Ágygömb és seprűnyél (1971) 11

Bedknobs and Broomsticks
117' · amerikai, angol · animációs, kaland, vígjáték, fantasy, musical

0 díj · 1 jelölés

Eglantine Price (Angela Lansbury) egy levelező boszorkányképzőbe jár, amikor Angliát megtámadják. A veszélyeztetett Londonból a gyerekeket vidékre evakuálják, és elkerülhetetlen, hogy Price kisasszonyhoz is beköltözzön pár eleven kisgyerek. Charlie, Carrie és Paul Rawlins balszerencséjükre épp… [tovább]

angol

Szereposztás

Angela LansburyEglantine Price
David TomlinsonMr. Emelius Browne
Roy SnartPaul
Cindy O'CallaghanCarrie
Ian WeighillCharlie
Roddy McDowallMr. Jelk
Lennie WeinribOroszlánkirály / Titkár madár (hang)
Dallas McKennonMedve (hang)
Bob HoltTőkehal (hang)
Sam JaffeBookman

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 17


Kiemelt értékelések

Bubu 

Kár, hogy gyerekként nem tudtam megnézni, mert biztosan örök kedvenc vált volna belőle.
Remek kis mesefilm. Akkoriban még kellett gógyi a szép látványhoz, sokkal hangulatosabbak ezek a hagyományos megoldások, mint a mai számítógépes grafikák. Annak ellenére, hogy elüt a film többi részétől, az az animációs betét is jópofa és láthatólag a Disney legügyesebb animátorait szedték össze hozzá. Viszont ezeket az erőltetett dalolászásokat sosem tudtam értékelni az efféle filmekben.
Mindenesetre örülök, hogy megnéztem, mert két órára ismét úgy éreztem, mintha óvodásként a Családi mozidélután a Disney-vel műsorát nézném az MTV1-en.

Amrita

Úristen ez nagyon rossz volt. Tulajdonképpen félbe is hagytuk, én egy kicsit tovább bírtam angol nyelvgyakorlás címén, Gábor már az első éneklős piaci jelenetnél otthagyta, de amikor átcsapott rajzfilmbe, már én se bírtam tovább nézni. A könyv, amiből készült, kifejezetten nem tetszett, de gondoltam adok egy esélyt a filmnek. Ezzel se nyertem. Az eleje tetszett, amíg el nem kezdtek énekelni. Kicsit Mary Poppins, de ez sokkal rosszabb.

Andro 

Pici korom óta imádom ezt a filmet. Először angolul volt meg, magyar alámondással, kissé megvágott verzióban, és már akkor is imádtam. Szinkronosan csak később sikerült megszerezni. Kellemes film, pazar alakítással, fülbemászó dalokkal, sok varázslattal és egy remek történettel. Akkoriban a Disney azért még tudott szórakoztatót és örökzöldet alkotni. Nálam örök klasszikus, amit bármikor meg tudok nézni.

krlany 

Hát ennél jobbat is gyártott már a Walt Disney. Boszorkány és II. Világháború, jó sok énekléssel, és rajzfilmbetéttel.

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján