L'ecsó (2007) 457

Ratatouille
111' · amerikai · animációs, vígjáték, fantasy 12

4 díj · 1 jelölés

Remy, a gourmand patkány életét kockáztatva jut a legfinomabb falatokhoz Párizs felkapott éttermében. Álma, hogy sztárséf váljon belőle, ám családja nem kifejezetten érti, miért nem jó neki a hagyományos csatorna-eledel.

magyar

Képek 31

Szereposztás

Patton OswaltRemy (hang)
Ian HolmSkinner (hang)
Lou RomanoLinguini (hang)
Brian DennehyDjango (hang)
Peter SohnEmile (hang)
Peter O'TooleAnton Ego (hang)
Brad GarrettGusteau (hang)
Janeane GarofaloColette (hang)
Will ArnettHorst (hang)
Julius CallahanLalo (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 111

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Theana

Először le akartam csillagozni a felénél, de ugye film a vége is, és nem nagyon tudom, mit is mondhatnék most. Nem tudom elhinni, hogy ez eddig kimaradt az életemből! Ismertem a karaktereket a sok plakát, tolltartó :D meg mittudoménmik miatt, de valahogy sosem került igazán elém.

Nagyon meghatott néhány jelenet, noha kissé kiszámítható volt, és néhol sokat látott, de mégis… nagyot szólt. És nem számít honnan jöttünk, lehetünk nagyok. A zene csodálatos, köszönöm a hangulatot, imádtam. A karakterek is nagyon édesek, könnyen megszerettem őket, főleg a rágcsálósrácokat. Biztosan újra fogom nézni.

6 hozzászólás
Bancsurka

Nagyon szeretem ezt a mesét. Amikor ezt nézem a patkányok nem is tűnnek annyira ijesztőnek. Olyan jó nézni ahogy főznek. Minden étel nagyon étvágygerjesztő, még a lecsó is, amit egyébként nem szeretek.

NaNa_88 

Minél többször látom, annál jobban szeretem.
Megvallom első alkalommal nem igazán nyűgözött le. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy én sajnos nem tudom így látni a főzést. Nekem nem művészet. Már ha nekem kell csinálni. :D
Most körülbelül harmadik alkalommal láthattam ezt a mesét, pedig már a második megnézésnél se értettem miért is éreztem késztetést rá. Valamiért most ért el hozzám rendesen. Most már ki tudom jelenteni, hogy beállt a szeretem sorba.
A zárójelenet miatt mindig megkívánom a lecsót. Pedig egyáltalán nem szeretem. Sose szerettem. De olyan jóízűen eszik! :D

Mentafagyi

Kiábrándító, hogy nem tudom úgy megnézni, hogy ne látogatnám meg közben legalább egyszer a hűtőt.

bettibujdoso

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje. Még DVD-n is megvan! :D

nekedcsakRia

Ria: Teljesen beleszerettem ebbe a filmbe. Nagyon szép a képi világa és iszonyú aranyos és megható a története. Szerintem az egyik legjobb animációs filmek között van. A történet, a látvány, a zenék is mind-mind tökéletesek ebben a filmben. És a végkifejlet is szuper. Nem az a klasszikus, teljes happy end, de mégis jóérzés tölti el az embert utána. Egy hibája volt, hogy túl rövid lett. Vagy lehet, hogy csak annak érződött, mert annyira jó volt…?

Frankie: Ritkán szoktam animációs filmeken meghatódni, de ezen sikerült. 10/10

mandu

Hála egy bizonyos személynek (nem mutogatok ujjal, de az említettnek sötétbarna – szinte fekete haja –, valamint cuki pici szemei vannak :D) nem tudtam figyelni a mesére, szóval a koncentrációm megzavarása végett inkább nem írok semmit. Az elkövetkezendő napok valamelyikén újranézem. >< Láttam már kismilliószor, de rám jött a nosztalgiázhatnék.

Charityy 

Aranyos film, de nem lett kedvenc.
Tetszett, ahogy a kis patkány irányít mindent, ő dirigál az embereknek.

Kemiviki 

Annyira aranyos, és annyira imádom. Annyira jó a hangulata, meg Párizs elvarázsol:) És a patkányok <3 Szeretnék én is egyet.
Remy lett a kedvencem:)

viky0222

Nem kedvenc, de nagyon aranyos animációs film. Elég vicces, ahogy egy patkány irányít egy embert, és kettejük közül a patkány tud főzni..:D De hár nem a komolyságot keressük az ilyen filmekben:D


Népszerű idézetek

Fondorka

A kritikus munkája sok szempontból egyszerű; keveset kockáztat, miközben élvezi helyzetét, hogy szabadon bírálhatja mások munkáját és tehetségét. Fürdőzünk a negatív kritikákban, amit jó írni és olvasni. De néha szembe nézünk a keserű igazsággal, hogy a világ nagy egészében, akár az értéktelen szemét, több értelemmel bírhat, mint egy frappánsan megírt vitriolos kritika. És vannak pillanatok, amikor a kritikus tényleg kockáztat; amikor felfedezi az újat és melléáll. A világ olykor kegyetlen az új tehetségekkel, új alkotásokkal; az újnak támogató kell.

s_l_m

Sose engedd, hogy az alapján ítéljenek meg, ahonnan jöttél! A korlátokat te húzod meg.

k_mesi

Tudom, hogy tudom, hogy tu du parapapp

s_l_m

Ha folyton csak a múltra koncentrálsz, sose fogod észrevenni azt, ami vár rád.

Milli 

Eszembe jutott, hogy milyen illékony minden. Milyen illékony a világ.

s_l_m

Remy: A változás természetes (…), és biztos, hogy befolyásolható. Csak rajtunk múlik, hogy milyen irányba.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján