A hihetetlen család 2 (A hihetetlen család 2.) (2018) 271

The Incredibles 2
118' · amerikai · akció, sci-fi, animációs, kaland, vígjáték 6

0 díj · 2 jelölés

Mindenki kedvenc szuperhős-családja visszatér A hihetetlen család 2.-ben. Ezúttal Helen kerül középpontba, így Bobra hárul a feladat, hogy Illanával és Will-lel megoldja otthon a hétköznapi élet kihívásait. Nehéz változás ez mindannyiuk számára, amit nem könnyít meg az sem, hogy még mindig senki… [tovább]

angol
magyar
angol
angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

Samuel L. JacksonLucius Best / Fridzsiman (hang)
Holly HunterHelen Parr / Nyúlányka (hang)
Sophia BushŰr (hang)
Jonathan BanksRick Dicker (hang)
Catherine KeenerEvelyn Deavor (hang)
Bob OdenkirkWinston Deavor (hang)
Craig T. NelsonBob Parr / Mr. Irdatlan (hang)
Brad BirdEdna Divat (hang)
Sarah VowellIllana Parr (hang)
Huck MilnerWill Parr (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

Szeszj

Az első rész is nagy kedvencem, és számomra ez is nagyon jó volt. Vicces volt, aranyos is, és persze voltak benne nagyon jó szuperhősös jelenetek. Főleg a végén a hajóval az nagyon tetszett. :D Meg az elején mikor megállították a fúrót, az is tök klassz volt. :D
Jó volt hogy ugyan onnan folytatták ahol abba hagyták, bár azért fura volt hogy a Vakond ember spoiler. Az is tetszett benne hogy Nyúlányka volt most a főszerepbe, szerintem megérdemelte és nagyon szeretem ahogy Mr. Irdatlan beletanul az apaság szerepé úgy igazán, jól megcsinálták.
Az animáció szép de ez mondjuk teljesen egyértelmű, a zenék pedig még mindig jók.
Jó volt egy kicsit mindenkiről megtudni dolgokat, főleg Jack-Jack-ről. Imádom a kis srácot! :D https://www.youtube.com/watch…
Szóval nekem nagyon tetszett, én jót szórakoztam rajta! :D

LukeSkywalker 

Az első rész forradalmian új volt minden téren. Szájtátva bámultam, imádtam. Michael Giacchino is meglepett (utoljára) a dzsesszes zenéjével.
Túl hosszú idő telt el. A világot elöntötték az élőszereplős szuperhősfilmek.
A második rész pontosan ott indul, ahol az első rész tizennégy évvel ezelőtt véget ért. Kár, hogy nem két évvel később jött a folytatás. A karaktereket szándékosan nem ápdételték, hogy ne látszódjon túlságosan a másfél évtizedes technikai fejlődés. De így is nagyon látszik. Minden, ami úgynevezett háttéranimáció, a felelületek, anyagok és effektusok, mindenről lerí, hogy ez egy új kor alkotása.
A történetet áthatja a szokásos női egyenjogúság Disneytől immáron megszokott formulája, melyben azt tolják a képünkbe, hogy jajj de jó a mai modern felvilágosult világban, hogy a nő megy dolgozni, megmenteni a világot, miközben a férfi marad otthon gyereket nevelni. Teljesen felborulnak a nemi szerepek, melyek évezredek során alakultak ki okkal. Mindenki döntse el maga, hogyan kíván élni, szerintem a családok erre anélkül is képesek, hogy a Disney néppropagandájával kellene átitatni minden egyes filmjét és rajzfilmjét. A didaktikus demagóg szájbarágástól a franc kivan. Hát már nem kaphatunk úgy egy redvás rajzfilmet se, hogy ne azt kelljen nézni, hogy a nyugati világban lassan már leordítja a férfi fejét a nő a családban? Nem, nem helyes, ha a férfi ordítja le az asszony fejét. Nem, senki ne ordítsa le senki fejét egyetlen családban sem. De totálisan elegem van már abból, hogy a nemeket egymás ellen hangolják, többek közt a Disney-féle szórakoztatóipar. Hogy női főszerepeket erőszakolnak minden filmbe, és a nőkből csinálnak Indiana Jonesokat.
Lassan már férfi és nő egymás halálos ellenségévé válik, ahol a nő azért is bepereli a férfit, mert kinyitotta neki az ajtót, ezzel megsértve női szuverenitását. És amikor már a Hihetetlen családban is ilyesmit látok, hogy a nő terrorizálja a férfit, és hogy a férfi cseréli otthon a pelenkát, amíg az asszony pénzt keres, akkor úgy érzem, komoly gond van.

Úgy éreztem, kicsit átment családi szappanoperába a történet. Sokkal lassabb, sokkal vontatottabb, mint az első rész. Őszintén bevallom, untam. Nem hittem volna, hogy egy Hihetetlen családot unni fogok, de megtörtént. Talán én öregedtem meg, és már nem köt le az ilyesmi. De ha beteszem az első részt, az most is szórakoztat.
Ez a film fáradt, mintha nem szerelem és szenvedély szülte volna, hanem egyfajta kényszer, hogy folytatni kell a sikerszériát. Tizennégy év túl sok idő.

Szétesett ez az értékelés, de nem csak azért, mert késő van, amikor írom, hanem mert én is ugyanolyan indifferens vagyok a filmmel kapcsolatban, mint amennyire érdektelenre sikeredett a film. Semmi értelme nem volt elkészíteni. Ha nem lenne, nem zavarna. És ez régen rossz egy olyan modern klasszikus esetében, mint az Incredibles.

3 hozzászólás
Lili98

Amennyire szeretem az első részét ugyanúgy imádtam ezt is. Egy csöppet sem aggódtam, amikor kiderült, hogy jön a folytatás. Tudtam, hogy pazar munkát fognak vele végezni és így is lett.
Én ezt talán jobban is élveztem, mint az előző részét. A poénok szuperek voltak, a történet is jó volt.
Az előző részből kifolyólag viszont szinte biztos voltam benne, hogy ki a spoiler
Nagyon tetszett, hogy végre Nyúlánka is tudott érvényesülni és a film remekül bemutatta, hogy igen olykor az ellenkező nem, nem igen képes örülni a másik sikerének, ami sajnos gyakori a mai világban.
Imádtam a filmet, az animáció gyönyörű és egyik karakter sem veszített a személyiségéből (nem tudom, hogy érthető-e), hozta az eredeti film színvonalát, sőt nálam felül is múlta azt.
Tökéletes esti családi film, én már alig várom, hogy kiscsaládommal is végignézzem ezt a filmet.:)

kiruu 

Meglepően jó lett. Az első részről olyan fura érzéseim voltak. Ezért nem is néztem újra, de nem volt rá szükség, minden emlék előjött. Az a furcsa érzés most is előjött, de csak az elején. Aztán elmúlt, és igazán jó kis akció mesét láttam. A baba egyszerűen zseniális, imádtam. :D

bettibujdoso

nem vagyok túlságosan elragadtatva, ez most nekem annyira nem jött be, biztos, hogy nem fogom újranézni, de takarításkor elviseltem a háttérben

6 hozzászólás
Imma 

Hat éves kortól? Sírok. Minimum 12+-os részek vannak benne… Egyébként kiszámítható, nem egy nagy durranás, de jó volt őket újra látni.

Chriss 

A szuperhősök egyre menőbbek, ezért gondolom érett a folytatás. Nem volt rossz, de én az első részt jobban szerettem. Ezt mintha kicsit elhúzták volna. Én mindvégig sejtettem, ki a hunyó… és tényleg :) Ettől eltekintve nem bántam meg, hogy megnéztem :) Én is szeretem a szuperhősöket :)

1 hozzászólás
fazsom01

Ami jó, az jó.
Direkt nem olvastam utána, hogy mi lesz benne, mert nem akartam elrontani a „régi” film élményét. Szerintem az első rész szenzációs volt, rongyosra néztem, minden mondatát kívülről tudtam.
Aztán, most egy nagy levegővétellel beültem a moziba, a sok hasonló korom beliekkel együtt.. Ahhhhw. Minden percét élveztem.
Így kell megcsinálni egy folytatást!
Egyik legjobb mozis élményem lett.
Köszönöm @Pikachu :)

Mesemondo

Lehet, hogy azért, mert régen láttam az elsőt, és nem nőtt a szívemhez, de ez most sokkal de sokkal jobban tetszett. Bruális az animáció, tökéletesek a harcjelenetek (többet visszanéznék lassítva is), nagyon pörgős, mókás családi szuperhős film. Jack Jack jelenetein jókat röhögtünk, de nálam igazából Dash vitte el a pálmát. Jó mulatság, és abszolút megéri 3Dben nézni! (Ilyet se mondok gyakran)

Szencsike 

Első találkozásom a családdal, és igazán jó élmény volt. Aranyos, szórakoztató mese volt, Furi a legcukibb. Apa is megtanulta, hogy otthon hogyan kell szuperhősnek lenni és Anya is végre kiszabadulhatott az otthoni mókuskerékből.


Népszerű idézetek

kiruu 

– A fiúk szemetek és szuperhősnek lenni gáz.
– Jó reggelt!

Nocharity 

Ki akar szállni a gödörből? Akkor rakja le az ásót.

Nocharity 

Violet: A fiúk szörnyűek, a szuperhősök pedig gázak. Utálom őket.
Bob: Neked is jó reggelt.

Nocharity 

Büszke vagyok, hogy sikerült elérnünk azt, ami ezen a világon nagyon ritka… egyetértésre jutottunk.

Nocharity 

– Tudod, mi a szomorú? Hogy ha nem lennének ilyen fontosak az elveid, jó barátok lehettünk volna.

Nocharity 

Winston: Nyúlánykára van szükségünk!
Mr. Irdatlan: Nyúlánykára? De én vagyok a legjobb! Úgy értem, ő is jó, de… ő, tudja… [nő]…
Winston: Hé-hé! Mindent azért nem fedez a biztosításunk!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján