Lemony Snicket – A balszerencse áradása (2004) 261

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
108' · amerikai, német · kaland, vígjáték, rejtély 12 !

1 díj · 3 jelölés

Felgyullad a családi ház, bennégnek a szülők. A három Baudelaire gyerek: a kamasz Violet, a könyvmoly Klaus és a kicsi Sunny árván marad a világban. Ismerősük, Poe bácsi próbálja meg teljesíteni a szülők végakaratát: felkutatja a család távoli rokonait, és közülük keres gyámot a gyerekeknek.… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Jim CarreyOlaf gróf
Liam AikenKlaus
Emily BrowningViolet
Kara HoffmanSunny
Shelby HoffmanSunny
Jude LawLemony Snicket
Timothy SpallMr. Poe
Catherine O'HaraStrauss bíró
Billy ConnollyMonty bácsi
Meryl StreepJosephine néni

További szereplők

Kedvencelte 53

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

Sydney 

A sorozat megjelenéséig a hibái, összecsapottsága és kidolgozatlansága ellenére is imádtam ezt a filmet (a könyveket is olvastam már többször).
Jim Carrey remek, abszurdabbnál abszurdabb helyzetek. A gyerekek aranyosak, okosak, és persze ők a pozitív szereplők, természetesen ők fognak „győzni”, de a filmben egyértelműen Jim Carrey a főszereplő,
Aranyos film, de a sorozat óta egy a sokból.

UViki 

Nagyon élveztem, fantasztikusan jó film volt, üde színfoltja az eddigi 2022-es filmeknek, amiket megnéztem.
Kíváncsian várom, mit tartogat a belőle készült sorozat.

Lunemorte 

Csak egy egyszerű kérdés: miért?? Miért kellett idegesítő hülyegyerekek idétlenkedéseit nézni? #főleg a kislány# Jöjjenek a piócák!!

Zsu

Ez milyen jó film. Nem is értem, hogy kerülte el eddig a figyelmem. Most is egy kihívás apropóján találtam rá. Jó színészi játék, jó sztori, vicces jelenetek.

11 hozzászólás
Sizzy 

A sorozathoz képest kissé kusza és a gyámok cselekményszálait rettentő gyorsan lerendeztek, épphogy a gyerekek berendezkedtek (volna) már újra a grófnál kötöttek ki.
Emiatt nem bontakozik ki jobban a történet. Nem olvastam a könyveket, így nem tudom mennyi köze van. Érdekes, hogy a film elején Lemony Snicket úgy jellemzi, hogy borzalmas és szörnyű, én mégis sokszor inkább vígjátéknak éreztem. A színészek fantasztikusak voltak, főleg Jim Carrey, ő hozta a formáját.

SunflowerSz 

Sokkal jobban tetszett, mint amire emlékeztem, bár tény és való, hogy szerintem kb. 10 évvel ezelőtt láttam utoljára. Eredeti nyelven néztem meg most és nem bántam meg, Jude Law narrációját isteni volt hallgatni :) egyébként élvezhető a történet, bár én nem olvastam a könyveket, de biztos vagyok benne, hogy sokmindent nem tudtak a filmbe beilleszteni, ahogy az a könyvadaptációk esetében előfordul. Ettől függetlenül könnyed, esti kikapcsólodásnak szerintem teljesen jó.
Nagyon szerettem a díszlteket, különösen kedvencem volt Monty bácsi háza a hüllőkkel :)
Jim Carrey-nek egyébként szerintem ez az egyik legjobb alakítása, nagyon élveztem a játékát ebben az abszurd eseményekkel teletűzdelt filmben, Olaf gróf szerepe illett hozzá.

nerdy7 

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt A balszerencse áradása. Nagyon szerettem a világot, amit Lemony Snicket (Daniel Handler) megteremtett, és Brad Silberling megvalósított a vásznon. A könyvet ugyan nem olvastam, de tudom, hogy történetüknek ez csak egy kis szeletkéje, és sajnáltam, hogy nem folytatták tovább. Sunny volt a kedvencem a kis fogacskáival, és csak most szembesültem vele, hogy egy ikerpár alakította őt. És azért Jim Carrey is igazán jól megformálta Olaf gróf karakterét. Szomorú egy történet, de egyben szórakoztató is.

dora1454 

Sajnos kicsit összecsapottnak éreztem az egészet, túlságosan gyors és bonyolult volt a cselekményszál, így nagyon sok mindent nem lehetett megérteni belőle. A legtöbb dolognak így nem volt sok értelme

victoria_m997

Wow. Mindig rá kell döbbennem, hogy Jim Carrey-nek ezer és ezer arca van. Van, hogy bolond. Van, hogy komoly. Van, hogy igazán badass. És van amikor minden egyszerre. Nos ez most minden volt a javából, és remekül játszott, talán az egyik legjobb alakítása, amit eddig láttam.
A hangulat kiváló, a színészek borzasztó tehetségesek, jó a történet… imádtam :)

Chris90

A könyvsorozatot imádtam, és mai napig nagy szívfájdalmam, hogy magyarul nem adták ki az utolsó öt kötetet, pedig a maga különleges hangulatával kitűnt a sorból. A filmalkotást is nagyom vártam gyerekként, és nem is okozott csalódást. Az az igazság, hogy itt jót tett a történetnek, hogy az első három részt összevonták, plusz a teljes sorozatból készítettek egy filmet, és nem a franchisera mentek rá. A felnőtt és a gyerekszereplők is egytől egyig zseniálisak, lubickolnak a szerepeikben, a film humora pedig a mai napig gyakran eszembe jut.


Népszerű idézetek

cs_01 

Olaf gróf: – Úgy vigyázok majd ezekre a kis árvákra, mintha igazán fontosak lennének nekem.

cs_01 

Violet: – A vacsora tálalva. Puttanesca.
Olaf: – Hogy beszélsz velem?!

TribeBubu 

Bizony. Meglehet, hogy ez csak egy vén halász hóbortja, de a grammatika olyan fontos nékem, mint egy falat kenyér. (…) Mint só a perkeltben. Mint az i a ponton. Hisz' nyelvileg ék a nemzet. Addig jár a lepényleső, míg falra hányt a köpönyeg.


Hasonló filmek címkék alapján