Hook (1991) 141

0 díj · 1 jelölés

Peter Banning neves ügyvéd. Számos jogi problémát sikeresen oldott meg vállalatának. Ám a feszített munkatempó mellett alig marad ideje a feleségére Moira-ra és két szép gyermekére Jack-re és Maggie-re. Az ígéretek csak ígéretek maradnak, és sohasem teljesülnek. Még Wendy mama köszöntésére is… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Dustin HoffmanHook
Robin WilliamsPeter Banning
Julia RobertsGiling-galang
Bob HoskinsSmee
Maggie SmithWendy Moira
Caroline GoodallMoira Banning
Charlie KorsmoJack 'Jackie' Banning
Amber ScottMaggie Banning
Dante BascoRufio
Gwyneth PaltrowFiatal Wendy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Az egyik kedvenc Spielberg-filmem. Mindig is imádtam, a bemutatása óta eltelt évtizedek alatt végképp a szívemhez nőtt. Gyönyörűen felépített film, ami magasabb szintre emeli a Barrie-klasszikust úgy, hogy minden ízében hű marad hozzá.
Williams és Hoffman szenzációs páros, kettejük párharca felejthetetlen.
A tortára a habot John Williams mesés, kalandos, szentimentális, varázslatos zenéje teszi fel.
A Hook igazi örökzöld, amitől kedvünk támad kukorékolni és az árnyékunkat hajkurászni.

LoneWolf

Érdekes élmény volt 25 éves fejjel először látni ezt. Pán Péter felnőtt és a legszebb gondolata, miáltal repülni tud, hogy apa lett. Eredeti megközelítés és remek folytatása az eredeti történetnek, ami bemutatja, hogy a felnőtté válással nem kell lemondanunk gyermeki énünkről, fantáziálhatunk tovább, átadhatjuk élményeinket / meséinket az utódainknak, hogy ők is egy varázslatos világban élhessenek és boldog emberek lehessenek később. A szereposztás tökéletes és a díszleteket pedig külön díjaztam, hiszen jó, ha 1%-ban volt jelen a CGI, minden más valódi kézzel elkészített darab, ami felüdülés mai szemmel. Egyedül talán a túlzottan elnyújtott (játszadozó) jelenetek és a sértegető verseny nem tetszett, illetve a szinkron valami elképesztően borzalmas, de ezen kívül a „Hook” Robin Williams egyik legcsodásabb filmje, amit minden gyereknek látnia kell.

Tamás

Most ahogy nézem a plakátot, feltűnik az elrendezés mennyire hasonlít egy Star Wars plakáthoz, bár nem értek ehhez, de helyénvalónak tűnik, mert a Star Wars is fantasy meg ez is. :D Viszont ez az a film ami miatt sajnálom, hogy Spielberg nem rendezett Star Wars filmet, mert amit ki lehetett hozni a Pán Péter világából, azt maximálisan sikerült :D A fantasy környezetre építettek egy családi drámát, ami választ ad arra miért növünk fel, mi is az, ami fontos egy családban. (Na vajon mi :D) Maga Hook kapitány is fantasztikus gonosz, aki szimpla fizikai fenyegetésnél jóval többet tartogat magában :D Giling-galang (Julia Roberts) kicsit kilógott az egészből, de helyenként ő is jó volt. Közben vannak itt pofás díszletek és helyszínek, kalóz, meg gyerek csoportosulások, John Williams, MINDEN :D Én azt mondom, ez egy igazi belevaló fantasy! :D

Krenai 

Valamiért nem kedvencem ez a film, nem igazán szeretem.. Pedig Robin Williams nagyszerű benne, a díszlettervező kitett magáért és a történet is nagyon jó. De valahogy olyan középszerű nekem, lehetett volna sokkal jobb ezzel a történettel… Szereplők Peteren kívül nem igazán értékelhetőek, színészekkel is vannak gondok, ezek a gyerekszínészek valami szörnyűek! A párbeszédek gyakran egysíkúak, a jelenetek elnyújtottak… A szinkron is biztos sokat rontott az élményen :(
De jó film, persze hogy az! Csak nem tudott elvarázsolni :(

Stone 

Amikor az ember megtudja, h Glenn Closet kalózszerepben is láthatja, de meg sem ismeri…

Zea

Ezen a filmen nőttem fel. Rongyosra néztem akkoriban a videó kazettát. Később pedig nagyon kellemetlen volt az az érzés, hogy létezik egy rajzfilm Pán Péter ahol Seholsziget Sohaország és Giling Galang Csingiling.

Andro 

Gyerekként még tetszett, de felnőtt fejjel újranézve már annyira nem jött be. Nekem kissé túlságosan gyermeteg.

Lulu23 

Nagyon szerettem!
Mert jó gondolatnak tartom, hogy a klasszikus mesébe, mintegy múltba lépünk vissza.
Mert Robin Williams és Dustin Hoffman játéka egyszerűen zseniális.
Mert ebben a filmben éreztem igazán azt a Peter Pan hangulatot, amit kiskoromban elképzeltem a történet köré.
Mert a legkisebb epizódszerepig és részletig kidolgozott az alkotás.
Mert van benne kaland, izgalom, mese, realitás, barátság, szerelem, csalódás, egymásra találás, lelkizés, családi problémák és azok megoldása, egyszóval olyan, mint a kilencvenes évek családi kalandfilmjei. Nem a látvány és a húderealisztikus akció-erőszak dominál, hanem a színészi játék.
De az a kajacsata, az nem tetszett. Egyszerűen fájt, hogy így elpazarolják az ételt. Az ilyen nem nekem való.

Miyakobaba 

Szeretem Pán Péter történetét. Érdekes feldolgozások vannak róla.
Tetszett a film. De a Giling-galang név fordítása nagyon zavart.

1 hozzászólás
Orsolya_Szűcs_Szilágyiné

Hogy Dustin Hoffman volt Hook? Zseniális alakítás, mert fel se tűnt :)


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Giling-galang: Emlékszel arra a helyre álom és ébrenlét között, amikor még emlékszel, mit álmodtál? Én ott foglak mindig szeretni. És ott fogok várni rád.

Valentine_Wiggin 

Peter: Úgy emlékszem, nagyobb voltál.
Hook: Egy kamasznak nagy vagyok.

Valentine_Wiggin 

Rufio: Tudod mit kívánok? Hogy bárcsak olyan apám lett volna, mint te.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján