Kedvencelte 199

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Theana 

Először le akartam csillagozni a felénél, de ugye film a vége is, és nem nagyon tudom, mit is mondhatnék most. Nem tudom elhinni, hogy ez eddig kimaradt az életemből! Ismertem a karaktereket a sok plakát, tolltartó :D meg mittudoménmik miatt, de valahogy sosem került igazán elém.

Nagyon meghatott néhány jelenet, noha kissé kiszámítható volt, és néhol sokat látott, de mégis… nagyot szólt. És nem számít honnan jöttünk, lehetünk nagyok. A zene csodálatos, köszönöm a hangulatot, imádtam. A karakterek is nagyon édesek, könnyen megszerettem őket, főleg a rágcsálósrácokat. Biztosan újra fogom nézni.

6 hozzászólás
Nihilchan 

Lehet paradicsommal dobálni, de én őszintén nem szeretem ezt a mesét. Egyrészt nem kifejezetten érdekel a gasztronómia; én enni szeretek, nem nézni és/vagy csinálni, de nagyra értékelem a főzésben jártas embereket. Másrészt, a hangulata klassz ugyan, Remy meg cuki, de komolyan nem tudok átlépni a tényen, hogy ő egy patkány. Szóval akár azt is lehetne mondani, hogy nem jött át az üzenete, de engem tényleg a hideg ráz ettől az egésztől. Azért vannak humoros momentumai és elég jól eltelt vele az idő, de ennyi bőven sok volt belőle.

Szeszj 

Nagy kedvenc mesém ez, igazából mindegyik Pixar mese, szerintem rettentően jó meséket készítenek, amiknek fontos mondanivalója van és mindig tudnak újat mutatni. Gyerekként sokszor láttam, mindig is kedvenceim voltak az állatos mesék, meg nagyon szeretem főző műsorokat nézni a mamával. Szóval számomra tökéletes volt a mese.
Nagyon jó tanulsága van, és nagyon szépen vezeti fel a mese, megmutatja hogy semmi sem egyszerű és az álmainkért küzdeni kell. De mégse szájbarágós, és közben vicces fordulatok is vannak benne. Főleg ezért is szeretem a Pixar meséket.
Egy szép barátságot is ad a mese. :))
Remy nagyon cuki, az egyik kedvencem de én nagyon bírtam Emile-t is. :))
Az életek amiket készítenek nagyon ínycsiklandóra sikerültek, főleg a Lecsó. Bár mondjuk én nem szeretem de szívesen megkóstolnám. :D
A zenék pedig nagyon hangulatossá teszik a filmet! :))
Biztos hogy még megfogom nézni! ^-^
https://media.giphy.com/media/pLhLLuuME1I9G/giphy.gif

Bancsurka

Nagyon szeretem ezt a mesét. Amikor ezt nézem a patkányok nem is tűnnek annyira ijesztőnek. Olyan jó nézni ahogy főznek. Minden étel nagyon étvágygerjesztő, még a lecsó is, amit egyébként nem szeretek.

NaNa_88 

Minél többször látom, annál jobban szeretem.
Megvallom első alkalommal nem igazán nyűgözött le. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy én sajnos nem tudom így látni a főzést. Nekem nem művészet. Már ha nekem kell csinálni. :D
Most körülbelül harmadik alkalommal láthattam ezt a mesét, pedig már a második megnézésnél se értettem miért is éreztem késztetést rá. Valamiért most ért el hozzám rendesen. Most már ki tudom jelenteni, hogy beállt a szeretem sorba.
A zárójelenet miatt mindig megkívánom a lecsót. Pedig egyáltalán nem szeretem. Sose szerettem. De olyan jóízűen eszik! :D

Mentafagyi

Kiábrándító, hogy nem tudom úgy megnézni, hogy ne látogatnám meg közben legalább egyszer a hűtőt.

Littlegirl 

Nagyon régen láttam, így jó volt felfrissíteni egy kicsit a memóriámat. Fogalmam sincs, hogy először mi volt az első reakcióm, amikor legelőször láttam, de amikor feltűnt a képen a patkány, engem kirázott a hideg. Nem szeretem ezeket a rágcsálókat, hiába animálják meg őket aranyosnak. Egyszerűen taszítanak.
Maga a film pedig tetszett. Érdekes volt látni, ahogy ők ketten összedolgoznak. Az is megfogott a filmben, hogy volt mondani valója. Hiszen senkinek sem nem volt egyszerű élete, küzdenie kellett az álmukért.

bujdoshow

Gyerekkorom egyik kedvenc meséje. Még DVD-n is megvan! :D

ellamuci 

Sokszor régen láttam a filmet. Jó volt újranézni. Ez a kedvenc mesém. ❤❤

Zahra 

Aranyos film, de nem lett kedvenc.
Tetszett, ahogy a kis patkány irányít mindent, ő dirigál az embereknek.


Népszerű idézetek

s_l_m

Sose engedd, hogy az alapján ítéljenek meg, ahonnan jöttél! A korlátokat te húzod meg.

fondorka

A kritikus munkája sok szempontból egyszerű; keveset kockáztat, miközben élvezi helyzetét, hogy szabadon bírálhatja mások munkáját és tehetségét. Fürdőzünk a negatív kritikákban, amit jó írni és olvasni. De néha szembe nézünk a keserű igazsággal, hogy a világ nagy egészében, akár az értéktelen szemét, több értelemmel bírhat, mint egy frappánsan megírt vitriolos kritika. És vannak pillanatok, amikor a kritikus tényleg kockáztat; amikor felfedezi az újat és melléáll. A világ olykor kegyetlen az új tehetségekkel, új alkotásokkal; az újnak támogató kell.

s_l_m

Ha folyton csak a múltra koncentrálsz, sose fogod észrevenni azt, ami vár rád.

Milli

Eszembe jutott, hogy milyen illékony minden. Milyen illékony a világ.

s_l_m

Remy: A változás természetes (…), és biztos, hogy befolyásolható. Csak rajtunk múlik, hogy milyen irányba.

k_mesi

Tudom, hogy tudom, hogy tu du parapapp

Csanika

Remy apja: – Az nem lopás, ha senkinek sem kell.
Remy: – Ha senkinek sem kell, MIÉRT KELL ELLOPNI?

Patyolatpitypang

Ha folyton csak a múltra koncentrálsz, sose fogod észrevenni azt, ami vár rád.

Vandál 

August Gusteau: Lesz mit enned, Remy! Annak mindig lesz, aki tiszta szívből szeret főzni.


Hasonló filmek címkék alapján