Jumanji (Jumanji 1.) (1995) 465

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Robin WilliamsAlan Parrish
Bonnie HuntSarah Whittle
Kirsten DunstJudy Shepherd
David Alan GrierCarl Bentley
Jonathan HydeSamuel Alan Parrish / Van Pelt, a vadász
Bebe NeuwirthNora Shepherd
Bradley PiercePeter Shepherd
Patricia ClarksonCarol Anne Parrish
Adam Hann-ByrdAlan Parrish, 1969
Laura Bell BundySarah Whittle, 1969

További szereplők

Kedvencelte 120

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Örök kedvenc ez a film, egyszerűen megunhatatlan. :-) Gyerekkorom egyik legnagyobb kedvence, imádom. :-) ❤ Szórakoztató, vicces, izgalmas, és lenyűgöző, látványos, és nagyon jó színészek. :-) ❤ Robin Williamsnek isteni tehetsége volt szórakoztatni a nézőket, és még mindig hatásosak ennyi év után is. Megunhatatlan egy színész, és ő tényleg alkotott az utókornak, egy zseni volt és lesz is ez az ember. :-) Robin Williams forever. :-)

Nihilchan 

Engem ez nem igazán tudott lekötni és lenyűgözni. A koncepció érdekes volt, de számomra nem hozott túl sok kalandot vagy izgalmat magával, az elejét kifejezetten döcögősnek éreztem. Viszont a látvány, a technikai megoldások teljesen rendben voltak egy ilyen idős filmnél. Robin Williams pedig garancia arra, hogy legyen valami a történetben, amit tutira szeret az ember. De mindent összevetve nem bánom, hogy ez nekem anno kimaradt, szerintem egyes részeitől féltem volna gyerekként.

Negative_Singularity

Megunhatatlan kaland :) mozaikdarab a gyerekkoromból.

Katyesz 

Ez az igazi! Nem tudom miért, de mindig is szerettem volna egy ilyen társast! Jó! Azért nem szeretnék eltűnne a dzsungelben. :D

MrsCumberbatch 

Ha nem lenne benne Robin Williams, még ennyit sem érne ez a film… A vége aranyos volt, megható és nagyon szép. De az eleje és a közepe, szörnyű. Ezt a magas százalékot szerintem a nézők sem gondolták komolyan, csak Robin Williams iránti tiszteletből adták.

Angria_Wolf

Gyerekkorom nagy kedvence! Imádtam! Azóta többször is láttam, és bár nem fog meg úgy mit rég, hiszen felnőttem, az élményt amit nyújtott, mindig fel tudja eleveníteni.

Londonna 

Én nagyon-nagyon szeret(t)em ezt a filmet. Mese, mese, persze, de szórakoztató. Gyerekként nagyon be voltam tojva tőle az elején. Nekem már az is roppant félelmetes volt, hogy a bábuk maguktól mozogtak… És akkor még a filmhez tartozó zenékről nem is esett szó… Rémisztő. :D Felnőtt fejjel már persze nem, de ettől még szerintem a maga műfajában/korában egy nagyszerű mozi. :)

Zzsófi 

Hát ez nagyon beteg volt, de a vége eszméletlen jó lett.^^

viky0222 

Gyerekként a végéből láttam egy részletet, ami nem győzött meg arról, hogy meg kellene néznem. Ijesztő volt, na. :D Most viszont nagyon élveztem. Az alapötlete fantasztikus, és nagyon jól sikerült kivitelezni, még a 90-es évekbeli technikával is lenyűgöző. Mondjuk pont e miatt nem tudtam teljesen beleélni magamat, de ettől függetlenül élveztem, és biztos nem utoljára láttam. A vége különösen tetszett, izgalmas volt.
Robin Williams zseniális. Pont. Ezen nincs is mit magyarázni. Fantasztikusan viszi a hátán a filmet, de a többi színész is szuper volt.
Örülök, hogy végre megnéztem, és szerencsére a remake, amit már láttam, kellően különbözik ettől, így nem igazán lehet hasonlítgatni a kettőt.

Ancsúr 

Örök kedvencem lesz ez a film! Az ember azt kívánná, hogy bár lenne egy ilyen társasjátéka… Ja, inkább mégse. :D


Népszerű idézetek

Mentavirág

Van Pelt: Mi van a kezedben? Dobd el! Lejárt az időd, nyavalyás! Vége a játéknak! Kezdj el futni!
Alan: Nem.
Van Pelt: Hát nem félsz?
Alan: Rettenetesen. De az apám azt mondta, az ember nézzen szembe azzal, amitől fél.
Van Pelt: Gratulálok! Végre úgy viselkedsz, mint egy férfi. Mi az utolsó szavad?
Alan: Jumanji.
Van Pelt: He?
Alan: JUMANJI!

2 hozzászólás
Lahara

A dzsungelben várni fogsz, amíg ötöt, nyolcat dobsz.

Lahara

Alan: Majmok, moszkitók és oroszlánok, ez még csak a kezdet. Én olyasmiket láttam, amiket ti csak rémálmaitokban. El sem tudjátok őket képzelni. Van, amelyiket látni sem lehet. Van köztük olyan, amelyik éjszaka kísért. Néha csak egy sikolyt hallasz.
Utána vad csámcsogást. Közben meg fohászkodsz, hogy ne te legyél az édesség.

Lahara

Dőreség a bőregérrel kikezdeni, főleg éjjel.

Hippoforaccus 

Nem apa. Az a legújabb találmányunk és remekül működik. Nem, az nem melltartó, hanem cipő.


Folytatása

Összehasonlítás

Jumanji


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján