Charlie és a csokigyár (2005) 686

Charlie and the Chocolate Factory
115' · amerikai · kaland, fantasy 12

0 díj · 6 jelölés

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá:… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Johnny DeppWilly Wonka
Freddie HighmoreCharlie Picur
David KellyJoe nagyapa
Helena Bonham CarterMrs. Picur
Noah TaylorMr. Picur
AnnaSophia RobbViolet Nyálias
Julia WinterVeruka Só
Jordan FryMike Tévé
Philip WiegratzAugustus Gloop
Missi PyleMrs. Nyálias

További szereplők

Kedvencelte 193

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Andi

A felénél már tudtam mi lesz a vége, de egyáltalán nem tartottam unalmasnak.A karakterek fantasztikusak voltak.Több Tim Burton filmet kéne nézzek :D Kedvenccé vállt :)

Törpillaa 

Imádom. Johnny Deep egyszerűen zseniális imádom őt. A történet annyira jól megvan csinálva, hogy megunhatatlan. A zenék csodásak, a karakterek is nagyon jók, főleg Willy Wonka, Charlie, és az umpa lumpák. Vicces, szórakoztató, a szokásos Johnny Deep humorral megtöltve. Utánozhatatlan ez a pasi, minden egyes karakterét imádom.

2 hozzászólás
Nihilchan 

Hamisítatlan Tim Burton film, jellegzetes jegyekkel és szereplőgárdával. Hogy mi lesz a történet tanulsága, az nagyon korán egyértelművé válik, de a varázslatos helyszín és a nem mindennapi Wonka-féle megoldások éltetik a történetet. Willy Wonka egyébiránt szörnyen traumatizált, de Charlie nagyon szépen példázza az igazi gyermeki létet. Azt hiszem, ez egy olyan történet, ami gyerekeknek is befogadható, de a felnőttek is levonhatják maguk számára a jelentéseket. Továbbá kifejezetten horrorisztikus egyes ponton. Kezdem azt gondolni, hogy lassan ideje lenne Roald Dahl történeteket olvasnom.

Nem tudom egyébként, ki hogyan van vele, de szerintem a film ikonikus figurái, az umpa-lumpák eszeveszetten irritálóak, a hideg rázott tőlük.

krlany 

Abban a pillanatban, hogy feltárult a csokigyár, és megláttam Willy Wonkát, az jutott eszembe, hogy ugyanaz a stílus, a díszlet, mint az Alice Csodaországban, aztán rájöttem, hogy ugye mindkettő Tim Burton.
Az ötletek, a megjelenített világ remek. A kontraszt is, amelyik a szürke, unalmas/hétköznapi külvilág és a színes, izgalmas belső között van.
A gyerekek és a szüleik által felvonultatott sztereotip, klisés jellemek talán kicsit túlságosan sarkítottak ahhoz, hogy a néző rájöjjön egyikben másikban önmagát kellene felismernie, de mindenképpen remek torztükrök.
Nekem egyedül az umla-lumpák vagy kik nem jöttek be, és a zenés-táncos betéteik sem, pedig én az ilyeneket szoktam szeretni… de lehet, csak eredetiben is meg kellene néznem mit művelnek, mert ez a szinkronos cucc valami borzadály. Viszont volt egy remek funky nóta is, amit majd ne felejtsek megkeresni a soundtrack-en.
Az üzenet egyébként átjön a szeretet és a család fontosságáról, meg arról, hogy mi is választhatunk magunknak családot, és az már tényleg csak rajtunk múlik, hogy jól választunk-e.

szolykahajni

Hát ez zseniális volt!
@Bodnár_Noémi nem akarta velem megnézetni először, mert esküdni mert volna rá, hogy nem fog tetszeni, de nem így lett. Teljesen őrült és beteg, imádom! :D

Negative_Singularity

Imádom; annyira szürreális és kifacsart pszichéfröccs ez a történet, hogy kedvem lenne megőrülni. JD most is valami hihetetlenül hozza a rászabott szerepet, Wonka zseniális, az egész burtoni világ egy kiszakított sosem-volt-világ fantázia, ami a francba, hogy nem létezik a valóságban; csak filmtekercs formájában.

Szeszj 

Ezt a filmet már nem egyszer néztem meg, imádom az elejétől a végéig, egyszerűen zseniálisan van megcsinálva! :D Az egész történet kicsit groteszk, de mégis lenyűgöző, a színészek nagyon jól szerepelnek, és Johnny Depp egyszerűen zseniális! :D A számok nagyon jók és az impalimpák meg nagyon kis cukik! :D Tim Burton remek rendező! :D Értékelés: Történet:5/5* a lényege nagyon jó és elgondolkodó, mégis vicces és aranyos! :D Szereplők:5/5* Johnny Depp jó játszik benne, mondjuk majdnem minden filmjében, de a gyerekek is nagyon jól játszanak, meg a szülők is! :D Zene:5/5* Mindegyik jó volt, de a legjobb mikor a a rágós lány áfonyává vált! :D Vége:5/5* jó lezárása volt! :D Összegzés:10/10* Nagyon jó ez a film és szerintem többször nézhető! :D

bettibujdoso

Kiskorom óta az egyik kedvenc karácsonyi filmem. Minden évben kötelező darab, egyszerűen elvarázsol a látványvilág, a színészek, az imádnivaló történet…fantasztikus!♥

Zitty

Nagyon szeretem ezt a filmet, emlékszem régen (úristen már 10 éve), mikor először láttam nagyon oda voltam érte, még a könyvet is megvettem angolul. Viszont ha kisgyerek lettem volna, frászt kaptam volna Wonkától.

Timi98 

Fantasztikus ez a film, komolyan….Néha kicsit eltúlzott, de érdemes megnézni. A filmben olyan elemek vannak, amelyeken csak pislog az ilyen filmekhez nem szokott ember. Umpalumpák? Komoly? Hatalmas :D hát milyen aranyosak, mikor énekelnek, táncolnak.
A gyerekek. Tejó ég! Mennyire egy elkényeztetett „hulladék” nemzedék. Az egyik elhízott, a másik elkényeztetett, játékfüggő, nagyképű… tanulságos mese.
Tipikus Tim Burton-film, a díszletek túlontúl szinesek és csicsásak, minden el van túlozva és „Alice csodaországban” feelingje van. Jól csinálja a fickó, még mindig szenzációs, pedig már sok hasonló munka került ki a kezei közül, de sosem lesznek egyformák.
A zene szédítően jó, minden jelenethez hangulatot társít, így kicsit mi is bele éljük magunkat az adott jelenet történéseibe. A szereplők szintén plussz pont: Johnny Depp tényleg ezerarcú színész, kicsit hülye karakterrel megfűszerezve. Freddie Highmore korunk egyik legtehetségesebb színésze, alakítása őszinte és hihető nem csak itt, hanem az Arthur és a villangók a Szeretet szimfóniája és a Spiderwick krónikák című filmekben is (legalábbis én ezeket ismerem tőle).


Népszerű idézetek

krlany 

– Charlie, anyával úgy gondoltuk, hogy kinyithatnád az ajándékodat, már ma.
– Ne várjak mégis holnapig?
– Nyavalyát!
– Apus!
– Charlie, mi itt összesen 381 évesek vagyunk. Már nem várunk.

Drucocu

Ebben a szobában minden ehető, még én is. Igaz, azt kannibalizmusnak hívják.

ChöppMoly

– Finom mogyoróillatod van. Nagyon szeretem a mogyorót!
– Ó, köszönöm! A kegyed szaga meg öregasszonyos és szappanos. Az is jó!

Drucocu

A csokoládé nem értelmes dolog. A csokoládé jó dolog.

Drucocu

Willy Wonka: Hogy is hívták a csokigyárost? Vendel, vagy Walter?
Charlie Bucket: Willy Wonka.
Willy Wonka: Ja igen. Azt írja az újság, hogy mostanság rosszul megy neki. Kérdem én, vajon miért? Biztos rossz ember, megérdemli.
Charlie: Igen.
Willy Wonka: Úgy véled? Talán ismered?
Charlie: Igen. Először rendesnek tűnt. De aztán kiderült, hogy nem az… És a haja is olyan fura.
Willy Wonka: MI AZ, HOGY FURA???

Drucocu

– Apu! Akarok egy mókust! Szerezz nekem egy mókust, akarok egyet!
– Kiscsillagom, már rengeteg állatod van!
– Nincs otthon csak egy pónim, és két kutyám, négy macskám, hat nyulam és két papagájom, három kanárim, egy pintyem és egy teknősöm, aranyhalaim, meg egy öreg hörcsögöm. Azonnal szerezz nekem egy mókust!

Pikachu 

Willy Wonka: Érzés után csináltam mindent, és mivel rosszul érzem magam, rossz, amit csinálok.

Drucocu

Willy Wonka: Kipróbáltam vagy 20 umpalumpán és mind áfonyaként végezte. Érdekes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján