A kis vámpír (2017) 35

The Little Vampire 3D
83' · angol, német, holland, dán · animációs, kaland, vígjáték, fantasy, horror, családi 6

Angela Sommer-Bodenburg híres gyerekregénye végre megérkezett a mozikba! Rudolph, a tizenhárom éves vámpír fiú bár már a sok századik szülinapi bulijára készül, de egy évet sem öregszik. Nincs sok kedve az ünnepléshez, hiszen mindig ugyanaz a program: egy öreg kastély romos falai között köszönti… [tovább]

Szereposztás

Jim CarterRookery (hang)
Rasmus HardikerRudolph / Gregory (hang)
Alice KrigeFreda (hang)
Tim Pigott-SmithFrederick (hang)
Miriam MargolyesWulftrud (hang)
Matthew MarshGernot (hang)
Joseph KloskaManey (hang)
Phoebe Givron-TaylorAnna (hang)
Amy SavilleTony (hang)
Julia RhodesDottie Thompson (hang)

Kedvencelte 4

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

kiruu

A hibái ellenére is nagyon szerettem ezt a filmet. Sok szempontból kevesebbet érdemelne, de valahogy mégis tündéri és meggyőző. Kezdve azzal, hogy a gonosz, nem egyszerűen gonosz, hanem egy pszichopata, bántalmazó s*ggfej. Szerintem, egy animációs filmbe ilyen durva karakter nem való. A segítője szintén zakkant egy kicsit, de legalább a tipik 'buta és ártatlan' módon. A másik ami eléggé zavart, azok a szülők, mindkét oldalról. Az egyik unja a fia kedvenc témáját, amit lehurrog, és konkrétan megtiltja, hogy említse. A másik pedig konkrétan a családból akarja kirakni folyamatosan. Persze, legyen konfliktus a szülőkkel, de ne ilyen durva módon.
Ezek és más apró hibák ellenére engem megnyert magának ez a kis film. A két srác nagyon aranyos és egyedi. Az idősebb fiútesó meg a húg nem sikerültek túl szimpatikusra. Bűbájjal rávenni valakit dolgokra egyáltalán nem szép dolog. Alapból a vámpírok ábrázolása, ez a rockos stílus igazán egyedi. A fokhagyma, a karó, a fény… minden olyat beleraktak, ami a régi vámpírtörténetekre jellemző. Ja, és a tehén. Hát, rajta behaltam, zseniális. A történet cuki, az animáció szép, az egész mese aranyos, leszámítva a pszichopatát.

Bea_Csakegyolvasólány 

Aranyos és vicces animációs film volt a maga hibáival. Bírtam Rudolfot, Fredat és Rookery-t. Bár a vámpírvadászok kicsit túlságosan idióták voltak és szerencsétlennek, azért őket is lehetett kedvelni. Mondjuk Rudolf bátyja kissé unszimpatikus figura volt, de a hugát bírtam.
A rajzolása nem valami szép szerintem, de élvezhető a mese.

TejesMasni

Többet vártam a történettől és néhol a párbeszédek is bugyuták voltak, ezek miatt a 6 csillag. A fő gonosz karaktere is eléggé sablonos volt és igen irritáló. Viszont a képi megjelenítés szép, az tetszett. És persze ami szerintem a legaranyosabb volt a mesében az a spoiler :)

Kincsanna 

A képi világa nem jött be, de a sztoriban és a karakterekben volt valami bájos és szerethető, ami elterelte a figyelmet a sablonosságukról.

Nocharity 

Ehh, nem is tudom, valahogy többet vártam tőle. Oké, hogy gyerekmese, meg broság és miegyebek, de még így is túlzottan a határon belül maradt. A vámpírvadászoknak volt egy-két jó beszólása, de rajtuk kívül senki se nagyon szuperált. Persze Rudolph meg Tony aranyosak voltak, de nem igazán jött át, hogy ők mégis miért lettek akkora haverok. Többet is ki lehetett volna hozni ebből a vámpír & vámpír fanboy alapkoncepcióból. Ja, és Anna karakterét nagyon (nagyon) nem kellett volna ennyit szerepeltetni, mert rendesen tönkrevágta a srácok dinamikáját. Egyébiránt kedves kis mese volt.


Hasonló filmek címkék alapján