Mary Poppins visszatér (Mary Poppins 2.) (2018) 150

Mary Poppins Returns
130' · amerikai · fantasy, musical, ifjúsági 6

0 díj · 4 jelölés

A gazdasági világválság sújtotta Londonban a mostanra felnőtt Jane és Michael Bankset és annak három gyermekét egy személyes veszteséget követően újra meglátogatja a rejtélyes Mary Poppins. Különleges varázsképességével és barátja, Jack segítségével a család újból felfedezi az életükből hiányzó… [tovább]

angol
angol
Angol
magyar
magyar
magyar

Képek 65

Szereposztás

Emily BluntMary Poppins
Meryl StreepTopsy
Colin FirthWilliam Weatherall Wilkins / Farkas
Lin-Manuel MirandaJack
Emily MortimerJane Banks
Julie WaltersEllen
Dick Van DykeMr. Dawes Jr.
Ben WhishawMichael Banks
Pixie DaviesAnnabel Banks
Joel DawsonGeorgie Banks

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 231


Kiemelt értékelések

Chriss 

Hát ez nekem nagyon tetszett. Emily Blunt, mint mindig, most is fantasztikus volt :) A gyerekek természetessége is emelt a színvonalon. Lehet, néhol kicsit giccsesre sikerült, de ezt ebben az esetben nem kell komolyan venni, mert a musicaleknél ez megengedett. (legalábbis nálam) :D én nem nézem szigorúan. Kicsit elfogult vagyok, de nem tehetek róla :)

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz egyébként, csak talán nem az én filmem volt, párszor véletlenül majdnem be is aludtam rajta. Vicces volt némelyik jelenet, és a zene sem volt olyan rossz, a szereplők is jók voltak azért. De kicsit hosszú volt, bár az első részt még nem láttam. :-D

Londonna 

Én lepődtem meg a legjobban, hogy ez nekem tulajdonképpen tetszett. (Musical ide, musical oda.) Persze ehhez az is kellett, hogy abszolút gyermekfilmként tekintsek rá (a sztori egyszerű, mint a faék :D), így viszont határozottan kedves darab.
Bevallom, volt némi problémám a szinkronnal / magyar verzióval, de ezt nem akarom bevenni az értékelésbe, mert arról nem az eredeti anyag tehet. :) (Annyi, hogy nekem mérföldekkel veri az angol szöveg a magyar dalokat, de ez egyéni vélemény.)
Bár kicsit szkeptikusan ültem be rá, ám amikor már a 2. percben ömlött a könnyem (gyönyörű Londonomnak hála), azt hiszem, borítékolhatóvá vált, hogy tulajdonképpen mi jóban leszünk ezzel a produkcióval.
Emily Blunt szerintem kitűnő választásnak bizonyult Mary Poppins karakterére, ugyanis a színésznő szinte lubickol a szerepében. Egyszerre tekintélyt parancsoló és tündérien bájos, akit nem csak a csodaszép kosztümök segítenek hozzá ahhoz, hogy magáévá tegye a figurát. Ő maga is kellően elvarázsolt, azt hiszem. Bár a szinkronos verzióban nem hallani, de aki meghallgatja az eredeti OST-ot, tudhatja, hogy Emily énekben is állja a sarat. Kifejezetten élvezetesek a dalok az ő tolmácsolásában.
Lin-Manuel Miranda-t ugyan korábbról még nem nagyon ismertem, de azt hiszem, ő is telitalálat. Végig csillog a szeme, le sem tagadhatná, mennyire élvezi a bolondozást.
Meryl Streepet még mindenképpen szeretném megemlíteni, mert számomra az ő jelenete az egyedüli az egész filmben, amivel még mindig nem igazán tudok mit kezdeni. Valahogy feleslegesnek, erőltetettnek érzem inkább, semmint viccesnek. Ha rajtam múlik, kihagytam volna, vagy legalábbis átírom a forgatókönyvet valami értelmesebbre, mert ez itt már nekem is pöppet gagyira sikeredett.
Emily Mortimer, Ben Whishaw: korrektül hozzák a testvérpárt, de „semmi különös”. Julie Walters is kipipálta a zizis házvezetőnőt, de számomra ő sem volt különösebben maradandó. (Avagy, őket majdhogynem bárki eljátszhatta volna.)
A gyerekek ügyesek voltak, én a kis Georgie-t ( Joel Dawson ) kedveltem a leginkább, szerintem a másik két testvér már túl mereven működött hozzá képest. Mondjuk, ez gyanúsan rendezői utasítás volt, úgyhogy ez a negatívum nem is olyan negatívum.
Colin Firth. Bár nem szerepel túl sokat, mégis fontos szereplő, elvégre ő lenne kis sztorink főgonosza. :) Ebből kifolyólag görénykedik is, amiért úúúgy lelkesedtem, hogy hajjaj. Sokakkal ellentétben én imádom negatív figuraként, és mindig nehezményezem is, hogy csak elvétve tűnik fel ilyen szerepkörben. Jól áll neki, képes rá, és bármibe lefogadom, hogy ő is élvezi.
További érdekesség, hogy Colin most „először” szinkronizál rajzfilmfigurát, aki ráadásul mondhatjuk, hogy sátánian rosszarc, szóval, már csak emiatt is záros határidőn belül meg kell tekintenem valahol feliratosan is… Zseniális lehet! (Plusz megnyugtatásul közölném, hogy Mr Wilkins egyszer sem fakad dalra a musicalben. Hip-hip, hurrá!)
Koreográfia: csillagos ötös. Míg egyeseknek a Mamma Miára mozdul meg a lába, nekem erre. Imádom a revüt, engem az ilyesmivel meg lehet vásárolni kilóra, shame.
És így a végén, amit még ki akarok emelni, az a film hangulata. Azt hiszem, beszédes, hogy nekem már a második percben konkrétan bőgnöm kellett, tehát, London nagyon ott van. A korszakot is korrektül visszaadja, a kosztümök mesések. (Mary Poppins és Jane holmijait jómagam is olyan szívesen elfogadnám, sőt, Jane stílusa alapvetően hasonló az enyémhez, szóval, ide velük! :D)

4 hozzászólás
Little_Monster 

Emily Bluntot imádom és ez a szerep is nagyon jól állt neki. Régóta vártam, hogy elkészüljön, mert Mary Poppins karaktere nagy kedvenem, még Meryl Streep is beugrik egy gyors szerepre, gondoltam, itt nem lehet hiba. Aztán miközben néztem, hiába próbáltam élvezni, nem ment. Cukorkómába estem már csak a látványtól is, és akkor még az éneklést nem is említem. Sok volt. Minden téren.

TejesMasni 

Jó film volt, remek színészekkel, kellemes dalokkal, kedves kis történettel. Tetszett az a varázslatos világ, ahová Mary Poppins a gyerekeket „elrepíti”. Emily Blunt nagyon jól alakítja Mary-t, Julie Andrews után ő is kiváló választás volt erre a szerepre.

2 hozzászólás
Sister

Mivel nemrég olvastam ki a Mary Poppins sorozat első kötetét, pont jókor csöppentem bele a folytatásba. :) Akit mindenképp ki kell emelnem, az Emily Blunt, ugyanis elképesztően zseniálisan hozta a bájos, kissé szigorú, de mindenkire mosolygós nevelőnőt. Ahogy megjelent a híres-neves esernyőjével, egy percig sem volt kétséges, hogy tetőtől talpig tiszta Mary.

A gyerekek is nagyon a szívemhez nőttek, különösen a kis Georgie. Az ikrek kevésbé, ők túlzottan önállóak voltak és csepett koravének, bár ennek sajnos megvolt a maga oka. Érdekes volt Colin Firth-t ezúttal egy másik szerepkörben látni, és kimondottan jól állt neki ez az újítás. :) Egyedül a dalok mennyiségével nem voltam kibékülve, picit kevesebbet is el tudtam volna viselni, de üsse kő.

Az egészből sütött a báj, a kedvesség, és a gyermeki lélek ártatlansága, ami egész más színben láttatja a világot. Jóleső kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

2 hozzászólás
bettibujdoso

nem volt rossz, a díszlet és a jelmezek külön jutalmat érdemelnek, de azt hittem sosem lesz vége :)

phantomoftardis

Aranyos film, aranyos mondanivalóval. A látványvilága lenyűgöző volt, de ezt leszámítva nem egy eget rengető alkotás. Viszont véleményem szerint Emily Blunt-nak nagyon jól állt Mary Poppins karaktere.

viky0222

A története nagyon egyszerű, de van valami Mary Poppinsban, ami magával ragad és elvarázsol. Nagyon élveztem, egyáltalán nem kellett benne csalódnom. A karakterek nagyon a szívemhez nőttek, szerettem mindegyiket, de főleg Georgie-t.
A dalok jól sikerültek, fülbemászóak és szerencsére nem is minden második percben fakadtak dalra. Megvolt a tökéletes egyensúly, mert persze sok dal van benne, mivel musical, de nem érződik soknak.
Emily Blunt tökéletes választásnak bizonyult, az első perctől fogva elhittem neki, hogy ő Mary Poppins. Meryl Streep hozta a szokásos formáját a rövid jelenetében, és Colin Firth is, pedig túl sokat aztán ő sem szerepelt. Lin-Manuel Miranda pedig szintén zseniális már úgy önmagában is.
Örülök, hogy nem kellett benne csalódnom, valószínű nem utoljára láttam.

Saille 

Hát ez nem sok újdonságot tartogatott nekünk….sajnos. :( Csak egy remake-je az eredetinek, annyi a változás, hogy Michael és Jane felnőttek, és immár a következő generációt kell Mary Poppinsnak igazgatnia. De olyan hatást keltett, mintha még a CGI-jal sem bajlódtak volna sokat, persze de….csak éppen a nagyon rajzfilmfigurák nekem már kevesek voltak a szórakozáshoz. A dalbetétek sem hiányoztak szerencsére. Colin Firth kicsit furi volt ilyen negatív szerepben, mondhatnám erőltetett, Mary arcra jól el volt találva, viszont jó lett volna bele egy kis „felnőttebb tartalom”, értve ezalatt, hogy pl. a lámpagyújtogató Jack és Jane szerelme nyilvánvalóbbá lehetett volna. Meryl Streeps bár némiképp felismerhetetlen volt a maskarájában, jól hozta Topsy őrült karakterét (bár a tálról aztán sikeresen megfeledkeztek az alkotók is).
Szóval, ha már Mary Poppins, akkor komolyan, inkább az eredeti hiába több évtizedes immár…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

Csendben búcsút int az éj,
mint jó vendég.
Ködbe burkolózik még,
ásít az ég.
Ha földet ér a napsugár,
sok rejtett kincset megtalál,
kel a nap, és London ébred már.

Búcsút int a szürkeség,
ám nem búsul.
Megcsikland a napsugár,
a szellő fúj.
Új kaland reménye hajt,
oly meseszép a pirkadat,
kel a nap, és London ébren vár!

Nedves macskakő, álmatag barát,
reggelente minden új,
hisz lángra gyúl,
e csoda csak rád vár!

Így jó…

Lüktetőn igéz, a város zúg és zsong,
szép reménnyel telve szíved szárnyat bont!
Mi tegnap volt, az véget ér,
de sose félj, a mának élj,
s a lelkem hálás, ahogy dalom száll!
Nézd, oly gyönyörű, ha London ébred már!

Figyelj… lelkedben egy dallam ég,
csak halld, mit súg!
Könnyeden neked zenél,
egy jókedv-kút!

Egy régi kedves arcot látsz,
egy csodakép megbabonáz.
Öleld át, kit szeretsz,
vigyázz rá!
Nézd, oly gyönyörű, ma London téged vár!…

London téged vár!

1 hozzászólás
Londonna 

Ha továbbra is ragaszkodtok a sutyorgáshoz, azt javaslom, próbáljátok meg minél hangosabban művelni, az még ugyanúgy illetlenség, de legalább mind beavatottak leszünk.

Londonna 

„Semmi”? Milyen hasznos szó, ugye? A semmi bármit és mindent jelenthet.

Londonna 

Közölném, hogy a takarítás nem a nézők sportja.

Londonna 

– De ő egy…
– Maga egy…
– Pontosan! Ír vagyok. Ja, és részben uszkár is. Vau!

Londonna 

[…] hogy mit rejt egy könyv, nem mondja el sosem egy míves, szép fedél. Nézz a látszat mögé hát, a lelked lát a fátylon át […], mást mutat a kép, hisz a szemed az néha csal!

Londonna 

– Hajtott már valaha ilyen kerékpárt?
– Ugyan! Mennyivel lehet rosszabb, mint egy elefánt?

Londonna 

Jaj, csukd be a szád, Michael, még mindig nem vagy aranyhal!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján