Hook (1991) 211

0 díj · 1 jelölés

Peter Banning neves ügyvéd. Számos jogi problémát sikeresen oldott meg vállalatának. Ám a feszített munkatempó mellett alig marad ideje a feleségére Moira-ra és két szép gyermekére Jack-re és Maggie-re. Az ígéretek csak ígéretek maradnak, és sohasem teljesülnek. Még Wendy mama köszöntésére is… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Dustin HoffmanHook
Robin WilliamsPeter Banning
Julia RobertsGiling-galang
Bob HoskinsSmee
Maggie SmithWendy Moira
Caroline GoodallMoira Banning
Charlie KorsmoJack 'Jackie' Banning
Amber ScottMaggie Banning
Dante BascoRufio
Gwyneth PaltrowFiatal Wendy

További szereplők

Kedvencelte 40

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Szeretem. Nagyon egyedi módon értelmezi a Pán Péter sztorit, mondhatjuk, hogy elsőre gyökeres ellentétét mondja annak, amiről az eredeti szól – a Pán Péter felnőttéválás történet, ami nem fél beszélni arról, hogy a gyerekkor önmagában nem . Hogy a gyereklélek ártatlansága egy szép kép a felnőttekben, mert egy gyerek tud kegyetlen és sötét módon is viselkedni. A Hook elsőre olyan, mintha pont erre a szép képre helyezné a hangsúlyt… hiszen a felnőtt Pán Péternek vissza kell térnie Sohaországba, meg kell tanulnia újra hinni és újra repülni.
De aztán a maga kedves, szerethető módján belemegy a mélyvízbe. A sohaországi gyerekekben megjelenik a klasszikus, Pán Péteri sötétség. Peter legszebb gondolatai, legszebb emlékei már nem a gyerekkorából származnak, hanem a szerelméről, a gyerekeiről szólnak, utalva rá, hogy csodálatos dolgokat láthatunk és érezhetünk fiatalon is, de a legjobb élményekhez élni kell – ilyen módon nagyon szép tanulságot von le arra vonatkozóan, hogy meg kell találni az egyensúlyt az életünkben, mennyire vagyunk gyerekek és mennyire felnőttek. Csingiling… Giling-galang (valaki döntse már el, hogy fordítjuk ennek a tündérnek a nevét!) szála szép és szomorú, egy olyan gondolatot visz tovább, ami egyértelműen ott van az eredetiben, és ott is tragikus, de itt is nagyon erős lett. Nagyot néztem, mikor realizáltam, hogy Rufio Dante Basco (az egyik kedvenc szinkronszínészem Zuko szerepe óta), az ő karaktere is szerethető, megérthető, nagyon szép fejlődési lehetőséget ad Peternek is. Maggie és Jack aranyosak, Hook fenomenálisan szórakoztató (Noha a 2003-as film számomra még mindig etalon, és az ottani Hook is zseniális, itt sokkal komikusabb, és esetenként komplexebb figura, talán azért is, mert Peter szemlélete is összetettebb már, és nem csak a gyerek által megálmodott abszolút gonoszt látjuk) a humor a helyén van, a látványvilág szép. Színészek terén sztárparádé.
Én merem ajánlani bárkinek, akár szereti az eredeti művet, akár nem… valószínűleg így is, úgy is megragadja majd a hangulata.

bubimentesvíz 

Hát ez a szinkron… Jó, hogy volt mellette felirat mert nem bírtam volna ki :D Számomra még mindig a 2003-as film a nyerő, de itt is megkedveltem a szereplőket és a történetet. spoiler Szerintem annyira nem fogom rongyosra nézni, de előveszem majd évente egyszer-kétszer.

LoneWolf 

Érdekes élmény volt 25 éves fejjel először látni ezt. Pán Péter felnőtt és a legszebb gondolata, miáltal repülni tud, hogy apa lett. Eredeti megközelítés és remek folytatása az eredeti történetnek, ami bemutatja, hogy a felnőtté válással nem kell lemondanunk gyermeki énünkről, fantáziálhatunk tovább, átadhatjuk élményeinket / meséinket az utódainknak, hogy ők is egy varázslatos világban élhessenek és boldog emberek lehessenek később. A szereposztás tökéletes és a díszleteket pedig külön díjaztam, hiszen jó, ha 1%-ban volt jelen a CGI, minden más valódi kézzel elkészített darab, ami felüdülés mai szemmel. Egyedül talán a túlzottan elnyújtott (játszadozó) jelenetek és a sértegető verseny nem tetszett, illetve a szinkron valami elképesztően borzalmas, de ezen kívül a „Hook” Robin Williams egyik legcsodásabb filmje, amit minden gyereknek látnia kell.

Nocharity 

Régi nagy kedvencem ez a film, a könyv verziójával együtt, ami egy fokkal még jobban is tetszett. Így kell tisztességesen megírni és filmvászonra vinni egy fanfictiont. Sok mindenen elbukhatott volna, tekintve, hogy amerikai adaptáció, mégis sikerült megfognia a történet lényegét, és át is adnia. Robin Williams egyik legjobb szerepe, az elején emlékszem, nem hittem volna, hogy képes leszek meglátni benne Pán Pétert, a végére viszont kétség sem férhetett hozzá, hogy benne él. Hook karaktere is komolyan vehető, az álszuicid hajlamai ellenére is, és különösen tetszett a párhuzam, hogy itt hiába közel egyidős Pánnal, mégis ő képviselte a befásut öregséget, míg Péter a felszabadult fiatalságot. A szövegkönyv különösen jóra sikerült, bár a magyar kivételesen jobban tetszik a mondókák, és specifikusan Sohaországba kitalált dolgok miatt. A gyerekek csak mérsékelten idegesítőek, mondjuk Hordó sztárolását igazán kihagyhatták volna, de értem én, az átlag amcsi gyereknek is kell valamivel azonosulnia. Ajánlom, nagyon jó és szórakoztató alkotás a mai napig.

Hippoforaccus 

Látványos, de nagyon hosszú, 10 éven felülieknek nem ajánlott mese. Az biztos, hogy oda lehet vele szegezni egy gyereket a tv elé kb két órára, de felnőtt fejjel már nehezebb végigülni, mint amire emlékeztem kiskoromból.

Krenai 

Valamiért nem kedvencem ez a film, nem igazán szeretem.. Pedig Robin Williams nagyszerű benne, a díszlettervező kitett magáért és a történet is nagyon jó. De valahogy olyan középszerű nekem, lehetett volna sokkal jobb ezzel a történettel… Szereplők Peteren kívül kissé egyszerűek, színészekkel is vannak gondok, ezek a gyerekszínészek valami szörnyűek! A párbeszédek gyakran egysíkúak, a jelenetek elnyújtottak… A szinkron is biztos sokat rontott az élményen :(
De jó film, persze hogy az! Látom az értékeit, csak nem tudott elvarázsolni :(

Stone

Amikor az ember megtudja, h Glenn Closet kalózszerepben is láthatja, de meg sem ismeri…

Zea

Ezen a filmen nőttem fel. Rongyosra néztem akkoriban a videó kazettát. Később pedig nagyon kellemetlen volt az az érzés, hogy létezik egy rajzfilm Pán Péter ahol Seholsziget Sohaország és Giling Galang Csingiling.

GentleRain 

Gyerekként még tetszett, de felnőtt fejjel újranézve már annyira nem jött be. Nekem kissé túlságosan gyermeteg.

Farkas_Évi

Aranyos film, ami ötvözi a felnőtt élet nehézségeit és a gyermeki játékosságot.
Minden emberben ott van a gyermek, csak mikor felnő elveszíti azt, ami miatt egy gyermek oly szabad és vidám.
Ebben a filmben Peter rátalál az elveszett gyermeki énjére, így újra teljes értékű kalandokat élhet át Seholszigeten.


Népszerű idézetek

bubimentesvíz 

Rufio: Skubizz ide Hookie, ráfázol az tuti!

Nocharity 

– You're a liar!
– Lie? Me? Never. The truth is far too much fun.

Valentine_Wiggin 

Giling-galang: Emlékszel arra a helyre álom és ébrenlét között, amikor még emlékszel, mit álmodtál? Én ott foglak mindig szeretni. És ott fogok várni rád.

Nocharity 

I can see why you have trouble finding a happy thought. So many sad memories.

Valentine_Wiggin 

Rufio: Tudod mit kívánok? Hogy bárcsak olyan apám lett volna, mint te.

Nocharity 

Hook: There's no adventure here.
Smee: You call this no adventure?
Hook: Death is the only great adventure I have left.

Nocharity 

Peter: What do you want, old man?
Hook: Just you.
Peter: You've got me, James Hook.

Nocharity 

Do you know that pleace between sleep and awake, where you still remember dreaming? That's where I'll always love you. That's where I'll be waiting.


Hasonló filmek címkék alapján