, hogy nem hallottam még róla azelőtt: kedves, aranyos, látványt tekintve színvonalas, kellően izgalmas, vidám, jópofa, egyszóval igazi kis esti családi kikapcsolódás.

Krenai 

Még hogy bátor? Inkább egy csökönyös és önző lány meséje, akinek van egy-két jó pillanata.

2 hozzászólás
szymba23 

Előzetes alapján már elnyerte tetszésemet, és nagyon vártam, hogy megnézhessem. Nem csalódtam, remek Disney mese, amiből tanulnivaló is van, és jó kis zenék. A karakterek is szeretni valók voltak, a világ is. Megérdemelte az Oscart.

kiruu 

Hát, engem ez most kevésbé győzött meg. Néha elgondolkoztam, hogy nem-e kapott horror vagy thriller besorolást ez a film. Meséhez képest elég durva. A témája komoly, ami jó, de a kivitelezés számomra unalmas és egyhangú lett. A lovat imádtam.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

NinaAva

A sors változó,
Nézz magadba,
És a szeretetet
Sződd szavakba.

1 hozzászólás
duracell 

Merida: There are those who say fate is something beyond our command. That destiny is not our own, but I know better. Our fate lives within us, you only have to be brave enough to see it.

duracell 

If you had a chance to change your fate, would you?

duracell 

Merida: Some say our destiny is tied to the land, as much a part of us as we are of it. Others say fate is woven together like a cloth, so that one's destiny intertwines with many others. It's the one thing we search for, or fight to change. Some never find it. But there are some who are led.

duracell 

Elinor: Merida, all this work, all the time spent preparing you, schooling you, giving you everything we never had. I ask you, what do you expect us to do?
Merida: Call off the gathering. Would that kill them? You're the queen. You can just tell the lords the princess is not ready for this. In fact, she might not ever be ready for this, so that's that. Good day to you. We'll expect your declarations of war in the morning.
Elinor: I understand this must all seem unfair. Even I had reservations when I faced betrothal. But we can't just run away from who we are.
Merida: I don't want my life to be over. I want my freedom!
Elinor: But are you willing to pay the price your freedom will cost?
Merida: I'm not doing any of this to hurt you.
Elinor: If you could just try to see what I do, I do out of love.
Merida: But it's my life, it's… I'm just not ready.
Elinor: I think you'd see, if you could just…
Merida: I think I could make you understand if you would just…
Elinor: Listen.
Merida: Listen.

duracell 

Fate be changed, look inside. Mend the bond torn by pride.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján