Lemony Snicket – A balszerencse áradása (2004) 191

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
108' · amerikai, német · kaland, vígjáték 12

1 díj · 3 jelölés

Felgyullad a családi ház, bennégnek a szülők. A három Baudelaire gyerek: a kamasz Violet, a könyvmoly Klaus és a kicsi Sunny árván marad a világban. Ismerősük, Poe bácsi próbálja meg teljesíteni a szülők végakaratát: felkutatja a család távoli rokonait, és közülük keres gyámot a gyerekeknek.… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Jim CarreyOlaf gróf
Liam AikenKlaus
Emily BrowningViolet
Kara HoffmanSunny
Shelby HoffmanSunny
Jude LawLemony Snicket
Timothy SpallMr. Poe
Catherine O'HaraStrauss bíró
Billy ConnollyMonty bácsi
Meryl StreepJosephine néni

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 44

Várólistára tette 82


Kiemelt értékelések

Lunemorte

Csak egy egyszerű kérdés: miért?? Miért kellett idegesítő hülyegyerekek idétlenkedéseit nézni? #főleg a kislány# Jöjjenek a piócák!!

Zsu

Ez milyen jó film. Nem is értem, hogy kerülte el eddig a figyelmem. Most is egy kihívás apropóján találtam rá. Jó színészi játék, jó sztori, vicces jelenetek.

11 hozzászólás
LukeSkywalker 

Jim Carrey szédületes, zseniális alakítása, a Tim Burtont idéző egészen egyedi hangulatú látványvilág és Thomas Newman túlvilági zenéje teszi felejthetetlenné ezt a varázslatos filmet.

victoria_m997

Wow. Mindig rá kell döbbennem, hogy Jim Carrey-nek ezer és ezer arca van. Van, hogy bolond. Van, hogy komoly. Van, hogy igazán badass. És van amikor minden egyszerre. Nos ez most minden volt a javából, és remekül játszott, talán az egyik legjobb alakítása, amit eddig láttam.
A hangulat kiváló, a színészek borzasztó tehetségesek, jó a történet… imádtam :)

Timi98 

Szörnyen morbid film.
Hozza a kicsit mesés, kicsit sötét hangulatú világot, talán a Tim Burton filmekre hasonlít. Viszont annyira nem volt jó, felétől unalmassá vált. Egyedül Jim Carrey alakítása figyelemre méltó, bár a végére már az is sok volt egy kicsit…

Junchi

Mikor Olaf, azaz Jim Carrey szerepelt, akkor 7, 8 pontot is simán megütött a film. Mikor ő épp nem volt színen, a 3-at is éppen csak súrolta.

darkfenriz

Pedig ilyen színészgárda mellett többet vártam volna! Mert 3 gyerek idétlenkedése egy steampunk gyermekelhelyezési procedúrában. Ez egy kicsit sok volt nekem…
Jim Carrey szerintem teljesen jól alakított, Merly Streep-re se lehet panasz, Dustin Hoffmann-tól viszont többet vártam volna, mondjuk Jude Law se erőltette meg magát. Folyamatosan azt éreztem, hogy hiányzik belőle valami, elég misztikus se volt azzal a szimbólummal és távcsövekkel. Néhol a látvány és a fantázia miatt húzom kicsit feljebb, de ez így is csak 5/10.

Fremy18 

Magát a könyvet soha nem olvastam viszont még is egy könyvben ismertem meg a Geronimo Stilton egy könyvének a hátulján, mint könyv ajánlót. Utána pedig a tv-ben láttam. Mikor elsőnek láttam eléggé kicsi voltam és nekem rettentően ijesztő volt, nem szerettem és most sem szeretem. Nekem túl komor ez az egész történet, és ahogy ez az ember bánik a három árvával rettentően szomorú. De a legijesztőbb az egész történetben Olaf gróf..
De ha nem ilyen kritikus szemmel nézem hanem mint Jim Carry rajongó akkor azt kell mondjam, hogy az egyik legjobb szerepei között van amit ebben a filmben művel :D
Nagyon jó színész.

Chris90 

A könyvsorozatot imádtam, és mai napig nagy szívfájdalmam, hogy magyarul nem adták ki az utolsó öt kötetet, pedig a maga különleges hangulatával kitűnt a sorból. A filmalkotást is nagyom vártam gyerekként, és nem is okozott csalódást. Az az igazság, hogy itt jót tett a történetnek, hogy az első három részt összevonták, plusz a teljes sorozatból készítettek egy filmet, és nem a franchisera mentek rá. A felnőtt és a gyerekszereplők is egytől egyig zseniálisak, lubickolnak a szerepeikben, a film humora pedig a mai napig gyakran eszembe jut.

S_B

Nem olvastam a könyvet, de a film tetszett.
A látvány és jelemez szuper volt. A történet is érdekes. Sajnáltam, hogy nem lett több részes.


Népszerű idézetek

cs_01 

Olaf gróf: – Úgy vigyázok majd ezekre a kis árvákra, mintha igazán fontosak lennének nekem.

cs_01 

Violet: – A vacsora tálalva. Puttanesca.
Olaf: – Hogy beszélsz velem?!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján