Roald Dahl: Boszorkányok (2020) 93

The Witches
106' · amerikai · kaland, vígjáték, fantasy, családi 12

Egy elárvult kisfiú kénytelen a távoli vidéken élő nagymamájához költözni – és együtt ismerkednek össze néhány nagyon elegáns, különleges, és megtévesztően kedves nővel: akikről hamar kiderül, hogy boszorkányok. Amikor pedig a nagyi menteni próbálja az unokáját, pont arra a helyre keverednek,… [tovább]

Angol
magyar

Képek 9

Szereposztás

Anne HathawayNagy Főboszorkány
Codie-Lei EastickBruno Jenkins
Eurydice El-EtrSamantha
Charles EdwardsMr. Jenkins
Morgana RobinsonMrs. Jenkins
Stanley TucciMr. Stringer
Octavia Spencernagymama
Chris RockNarrátor
Jonathan LivingstoneRaymond
Jahzir BrunoFőhős

További szereplők

Várólistára tette 239


Kiemelt értékelések

Haspók 

Anne Hathaway és Octavia Spencer játéka, mint mindig- kiváló volt. A történetet már korábban is feldolgozták, de olyan régen láttam, hogy sokra nem emlékeztem belőle. Valamikor újranézem a régi filmet is, lám melyik tetszik jobban a mai szemnek.
Pofa kis film volt, jót szórakoztam rajta, de szerintem sem való nagyon kicsi gyerekeknek, néhol elég para :D

Londonna 

Annyira tudtam, hogy ez lesz… De így legalább nem mondhatja senki, hogy látatlanban fikázok…
Hát, ez rettenetes volt. Nem is maga a remake fájt, hanem az, ahogy. Ez a természetességet mellőző, tengernyi CGI annyira szánalmas és kiábrándító, hogy az valami hihetetlen. (Az 1990-es verzióban sokkal póriasabb eszközökkel alkottak sokkal természetesebbet és zseniálisabbat. És bár abban is van némi „korszakos gagyi”, összességében sokkal szerethetőbb az egész.)
Aztán a történetvezetés. Nem igazán tetszett, hogy az elején olyan sok idő elment a felvezetésre, kicsit hatásvadásznak éreztem, hogy az ember később már ne kapcsoljon el… Bezzeg az eredetiben az a sejtelmes festményes szál… Uhh…
Anne Hathaway megcsinálta, amit itt meg lehetett csinálni, de lába nyomába sem ér Anjelica Hustonnak. Bocs. (És ez a beszédstílus… Gáz. Legalábbis a szinkronban. Eredetiben nem tudom, mi volt a koncepció, de ha nem felejtem el, egyszer majd belehallgatok.)
Az egyedüli aki / ami nekem tetszett, az Stanley Tucci. spoiler Kicsit eszembe juttatta Mr. William Weatherall Wilkinst, de azért örülök, hogy nem őt hurcibálták be erre a szerepre is. :D
Az egerek meg… Ahh. Nálam aktuális, ugyanis én hosszú hetekig (sőt, volt az pár hónap is) macskát játszottam odahaza, ugyanis beköltözött a panelházba – azon belül is , mit ad Isten, épp a mi lakásunkba egy egércsalád. Okoztak is némi fejtörést, anya rettegett, apa „kandúrkodott”… Mindenesetre emlékezetes volt az utolsó delikvens kilakoltatása, amit sikerült éppen nekem megfognom. Azon az éjszakán elvittem sétálni, majd útilaput kötöttem a kis mancsaira, mert én ugyan nem bántom. Azóta is gyakran gondolok rá, vajon mi lehet vele. Még anyám is megállapította, hogy zseni volt a kis vakarcs, mert menetrendszerűen kizabálta a csapdákból a kaját, aztán felszívódott. :D
Na, ennyit az egerekről. :D A filmről meg annyit, hogy inkább nézzétek az 1990-est, ezt meg inkább felejtsétek el. :D

dulkap 

Igazából az a baj a filmmel, hogy nincs igazán belőhető célközönsége. Felnőtteknek kissé gyerekes, gyerekeknek meg szerintem túl félelmetes lett, leginkább vizuálisan. Bár pont a vizualitás, ami dob a filmen így felnőttként, de összességében egy közepes film, sajnos ripacskodásra kárhoztatott színészekkel (kivéve Octavia Spencer).

2 hozzászólás
Nocharity 

Nem igazán tudtam hová tenni ezt a filmet. Mondjuk az eredetit sem láttam, ez talán elvett valamennyit az élményből, but still. Végig azt éreztem, hogy nem én vagyok a célközönség, hanem a fiatalabb korosztály, nekik viszont túl kuszának és ijesztőnek tűnt. Nem éreztem szükségét a boszorkányok cipő, meg parókaledobálásának, már csak az elhúzott száj is kellően félelmetes faktor lett volna. A végkifejlet sem tetszett, spoiler, sem a színészi játék, legalábbis ami a kölyköket illeti. Nem azt mondom, hogy szenvedtem, de biztosan nem szórakoztatott, ami ettől a műfajtól elvárható lenne.

clarity 

eléggé lehúzták az imdb-s kritikák, de nekem ez nagyon tetszett. a könyvet direkt nemrég olvastam, kezdem megszeretni Roald Dahl írásait. az eredeti filmet láttam vmikor nagyon régen, de nem emlékszem rá egyáltalán, tehát ahhoz hasonlítani se tudtam. nekem nagyon bejött ez a déli Alabama-i hangulat, a zenék stb. Octavia Spencert imádom, szerintem itt is remekelt. ahogy Hathaway is, tök jól hozta ezt a fura akcentust. a CGI-al se volt gondom. mondjuk hiába találkoznak a mai gyerekek ideje korán korukhoz nem passzoló dolgokkal, azért erre a nagyon kicsiket nem ültetném be, de lehet csak én vagyok ilyen gyenge idegzetű.

Kiskakukk 

Borzalmasan gyenge.
Inkább nézzétek meg az 1990-es verziót, mert az viszont fantasztikus.
Ez a 2020-as borzadály meg csak azért 3 csillag, mert Octavia Spencer jól alakít és mert jó volt az első kb. fél óra.

Bővebben, hogy mi a bajom vele:
Ocsmány cgi.
Nagyon bugyuta hangvétel.
Semmi hangulat.
Béna boszorkányok. (Az a beszéd…)
Béna és rémesen erőltetett Anne Hathaway. (Most komolyan, ő, mint főboszorkány? És mi ez a ripacskodás?! A nyomába sem ért Anjelica Huston boszorkájának, aki TÉNYLEG félelmetes volt.)

A vége elég nyomasztó volt spoiler, de ez nem menti meg. Mondtam már, hogy Anne Hathaway mennyire borzalmas?!

2 hozzászólás
Moony

Hű, hogy ez milyen szuper film volt! Bár nem mintha kevesebbet vártam volna Robert Zemeckis-től. A szereplők tökéletesen el voltak találva, a hangulat nagyon otthonos volt, sokat nevettem, de nem egyszer megtörtént, hogy elérzékenyültem, Octavia Spencernek van egy nagyon különleges érzéke a meséléshez. Anne Hathaway tökéletesen alakította a gonosz boszorkány szerepét, Stanley Tucci pedig… nos, ő minden szerepben hihetetlen, nincs több hozzáfűznivalóm.
El tudom képzelni, hogy minden évben újra fogom nézni, mert olyan hangulata, és atmoszférája volt. Egyszerű, szórakoztató családi film, ami lehet, hogy néha picit ilyesztő, de attól csak még élvezhetőbb!

Moyandra 

Jobban meggondolva még ez a 4 csillag is sok. Az 1990-es feldolgozásból csak pár jelenetet láttam régen, de ahhoz elég volt, hogy ne akarjam az egész filmet látni, a hideg kirázott tőle :D Hasonló dologra számítottam itt is, de helyette csak gagyi CGI meg idegesítő boszorkányok és gyerekszereplők vártak (komolyan örültem amikor a kisfiú spoiler annyira idegesítő és túljátszott volt a gyerekszínész). Maga a történet is elég marhaság volt, számomra pl még az sem derült ki, miért is utálják ennyire a boszorkányok a gyerekeket?! Mert büdösek? :D Mondjuk mivel nem olvastam a könyvet – amihez ezután sem kaptam kedvet – ez lehet nem a film hibája hanem a könyvé. Az egyetlen értékelhető elem a 3 főszereplő volt (Octavia Spencer, Stanley Tucci és Anne Hathaway), akiknek ugyan nem ez volt életük alakítása, de a ripacskodás ellenére jó volt végre negatív szerepben látni Hathawayt. Abszolút kihagyható film, még ez a másfél óra bohóckodás is sok volt.

Hippoforaccus 

Hühh, de lagymatagy egy sztori lett ez. Az értékeléseket olvasgatva felrémlett valami, a regebbi filmről, és az valóban jobbnak tűnik, mint ez. Mndjuk az nem nagy dolog, mert ebben aztán semmi fantázia nincs.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Jól van. A klasszikusokat szereted? Úgy csináljuk, mint Shakespeare-nél.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján